Βοήθεια για αγορά coaxial 75Ω 3m

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Καλησπέρα σας.

Σε σύγκριση οπτικής με coaxial αποφάσισα ότι στα αφτιά μου ακούγεται καλύτερα η coaxial αλλά επειδή το καλώδιο που έχω είναι μόλις 1 μέτρο και δεν μου φτάνει να συνδέσω το Squeezebox Touch, θέλω να αγοράσω ένα τρίμετρο. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω μπερδευτεί αρκετά καθώς ψάχνοντας στα ελληνικά (αλλά και στα ξένα μαγαζιά), πότε αναφέρεται σαν video cable και πότε σαν audio cable. Υπάρχει όντως τέτοιος διαχωρισμός για ένα coaxial rca to rca?
Μάλιστα μπήκα στο site της clicktronic την οποία συμπαθώ ιδιαίτερα και όντως υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στα καλώδια της.
Δηλαδή το παρακάτω που βρίσκω στα ελληνικά ιντερνετομάγαζα προβάλλεται ως video cable (το ίδιο και στο site της clicktronic)
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240005984
http://www.clicktronic.com/en/products/rca/productview/videokabel_casual/

Αυτό που είναι για ήχο είναι το παρακάτω το οποίο όμως δεν μπορώ να βρω στην Ελλάδα.

http://www.clicktronic.com/en/products/rca/productview/audiokabel_casual/

Εμένα πάντως ίδια μου φαίνονται :grinning-smiley-043

Μπορείτε να με βοηθήσετε να πάρω το σωστό με μερικές προτάσεις? Δεν θέλω να είναι ακριβό. Μέχρι 30 ευρώ max.

Ευχαριστώ!

Από τη στιγμή που τα ξεχωρίζει η εταιρεία, υποθέτω ότι θα έχουν βελτιστοποιηθεί για τις συγκεκριμένες δουλειές...
δε βλέπω πάντως το λόγο τα video να μην κάνουν τη δουλειά... ίσως να διαφέρουν στο shielding δεν ξέρω.

Επίσης στα χρήματα που διαθέτεις υπάρχει και το Belden 1694A... είναι και αυτό χαρακτηρισμένα ως audio 75Ω και θα πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα για να πετύχεις κάτι καλύτερο. απο εδώ bj ή όπου αλλού τα βρεις.

(τα RCA βέβαια δεν θα είναι 75Ω... όπως και στα clicktronic ή όποια άλλα κυκλοφορούν.... αλλά μικρό το κακό. Αν πάντως υπάρχει το περιθώριο να κουμπώσεις bnc 75Ω, θα ήταν το ιδανικό)

Εdit Ίσως και απο εδώ... πολύ οικονομικότερα...

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν πολυκαταλαβα αυτο με τα Ω.
To link απο το ελληνικο καταστημα ειναι για 1 μετρο μονο.

είναι τιμή ανά μέτρο. Το καλώδιο φτάνει σε αυτούς σε κουλούρες. Οπότε μπορεί να σου κόψει και να σου στείλει στο μήκος που θέλεις. Αγοράζεις μπανάνες, το πας σε ηλεκτρονικό να σου το κολλήσει και είναι έτοιμο. Πρόσφατα παρήγγειλα από bjcables και τα μεταφορικά τους είναι θάνατος... Για ένα κομμάτι θα πληρώσεις περισσότερα μεταφορικά από το κόστος του αντικειμένου.

Κατι σε πιο ετοιμο δεν υπαρχει? Δεν εχω τοσο μερακι οσο εσεις να πηγαινω σε ηλεκτρολογους. :operator:

Καλό είναι να διατηρείς τα 75Ω σε όλη την αλυσίδα, ώστε να μην υπάρχουν μεταπτώσεις στο σήμα. Ta RCA απλά δεν είναι 75Ω οπότε αν είχες όρεξη για πειράματα πρότεινα και τα bnc 75Ω βύσματα (που είναι 75Ω) Εφόσον δεν θα ασχοληθείς παραπάνω, ξέχνα το (άλλωστε οι διαφορές αναδεικνύονται σε κρίσιμες ακροάσεις μόνο, imo)

Eφόσον θέλεις κάτι έτοιμο, ρώτα το ελληνικό κατάστημα μήπως τερματίζουν με RCA, αλλιώς η ΒJ στέλνει και τερματισμένα με RCA.
Μπορείς να ψάξεις και στα καταστήματα της Αθήνας για belden και εφόσον βρεθεί κάποιο, να στο τερματίσουν επι τοπου με RCA δικά σου ή κάποια που θα επιλέξεις απο το κατάστημα.

Πρόσφατα κοιτούσα για το ίδιο,θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με ένα 2μετρο και εφόσον θα παίζει ποιο πολύ mp3 νομίζω ένα από πλαίσιο με 20 είναι οκ.Belkin είναι νομίζω.Δεν ξέρω αν είναι και τα RCA 75ωμ όπως λέτε.
Αξίζει αυτό το καλωδιακι;

είναι τιμή ανά μέτρο. Το καλώδιο φτάνει σε αυτούς σε κουλούρες. Οπότε μπορεί να σου κόψει και να σου στείλει στο μήκος που θέλεις. Αγοράζεις μπανάνες, το πας σε ηλεκτρονικό να σου το κολλήσει και είναι έτοιμο. Πρόσφατα παρήγγειλα από bjcables και τα μεταφορικά τους είναι θάνατος... Για ένα κομμάτι θα πληρώσεις περισσότερα μεταφορικά από το κόστος του αντικειμένου.
Ναι ρε γμτ... θα ηθελα και εγω ενα αλλα για 1,2m βγαινει το καλωδιο 17$ περιπου και 28$ με την πιο αργή μεθοδο απoστολής... Αν μαζευτουμε 2-3 και μοιράσουμε τα μτφ; Εγω ειμαι μεσα...

Είναι καλή λύση αυτή;Δλδ σαν ποιότητα πόσα θα πρέπει να πληρώσεις αλλού.

μια ερωτηση και για μενα.τα ΩΜ για καλωδιο σε σαμπ και audio πρεπει να ειναι το ιδιο δηλαδη 75ΩΜ?στο λινκ που εβαλε ο φιλος βλεπω για σαμπ στα 50ωμ και audio 75.τι πρεπει τελικα?

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά coaxial 75Ω 3m

Είναι καλή λύση αυτή;Δλδ σαν ποιότητα πόσα θα πρέπει να πληρώσεις αλλού.
ειναι μια σωστα -τεχνικα (καλώδιο/βυσματα)- υλοποιηση η οποια αν εξαιρεσεις τα μτφ ειναι σε πάρα πολύ καλή τιμή.... απο και και περα οι τιμες μπορουν να φτάσουν σε παράλογα επιπεδα...

μια ερωτηση και για μενα.τα ΩΜ για καλωδιο σε σαμπ και audio πρεπει να ειναι το ιδιο δηλαδη 75ΩΜ?στο λινκ που εβαλε ο φιλος βλεπω για σαμπ στα 50ωμ και audio 75.τι πρεπει τελικα?

Σταύρο στο sub στέλνεις αναλογικό "αργό" σήματα (χαμηλής συχνότητας). Το θεωρώ απίθανο να δείς διαφορά μεταξύ 75 και 50 Οhm.

Για το sub κοίταξε ένα ομοαξονικό μεγάλης διατομής (2,5άρι είναι μια χαρά) και με καλό shieling (καλό το δεύτερο ισχύει για όλα έτσι κι αλλιώς)
Και 50Ohm μια χαρά θα παίξει (ίσως με τα 75Οhm να μικρύνεις την πιθανότητα εμφάνισης hum (βόμβου). άλλη διαφορά δεν θα βρεις.

Τα 75Ohm τα κοιτάμε περισσότερο για ψηφιακό σήμα.

Σταύρο στο sub στέλνεις αναλογικό "αργό" σήματα (χαμηλής συχνότητας). Το θεωρώ απίθανο να δείς διαφορά μεταξύ 75 και 50 Οhm.

Για το sub κοίταξε ένα ομοαξονικό μεγάλης διατομής (2,5άρι είναι μια χαρά) και με καλό shieling (καλό το δεύτερο ισχύει για όλα έτσι κι αλλιώς)
Και 50Ohm μια χαρά θα παίξει (ίσως με τα 75Οhm να μικρύνεις την πιθανότητα εμφάνισης hum (βόμβου). άλλη διαφορά δεν θα βρεις.

Τα 75Ohm τα κοιτάμε περισσότερο για ψηφιακό σήμα.
εχω ενα καλωδιο μαρκας τοτε πριν 10 χρονια που το ειχα παρει φτιαχτο.γραφει high speed cable αλλα δεν γραφει ωμ και τετοια.εχω ενα βουητο καμια φορα.αν το βγαλω απο το σαμπ η τον ενισχυτη τοτε γινεται χαμος βουηζει τοσο δυνατα που λες παει τα εκαψα ολα...
το εκοψα και κολησα πιο κατω αλλα τα ιδια.με εχει πετραξει και το ρευμα αν ειναι η μια ακρη στο σαμπ και η αλλη οχι και πιασω το βυσμα....
οποτε τι κανω σε αυτη την περιπτωση?τι παιρνω?

εχω ενα βουητο καμια φορα. αν το βγαλω απο το σαμπ η τον ενισχυτη τοτε γινεται χαμος βουηζει τοσο δυνατα που λες παει τα εκαψα ολα...

αν το sub βουίζει χωρίς να έχεις συνδέσει το καλώδιο δεν φταίει το καλώδιο.

αν εννοείς ότι ο θόρυβος υπάρχει μόνο κατα την σύνδεση αποσύνδεση, απλά κλείσε τόσο το sub όσο και τον ενισχυτή όταν το βάζεις- βγάζεις.
Εννοείτε ότι δεν αλλάζουμε καλώδια με ανοιχτούς ενισχυτές. προσοχή σε αυτό, γιατί μια φορά θα σου συμβεί το κακό!

εφόσον δεν έχεις πρόβλημα θορύβου στη θέση ακρόασης, με το συγκεκριμένο που έχεις, το κρατάς!

αν έχεις πρόβλημα προσπάθησε να δοκιμάσεις απο φίλους και όποιο σου κάνει το αγοράζεις. Αν δεν μπορείς να βρεις καλύτερα δοκίμασε 75άρι για ελαχιστοποίηση της πιθανότητας προβλήματος
-bye-

αν το sub βουίζει χωρίς να έχεις συνδέσει το καλώδιο δεν φταίει το καλώδιο.

αν εννοείς ότι ο θόρυβος υπάρχει μόνο κατα την σύνδεση αποσύνδεση, απλά κλείσε τόσο το sub όσο και τον ενισχυτή όταν το βάζεις- βγάζεις.
Εννοείτε ότι δεν αλλάζουμε καλώδια με ανοιχτούς ενισχυτές. προσοχή σε αυτό, γιατί μια φορά θα σου συμβεί το κακό!

εφόσον δεν έχεις πρόβλημα θορύβου στη θέση ακρόασης, με το συγκεκριμένο που έχεις, το κρατάς!

αν έχεις πρόβλημα προσπάθησε να δοκιμάσεις απο φίλους και όποιο σου κάνει το αγοράζεις. Αν δεν μπορείς να βρεις καλύτερα δοκίμασε 75άρι για ελαχιστοποίηση της πιθανότητας προβλήματος
-bye-
βουηζει οταν ειναι συνδεμενο το καλωδιο πανω στο σαμπ και η αλλη ακρη στον αερα... αλλα με πεταει και το ρευμα οταν το ακουμπω.
καλα δεν το βγαζω και βαζω ειναι μονιμα πανω απλα με αφορμη του φιλου ρωτησα.
αυτο θα κανω που λες.σε ευχαριστω πολυ...!!!!!

αυτο ειναι λογικο να γινετε... πρωτα κανε τις συδεσεις σου και μετα βαζεις στο ον σαμπ και προ..

οσο για τα ομ... εως καμια ακουστικη διαφορα...

προσεχε μονο να ειναι καλοφτιαγμενο το καλωδιο σε κολησεις και μονωσεις

τελικα ποιο belden παιρνουμε το 1694Α η το 1695Α μαλλον μονο το τεφλον αλλαζει.
και μονο το blue jeans στο στελνει ετοιμο?

Το καλο που εχουν στο bj ειναι τα βυσματα (canare) που σε rca ειναι οτι πλησιεστερο σε 75 Ohm.
Oι ιδιοι τα διαφημιζουν ως 75αρια, αλλα ακομη και αν δεν ειναι ακριβως, μαλλον πλησιαζουν περισσοτερο απο καθε αλλο rca βυσμα.
Τα μεταφορικα τους ειναι οντως θανατος, ειτε απο Αμερικη, ειτε απο Αγγλια (ακομα περισσοτερα!!!)
Το Βelden το εχω βρει σε αρκετα μαγαζακια στην Ελλαδα. Τα βυσματα ομως πουθενα.
Αν οντως μαζευεται αρκετος κοσμος που να τα θελει ισως να επρεπε να κοιταξουμε καμμια
ομαδικη παραγγελια. Παρεμπιπτοντως τα δινει και καποιος στο ebay με πολυ καλυτερα μεταφορικα.
Απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εξισου καλες οι συνδεσεις του για παραδειγμα.
Οι αλλοι κανουν αποκλειστικα αυτη τη δουλεια.