Βοήθεια για αγορά 55"

greenking

New member
11 August 2013
34
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε διαδικασία αγοράς ΤV 55" εώς 1200 ευρώ.
Υπάρχει πιστωτικό από πλαίσιο οπότε η αγορά θα γίνει μόνο από εκεί.
Είμαι ανάμεσα σε LG 55 620s και Samsung UE556400 οπότε θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη και την πρόταση σας.
Ο πωλητής στο πλαίσιο <πιέζει> για την 6400..
Ευχαριστώ!

Γιάννης

Εκτός από την γωνία θέασης και το παθητικό 3D (η πλειοψηφία το προτιμά από το ενεργητικό γιατί είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια και έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα) στα οποία υπερτερεί η LG θα έλεγα ότι συνολικά η 6400 είναι ανώτερη σαν εικόνα.

Ευχαριστώ για την βόηθεια!
Κοιτάω τώρα στο site του πλαισίου και δεν εχει την 6400 αλλά την 6500..
Ο πωλητής μου είπε χθές ότι υπήρχε ένα τελευταίο κομμάτι..
Υπάρχει διαφορά στην 6500;

Προτίμησε την 6500 , είναι πιο όμορφη σχεδιαστικά έχει διαφορετικό τύπο πάνελ (πρακτικά βέβαια μικρή έως μηδαμινή η διαφορά) και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω μία Panasonic plasma 42",πολύ ευχαριστημένος.
Να κοιτάξω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο Panasonic;

Δες την και αυτή και αποφασίζεις. Για εμένα από αυτές που αναφέρθηκαν η καλύτερη επιλογή συνολικά είναι η F6500 με μόνα αρνητικά το ενεργητικό 3D (κάποιους δεν τους ενοχλεί τόσο οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποιο κατάστημα) και τις σχετικά περιορισμένες γωνίες θέασης.

Δες και τα σχετικά νήματα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107295-Panasonic-ET60-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109721-LG-LA690S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108258-Panasonic-Plasma-SΤ60-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Έχω διαβάσει τα περισσότερα νήματα ,ο μόνος ενδοιασμόσ μου για την 6500 είναι το ενεργητικό 3d που σχολιάζεται σαν μεγαλύτερο μείον.

Τελικά το πλαίσιο προσφέρει την 6500 στα 1299ευρώ και την LA690 στα 1370.
Ανάμεσα σε αυτές έχω καταλήξει,τι κάνω;

Τελικά το πλαίσιο προσφέρει την 6500 στα 1299ευρώ και την LA690 στα 1370.
Ανάμεσα σε αυτές έχω καταλήξει,τι κάνω;

Σε απόλυτα επίπεδα η σύγκριση είναι παθητικό 3d αντί ενεργού...
Σε αντίθεση είναι καλύτερη η samsung, σε γωνίες θέασης η lg,στα λοιπά είναι παρόμοιων δυνατοτήτων. Κρατώ όμως μικρό καλάθι ως προς το κατα πόσο η lg είναι 100hz πραγματικά!

Στο 3d τώρα, το ενεργό δεν είναι κακό (ίσα ίσα έχει μεγαλύτερη ανάλυση έναντι του παθητικού) αλλά υστερεί σε ευκολία & κόπωση των ματιών. Επειδή τα μάτια καθενός είναι διαφορετικά (π.χ. μερικοί δεν καταλαβαίνουν καν το 3d ή δεν το αντέχουν) κάνε πρώτα ενα τεστ να δεις αν το ενεργό σε κουράζει (και πόσο γρήγορα). Και αυτό αν και το 3d θα είναι (με το ζόρι) 5% της θέασης σου...

Διαβαζοντας διάφορα νήματα την θέση της LG πήρε η Panasonic 55ST60..
Εχοντας εδώ και τέσσερα χρόνια την 42PX80 είμαι πολύ ευχαριστημένος, στην LCD με εντυπωσιάζει η φωτεινότητα των χρωμάτων αλλά απο την άλλη στην ST60 η πιστότητα τους.
Ειίμαι και απο αυτούς που επηρεάζονται πάρα πολύ απο γνώμες τρίτων,ειδικά μελών με πολλές περισσότερες γνώσεις απο μένα..Ξέρω,είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι απλώς <συναισθηματικά> με εξιτάρει οτι η Panasonic στις plasma είναι η συνέχεια της Pioneer..
Eίχα ξεκινήσει με ταβάνι 1000-1100 max και τώρα ειμαι κοντά στα 1400..

Αν περιμένεις λίγο καιρό θα βρεις αρκετές προσφορές σε πλάσμα Panasonic όσο πλησιάζουμε τις γιορτές.
Θεωρείς οτι θα πέσουν λόγω μειωμένης ζήτησης και της φήμης σχετικά με την διακοπή παραγωγής?Εχω διαβάσει τα περισσότερα reviews,cnet etc.. και την βαθμολογούν editor's choice..
Η Samsung 55 6500 ούτως η άλλως δέν υπάρχει αμεσα διαθέσιμη στο πλαίσιο,αρχές Σεπτέμβρη..Στο αισθητικό κομμάτι νομίζω η samsung λόγω του λεπτού bezel είναι ποιό όμορφη και minimal..
Πήρα σήμερα τηλ την LG να ρωτήσω λεπτομέρειες για το κινητό που <δίνουν δώρο> με την LA690 και δεν γνώριζαν την προσφορά!!Και ο τύπος στο ευγενικοειρωνικό στύλ με εβγαζε τρελλό..

