Βοήθεια για αγορά Ηχείων και Υπογούφερ

ody1

New member
15 September 2011
82
Γεια σε όλους! Παιδιά χρειάζομαι τις γνώμες και τις συμβουλές σας...

Θέλω να εξοπλίσω το σαλόνι μου μ' ένα ολόφρεσκο Home Cinema! Τηλεόραση, ενισχυτής, ηχεία κτλ... όλα είναι -ή μάλλον θα μπουν σιγάααα σιγάααα- στα σχέδια. Τέλος πάντων, ξεκινώ απ' τα ηχεία και το υπογούφερ. Μετά αποφασίζω για ενισχυτή AV (και εκεί θα σας χρειαστώ! :D) και μετά βλέπουμε...

Πληροφορίες:

Ο χώρος έχει διαστάσεις: Μήκος / Πλάτος / Ύψος = 5,75 / 4 / 2,87μ. Δηλαδή 23τ.μ. και 66κ.μ. Μπάτζετ για ηχεία και υπογούφερ: 1400 . Οι ταινίες με ενδιαφέρουν όσο και η μουσική. Στη μουσική ακούω πολλά είδη εξίσου και δε μπορώ να σας το περιορίσω. Επίσης να αναφέρω ότι για ενισχυτή AV σκοπεύω να ξοδέψω 400-600 . Οπότε δεν το βλέπω να είναι πάνω από 7x100W.

Τα LCR με την τηλεόραση θα πάνε κατά μήκος του... μήκους. Δε θα εκτείνονται βέβαια σε ολόκληρα τα 5,75μ. Τα L και R θα έχουν απόσταση 2,4μ, άντε 2,6μ αν ξεκλέψω λίγο χώρο ακόμα. Ομοίως και τα περιφεριακά που θα 'ναι στον απέναντι τοίχο.

Λοιπόν, αρχικά, έλεγα να πάρω δορυφόρους + sub. Είχα σκεφτεί πολλά και έκλεινα στο συνδυασμό 5 x B&W M1 + Velodyne CHT-12Q. Αυτά βγαίνουν 800+550=1350 .

Όμως, μετά από αλλαγές στο χώρο, κατάφερα να χωράει ηχεία δαπέδου μπροστά, οπότε ξεκίνησα το ψάξιμο απ' την αρχή...! Διαβάζοντας το αντίστοιχο θέμα εδώ, καλοβλέπω τη σειρά Roister Emphasis 25/5/C5. Βλέπω ότι αυτά είναι και 240 φθηνότερα από τα B&W M1 και σχεδόν το είχα αποφασίσει. Πρόβλημα όμως... Τα Emphasis 25 έχουν βάθος 37cm και η οπή του bass reflex πίσω θέλει έναν αέρα τουλάχιστον 20cm. Άρα θα εξέχουν από τον τοίχο 57cm. Και το πρόβλημα είναι το ότι το δεξί ηχείο θα βρίσκεται κοντά στην εξώπορτα κι όταν μπαίνεις στο σπίτι θα το έχεις μπροστά σου. Το ηχείο θα κινδυνεύει! :(

Οπότε εδώ είναι που χρειάζομαι τις προτάσεις σας! Τι λέτε;
Με αυτό το ποσό τι είναι καλύτερο να επιλέξω, δορυφοράκια ή μεγαλύτερα ηχεία; Hχεία δαπέδου πάντως 40-45cm αν εξέχουν από τον τοίχο πιστεύω ότι είναι αποδεκτό. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις! Από περιέργεια: Μ1 ή Emphasis;

Για υπογούφερ τώρα!! Το Velodyne CHT-12Q, απ' ότι έχω διαβάσει, πιστεύω θα είναι ικανοποιητικότατο. Βέβαια, αν υπάρχει άλλο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά ή... το ίδιο καλό με λιγότερα λεφτά ή... το ίδιο καλό με τα ίδια λεφτά αλλά μικρότερου μεγέθους... τέλεια! Κι εδώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!

Κάτι ακόμα. Στην Πάτρα που βρίσκομαι δεν ξέρω κάποιο κατάστημα που να μπορώ να ακούσω ηχεία ή σαμπ. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο;

Καλά.... όταν γράφω είμαι... πολυλογάς! Ελπίζω να μη σας κούρασα με το μεγάλο ποστ.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι αναλύοντας τους ιδιορυθμούς του χώρου φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με στάσιμα στα 59Hz και φυσικά στις αρμονικές 118, 177, 236 κτλ. Επίσης μικρότερο πρόβλημα υπάρχει στα 85Hz.

Γι αυτό η ισοστάθμιση του Velodyne μου κλείνει το μάτι. Να σώσει ό,τι μπορεί...

Επίσης για να έχετε μια σύγκριση να πω ότι τώρα στο σαλόνι έχω μεταφέρει τα Logitech Z5500 του πισιού μου. (Η ειρωνεία είναι ότι ενώ ο υπολογιστής έχει μείνει χωρίς ηχεία, το σαλόνι έχει μείνει χωρίς τηλεόραση αφού την 32'' LG 1080p που έχω την μετέφερα στο δωμάτιο του υπολογιστή να εκτελεί χρέη οθόνης... την κουβαλάω στο σαλόνι μόνο όταν είναι να δω ταινία :D)

Τα Roister emphasis είναι μία αρκετά καλή επιλογή για τον χώρο σου. Σε σύγκριση με τα Μ1 θα σου πρότεινα οπωσδήποτε τα Roister.

Το 12άρι Velodyne, είναι μεγάλο. Καλύτερα το 10ιντσο....

Καλησπέρα Ody1! :smile:

Οφείλω να σου πω να ρίξεις μια ματιά και στα Crystal Audio T2-5.1. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις στο 210 6134767 για ένα ραντεβού ακρόασης (...και φέρε μαζί και την αγαπημένη σου ταινία :silly:).

Να είσαι καλά! -bye-

Δεν θα γραψω πολλά....

πηγενε να ακουσεις τα crystal......και μετα κρέμασε και στην πόρτα σου απέξω την στάμπα....

THX.jpg

Τα Crystal Audio δεν είναι μαγνητικά θωρακισμένα... Απόδειξη: με είχαν μαγνητίσει πριν καν μου τα προτείνετε :smile:

Έχει πέσει πολύ ψάξιμο. Έχω φτιάξει ένα αρχείο με τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά, διαστάσεις, τα πάντα... Από όσα έχω δει μέχρι τώρα, προτιμώ τα Crystal Audio. Βέβαια είναι κι άλλα που θα τα ήθελα περισσότερο αλλά βγαίνω τραγικά εκτός προϋπολογισμού.

Έχω απορίες όμως για τα Crystal.....

1) Το TΧ-T3 SE τι έγινε; Διάβασα ότι είναι πολύ καλύτερο από το Τ2. Δεν το βρίσκω όμως. Ούτε στο site της Crystal Audio υπάρχει. Μπορώ να το βρω κάπου;

2) Για τα 2 πίσω ηχεία του 5.1 είναι καλύτερο το ΤΧ-Β1 ή το δίπολο THX-D;
Τα πίσω ηχεία θα πάνε σε βάσεις δαπέδου κολλητά στον πίσω τοίχο. Πρακτικά τα πίσω ηχεία βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τη θέση ακρόασης και μόνο λίγες μοίρες πίσω γιατί λόγο έλειψης χώρου και ο καναπές βρίσκεται πολύ κοντά στον πίσω τοίχο.

3) Μου αρέσει που έχουν περιστρεφόμενο τουίτερ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να στρέψω τα ηχεία καθόλου προς τη θέση ακρόασης παρά μόνο το τουίτερ; Θα βολέψει πολύ τα πίσω ηχεία!

Ευχαριστώ !

Δυστυχώς, όπως είπα, δεν βρίσκομαι στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα και θα αναγκαστώ να πάρω "γουρούνι στο σακί" αφού δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα για να ακούσω και να συγκρίνω ηχεία. Πρέπει λοιπόν να κάνω καλή επιλογή!!!

Να κανονίσεις να ανέβεις ένα Σάββατο στην Αθήνα, και να πας στην Crystal Audio για ακρόαση. Επαναλαμβάνω κάτι που έχω πει πολλές φορές. Επ' ουδενί μην αγοράσετε ηχεία αν πρώτα δεν τα ακούσετε.

