Βοηθεια για αγορα AV με εμφαση τη 2καναλη λειτουργεια

dixie

Established Member
6 February 2008
216
Athens
Το συστημα μου

Προ audiolab Q
L-R Kef Reference 203/2
Central Kef Xq 50
Rear Chario academy II
Τελικοι Parasound new classic 2 250 ,audiolab M 2 125 θα προστεθουν και αλλοι
CD Advance acoustic MCD 203II

Με ενδιαφερει πολυ η δικαναλη ακροαση και ψαχνω ενα προ που να μου δινει και την δυνατοτητα για ταινιες. Θα τον συνδεσω με ενα BD player με 5 RCA οποτε δεν με ενδιαφερει η συνδεση με bitstream HDMI για τον ηχο Οσο αφορα την εικονα με RGB η hdmi απο το player

Πολλοι θα πουν να μεινω σε καλυτερο δικαναλο αλλα τα 2 συστηματα τα θελω μαζι ,με εμφαση στον δικαναλο ηχο, το οποιο νομιζω οτι ειναι φανερο απο την αγορα των ηχειων που εκανα

Δεν θα ηθελα να φανω αγενης και θα παρακαλουσα μονο απο ιδιωτες τεκμηριωμενες προτασεις και οχι απο αλλους που εμπλεκονται επαγγελματικα με την πωληση μηχανηματων ηχου

Ευχαριστω και περιμενω προτασεις , δεν βιαζομαι καθολου για την αγορα

Θα σου προτεινα τον Aaron Cineast τον οποιο εγω τον χρησιμοποιω σαν δικαναλο προενισχυτη με εξαιρετικα αποτελεσματα αλλα τον εχω τεσταρει και με πεντακαναλο τελικο και ο ηχος σε ταινιες ηταν πραγματικα εξαιρετικος (αρκει να εχει καλες αναλογικες εξοδους η πηγη σου)

Σε ευχαριστω για το ποστ ,τον ειδα στο internet και φαινεται καλος
Γνωριζεις ποσο κοστιζει εστω και περιπου?

το διαβασα αλλα τελικα δεν θα τον παρω 1ον γιατι βρηκα πολυ καλυτερη λυση και 2ον δεν εχει σε μερικα κρισιμα σημεια την ποιοτητα υλικων που θα περιμενε κανεις σε τετοιο κοστος ( πχ volume)

μηπως θα πρεπει να ποσταρω σε αλλο s forum το θεμα γιατι εδω οι φιλοι ασχολουνται κυριως με το home cinema που εχει λιγοτερο απαιτητικα και μοιραια φτηνοτερα μηχανηματα , χωρις βεβαια να τα υποτιμω απλα μου αρεσει ο καλος δικαναλος ηχος . Ειναι βεβαια καποιες στιγμες που σε συναρπαζει ο πολυκαναλος ηχος και η μαγεια της μεγαλης οθονης ,κατι το οποιο ευτυχως δεν εχω στερηθει ( στην οθονη αναφερομαι) .Θα παρακαλουσα τον συντονιστη της κατηγοριας να μου απαντησει για να πραξω αναλογα

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα AV με εμφαση τη 2καναλη λειτουργεια

μηπως θα πρεπει να ποσταρω σε αλλο s forum το θεμα γιατι εδω οι φιλοι ασχολουνται κυριως με το home cinema που εχει λιγοτερο απαιτητικα και μοιραια φτηνοτερα μηχανηματα , χωρις βεβαια να τα υποτιμω απλα μου αρεσει ο καλος δικαναλος ηχος . Ειναι βεβαια καποιες στιγμες που σε συναρπαζει ο πολυκαναλος ηχος και η μαγεια της μεγαλης οθονης ,κατι το οποιο ευτυχως δεν εχω στερηθει ( στην οθονη αναφερομαι) .Θα παρακαλουσα τον συντονιστη της κατηγοριας να μου απαντησει για να πραξω αναλογα

Απο την στιγμή που ενδιαφέρεσαι γιά AV Pro αν και με έμφαση στην δικάναλη λειτουργία, το θέμα κάλιστα μπροεί να σταθεί σε αυτη την κατηγορία.
Μιά και δεν βιάζεσαι, άσε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω όλοι μας και σύντομα θεωρώ ότι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να προτείνουμε πολλά περισσότερα πράγματα.Αλλωστε οι av/pro είναι αρκετά περιορισμένοι σε σχέση με τους ολοκληρωμένους av ,αν θέλουμε πάντα να μιλάμε γιά σχετικά προσιτές τιμές αγοράς.Αυτο απο μόνο του κάνει την όποια απάντηση ακόμη πιό δύσκολη.
Σε ευχαριστώ πολύ γιά την υπομονή.

