ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

kar10

New member
12 August 2010
18
Καλησπερα και καλως σας βρηκα,μιας και μετακομιζω σε καινουριο σπιτι,σκεφτομαι την αγορα ενισχυτη denon 2311 (περιπου 1000 ευρω) με το πακετο 5.1 της crystal audio TX-T2-12 (1500). Ο κυριος χωρος ειναι στα 30τμ
τα παραπανω, θα συνδιαστουν με τα νεα 3d της panasonic plasma tv & br.Θα χρησιμοποιηθουν και για θεαση ταινιων και για μουσικη.Πως το βλεπεται? μηπως ειμαι υπερβολικος,δεδομενου των διαστασεων?Αν εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο σε αυτο το υψος τιμης (2500) με χαρα μου θα τον ακουσω.Ευχαριστω

Για τα τετραγωνικά που έχεις είσαι σε σωστή κατεύθυνση. Τα ηχεία δεν είναι κακή επιλογή αλλά θα πρέπει πριν επιλέξεις να τα ακούσεις πρώτα (και να ακούσεις όσο πιο πολλά μπορείς) για να επιλέξεις αυτα που ακουστικά σου ταιριάζουν καλύτερα. Προτάσεις στα 1500 περίπου υπάρχουν αρκετές εδώ μέσα.
Σαν επιλογή ενισχυτή μπορώ να πω ότι είναι καλή αλλά καλύτερα να επιλέξεις πρώτα τα ηχεία και μετά τον ενισχυτή.

σαν εναλλακτική και μόνο στα προτείνω μια και υπάρχουν μαγαζιά να τα ακούσεις και να συγκρίνεις....παρολα αυτά και χωρίς να έχω ακούσει τα crystal πιστεύω ότι πρέπει να είναι λίγο καλύτερα από τα ae....

Kαλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις,μετα απο συζητηση σε γνωστο καταστημα,ο πωλητης μου εκανε την εξης προσφορα Α) Αντι για την VT 20 να παμε για την V20 (η οποια ειναι η ιδια χωρις το 3D) B) Για ηχεια την σειρα RX Της monitor audio,με την διαφορα στο υπογουφερ (velodyne cht-10q) Γ) ενισχυτη marantz 6004 blue ray marantz bd5004.H Συνολικη τιμη,ειναι πανω κατω στο budget μου,δηλ 5000 περιπου για ολα και η αληθεια ειναι οτι ειμαι σε διλλημα,αφου δεν πολυκαιγομαι για 3D και σιγουρα,τα ηχεια ειναι ενα κλικ πανω,ιδιως σε μουσικη μου με ενδιαφερει παρα πολυ.Εσεις πως το βλεπεται ρε παιδια??

Το budget σου είναι πολύ καλό! Μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ-πολύ καλό σύστημα!

Πές μας κάτι...

1) Η σειρά RX θα περιλαμβάνει τα RX6 για front?

2) Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d μπορείς να πας σε ενισχυτή με 1.3?

3) Σε ενδιαφέρει το 3d BDplayer της Panasonic (500Ε)? έχει δύο ΗDMI out που σημαίνει και τα ΗD formats του ήχου στον ενισχυτή και 3d εικόνα στη τηλεόραση... Από εικόνα σκίζει και από ήχο είναι μεταξύ των κορυφαίων στα λεφτά του.

1 Ναι τα RX6 θα ειναι τα front
2 Δεν με πολυενδιαφερει, εξου και o Marantz sr6004,η ο denon 2310 o οποιος ομως δεν ειναι διαθεσιμος.
3 Υποθετω οτι θα μπορουσα να παρω και το 3D br της panasonic,απλα μου προτεινε το marantz ως ποιο " μουσικο " αλλωστε, μαλλον θα παρω την V20 οποτε,δεν υπαρχει λογος αγορας 3D br.
Ευαριστω για την απαντηση.

Φίλε Κar10 δεν μου βγαίνουν τα μπικικίνια. Πόσο σου δίνει όλο το σετ των RX?

αν κάτω από 1500 φαντάζομαι ότι με αυτά

Pioneer SC LX72

Panasonic DMP-BDT300

Panasonic TX-P50V20

και ένα sub της volodyne έχεις φτιάξει ένα θαυμάσιο σύστημα και σε 2-3 χρόνια που πιθανώς να υπάρχουν τίτλοι 3d... έτοιμο να υποδεχτεί μια 3d TV...

Last edited:
Ok normal! Βγαίνει το budget.

Ας πουν και τα άλλα παιδιά τη γνώμη τους και αποφασίζεις.

Καλή επιλογή να έχεις!

Φιλε Dalanik η προσφορα εχει ως εξης
RX6 850
RXFX DIOPOLE 540
RX LCR 400
VELODYNE CHT-10Q 450
PANNY V20 1700
MARANTZ SR6004 890
MARANTZ BR5004 390
ΣΥΝΟΛΟ 5220
Αρα,ειμαι πανω κατω στο budget μου,υπαρχει βεβαια και η επιλογη του Denon 1911 oπου θα ειμαι στα 5000 flat.Αλλα απο'κει και περα,ξαναλεω υπαρχει λογος να το ανοιξω λιγο παραπανω, σε ενισχυτη των 1000 ευρω? Ουτε ο χωρος ειναι τεραστιος (30τμ) συν οτι πρεπει να σκεφτω και τους γειτονες.

Άρα είχα δίκιο ότι δεν βγαίνουν τα μπικικίνια παρά τις καλές τιμές που σου έκανε...

Για το άλλο που λες, δεν έχει σχέση το ποτενσιόμετρο. Τις εντάσεις που θέλεις και πολύ περισσότερες, θα τις πάρεις και από φτηνότερο ενισχυτή... Τι θα ακούς έχει σημασία.