Οσον αφορά τα Τ3, αυτά δεν βγαίνουν πλέον στην Ελληνική αγορά. Μην σε ανησυχεί όμως. Τα ΤΧ-Τ2 είναι πολύ καλά ηχεία.

Οπως περιγράφεις την θέση των πίσω ηχείων, καλύτερα να αποφύγεις τα δίπολα. Προτίμησε τα ΤΧ-Β1....

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Ηχείων και Υπογούφερ

Τα Crystal Audio δεν είναι μαγνητικά θωρακισμένα... Απόδειξη: με είχαν μαγνητίσει πριν καν μου τα προτείνετε :smile:

Έχει πέσει πολύ ψάξιμο. Έχω φτιάξει ένα αρχείο με τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά, διαστάσεις, τα πάντα... Από όσα έχω δει μέχρι τώρα, προτιμώ τα Crystal Audio. Βέβαια είναι κι άλλα που θα τα ήθελα περισσότερο αλλά βγαίνω τραγικά εκτός προϋπολογισμού.

Έχω απορίες όμως για τα Crystal.....

1) Το TΧ-T3 SE τι έγινε; Διάβασα ότι είναι πολύ καλύτερο από το Τ2. Δεν το βρίσκω όμως. Ούτε στο site της Crystal Audio υπάρχει. Μπορώ να το βρω κάπου;

2) Για τα 2 πίσω ηχεία του 5.1 είναι καλύτερο το ΤΧ-Β1 ή το δίπολο THX-D;
Τα πίσω ηχεία θα πάνε σε βάσεις δαπέδου κολλητά στον πίσω τοίχο. Πρακτικά τα πίσω ηχεία βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τη θέση ακρόασης και μόνο λίγες μοίρες πίσω γιατί λόγο έλειψης χώρου και ο καναπές βρίσκεται πολύ κοντά στον πίσω τοίχο.

3) Μου αρέσει που έχουν περιστρεφόμενο τουίτερ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να στρέψω τα ηχεία καθόλου προς τη θέση ακρόασης παρά μόνο το τουίτερ; Θα βολέψει πολύ τα πίσω ηχεία!

Ευχαριστώ !

Δυστυχώς, όπως είπα, δεν βρίσκομαι στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα και θα αναγκαστώ να πάρω "γουρούνι στο σακί" αφού δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα για να ακούσω και να συγκρίνω ηχεία. Πρέπει λοιπόν να κάνω καλή επιλογή!!!

Είμαι από τους ''λίγους'' τυχερούς που εχω τα TΧ-T3 SE ,έχοντας όμως ακούσει και τα Τ2 ένα θα σου γράψω...θα μαγευτείς και από τον ήχο των Τ2...

Γενικότερα η crystal έχει ποιότητα και αξιοπιστία στο ενεργητικό της εδω και αρκετά χρόνια ,να σου δώσω να καταλάβεις παρόλο που πέρυσι απέκτησα την ''καινούρια'' σειρά TX-3D12 σε 9.2 ,εχω κρατήσει ακόμη τα προηγούμενα crystal audio TX-D12 που είχα ,κάποια πράγματα δεν χαρίζονται και δεν πωλουνται...!!!

Όσων αφόρα για τα πίσω ηχεία όπως έγραψε και ο kblachos, λόγο της διαμόρφωσης που έχεις καλύτερα να πάς στα ΤΧ-Β1 (πάρα πολύ καλά και αυτά) ,τα ίδια είχα πάρει και εγώ για Preseance ,αλλά λόγο που μετακόμισα σε άλλο σπίτι ,δεν ταίριαζαν τα δίπολα που είχα για πίσω λόγο διαμόρφωσης χώρου ,με αποτέλεσμα να ''αντιστρέψω'' τους ρόλους τους ,δηλαδή να βάλω τα ΤΧ-Β1 για πίσω...(όπου κάνουν πάρα πολύ καλή δουλεία) και τα δίπολα για Preseance. Βέβαια τα ΤΧ-Β1 δεν είναι σαν τα δίπολα ,αλλά για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα με τα δίπολα θα πρέπει να βοηθάει και ο χώρος αλλά και η σωστή τοποθέτηση επάνω στον χώρο σου ,εσύ που δεν το έχεις αυτό , φρόνιμο είναι να πάς στα Τ2.

(κοιτα λίγο τις φωτο που εχω παρακάτω στην πρώτη παρόυσίαση για να μου πεις για τον χώρο σου πίσω ,εαν ειναι περίπου σαν τον δικό μου που ειχα τα δίπολα πίσω για να σου δώσω κάποιες πληρ.)

Θα σου τα γράψει και ο φίλος Crystal_Druid...

Εδω... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65449&page=4
...
σε μια παρουσίαση που εχω στο παλιό αλλά και μετά στο καινούριο σπίτι ,θα καταλάβεις μερικά πράγματα στην τοποθέτηση κτλ.

Αλλα εαν μπωρεις πήγενε και ακουσε τα ΣΩΣΤΑ...!!!

Last edited:
Eχω (σχεδον) το παρακατω πακετο, με τη διαφορα αντι για τα βασης εχω 2 mia c. (http://www.xavian.cz/en/index.html)

http://www.stepcom.gr/new2/?view=offer&id=8

Tα εχω σε χωρο μεγεθους σχεδον σαν τον δικο σου, και τα οδηγω - επαρκεστατα - με AV ενισχυτη της ταξης των 800 ευρω (marantz sr6005).

Χρειαζονται απαραιτητα ενα σαμπακι, εγω τους εχω ταιριαξει ενα rel.

Πρωτου αποφασισεις τι θα αγορασεις τελικα, νομιζω οτι πρεπει να πας να τα ακουσεις.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Ηχείων και Υπογούφερ

Αντώνη μου άρεσε η παρουσίασή σου, μου έδωσες και ιδέες! Τώρα όσον αφορά τα περιφεριακά κι εγώ πιστεύω ότι δεν μου κάνουν τα δίπολα. Ορίστε και μια φωτό για να μου πείτε κι εσείς.

Είδα και τα Xavian αλλά αυτή η έκδοση του ηχείου δαπέδου δε μου κάνει.

Attachments

• pisohxeia.jpg
    pisohxeia.jpg
    69 KB · Views: 79
Ναι, λέει ότι είναι άλλη έκδοση του ηχείου δαπέδου που μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Σ' ευχαριστώ για την προτασή σου πάντως Database Error.

Θα με βοηθούσε πολύ να μου λέγατε τη γνώμη σας για τις παρακάτω σειρές...

Crystal audio TX-T2SE / TX-B1 / THX-CT

Dali Concept 6 / Concept 2 / Concept Center

Dali Zensor 5 / Zensor 1 / Zensor Vokal
Έχω μια απορία για το Zensor 1. Έχει πίσω το bass reflex αλλά μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Πως γίνεται να μη χαλάει ο ήχος του έτσι;

Kef C5 / C1 / C6LCR

Wharfedale Diamond 10.4 / Diamond 10.1 / Diamond 10.cc

Τα 1, 2, 4 και 5 τα έχω ακούσει. Αρκετά καλά για ένα μετρίου κόστους σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Επαναλαμβάνω, έλα στην Αθήνα να τα ακούσεις. Τα έχουν σχεδόν όλα τα ειδικά καταστήματα προϊόντων A/V.

Τα 1, 2, 4 και 5 τα έχω ακούσει. Αρκετά καλά για ένα μετρίου κόστους σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Επαναλαμβάνω, έλα στην Αθήνα να τα ακούσεις. Τα έχουν σχεδόν όλα τα ειδικά καταστήματα προϊόντων A/V.

Δύσκολο αυτό τον καιρό αλλά θα προσπαθήσω να επισκευτώ την Αθήνα. Μπορείς να μου πεις 2-3 καταστήματα να μιλήσω μαζί τους;

Sunfire sds-12 ή Velodyne cht-12q; Δεν κατάφερα να βρω κάποιο συγκριτικό.
Ο χώρος, όπως είπα, είναι 23τ.μ. Ενώνεται όμως με κουζίνα, οπότε βάλε και 15-20τ.μ. ακόμα.

Θα σου προτείνω το Velo

Το sunfire είναι λίγο μικρό για τοv χώρο σου
Αυτό μου είχε γράψει η sunfire όταν την ρώτησα (mail) για το συγκεκριμένο
Εχουμε περίπου τον ίδιο χώρο Μου είχε προτείνει το HRS -10-12

Το Velo είναι εγγύηση