Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theatre.

prompter

New member
4 November 2012
5
Καταρχήν, αφού είναι το πρώτο post μου εδώ, θέλω να ευχαριστήσω το forum για την φιλοξενία και την βοήθεια που μας προσφέρει.

Χρειάζομαι την βοήθεια σας για αγορά ενισχυτή για χρήση κυρίως ως Home Theatre σε συνδυασμό με HTPC και λιγότερο για μουσική. Το πρόβλημα μου είναι αυτή τη στιγμή δεν έχω τα χρήματα για την αγορά των ηχείων και θέλω προς το παρόν να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του υπάρχων Home Theatre της LG που έχω. Δεν γνωρίζω όμως την συμβατότητα των ηχείων μου με άλλους ενισχυτές.

Το home theatre που έχω τώρα είναι το LG HT805. Τα specs των ηχείων είναι

Speakers
Model
Impedance
Rated Input Power
Max. Input power
Front
SH85PH-F

136W
272W
Rear
SH85PH-S

136W
272W
Center
SH85PH-C

136W
272W
Passive Sub
SH85PH-W

170W
340W

Το budget για τον ενισχυτή δεν θέλω να ξεπεράσει τα 300 ευρώ και δεν έχω πρόβλημα να κοιτάξω για μεταχειρισμένο.
Ο χώρος είναι 10-15 τετραγωνικά, τετράγωνος αλλά με τζαμαρία, κουζίνα και ξευδότοιχο.

Αν έχω γράψει καμία μπαρούφα παρακαλώ διορθώστε με γιατί είμαι άσχετος στο θέμα του ήχου.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτές οι πατέντες... (εννοώ ηχεία από ολοκληρωμένο σύστημα σε κανονικό ενισχυτή).
Τα ηχεία είναι της LG, τι παραπάνω περιμένεις να τους δώσει ένας ενισχυτής;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ολοκληρωμένα HTiB είναι το Sub.
Εδώ είναι παθητικό... Πως θα παίξει με AVR το παθητικό sub της LG?
Πιθανόν μόνο με κάποιο Diy ενισχυτάκι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

IMO, πρώτα αγοράζουμε ηχεία και μετά ψάχνουμε τα ρεύματα που θα τα *σπρώξουν*.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά έχω έναν ενδοιασμό που μόλις τον διαβάσεις μπορεί να θέλεις να με χτυπήσεις :damnyou:

Οι διαστάσεις (βάθος 39 εκ.) του είναι οριακές για το ράφι που θα τοποθετηθεί και τα καλώδια θα ποδοπατηθούν.

Για τον Denon AVR-1513 ποια είναι η γνώμη σου σε σχέση με τον Harman Kardon AVR 158;

Ή περιμένεις μέχρι τα οικονομικά σου το επιτρέψουν,για αγορά ενισχυτή και ηχείων
Ο harman Κardon είναι καλή περίπτωση πάντως

Last edited:
Το (οποιο) προβλημα το οποιο σε κανει να θες να αγορασεις ενισχυτη ειναι τα ηχεια που εχεις αυτη την στιγμη.

Ο portioli παραπανω μιλησε σοφα.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά έχω έναν ενδοιασμό που μόλις τον διαβάσεις μπορεί να θέλεις να με χτυπήσεις :damnyou:

Οι διαστάσεις (βάθος 39 εκ.) του είναι οριακές για το ράφι που θα τοποθετηθεί και τα καλώδια θα ποδοπατηθούν.

Για τον Denon AVR-1513 ποια είναι η γνώμη σου σε σχέση με τον Harman Kardon AVR 158;

Εάν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές των άλλων συμφορουμιτών....... τότε σε αυτής της κατηγορίας τιμής οι διαφορές είναι ανευ σημασίας και περισσότερο θέμα γούστου και ταιριάσματος με τα ηχεία που θα συνοδεύουν. Οπότε αν ο denon σε παίρνει χωροταξικά, πάρε αυτόν και όταν βγείς για ηχεία τον παίρνεις αμασχάλι και γυρνάς τα μαγαζιά...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theatre.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτές οι πατέντες... (εννοώ ηχεία από ολοκληρωμένο σύστημα σε κανονικό ενισχυτή).
Τα ηχεία είναι της LG, τι παραπάνω περιμένεις να τους δώσει ένας ενισχυτής;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ολοκληρωμένα HTiB είναι το Sub.
Εδώ είναι παθητικό... Πως θα παίξει με AVR το παθητικό sub της LG?
Πιθανόν μόνο με κάποιο Diy ενισχυτάκι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

IMO, πρώτα αγοράζουμε ηχεία και μετά ψάχνουμε τα ρεύματα που θα τα *σπρώξουν*.

