Βοήθεια για αγορά compact στερεοφωνικού

spyrous

New member
3 September 2010
2
Καταρχήν καλήσπερα σε όλους

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια αγορά απλού δικάναλου στερεοφωνικού γύρω στα 600 ευρώ (όχι αναγκαστικά). Αρχικώς η σκέψη είναι να το αγοράσω από eshop εξωτερικού μιας και είναι πιο φτήνα και κατά δεύτερον γιατί είμαι εκτός Αθήνων και μία τέτοια ενδεχόμενη έρευνα αγοράς να με δυσκόλευε.

Αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο είναι:

α) Η σχέση τιμής-απόδοσης
β) Η ποιότητα κατασκευής
γ) Η ποιότητα υπηρεσιών από την αντιπροσωπεία (αν και καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα αν το αγοράσω από έξω).
δ) Τα watt να είναι τουλάχιστον 40 (χωρίς όμως να καταλαβαίνω πλήρως την διαφορά με πχ. 25)
ε) Το μέγεθος του να είναι compact

Η χρήση του στερεοφωνικού θα είναι σε σχετικά μικρό χώρο (το σαλόνι είναι περίπου 25τμ.) αλλά καθόμαστε γενικά αρκέτα στην βεράντα η οποία είναι έξω από το καθιστικό (για αυτό το θέλουμε τουλάχιστον 40Watt).

Αυτή την στιγμή είμαι μεταξύ 2 συστημάτων.

Το ΟΝΚΥΟ CS-V645 στα 40Watt με ipod station + dvd player που θα βολέψει γιατί μπορεί να αντικαταστάσει και να τοποθετηθεί στην θέση του παλιού dvd player. (τιμή εξωτερικού με ηχεία 400 ευρώ)

Η άλλη επιλογή είναι το Marantz M-CR502 με 4x25W που θα μου επέτρεπαν να βγάλω ένα ξεχωριστό set στην βεράντα. Η τιμή του είναι στα 350ευρώ χωρίς ηχεία για τα οποία σκέφτομαι να πάρω για το σαλόνι τα Tannoy's Mercury F1 Customs στα 220 εύρω. Αλλά διαβάζω ότι το Marantz έχει προβλήματα με διάφορα ηχεία εκτός από τα δικά του (πωλούνται ξεχωριστά) και τα Tannoy. Φυσικά είμαι εκτός budget αλλά το 4x25 θα ήταν πιθανότατα ότι πρέπει για τις ανάγκες μου, εφόσον βρω ηχεία και για έξω.

Οποιαδήποτε συμβουλή, πρόταση κλπ, θα εκτιμηθεί δεόντως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

25 τμ δεν είναι και λίγα, αλλά εξαρτάται πως ακούς μουσική (δυνατά, χαλαρά κτλ). Μην κοιτάς τα watt. Εκτός του ότι δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στο πόσο δυνατά θα ακούγεται, ποιος κατασκευαστής λέει αλήθεια...

Τα Onkyo προσωπικά δεν μου αρέσουν, το Marantz δεν το ξέρω, αλλά αν το επιλέξεις για να βάλεις 4 ηχεία, να σιγουρευτείς ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί συνήθως, 4 ηχεία μαζί μπορεί να δημιουργήσει βλάβη. Εξαρτάται βέβαια από το σύστημα. Ψάξ' το.

Μην το πάρεις από το εξωτερικό. Κατ´αρχίν γιατί αν πάθει κάτι εντός εγγύησης θα πρέπει να το στείλεις στο εξωτερικό για επισκευή (που σημαίνει 100 το ελάχιστο ή να μπορεί να σου ζητήσουν να πληρώσεις εργασία στην Ελλάδα που είναι το ίδιο, εξαρτάται και τι θα πάρεις βέβαια) και το σημαντικότερο, γιατί πρέπει να στηρίξουμε την αγορά μας όσο μπορούμε. Είναι βλακεία να καίγεται το σπίτι μας και να ποτίζουμε τα φυτά του γείτονα.

Last edited:
Εγώ θα σου έλεγα να δεις και να ακούσεις και αυτό:
LG FB-164
Έχει ότι ζητάς και παίζει καλά και δυνατά. Είναι λίγο μεγαλούτσικο σε μέγεθος βέβαια...

Εκτός από το LG, εξίσου πολύ καλό είναι και αυτό:

Philips MCM772

Το άκουσα το πρωί σε έναν μεγάλο χώρο. Ακούγεται εντυπωσιακά δυνατά για το μέγεθός του και με ωραίο ήχο, όπως και το LG, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο από τα δύο γιατί δεν πολυθυμάμαι το LG. Έχει γύρω στα 300 , αλλά δεν παίζει DVD. Για DVD θα μπορείς να πάρεις ξεχωριστή συσκευή, με 200-300 παίρνεις Blu Ray της Panasonic.

Last edited:
denon 107,ραδιοενισχυτης DRA-F107 και cdp DCD-F107,ηχεια θα διαλεγα κατι αλλο οχι τα denon.Aυτο μπορει να γινει γιατι ουσιαστικα οι συσκευες πωλουνται ανεξαρτητα

1842.jpg

αν μπορεις να ανεβεις και λιγο πιο πανω μεχρι τα 700 να αγορασεις και καποιο ευαισθητο ηχειο δαπεδου και να γεμισεις πιο ευκολα το χωρο που δεν ειναι και μικρος. Παντως το συστηματακι εχει καλο ηχο και ευκολιες και αριστη ποιοτηα κατασκευης για τα χρηματα που κοστιζει.Ο ενισχυτης πχ εχει τοροειδη μετασχηματιστη.

denon 107,ραδιοενισχυτης DRA-F107 και cdp DCD-F107,ηχεια θα διαλεγα κατι αλλο οχι τα denon.Aυτο μπορει να γινει γιατι ουσιαστικα οι συσκευες πωλουνται ανεξαρτητα

1842.jpg

αν μπορεις να ανεβεις και λιγο πιο πανω μεχρι τα 700 να αγορασεις και καποιο ευαισθητο ηχειο δαπεδου και να γεμισεις πιο ευκολα το χωρο που δεν ειναι και μικρος. Παντως το συστηματακι εχει καλο ηχο και ευκολιες και αριστη ποιοτηα κατασκευης για τα χρηματα που κοστιζει.Ο ενισχυτης πχ εχει τοροειδη μετασχηματιστη.

Το denon το άκουσα σε φιλικό σπίτι και να πώ την αμαρτία μου το ζήλεψα!..
Τηρουμένων των αναλογιών δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απο πολλά αξιοπρεπή hi-fi συστήματα μεγαλύτερου κόστους, τα ηχεία του είναι μια χαρά.
Τέτοια ποιότητα και ευκολίες θα τα πλήρωνε κάποιος πρίν απο δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον τρείς φορές πάνω.
Σε αυτήν την κατηγορία η τεχνολογία έχει όντως κάνει θαύματα, και άν θυμάμαι καλά έχει και phono, έξοχο είναι..

Last edited:
Χμμ ττώρα είδα και τo phillips και ψάρωσα μα θα μας τρελλάνουν σε αυτήν την κατηγορία στην οποία το ξαναλέω τηρουμένων των αναλογιών τα θαύματα είναι γεγονός.
Άντε τώρα να πείσω την γυναίκα μου οτι το θέλω για το δωμάτιο της μικρής....