Βοηθεια για αγορα 3D TV

euromaster

Senior Member
18 January 2014
450
Αθηνα
Γεια σας.
Ειναι η δευτερη φορα που κανω το ιδιο ερωτημα σε αυτο το forum και μπορω να πω οτι στην πρωτη (το 2007) εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο τις απαντησεις, οπως και απο το μοντελο που μου προτειναν τα παιδια και τελικα αγορασα.
Αναζητω λοιπον μια τηλεοραση 42", της οποιας η χρηση θα ειναι 60% σαν μονιτορ υπολογιστη, 30% μονιτορ για PS3 και 10% σαν TV.
Με ενδιαφερει να εχει 3D για καποια παιχνιδια στο PS3, αλλα και για ταινιες.
Το ποσο που διαθετω ειναι γυρω στα 500 .
Τι προτεινετε?

Εχω καταληξει σε 3D, αυτο ειναι δεδομενο.
Μονο Sony προτεινεις? Σκεφτομουν κατι σε Samsung με ενεργητικα γυαλια και οχι πανω απο 530 . Δεν με ενδιαφερει να ειναι καινουριο μοντελο.

Το 3d κατα την γνωμη μου ειναι κατι που δεν θα χρεισημοποιηθει ουσιαστικα ποτε στα videogames.Αν ομως επιμενεις τοτε οκ.
Σε samsung με αυτο το budget και για την χρήση που το θέλεις δεν υπάρχει αξιόλογη πρόταση.
Δες την http://www.skroutz.gr/s/4639689/Samsung-UE40H6400.html?from=most-popular&keyphrase=40h6400
Χάνεις 2" και σε input lag υπολογίζεις περίπου το διπλάσιο!Αν θυμάμαι καλά κάπου στα 42 ms
Εγώ επιμένω στην sony μιας και έχουν πολύ χαμηλό lag!
Επίσης αν αλλάξεις γνώμη για το 3d και ανέβεις λίγο στο budget δες και αυτήν
http://www.skroutz.gr/s/4988561/Sony-KDL-48W585B.html?from=autocomplete&keyphrase=48w585
Δεν έχει 3d αλλά είναι 48" και input lag 29 ms Ίσως το καλύτερο vfm για φέτος.

Link σε ευχαριστω πολλα για τις απαντησεις, αρκετα κατατοπιστικες, το προβλημα με εμενα ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι ειναι το lag αν δεν το δω σε μια τηλεοραση.
Για τα μονα που εχω αποψη και ξερω και θελω να εχει η επομενη μου TV, ειναι αυτη η pure αισθηση κινησης που ειχαν οι παλιες Philips και που δεν ειχε καμια αλλη εταιρια τοτε. Οτι εβλεπες, νομιζες οτι γινοντουσαν μπροστα σου. Ναι αυτο το θελω και δεν ξερω αν εχει να κανει με αυτο το lag που λες, οπως βασικο για εμενα ειναι και το Pip, κατι που απο οτι γνωριζω εχει καταργηθει σε ολες.
Τα wifi, smart kai internet σε μια TV δεν μου λενε κατι και δεν δινω βαση, αλλα στην Pure αισθηση στο 3D (περισσοτερο για ντοκυμαντερ) και το ξεχασμενο Pip, δινω και θα τα ηθελα.

Lag?
This refers to the delay from the moment a display receives a signal from a game controller (for example, by moving the analog stick or pressing a button) to the results manifesting on screen. As modern flat-panel televisions come with more and more features included (motion-compensated frame interpolation, backlight dimming, 3D capabilities, smart functionalities, etc.), more time is required to perform complex video processing, unfortunately contributing to higher input lag.
From our experience, input lag is never made known by TV makers, who instead prefer to advertise a figure called “response time” which measures the time taken for a pixel to switch from either black to white or grey to grey (depending on which is more flattering). As a result, almost all input lag data available on the internet comes from end users rather than manufacturers.
Up until 2012, the main method used by those who do not have access to advanced (and expensive) oscilloscope-grade instruments to measure input lag involves cloning a digital stopwatch on two displays (one being a reference – usually CRT), and then using a camera to capture both screens in one picture at sufficiently high shutter speed. The input lag, measured in miliseconds (ms), is the difference between the two stopwatch times recorded simultaneously.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Pip (picture in picture) έχουν σίγουρα οι Sony Που ανέφερα.Νομίζω και η Samsung. Για την χρήση που θέλεις να κάνεις το input lag ΠΡΕΠΕΙ να είναι πολύ χαμηλό.

Δηλ, στοιχεια που θεωρω απαραιτητα ειναι, (θα επρεπε να τα ειχα παραθεσει στο αρχικο μου Post, αλλα δεν με αφηνει τωρα να κανω edit)
- 40"-42" οθονη (αποσταση θεασης = 3m)
- 3D τεχνολογια με active γυαλια (περισσοτερο για ταινιες και ντοκυμαντερ)
- Ομαλη κινηση των καρε (δεν γνωριζω αν υπαρχουν TV να παιζουν και ταινιες 60frames)
- Ζωντανα χρωματα
- Καλος Player να παιζει ολα τα φορματ με ξεχωριστους υποτιτλους
- Pip (αν υπαρχει)
- Θα με ενδιεφερε να εχει και οπισθιο φωτισμο.

Δεν με ενδιαφερουν,
- Wifi,
- Smart
- Internet

Σε ευχαριστω πολυ Link...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τεινω προς την Samsung UE40H6400 που προτεινες ποιο πανω, μιας που απο οτι βλεπω πληρει τις προυποθεσεις που εχω βαλει.
Το μονο που αρχιζει και με προβληματιζει ειναι η σχεση ιντσων-αποστασης, μιας που η αποσταση θεασης θα ειναι 3m και φοβαμαι μην δειξει παλι μικρη στον χωρο μου (οπως αυτην που εχω τωρα στις 32").

Last edited:
3 μέτρα και 40" Δεν έχει κανένα νόημα το 3d Είναι πολύ μικρη Επίσης θα χάνεις όλη τη λεπτομέρεια σε HD υλικό.Δεν πρέπει να δεις κάτω από 55"άλλα επειδή το budget Είναι χαμηλό ή καλύτερη δυνατή επιλογή είναι η Sony
http://www.skroutz.gr/s/4988561/Sony-KDL-48W585B.html?from=autocomplete&keyphrase=48w585

Το 3d υπάρχει εδώ και χρόνια,είδες να διαπρέπει?Ένα εφέ είναι και τίποτα παραπάνω,δείχνει ωραίο τις πρώτες 3-4 φορές και μετά δεν ασχολησε ποτέ με αυτο.
Την προσωπική μου γνώμη για την 6320 την έχω ξαναπεί

Θεωρώ την samsung ποιο ολοκληρωμένη,μιας και είναι 100hz αλλά και 3d.
Αλλά συνεχίζω να θεωρώ καλύτερη επιλογή την sony γιατί κερδίζεις 2" καλύτερη επεξεργασία εικόνας σε σχέση με την samsung που πέρσι είχαν μια soft εικόνα,προσωπικά θα την χαρακτήριζα αδιάφορη σε σχέση με την sony αλλά και έχει καλύτερη ομοιομορφία στο πανελ η sony.Η περσινή σειρά 6 (και η φετινή ίσως οχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) έπασχε απο φοβερά προβλήματα banding-dse πράγμα πολύ ενοχλητικό!
Προσωπική μου γνώμη είναι πάντα υπέρ τον φετινών μοντέλων.
Εναλλακτικά δείτε και αυτήν
http://www.skroutz.gr/s/4640095/Sams...phrase=48h6200
60 ευρώ μόλις η διαφορά και σίγουρα καλύτερη απο την 6320.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119861-Βοήθεια-για-αγορά-τηλεόρασης-46-48-ιντσες/page2

Οσον αφορα το 3D.Εχω δει περιπου 10 ταινιες 3d σε 20 μερες και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο.Σε ντοκιμαντερ ειδικα προσθετει παρα πολυνσε αισθηση βαθους.Το lag σε game mode που παιζω στο ps3 με τα 42ms δεν καταλαβαινω κανενα lag.Μιλαμε για 0.04 του δευτερολεπτου lag που ειναι αμελητεο εκτος και αν ασχολειστε επαγγελματικα με online fps.Εκει ισως δειτε διαφορα που και παλι δυσκολο το βλεπω.Το 3d εχει μελλον.Τα περισσοτερα blockbusters βγαινουν σε 3d(dawn of the planet of the apes/guardias of the galaxy/transformers 4/xmen 6/ολες οι ταινιες της marvel οπως και καποια παιχνιδια.Crysis 3 το παιζω σε 3d και ειναι απολαυστικοτατο οπως και το killzone 3.Lag κατω απο 50ms δυσκολα θα δειτε διαφορα.

Γνωμη μου ειναι να πας για h6200 και να παρεις και 2 γυαλια με 20 ευρω.Θα σε καλυψει σε ολα.

Οι διαφορες αναμεσα σε Samsung UE48H6200 και Samsung UE46F6320 ποιες ειναι, γιαντα δεν βγαζω ακρη? Απλως η Samsung UE48H6200 ειναι ποιο καινουριο-βελτιωμενο μοντελο?

Ναι η 6200 είναι φετινή και οι 6320 περσινή. Οι περσινές έχουν τον κωδικό F και οι φετινές τον κωδικό H.

Τελικα καταληγω αναμεσα στην Samsung UE46F6320 και Samsung UE46Η6200.
Η διαφορα ειναι 60 , + 40-60 για ενεργα γυαλια για την Η6200 μιας που δεν περιλαμβανονται στην συσκευασια.
Ας με βοηθησει καποιος στο αν πραγματικα αξιζει να δωκω 60+40=100 παραπανω για το καινουριο μοντελο και τι διαφορες θα δω στην τελικη περα απο τις 2", οταν ηδη το ταβανι μου ειναι στα 550 ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης εχω βρει και μια UE46F6800 μεταχειρισμενη λιγων μηνων με υπολοιπο εγγυησης 1,5 χρονο στα 550 , οποτε ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3.

H κύρια διαφορά είναι το smart tv που λόγω quad core είναι πιο γρήγορο στις φετινές Samsung. Σε εικόνα οι διαφορές F6xxx , H6xxx είναι μικρές.

Η 6800 έχει δυο σειρές LED δεξιά και αριστερά έναντι μιας σειράς της 6320 (στο κάτω μέρος) οπότε μπορεί να έχει καλυτερη ομοιομορφία , κατα τ' άλλα μια απο τα ίδια (αλλάζει μόνο ο σχεδιασμός).

Thanks Yperion, οποταν να παρω οποια συμφερει οικονομικα. Εντωμεταξυ, ανεβηκε η τιμη της Samsung UE46F6320 στα 620 , χαχα πλακα μας κανουν τελικα...

Τελικα αγορασα την h6200, ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις καθως και τον φιλο Yperion...