Το LG μου δεν υποστηρίζει DTS. Έτσι κι αλλιώς είναι για κολύμπι. Απλά πίστευα ότι μπορούσα να έχω μια μεταβατική περίοδο με τα παλιά ηχεία μέχρι να μαζέψω τα χρήματα για κάτι καλύτερο.
Τώρα αν δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα του sub μένω όπως είμαι μέχρι να βρω τα λεφτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theatre.

Το LG μου δεν υποστηρίζει DTS.

Κάπου αναφέρεις ότι παίζεις με HTPC ...
Toυλάχιστον για τις ταινίες μπορείς να κάνεις reencoding σε AC3 σε real-time

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theatre.

Φαντάζομαι ότι εφόσον παίζουν οι ταινίες μου σε 5.1 το έχω κάνει. Ουσιαστικά έχω συνδέσει την οπτική από το HTPC πάνω στο LG, στις ρυθμίσεις της οπτικής έχω επιλέξει Dolby Digital και στο xbmc την επιλογή για AC3. H διαφορά όμως από το πραγματικό DTS δεν είναι μεγάλη;

Αφού δεν είναι εφικτό όπως το είχα σκεφτεί, θα επανέλθω μόλις βρω την οικονομική δυνατότητα με άλλο thread για πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα βάση του χώρου μου.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theat

Φαντάζομαι ότι εφόσον παίζουν οι ταινίες μου σε 5.1 το έχω κάνει. Ουσιαστικά έχω συνδέσει την οπτική από το HTPC πάνω στο LG, στις ρυθμίσεις της οπτικής έχω επιλέξει Dolby Digital και στο xbmc την επιλογή για AC3. H διαφορά όμως από το πραγματικό DTS δεν είναι μεγάλη;

Όντως δεν υπάρχει ψηφιακή μετατροπή από ένα lossy format (dts) σε κάποιο άλλο (ac3) χωρίς (είτε μικρή είτε μεγάλη) απώλεια ποιότητας,
αλλά για μένα στο συγκεκριμένο set up δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω.

Σκέψου οτι πολύς κόσμος αυτή τη μετατροπή ακόμα και τώρα την κάνει offline σε κάπoιο PC.

Χρειάζομαι την βοήθεια σας για αγορά ενισχυτή για χρήση κυρίως ως Home Theatre σε συνδυασμό με HTPC και λιγότερο για μουσική. Το πρόβλημα μου είναι αυτή τη στιγμή δεν έχω τα χρήματα για την αγορά των ηχείων και θέλω προς το παρόν να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του υπάρχων Home Theatre της LG που έχω. Δεν γνωρίζω όμως την συμβατότητα των ηχείων μου με άλλους ενισχυτές.

Το home theatre που έχω τώρα είναι το LG HT805.

Καλησπερα φιλε, ημουν στη ακριβως ιδια κατασταση με σενα. Ομοιοπαθης δηλαδη με το lg 805 . Eγω το χρησιμοποιω πλεον μονο ως ραδιοφωνο και για μουσικη απο usb.Ετοιμαζεται να παροπλιστει ομως, καθως προχωρησα στην αγορα ενισχυτη και sub .Tην ιδια σκεψη με σενα εκανα και εγω για τα ηχεια , ομως θεμα που ειχα ανοιξει στο forum μου ειπαν οτι δεν ειναι και η καλυτερη λυση να συνδεσω τα συγκεκριμενα ηχεια με χαμηλου κοστους ενισχυτη ,γιατι θα ζοριζεται με τα 4Ω.

( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99685-Σύνδεση-ενισχυτή-με-ηχεία-home-cinema)

Τωρα βρισκομαι στην αναζητηση ηχειων. Επειδη, αν αγορασεις ενισχυτη θα χρειαστεις και subwoofer( ειναι και ακριβα τα ατιμα!!!) και καποια στιγμη θα παρεις και ηχεια , θα σου προτεινα να μαζεψεις χρηματα και να τα παρεις ολα κομματι -κομματι, αναλογα με το budjet που θα εχεις διαθεσιμο.Τουλαχιστον αυτο εκανα εγω.Να περνας και καμια βολτα απο τις αγγελιες . Κατι θα βρεις να ικανοποιει τα γουστα και την τσεπη σου!

Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου λοιπον!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ενισχυτή για χρήση Home Theatre.

Ευχαριστώ φίλε μου.