Βοηθεια για αγορα δορυφορικου δεκτη

dear

New member
1 July 2006
31
Γεια σας παιδια.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας προκειμενου να αγορασω ενα καλο δεκτη και
επειδη εχω ακουσει και διαβασει πολλα για τους YAMATU (υποστηρηξη,αναβαθμισεις, δυνατοτητες κ.τ.λ.) ειπα και εγω να καταληξω εκει.
Βεβαια οι αποριες μου πολλες (καινουριος στο χωρο).
Θα προτιμουσα λοιπον ενα δεκτη combo (για επιγεια ψηφιακη MPEG4), HD,να εχει ethernet ,να ειναι ευκολα αναβαθμισιμος , να μπορει να διαβαζει (τελος παντων) τις περισσοτερες καρτες,ελληνικο menu και γενικα να εχει ολα εκεινα τα οποια σημερα η στο αμεσο μελλον θα θεωρουνται απαραιτητα για εκεινους που ασχολουνται.
Θα πρεπει βεβαια να σας πω οτι δεν ξερω πολλες απο τις δυνατοτητες λειτουργιων που υπαρχουν και τη σημασια πολλων ορων (οπως π.χ. PVR) αλλα υπαρχει η διαθεση για εξερευνηση και ψαξιμο καθως επισης και μια εμπειρια στα ηλεκτρονικα, σε δεκτες και μικροτερη σε ψηφιακα, αλλα οχι σε δορυφορικους δεκτες.

Ψαχνοντας εντοπισα καποιους δεκτες και θα ηθελα τη γνωμη σας.

Ειναι οι: α) YU-MA-TU FULL HD 6102 και β) YU-MA-TU HD 7101 οι οποιοι υπαρχουν στο http://www.netasat.gr/

Ευπροσδεκτες ολες οι αποψεις ,γνωμες σχολια και τυχον διορθωσεις.

Ευχαριστω.

Για όλα αυτά που αναφέρεις, προτείνω τον Edision Argus Mini 2in1 IP που είναι Combo.
Τον έχω και εγώ και είναι μια άριστη λύση για όλα αυτά που προσφέρει.

PVR σημαίνει πως βάζεις έναν σκληρό δίσκο στο USB του δέκτη, και κάνεις εγγραφή των καναλιών,
με την ίδια ακριβώς ποιότητα που βλέπεις εκείνη την στιγμή.

Οι εγγραφές αυτές φυσικά γίνονται αναπαραγωγή από τον δέκτη στην τηλεόραση και ανάλογα τον δέκτη,
μπορούμε να τις περάσουμε στον υπολογιστή για αναπαραγωγή ή επεξεργασία.

Κάποιοι δέκτες έχουν και δυνατότητα προσθήκης εσωτερικού σκληρού δίσκου.

Last edited:
Σ' ευχαριστω για την απαντηση την λυση και τις εξηγησεις που μου δινεις.
Κι εγω ειχα σκεφθει την αγορα Edision Argus Mini 2in1 IP και μαλιστα για πω την αληθεια ειχα καταληξει σ' αυτον αλλα απο συζητησεις με φιλους και απ' οτι διαβασα σε forum πειστηκα οτι ο yamatu εχει πολλες δυνατοτητες αναβαθμισης, ενω μου ειπαν οτι η ethernet στον Edision δεν "υποστηριζεται" και τοσο σε σχεση με τον yamatu ο οποιος ειναι "πολυ ευελικτος" (μου ειπαν..).
Βεβαια δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινω απολυτα αυτες τις δυνατοτητες αλλα ξερω οτι θα ασχοληθω αρκετα.
Αν κανω καποιο λαθος η αν εχω ξεπερασει τα εσκαμμένα, δεκτή κάθε παρατήρηση και διόρθωση.
Θα εκτιμουσα παντως την γνωμη σου και τα σχολια σου για τα συγκεκριμενα μοντελα YU-MA-TU FULL HD 6102 και YU-MA-TU HD 7101

Πριν τον αγοράσω, έψαξα όλα τα άλλα αντίστοιχα μοντέλα και μετά τον επέλεξα.
Είχα δει και τους Yumatu που αναφέρεις, που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Οι Edision όμως με κέρδισαν λόγω συνεχών αναβαθμίσεων, εύχρηστου τηλεκοντρόλ, φοβερών μενού, 3 χρόνια εγγύηση.

Η επιλογή είναι δική σου!

YUMATU
yumatu-full-hd-stb-1.jpg

yumatu-full-hd-stb-menu-32.jpg

EDISION
edision-vip-menu-55.jpg

edision-vip-menu-6.jpg

YU-MA-TU FULL HD 6102
YumatuMpeg4-1.jpg

EDISION ARGUS MINI 2IN1 IP
ARGUS_mini_2in1_ip.jpg

YU-MA-TU HD 7101
yumatuHDback.jpg

EDISION ARGUS VIP (Yπάρχει και ο VIP2)
vip_schwarz_500x500.jpg

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Αν εχετε την καλοσυνη και την υπομονη θα μπορουσε καποιος να μου πει
1) αν ο edision εχει ελληνικο menu.
και
2) αν τα Cccam, Newcamd & Homecamd ειναι αυτα που υποστηριζουν οι περισσοτεροι δεκτες.
Δεν θα υπαρξει δηλαδη αναγκη υποστηριξης απο καποιο αλλο (ισως) ειδος αρχειου "τυπου" cam, το οποιο μπορει να χρειαστει και να μην υποστηριζεται

Σ' ευχαριστω πολυ Αντωνη.
Μαλλον τωρα αρχιζω να το ξανασκεφτομαι για Edision

Γεια σας παιδια

Μολις πηρα στα χερια μου τον edision argus mini 2in 1 ip.
Το μονο ομως που προλαβα να κανω ειναι να συνδεσω την εισοδο-εξοδο RF με την κεραια και την τηλεοραση και οχι με scart η HDMI για επιγεια ληψη αλλα δεν μπορεσα να δω καν που βγαινει το μενου, παρ'ολο που σκαναρισα ολη την μπαντα TV.
Μηπως κατι μου διαφευγει η μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα;
Να προσθεσω οτι απο το μαγαζι που τον πηρα εβαλε το προγραμμα για scart γιατι εχω παλια TV.

Ευχαριστω

παίδες επειδή είμαι στο ίδιο ψάξιμο και είχα σχεδόν καταλήξει σε taiwanέζικο dreambox 700 με 220 πείτε μου σας παρακαλώ αν ΚΑΙ με αυτόν συγκρινόμενο ο edision argus κλπ που διαβάζω στο παρόν κερδίζει...

1) edision argus mini vs dreambox 700 ? γνώμες και σύγκριση
2) edision argus mini 2in1 όπως λέτε είναι combo.. αν ΔΕ θέλω το combo μοντέλο (οι tv που έχω υποστηρίζουν mpeg4 decoding έτσι κι αλλιώς) ποιο είναι το ακριβώς ίδιο χωρίς το DVB-T και αν αξίζει ή προτείνετε ακόμα το combo?
3) βλέπω στα screenshots ARGUS VIP/VIP2 . τι διαφορές έχουν μεταξύ τους?

ευχαριστώ σας.