Βοήθεια για αγορά home cinema έως 1200 ευρώ

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά home cinema έως 1200 ευρώ

Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Τελικά πήρα το σετάκι της audio spectrum και θέλω τη βοήθειά σας για αγορά ενισχυτή 350-400 ευρώ . Τα χαρακτηριστικά τους από την σελίδα της audio spectrum.

Monitor-1
Κεντρικό ηχείο bass reflex(εμπρός) 2 Δρόμων 3 Mεγαφώνων
Συνιστώμενη Ισχύς: 20 - 70 W
Απόκριση: 55 Hz - 22 kHz
Eυαισθησία: 88 db
Αντίσταση: 6 Ohms
Woofer: 2 x 140χιλ.
Tweeter: 25χιλ.
Διαστάσεις(mm): υxβxπ 150x190x400

Monitor-center
Κεντρικό ηχείο bass reflex(εμπρός) 2 Δρόμων 3 Mεγαφώνων
Συνιστώμενη Ισχύς: 20 - 70 W
Απόκριση: 55 Hz - 22 kHz
Eυαισθησία: 88 db
Αντίσταση: 6 Ohms
Woofer: 2 x 140χιλ.
Tweeter: 25χιλ.
Διαστάσεις(mm): υxβxπ 150x190x400

Monitor-sub
Ενεργό subwoofer Διαμέτρου 200χιλ.
Συχνότητες crossover
Διαστάσεις(mm): υxβxπ 360x380x260

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Όσο αφορά την διαρύθμιση...
Εγώ αν ήθελα να κάνω καλή κατάσταση (ακουστικά) θα έδιωχνα ένα έπιπλο. Δλδ έχεις 3 καναπέδες τραπεζαρία και μια βιβλιοθήκη σε λίγο τετραγωνικά. Δεν τα θες και όλα.... Δηλαδή αν το σκεφτείς και έτσι όπως το έχεις να το αφήσεις... που θα μπουν τα ηχεία? Πάνω στη βιβλιοθήκη ή μέσα στα ασημικά? ^_^.
Δοκίμασε να βάλεις την βιβλιοθήκη στη θέση του τριθέσιου και το ανάποδο. Έτσι θα έχεις ένα Γ.Μπορείς να βάλεις (κρεμαστή TV. κτλ).

Εγώ πάντως θα έδιωχνα την βιβλιοθήκη. Δεν χρειάζεται. Μπορείς να βάλεις απλά κρεμαστά ράφια ή ένα ποιο μικρό και χαμηλό έπιπλο για τα απαραίτητα αντικείμενα. Και ακόμα καλύτερα θα την έβαζα στη θέση του καναπέ στη τραπεζαρία (αν χωράει? ή κάποια κομμάτια της... δεν την θες και όλη), αν και ίσως δεν λέει. Δλδ και εκείνος ο καναπές δεν χρειάζεται και κλείνει τον χώρο... Τι να πω? :D όχι και τόσο καλή διαρίθμιση :).

Έτσι όπως το έχεις, τα ηχεία βάλτα όπου χωρέσουν. Σκέψου ίσως να βγάλεις κανένα πορτάκι της βιβλιοθήκης.

Good luck!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά home cinema έως 1200 ευρώ

Παιδιά είμαι ανάμεσα στον Denon AVR-1713 (400 ευρώ) και στον Pioneer VSX-922-K (430 ευρώ).
Ποια η γνώμη σας ? Υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την εικόνα και τον ήχο ή είναι ίδιοι?
Υπενθυμίζω, ότι ταινίες βλέπω μέσω media player. Με ενδιαφέρει πρωτίστως το home cinema (καλή εικόνα και ήχος-εφέ)
και λίγο ο δικάναλος ήχος. Φυσικά εάν μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο, ακόμα καλύτερα.

αν πας για τον 922 και μπορεις να τον παρεις απο Αγγλια,τσεκαρε μιας και εχει πεσει αρκετα η τιμη του.249 λιρες,δλδ 280-290 ευρω

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά home cinema έως 1200 ευρώ

Παιδιά είμαι ανάμεσα στον Denon AVR-1713 (400 ευρώ) και στον Pioneer VSX-922-K (430 ευρώ).
Ποια η γνώμη σας ? Υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την εικόνα και τον ήχο ή είναι ίδιοι?
Υπενθυμίζω, ότι ταινίες βλέπω μέσω media player. Με ενδιαφέρει πρωτίστως το home cinema (καλή εικόνα και ήχος-εφέ)
και λίγο ο δικάναλος ήχος. Φυσικά εάν μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο, ακόμα καλύτερα.

Σε αυτή την κατηγορία τιμών οι διαφορές δεν είναι ουσιώδεις παρά θέμα γούστου....

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά home cinema έως 1200 ευρώ

Παιδιά καλησπέρα. Τελικά πήρα τον denon avr-2113, και έτσι έκλεισε το θέμα home cinema όσον αφορά τις αγορές.
Τώρα θα ήθελα θα φώτα σας για την σύνδεση του λάπτοπ με τον ενισχυτή εάν γίνεται, γιατί εγώ δεν τα κατάφερα.
Το κακό είναι ότι δεν έχει ο ενισχυτής εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά. Το λάπτοπ έχει hdmi όπου το συνέδεσα σε
όλες τις εισόδους hdmi του ενισχυτή και δεν είχα σε καμία εικόνα και ήχο. Ενώ με το media payer έπαιξε κανονικά.