βοηθεια για αγορα βιντεοκαμερας

sakis08

New member
20 April 2009
17
καλησπερα.ψαχνω βιντεοκαμερα που να εχει οσον το δυνατο καλυτερη εικονα για μακρινες εγγραφες οπου θα χρησιμοποιω ολο το οπτικο ζουμ(κατι το οποιο δε μου προσφερει η τωρινη μου sony pc9e).διαθεσιμο μπατζετ μεχρι 400-500 ευρω

μήπως αντί για κάμερα να έπαιρνες κανένα τηλεφακό που να προστίθεται στην μηχανή που έχεις;

χρησιμοποιειται τηλεφακος για ληψη βιντεο?ποσο κοστιζουν περιπου και που μπορω να βρω για την καμερα μου?παιζει να βρω σε κανα saturn i media markt?και το βασικοτερο για τις μακρινες ληψεις που θελω θα εχω καλυτερη εικονα απ οτι εχω τωρα με το οπτικο ζουμ?

Θα τους ζητήσεις ως πρόσθετους Tele για βιντεοκάμερα και πρέπει να γνωρίζεις τη διάμετρο του σπειρώματος που έχει η βιντεοκάμερά σου μπροστά από τον φακό (καλύτερα πάρε την μαζί σου για να τον δοκιμάσεις πρώτα επί τόπου).

Υπάρχουν σε 2Χ ή 3Χ συνήθως (δλδ. αν η κάμερα σου έχει 10Χ zoom της το κάνουν 20Χ ή 30Χ), οι περισσότεροι ανάλογα με την ποιότητα των οπτικών τους κοστίζουν από 50 έως 200 ευρω και ναι, τα μαγαζιά που αναφέρεις έχουν, μπορείς όμως να ρωτήσεις και σε ένα εξειδικευμένο φωτογραφείο

δηλαδη η διαφορα θα ειναι μονο στο ζουμ?απο αποψη ποιοτητας και καλυτερης εστιασης θα δω διαφορα η οχι?εμενα το προβλημα μου εγκειται στην κακη εστιαση και ποιοτητα εικονας οταν χρησιμοποιω το 10χ Οπτικο ζουμ.

Είναι λογικό σε κάμερες consumer οι εστιάσεις για τις διάφορες εστιακές αποστάσεις ενός zoom φακού να μην είναι όλες το ίδιο καλές. Εδώ αυτό το φαινόμενο συμβαίνει ακόμα και σε cine φακούς zoom που κοστίζουν όσο ένα cayenne. Σιγά μην δεν συνέβαινε σε καμερούλες του 500ρικου ή του χιλιάρικου. Στο θέμα μας τώρα. Αγοράζοντας έναν πρόσθετο φακό, σίγουρα θα κάνεις το σύστημά σου λιγότερο καλό γενικότερα (είναι κανόνας ότι την καλύτερη εστίαση την παίρνεις σε σταθερούς φακούς και όχι σε zoom). Αν το καλοσκεφτείς όμως, μπορείς να πετύχεις τη μεγέθυνση της εικόνας στην περιοχή εστιακής απόστασης που ο βασικός φακός της κάμερας (ο ενσωματωμένος δηλαδή) λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά την εστίαση. Να το θέσω πολύ χοντρικά για να γίνω πιο κατανοητός. Έστω ότι ο 10Χ φακός της κάμερας εστιάζει καλά στην περιοχή μεταξύ 2Χ και 6Χ. Με την προσθήκη ενός 2Χ τηλεφακού, πετυχαίνεις καλές εστιάσεις επιπρόσθετα μέχρι κα τα 12Χ (αφού διπλασιάζεται το 6Χ). Αν πάρεις έναν 3Χ πάς μέχρι τα 18Χ με καλή εστίαση και πάει λέγοντας. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πας τον ενσωματωμένο φακό στο τέρμα του zoom του όπου χάνει σε εστίαση και ενδεχομένος και σε διάφραγμα. Βέβαια για αυτό το τελευταίο, η προσθηκη ενός εξωτερικού φακού πιθανότατα να κάνει τα οπτικά σου λιγότερο φωτεινά, και το εύρος των χρωμάτων λίγο μικρότερο αλλά όχι σε επίπεδο τέτοιο που να το αντιληφθείς άμεσα. Εξαρτάται και από την ποιότητα των πρόσθετων φακών.

Last edited:
ησουν απολυτα κατανοητος φιλε photis.εκανα μια βολτα απο πολλα μαγαζια στυλ saturn,fnac κτλ και πηρα διαφορετικες αποψεις.ποιο πολυ με κατατοπειζανε προς αγορα νεας καμερας οι πωλητες(βεβαια αυτη ειναι η δουλεια τους) κατι το οποιο προσπαθω ομως να αποφυγω.το απογευμα θα παω σti sony αγιας παρασκευης να δω τι παιζει και βλεπουμε...

Θα σου έλεγα να πάρεις την καμερα μαζί σου και να πας μια βολτα και από καταστήματα φωτογραφικών ειδών στο κέντρο, όπως ο Σκιαδόπουλος, ο φωτοδεσμός και το adorama. Πιο πιθανό είναι να βρεις κάτι εκεί.