δεν ψαχνω για ολοκληρωμενο και αν και απο οτι φαινεται θα αλαξω πλευση και θα αναζητησω ενα καλυτερο δικαναλο απο αυτον που εχω και θα περασω μεσα απο αυτον το L-R του πολυκαναλου ηχου που θα βγαινει απο ενα φτηνο ολοκληρωμενο AV (πχ Denon 3808)

ευχαριστω τον συντονιστη γιατην απαντησηκαι θα επανελθω σε λιγο
Η προηγουμενη απαντηση αναφερεται στον φιλο που μου συστησε τον Cav τον οποιο ευχαριστω επισης
Ειναι αληθεια οτι στην αγορα υπαρχουν πολυ λιγα μοντελα προ AV και αυτο μοιραια κανει πολυ δυσκολη την αναζητηση του
Εναλακτικα μπορω να ψαξω για ενα αξιοπρεπη AV ολοκληρωμενο (οπως ο Denon 3808 που αναφερα προηγουμενως) ο οποιος θα αναλαβει την αποκωδικοποιηση του πολυκαναλου σηματος και το L-R θα το στειλει σε μια line εισοδο του δικαναλου και απο εκει στον τελικο (τα αλλα 3 καναλια κατευθειαν στον τελικο) . Με αυτον τον τροπο θα εμπλακει ο δικαναλος στο συστημα μου και τον "καλο" ηχο απο το CD θα τον οδηγει κατευθειαν ο δικαναλος. Επισης ο δικαναλος θα λειτουργει και σαν ρυθμιστικο εντασης του L-R που προερχεται απο τον AV
Σαν λυση μου φαινεται σωστη γιατι θα διατηρω την αυθεντικοτητα του δικαναλου ηχου και απο την αλλη θα εκμεταλευομαι την τεχνολογια απο το προενισχυτικο σταδιο του εκαστοτε ολοκληρωμενου AV (το τελικο του σταδιο θα μου ειναι αχρηστο) οπως ισοσταθμιση ,bass management ,format διαφορα κλπ
Το συστημα θα ειναι ετσι ευκολα αναβαθμησιμο με αλλαγη πχ του AV οταν αλαξουν οι τεχνολογιες
Και μια αλλαγη που εκανα στα τελικα σταδια με την αντικατασταση του δικαναλου τελικου σε 5καναλο 5*250 parasound.
Ευχαριστω και παλι και περιμενω προτασεις

δεν ξερω τι ακριβως εννοεις για τα υλικα του Cineast αλλα επειδη τυχαινει και εχω και τον Aragon Stage One σε πληροφορω οτι καθαρα σαν αναλογικος προενισχυτης ο Aaron ειναι σαφως καλυτερος. Εγω τον χρησιμοποιω σαν preamplifier στο audio συστημα μου με τελικο των 7000 και ηχεια των 6000 και ηταν σαφως καλυτερος απο τον μικρο δικαναλο προενισχυτη της Burmester. Αρα για πολυκαναλος νομιζω ειναι αρκετα καλος. Τελος παντων εαν μπορεις καλο θα ηταν να τον ακουσεις πριν τον αποριψεις απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα...

Επισης στο Home Theater συστημα μου ειχα ενα Yamaha 2600 σαν προ (πεντακαναλος τελικος απο την Audio Technologies). Με το που εβαλα τον Aragon το συστημα εκτοξευτηκε σε αλλη κατηγορια ισως γιατι ο Yamaha ειναι μετριος και σαν αποκωδικοποιητης και σαν προενισχυτης....

εαν βεβαια θελεις εξαιρετικο προενισχυτη αλλα και αποκωδικοποιητη σε ενα μηχανημα η λυση ειναι μια

Primare Sp31

Για τον cineast εχω να παρατηρησω οτι το ρυθμιστικο εντασης ειναι μετριοτατο για ενισχυτη της ταξης των 2500 ευρω ,το κοστος του ειναι μολις 5 ευρω και το βρισκεις σε ολοκληρωμενους. Ο Audiolab προ που εχω (που κοστιζει και φθηνοτερα εχει ενα καλο ρυθμιστικο (με βηματα)
Ακομα με προβληματιζει η μπλε ρητινη που εχει στο κρισιμο σημειο της ρυθμισης εντασης των καναλιων. Και λεω τωρα αν χαλασει τι γινεται ? Τον στελνω Γερμανια η τον φτιαχνουν εδω ? Και αν κλεισει ο εδω αντιπροσωπος τι γινεται τον δινω για ανακυκλωση?
Και τελος το θεμα της δοκιμης , μπορω να τον δοκιμασω σπιτι μου, γιατι μονο μα μονο εδω μπορω να κρινω.

συμφωνω απολυτως για το θεμα της δοκιμης και εγω σπιτι μου τον ακουσα και μου αρεσε.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΗΕΤΑ CASANOVA ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ . ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ .
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΩ ΑΓΟΡΑΣ 2ΚΑΝΑΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6973039009 .
ΜΠ[ΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο CASABLANCA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΤΗΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7.1 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9000 !
Ο CASANOVA EINAI O "MΙΚΡΟΣ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 5500 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 5.1 . ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΤΗΛ