ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Αν δεν κάνω λάθος το Μαραντζ έχει μία έξοδο HDMI και αυτή 1.3. Δηλαδή δεν περνάει καθόλο σήμα για 3D. Eπίσης κάνει σχεδόν 1 λεπτό να φορτώσει.

Το Panasonic έχει δυο ΗDMI
- Mία 1.4 (για 3d απευθείας σε 3d Ready τηλεόραση)
- Μία 1.3 (για τα ΗD Formats ήχου στον Ενισχυτή)

Eπίσης φορτώνει τάχιστα και από εικόνα σκίζει.

Πρόσεξε γιατί όντως είναι καλύτερο μηχάνημα, future proof και σε τιμή πολύ κοντά σε αυτό που κοιτάς.

-bye-

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Αν δεν κάνω λάθος το Μαραντζ έχει μία έξοδο HDMI και αυτή 1.3. Δηλαδή δεν περνάει καθόλο σήμα για 3D. Eπίσης κάνει σχεδόν 1 λεπτό να φορτώσει.

Το Panasonic έχει δυο ΗDMI
- Mία 1.4 (για 3d απευθείας σε 3d Ready τηλεόραση)
- Μία 1.3 (για τα ΗD Formats ήχου στον Ενισχυτή)

Eπίσης φορτώνει τάχιστα και από εικόνα σκίζει.

Πρόσεξε γιατί όντως είναι καλύτερο μηχάνημα, future proof και σε τιμή πολύ κοντά σε αυτό που κοιτάς.

-bye-

Μηπως εννοεις το Pioneer? Γιατι καπου χαθηκα....

Για τούτο εδώ μιλάω. Panasonic-DMP-BDT300

Άριστη εικόνα, πολύ καλός ήχος, 2xHDMI out και αναλογικές εξόδους! Είναι ευκαιρία... γλυτώνεις 300-400 από τον ενισχυτή... και είσαι και έτοιμος για την 3d εποχή...

Με 5000 μπορείς να πας σε:
α. Pioneer LX72 (Κορυφαίο μηχάνημα αλλά και μόνο για το σύστημα ισοστάθμισης αξίζει) ~1100
β. Panasonic P50V20 (Απλά κορυφαία. Πολύ καλά έκαναν και σου την πρότειναν.) ~1700
γ. Klipsch Series RF-62 (Όλη τη σειρά) ή (αν θες οικονομικότερο) RF-52 (Οπωσδήποτε τα ακούς πρώτα.Αν σου αρέσει ο ήχος τους θα τα λατρέψεις, αν όχι πας για κάτι άλλο). ~2000 (ανάλογα με την σειρά που θα διαλέξεις).
Με τα υπόλοιπα πέρνεις καλώδια και bluray και είσαι έτοιμος.

Για τούτο εδώ μιλάω. Panasonic-DMP-BDT300

Άριστη εικόνα, πολύ καλός ήχος, 2xHDMI out και αναλογικές εξόδους! Είναι ευκαιρία... γλυτώνεις 300-400 από τον ενισχυτή... και είσαι και έτοιμος για την 3d εποχή...

Εάν πάρει τηλεόραση 3d το καταλαβαίνω να πάρει και αυτο. Αν όμως πάρει την v20 (για παράδειγμα) ποιό το νόημα του συγκεκριμένου bluray (το λέω από την άποψη του να είναι έτοιμος για την 3d εποχή οπως λες και όχι του πως παίζει)? Το bluray το αλλάζεις εύκολα. Την τηλεόραση όχι. Μπορεί να πάρει bluray με ~150 και να είναι άψογος.

Έχω και τον marantz τον 6004 αλλά και τον pioneer 81 (προηγούμενο του 72 μοντέλο)
Απολυτως καμία σχέση, τουλάχιστον σε ποιότητα κατασκευής.
Παρε τον 72, παρε και ένα pioneer 320 για BR (240 euro), οπότε η διάφορα από το πακέτο marantz είναι στα + 250 ευρω, κατα την ταπεινή μου άποψη αξίζει μακραν την διάφορα.

επειδή την τηλεόραση δεν την αλλάζουμε κάθε χρόνο...οι περισσότεροι τουλάχιστον...θα σου έλεγα να πας σε 3δ λύση....παρόλα τα προβληματάκια που υπάρχουν σχεδον σε όλες τις σημερινές υλοποιήσεις ....ghosting flickering μειωμενη φωτεινοτητα...είναι κρίμα να φτιάξεις ένα τέτοιο σύστημα χωρίς 3δ....τίτλοι και δισκάκια θα αρχίσουν να βγαίνουν πολλά και πολύ σύντομα...

Εάν πάρει τηλεόραση 3d το καταλαβαίνω να πάρει και αυτο. Αν όμως πάρει την v20 (για παράδειγμα) ποιό το νόημα του συγκεκριμένου bluray (το λέω από την άποψη του να είναι έτοιμος για την 3d εποχή οπως λες και όχι του πως παίζει)? Το bluray το αλλάζεις εύκολα. Την τηλεόραση όχι. Μπορεί να πάρει bluray με ~150 και να είναι άψογος.

Εφόσον η 3d εποχή είναι υπαρκτή θεωρώ σωστό να την λαμβάνουμε υπόψιν μας.

Αν σε ένα-δυό χρόνια περάσει ο άνθρωπος απ' έξω από ένα μαγαζί και δεί πχ την Pany VT-50 να κάνει μετατροπή του 2d σε 3d, χωρίς την χρήση γυαλιών και καμιά 500 τίτλους 3d τι θα κάνει?

Θα βγάλει στο σφυρί όλο το σύστημα???

Με τη λύση που προτείνω παίρνει (τότε...όποτε...) την πχ. VT-50 και βάζει την V-20 στο υπνοδωμάτιο, το εξοχικό, στους γονείς - όπου θέλει...

Επίσης

1) Δεν αλλάζει κάθε τρεις και λίγο μηχανάκια που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά

2) Το budget το επιτρέπει... γιατί να μην πάρει το καλύτερο? Προτείνεις κάτι καλύτερο στα 500Ε από το ΒDT-300 (εικόνα και ήχο)?

3) Aγοράζοντας ένα ΒD με 2 ΗDMI out (και τουλάχιστον την μία 1.4) γλυτώνει τα περισσότερα λεφτά ενός νέου μοντέλου ενισχυτή - άμεσα τώρα!

Aν έψαχνα σήμερα για ενισχυτή και BD (και παρότι δεν έχω 3d Ready TV), με budget γύρω στα 1600Ε οι επιλογές μου θα ήταν PioneerLX72/ΒDT-300.

Aυτό θα έκανα και αυτό προτείνω... simply as that...

:grinning-smiley-043-bye-

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Έχω και τον marantz τον 6004 αλλά και τον pioneer 81 (προηγούμενο του 72 μοντέλο)
Απολυτως καμία σχέση, τουλάχιστον σε ποιότητα κατασκευής.
Παρε τον 72, παρε και ένα pioneer 320 για BR (240 euro), οπότε η διάφορα από το πακέτο marantz είναι στα + 250 ευρω, κατα την ταπεινή μου άποψη αξίζει μακραν την διάφορα.

Στη περίπτωση που πάει σε κάτι πιο φθηνό σε BD ας έχει υπόψιν του και ένα Pioneer BDP 320 στις αγγελίες

Eίναι αγορασμένο το Μαίο και εγγυούμαι - γνωρίζω τον πωλητή... αλλιώς δεν θα το πρότεινα.

:2thumb22sup:

Αν βγαίνει το budget συμφωνούμε... Αν πρέπει να δανειστεί, να βάλει δόσεις κτλ να κάτσει στα αυγά του...