Στη θέση σου θα προτιμούσα τον pioneer και το bd 3d της panasonic αλλά περί ορέξεως...

Μια χαρά είναι και οι marantz, αν γουστάρεις προχώρα!!!

Στο οικονομικό μη σταθείς στο 5χίλιαρο αν κάτι σου κάνει κλικ! Για ένα 500άρικο μπορεί αύριο να το μετανιώσεις (το έχω πάθει για 200Ε...)

Last edited:
Αυτο ακριβως,ενα 500αρικο πανω κατω δεν ειναι θεμα,απλα ειχα την εντυπωση οτι ιδιαιτερα οι marantz και οι denon,ειναι πιο "μελοδικοι" σε σχεσει με τους αλλους,κατι το οποιο προτιμω.Αλλωστε η λογικη της προσφορας ειναι οτι ταιριαζουν καλυτερα με αυτα τα ηχεια.Βεβαια εννοειτε οτι θα ακουσω οτι υπαρχει απο ενισχυτη στο καταστημα πριν αγορασω κατι.

η μόνη μου ένσταση είναι επειδή τα φροντ σου έχουν πολύ καλό μπάσο...και επειδή θα τα έχεις και για home cinema ...να πας στο 12άρι το velodyne...με 80-90 ευρό πιο πάνω ώστε οι χαμηλές σου να ξεφύγουν λίγο από αυτές των ηχείων....ίσως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά πιστεύω το 12άρι είναι άρκετά γρήγορο και στη μουσική....

@libair: καλύτερο το Q12 αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα δέσει αν δεν το ακούσει. Επίσης μεγαλύτερο woofer στην ίδια σειρά πιθανώς να χρειάζεται και τα κατάλληλα γκάζια. Αν μπορεί ας το ακούσει βέβαια...

@kar10: ακόμα καλύτερο sub είναι το SPL-1200 Ultra... αστειεύομαι... αλλά άμα το καθυστερήσεις πολύ σε βλέπω να ξεπερνάς τα 6000Ε :D

Οι ενισχυτές που κοιτάς δεν έχουν σημαντικές διαφορές σε δικάναλο πρόγραμμα, μελωδικότητα κτλ...
Εκτός και αν έχει γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
Ο LX72 πάντως δεν υστερεί του ανταγωνισμό σε μελωδία.

Αν θες μελωδικό ενισχυτή, ανάλυση, δυναμικές και ποιοτικά watt, σε αυτά τα λεφτά... μόνο δικάναλος ενισχυτής... δυστυχώς!!! Δοκίμασε στο μαγαζί να ακούσεις κάτι στα χίλια Ευρώ και θα το καταλάβεις αμέσως...

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

@libair: καλύτερο το Q12 αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα δέσει αν δεν το ακούσει. Επίσης μεγαλύτερο woofer στην ίδια σειρά πιθανώς να χρειάζεται και τα κατάλληλα γκάζια. Αν μπορεί ας το ακούσει βέβαια...

το ίδιο φίλε μου ισχύει και με το 10άρι φανταζομαι....

απλώς τα ηχεία του έχουν ήδη πολύ καλά μπάσα....και πρέπει το sub να κάνει λίγο τη διαφορά...τέσπα ....το είπα γιατί είναι μικρό το χρηματικό σκαλοπάτι....σε σχέση με το 15άρι ας πούμε...

Καλα τα 6000 με καλωδια και επιπλα χαλαρα τα εχω:earmuffs:Τωρα σε σχεση με το γουφερ ηταν επιλογη του πωλητη και μαλιστα χωρις να υπαρχει θεμα κοστους,δεν του ζητησα να το ''μαζεψει" μου το προτεινε ως καλυτερο απο το 'εργοστασιακο'.Τωρα σε σχεση με τους ενισχυτες εννοειτε οτι θα ακουσω και τον LX 72 και την παρεα του σε αυτα τα λεφτα,αν καταλαβω διαφορα των 150 ευρω τοτε :violent-smiley-030:Καλα ετσι που το παω με βλεπω να παιρνω κανα MARK LEVINSTON:angel:

Έχει δίκιο ο libair για τα sub. Δοκίμασέ τα και αν δεν δείς διαφορά τότε πάς στο φτηνότερο.

Για τον LX72 σου θυμίζω ότι δεν έχει ΗDMI 1.4 αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά με το 3d αργότερα απευθείας από BD (με δύο ΗDMI out) σε μια συμβατή tv.
(στα ξαναγράφω γιατί θέλει προσοχή το θέμα!)

Αν θες μια ακόμη πρόταση υπάρχει και ο δικτυακός Υamaha RX-V3800. Όπως και ο LX-72 πριν 6 μήνες κόστιζαν γύρω πάνω από τα 1500 Ε !!!

(μόλις είδα και εγώ την τιμή και μου πέσανε τα σάλια...)

Νομιζω το ιδιο ισχυει και για τον Marantz,εχει και αυτος 2hdmi out,για τον Yamaha δεν εχω αποψη,αλλα θα αποκτησω.Καλα εσυ φιλε dalanik μου εχεις βαλει πολλα διλληματα,τι το θελες?χαθηκε να μου πεις οτι εκανα την καλυτερη επιλογη,να ξεμπερδεψω γρηγορα? Αστειευομαι,αλλα με βλεπω να την ψαχνω αυτη την αγορα περισσοτερο και απο σπιτι και αυτοκινητο.Αλλα χαλαλι ευχαριστος πονοκεφαλος,ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,καληνυχτω,θα τα πουμε αυριο:ernaehrung004: