Βοήθεια για αγορά καινούργιας τηλεόρασης 50 - 55 ιντσών.

Corsair4

New member
9 November 2014
50
Καλησπέρα σε όλους κι από εμένα. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την αγορά καινούργιας τηλεόρασης 50 -55 ιντσών.
Αρχικά η απόσταση θέασης είναι περίπου 3,2 m και την θέλουμε κυρίως για ταινίες και αθλητικά. Το 3D θα το προτιμούσα καλό ενώ για τις δυνατότητες Smart Tv δεν καίγομαι κιόλας. Το budget είναι 1000 ευρώ maximum άλλα προσπαθώ να το μειώσω στα 800 ευρώ περίπου.

Από την έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στα παρακάτω μοντέλα:

PanasonicTX-55AS640 ... value for money και με καλό panel από ότι διάβασα εδω

SamsungUE50H6400 ... 50 ίντσες αλλά με όλα τα ‛’καλούδια’’ ( magic remote, 3D γυαλιά)

SamsungUE55H6200 ... 55 ίντσες αλλά χωρίς remote ( δεν είναι συμβατό νομίζω) και γυαλιά

LG 55LB650V .... ξέρω έχει αυτό το διαολεμένο ips panel που κράζετε :earmuffs: αλλά είναι 55 ίντσες με full αξεσουάρ και σε καλή τιμή.

Σε ποια λέτε να καταλήξω από αυτές; Υπάρχει καμία άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση αυτός ο ‛’πόλεμος’’ με τα διαφορετικά panels. Συμφώνα με αυτά που διάβασα εδώ στο forumτα ips είναι κατώτερα των va panels. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί οι εταιρείες προμοταρουν την ύπαρξη ips panel σε μια TV ως πλεονέκτημα. Εκτός από την LG που το διατυμπανίζει σε κάθε διαφημιστικό έντυπο , την περασμένη εβδομάδα παρατήρησα το ίδιο και σε κάποια μοντέλα της Panasonic. Για παράδειγμα τα μοντέλα TX-55AS750, TX-55AS650 έχουν ips panel, είναι σχεδόν ίδια σε δυνατότητες με την TX-55AS640 που έχει va panel αλλά είναι ακριβότερες. Ειδικά η δεύτερη κοστίζει 400 ευρω παραπάνω!!! Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

Last edited:
55" vs 50" -> 55" wins
VA vs IPS -> VA wins

Η 55H6200 είναι η πιο λογική και σίγουρη επιλογή αλλιώς παίρνεις την Panasonic και γλιτώνεις και κάποια χρήματα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :2thumb22sup: ..Κι εγώ ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατέληξα...και μάλλον πάω για την panasonic.