Kαλημερα,μαλλον θα κινηθω με την λογικη του Mr Rebelos,αλλα με τα MA ηχεια,αλλωστε,οπως ειπωθηκε,το blue ray ειναι ευκολο να αλλαχθει αν αλλαξουν τα δεδομενα.@Dalanik,η μονη περιπτωση που θα ασχοληθω με 3d,ειναι 1.Να υπαρχουν πολλοι τιτλοι 2.Να υπαρξει καποιος τροπος να μην χρειαζονται γυαλια.3.Να βγουν 3d προτζεκτορες,σε τιμες που να μην ξεφευγουν,γιατι 50 ιντσες μου φαινονται λιγες.Αυτο,δεν το βλεπω να υλοποιειται στο αμεσο μελλον,τουλαχιστον χωρις να χρειαστει να ξοδεψεις μια περιουσια.Τωρα εαν το BDT-300 ειναι καλυτερο και στους δυο κοσμους,θα το κοιταξω,η τιμη του αλλωστε ειναι κοντα σε αυτα που μου προτειναν.

Ναι! Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο απ όσα έχουν αναφερθεί στο νήμα.

Μην αγχώνεσαι! Μάζεψε ιδέες και απόψεις και αποφάσισε αφού δοκιμάσεις.

Μη ξεχνάς ότι εσύ θα χρησιμοποιείς το σύστημα όχι εμείς...

-bye-

Εφόσον η 3d εποχή είναι υπαρκτή θεωρώ σωστό να την λαμβάνουμε υπόψιν μας.

Αν σε ένα-δυό χρόνια περάσει ο άνθρωπος απ' έξω από ένα μαγαζί και δεί πχ την Pany VT-50 να κάνει μετατροπή του 2d σε 3d, χωρίς την χρήση γυαλιών και καμιά 500 τίτλους 3d τι θα κάνει?

Θα βγάλει στο σφυρί όλο το σύστημα???

Με τη λύση που προτείνω παίρνει (τότε...όποτε...) την πχ. VT-50 και βάζει την V-20 στο υπνοδωμάτιο, το εξοχικό, στους γονείς - όπου θέλει...

Επίσης

1) Δεν αλλάζει κάθε τρεις και λίγο μηχανάκια που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά

2) Το budget το επιτρέπει... γιατί να μην πάρει το καλύτερο? Προτείνεις κάτι καλύτερο στα 500Ε από το ΒDT-300 (εικόνα και ήχο)?

3) Aγοράζοντας ένα ΒD με 2 ΗDMI out (και τουλάχιστον την μία 1.4) γλυτώνει τα περισσότερα λεφτά ενός νέου μοντέλου ενισχυτή - άμεσα τώρα!

Aν έψαχνα σήμερα για ενισχυτή και BD (και παρότι δεν έχω 3d Ready TV), με budget γύρω στα 1600Ε οι επιλογές μου θα ήταν PioneerLX72/ΒDT-300.

Aυτό θα έκανα και αυτό προτείνω... simply as that...

:grinning-smiley-043-bye-

Νίκο για μένα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ασχοληθεί με το 3d. Είναι νέα τεχνολογία και έχει πολύ δρόμο μπροστά της (και βέβαια πολλές αλλαγές και εξελίξεις). Μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να πείσει για τα γραφόμενα μου.

Από εκεί και πέρα σε δυο χρόνια όπως λες είσαι σίγουρος αν το player που προτείνεις θα μπορεί να σταθεί ή θα απαιτείται νέο με συμβατή τεχνολογία?

Αν σε δυο χρόνια αποφασίσει να αλλάξει την τηλεόραση για μια 3d τότε είναι καλύτερο μαζι της να πάρει και ένα σύγχρονο blyray. Kαι αν πάρει τώρα ένα με 150 θα έχει μικρότερη χασούρα από ότι να πάρει ενα των 500 ?