Το θέμα για εμένα είναι αφού είσαι ευχαριστημένος με την PX80 και προτιμάς την εικόνα των πλάσμα δεν έχει νόημα να ακούς και να επηρεάζεσαι από τον κάθενα.

Παρομοίως τα ίδια θα σου έλεγα αν ήσουν αποφασισμένος να αγοράσεις LED LCD.

ΥΓ. Η 6500 και εγώ που είχα ρωτήσει στο Public γιατί με ενδιαφέρει μου είπαν 20 ημέρες τουλάχιστον.

Σήμερα επισκέφθηκα το public στην Γλυφάδα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με το πλαίσιο στο θέμα μοντέλων προς παρουσίαση και γνώσεων του προσωπικού..
Στην μου κουβέντα με τον υπεύθυνο για τις ιντσες(55) και τα χρήματα που διαθέτω οι προτάσεις του ήταν η εξής μία:Panasonic 55ST60. ..
Και εάν και εφόσον επέμενα για LCD την ET60...
Για την ET60 μου είπε ότι φοράει τον ίδιο επεξεργαστή με την LG 870..
Για Sammy από σειρά 7000 και πάνω.
Είναι το θέμα που έχω πιστωτικό από πλαίσιο αλλιώς η εξυπηρέτηση και ειδικά οι γνώσεις του προσωπικού η μέρα με την νύχτα..

Χμμ σαν να είναι λίγο άσχετα μερικά από αυτά που σου είπε. Αυτό το ότι η LG 860 έχει τον επεξεργαστή της ΕΤ60 ειδικά τελείως off.

Η πλάκα είναι επίσης ότι το Public δεν πουλάει καν την 55ST60...

http://www.skroutz.gr/s/3066211/Panasonic-TX-P55ST60.html?keyphrase=Panasonic+55ST60

Τέλος πάντων δικά σου τα λεφτά , εσύ ξέρεις καλύτερα.

Σήμερα επισκέφθηκα το public στην Γλυφάδα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με το πλαίσιο στο θέμα μοντέλων προς παρουσίαση και γνώσεων του προσωπικού..
Στην μου κουβέντα με τον υπεύθυνο για τις ιντσες(55) και τα χρήματα που διαθέτω οι προτάσεις του ήταν η εξής μία:Panasonic 55ST60. ..
Και εάν και εφόσον επέμενα για LCD την ET60...
Για την ET60 μου είπε ότι φοράει τον ίδιο επεξεργαστή με την LG 870..
Για Sammy από σειρά 7000 και πάνω.
Είναι το θέμα που έχω πιστωτικό από πλαίσιο αλλιώς η εξυπηρέτηση και ειδικά οι γνώσεις του προσωπικού η μέρα με την νύχτα..
το τελευταιο ανθρωπο που θα εμπιστευομουν για την γνωμη του θα ηταν ενας πωλητης η ενας υπευθυνος καταστηματος..απο την μια η ασχετοσυνη(μου ειχαν πει οτι η lg και η samsung ειναι μια εταιρια και οτι την εχουν δυο αδερφια!!!!!!) και απο την αλλη το συμφερον προωθησης συγκεκριμενων εταιριων και μοντελων

Δεν είπα ότι θα ασπαστώ την πρόταση του,απλώς έδειξε να αφιερώνει χρόνο να μου πεί κάποιες προτάσεις του που ειδικά για την ST60 δεν απέχουν από την γενικότερη αποδοχή στο συγκεκριμένο εύρος τιμής.
Για την Samsung μου ανέφερε ότι αξίζει από την σειρά 7000 και άνω..
Ειλικρινά είμαι σε δίλημμα τι να επιλέξω.
Στο μυαλό μου εκτός της ST είναι η ET,η Sammy 6500 και η LG 690.
Ελεγα για 1100 στην αρχή και τώρα έχω πάει 1400!
Η ST στο θέμα smart tv τα <καταφέρνει>;

Δεν είπα ότι θα ασπαστώ την πρόταση του,απλώς έδειξε να αφιερώνει χρόνο να μου πεί κάποιες προτάσεις του που ειδικά για την ST60 δεν απέχουν από την γενικότερη αποδοχή στο συγκεκριμένο εύρος τιμής.
Για την Samsung μου ανέφερε ότι αξίζει από την σειρά 7000 και άνω..
Ειλικρινά είμαι σε δίλημμα τι να επιλέξω.
στο θεμα smart δεν μπορει να ανταγωνιστει lg/samsung χωρις να σημαινει οτι δεν τα παει καλα...σαν εικονα η st ειναι καλυτερη αλλα γουστα ειναι αυτα στο θεμα πλασμα /led...ολες εχουν καλα και κακα...εγω απο πλασμα πηγα σε led λογω στατικων εικονων