Ειναι ωραιο και δημιουργικο αγχος!! Αφου το λες,θα δωσω και μια ευκαιρια στο panny.Τωρα να κανω και μια αλλη ερωτηση,απο οτι εχω καταλαβει,με το μικρο μου μυαλο,θα μπορουσαν οι κατασκευαστες AV μεσω update,να κανουν τους τρεχοντες ενισχυτες συμβατους με HDMI 1.4 Ηδη νομιζω το εκανε η Yamaha στa soundbars.Αρα σκεφτομαι εγω οταν θα κυκλοφορησουν ολα τα νεα μοντελα με το νεο προτυπο,και οι παλιοι δεν παραγονται πια,δεν υπαρχουν στα μαγαζια,μηπως για να καλυψουν και τους πελατες τους,τους αναβαθμισουν?Ειναι παραλογη αυτη η σκεψη?

Τα ηχεία τα πρότεινα με δεδομένο την μεγάλη τους ευαισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα ακόμα και με ολοκληρωμένο. Από την άλλη πρέπει να πω ότι εγώ δεν τα επέλεξα γιατί εμένα προσωπικά με κούραζαν.
Σχετικά με το bluray σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το BDT-300 είναι κακό. Απλά λέω πρίν το πάρεις να ψάξεις αν αξίζει να δαπανήσεις 500 ή αν ένα φθηνότερο σε καλύψει εξίσου το ίδιο. (ΥΓ. Κάποια πράγματα τα γράφω και σαν παθών).

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Νίκο για μένα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ασχοληθεί με το 3d. Είναι νέα τεχνολογία και έχει πολύ δρόμο μπροστά της (και βέβαια πολλές αλλαγές και εξελίξεις). Μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να πείσει για τα γραφόμενα μου.

Από εκεί και πέρα σε δυο χρόνια όπως λες είσαι σίγουρος αν το player που προτείνεις θα μπορεί να σταθεί ή θα απαιτείται νέο με συμβατή τεχνολογία?

Αν σε δυο χρόνια αποφασίσει να αλλάξει την τηλεόραση για μια 3d τότε είναι καλύτερο μαζι της να πάρει και ένα σύγχρονο blyray. Kαι αν πάρει τώρα ένα με 150 θα έχει μικρότερη χασούρα από ότι να πάρει ενα των 500 ?

αλλάγές στο 3δ δεν πρόκειται να υπάρξουν ...τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια...το 3δ blue ray standard..έχει ήδη αποφασιστεί απο το 2009...και δεν πρόκειται να αλλάξει...ναιι εξελίξεις και βελτιώσεις σίγουρα θα δούμε....αλλά πιστεύω ότι όταν στήνεις ένα τόσο καλό σύστημα ...κρίμα να αφήσεις το 3δ απέξω...
θα συμφωνήσω πάντως με το φίλο....καλύτερα σε προτζέκτορα το 3δ..

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Ειναι ωραιο και δημιουργικο αγχος!! Αφου το λες,θα δωσω και μια ευκαιρια στο panny.Τωρα να κανω και μια αλλη ερωτηση,απο οτι εχω καταλαβει,με το μικρο μου μυαλο,θα μπορουσαν οι κατασκευαστες AV μεσω update,να κανουν τους τρεχοντες ενισχυτες συμβατους με HDMI 1.4 Ηδη νομιζω το εκανε η Yamaha στa soundbars.Αρα σκεφτομαι εγω οταν θα κυκλοφορησουν ολα τα νεα μοντελα με το νεο προτυπο,και οι παλιοι δεν παραγονται πια,δεν υπαρχουν στα μαγαζια,μηπως για να καλυψουν και τους πελατες τους,τους αναβαθμισουν?Ειναι παραλογη αυτη η σκεψη?

Θα σου απαντήσω με μία ερώτηση. Αν θα ήσουν κατασκευαστής θα προτιμούσες να προσφέρεις κάποιο Update ή θα ήθελες να πουλήσεις νέο μηχάνημα?
Το παραμύθι με την αναβάθμιση το ακούω (και το έζησα με τον rotel που είχα) πολλά χρόνια αλλά δεν το είδα ποτέ (με εξαίρεση μια - δυο hiend εταιρίες την οποία αναβάθμιση όμως την πλήρωνες χρυσάφι).

Re: Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ & ΗΧΕΙΩΝ

Θα σου απαντήσω με μία ερώτηση. Αν θα ήσουν κατασκευαστής θα προτιμούσες να προσφέρεις κάποιο Update ή θα ήθελες να πουλήσεις νέο μηχάνημα?
Το παραμύθι με την αναβάθμιση το ακούω (και το έζησα με τον rotel που είχα) πολλά χρόνια αλλά δεν το είδα ποτέ (με εξαίρεση μια - δυο hiend εταιρίες την οποία αναβάθμιση όμως την πλήρωνες χρυσάφι).
Προφανως ο καθε κατασκευαστης,ειναι λογικο και θεμιτο να θελει να πουλησει την καινουρια του σειρα,αλλα σε ενα οριζοντα π.χ 6μηνων οπου θα υπαρχουν μονο τα καινουρια στην αγορα,το θεωρεις απιθανο σαν σεναριο;Δηλαδη καποιος που εδωσε 3-4-5000 περσι,για αγορα ενισχυτη,δεν θα εκτιμησει την οποια εταιρεια που θα κανει κατι τετοιο;Δεν θα φανει ενα στοιχειωδες ενδιαφερον για τους πελατες τους?Νομιζω μια τετοια κινηση θα ειχε μακροπροθεσμα κερδος για τις εταιρειες

Συμφωνούμε απόλυτα (και εγώ δεν πήρα 3d TV ακόμη). Να περιμένουμε τις εξελίξεις.

Για μετά δύο-τρία χρόνια έχω σίγουρα τα εξής:
1) Το Panasonic DMP-BDT300 θα στέλνει 3d σήμα σε οποιαδήποτε 3d TV
2) Το Panasonic DMP-BDT300 θα στέλνει τα ΗD fomats σε ενισχυτή με ΗDΜΙ 1.3
3) Aν καταφέρουν τόσο σύντομα να πετάξουν τα γυαλιά από το 3d (σε προσιτή τιμή) αυτό θα γίνεται από την τηλεόραση και όχι από το ΒD... επίσης και τότε η νέα τεχνολογία θα είναι ανώριμη... Πάλι περίμενε θα έχουμε...
4) Σε τρία χρόνια το Panasonic DMP-BDT300 θα έχει κάνει απόσβεση ήδη!!!
Για χρήση τριών ετών το κόστος του ανα μήνα είναι 13,7 Ε. Ενός φθηνότερου που του προτείνουνε των 350Ε είναι 8,6Ε... Αξίζουν 5 ευρώ το μήνα για καλύτερη εικόνα και ήχο και σοβαρότατη πιθανότητα να κάνει τα κέφια μας και μετά 2-3 χρόνια???

Για το μόνο που κρατάω μικρό καλάθι είναι για το τι καλώδια θα χρησιμοποιούμε μετά 2-3 χρόνια. Το HDMI έχει σοβαρό ανταγωνιστή, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα...
Έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη περίπτωση επηρεάζεται και η full HD TV και ο ενισχυτής που θα πάρει σήμερα...

Επίσης η περίπτωση να μην χρησιμοποιούμε ΒluRay δισκάκια τα επόμενα 5-7 χρόνια για μένα είναι ανύπαρκτη.

Άρα...

Δεν το βλέπω σαν χασούρα. Το Panasonic DMP-BDT300 παίζει άψογα για τα λεφτά του. ακόμα και στη περίπτωση που το καταργήσει σε τρία χρόνια θα το ευχαριστηθεί περισσότερο από αυτά που αναφέραμε στο Νήμα. Ειδικά από εκείνα των 100-200 Ευρώ. Αν είναι να πάρει τέτοιο ας πάρει καλύτερα media player...

:ernaehrung004: