Βοήθεια για αγορά καινούργιας τήλεόρασης...

Adad

New member
26 May 2016
20
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα...

Είμαι στην φάση αναζήτησης καινούργιας τηλεόρασης,όπως αναφέρω και στον τίτλο,το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί πάρα πολύ ως προς το μέγεθος της οθόνης που πραγματικά μου χρειάζεται,διάβασα πάρα πολλά,αλλά οι γνώμες διαφέρουν,και έτσι άνοιξα αυτό το thread προς κατανόηση και βοήθεια...

Η τηλεόραση που έχω είναι Philips Match/Line με αναλογίες 4:3 και 100 Hz πραγματικά,με συντροφεύει 12 χρόνια,χωρίς το παραμικρό παράπονο,τώρα όμως και μετά από χιλιάδες ώρες on time, άρχισε να χαλάει,(ώρα της ήταν),έτσι άρχισα να ψάχνω αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα.

Η απόσταση θέασης από τον καναπέ είναι 2 μέτρα,έως 2,2 το ανώτερο,και το όριο σε μήκος είναι 1,27 σε μέτρα,είδα διάφορα διαγράμματα,αλλά και τους "ειδικούς" να μην συμφωνούν μεταξύ τους,άλλοι λένε 50" σε 1,2 άλλοι σε 1,5,άλλοι μου λένε πάρε μια 40" και άλλοι μια 50" κ.ο.κ.

Η χρήση που την θέλω είναι για τα κανάλια digea αλλά και τα δορυφορικά της nova,μετά smart tv και ταινίες από σκληρό ή usb stick,με προτεραιότητα στο μαύρο και τα χρώματα.

Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε,πρώτα για την σωστότερη επιλογή ως προς τις ίντσες,και μετά για ποιό Brand,το ταβάνι 1000
Δεκτές όλες οι γνώμες και οι προτάσεις...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά Αντώνης

Adad καλησπέρα και καλώς όρισες στο forum! Αν θες πραγματικά καλό μαύρο πρέπει να πας σε oled και όχι σε lcd led. Οι μόνες lcd led που έχουν καλό μαύρο είναι αυτές με Full Array Local Dimming και αυτές είναι συνηθως ακριβές. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις έκπτωση στο μαύρο η μόνες που μένουν με αξιοπρεπές μαύρο είναι οι lcd led με va panel.

Εγώ στη θέση σου μάζευα λίγα ακόμα χρήματα για την oled lg 910 https://www.skroutz.gr/s/7835229/LG-55EG910V.html
Αν αυτό δεν είναι δυνατό μπορείς να πας στην UE55J6200 της samsung

η samsung βγαίνει και σε 50ρα

Καλησπέρα...

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας,θα ήθελα πρώτο από όλα να βρώ την "χρυσή τομή" ως προς τις ίντσες.
Δεν είναι μεγάλη μια 50"-55" για 2 μέτρα απόσταση; και ειδικά όταν βλέπεις από digea; το λέω γιατί έχω δει σε 50"-55" και με έπιασε πονοκέφαλος και τα μάτια μου,
μην στραβωθούμε κιόλας.
Εκτός από τα HD της digea που είναι λίγα,και 12 κανάλια HD της nova.αν θυμάμαι καλά τα υπόλοιπα είναι SD ναι;

Οι προτάσεις σας είναι καλές,αλλά 1700 για την oled δεν έχω,μπορώ να περιμένω όμως να πέσει λίγο η τιμή,για LG θα πάω μάλλον,αλλά δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο νήμα εδώ για να πούμε για την απόσταση θέασης,που με απασχολεί ποιο πολύ από όλα...

Ακόμα και τα HD κανάλια δεν είναι σπουδαία σε ποιότητα. Οι 55" είναι μάλλον πολλές για θέαση τηλεοπτικού σήματος στα δύο μέτρα, για ταινίες από την άλλη είναι καλό μέγεθος.

Αν μπορέσεις και την πάρεις από κατάστημα της Αθήνας πιστςυωείναι καλή ευκαιρία σε αυτά τα λεφτά η lg if6907..Και εγώ ήθελα αλλά δε μπόρεσα

Την έχουν βγάλει ξανά σε προσφορά τα mediamarkt με δωρεάν παράδοση και το σκέφτομαι.
Τα 600hz, δε ξέρω και πόσα είναι πραγματικά, είναι καλά για αυτό το μέγεθος???
Την έχει κάποιος φίλος από εδώ???

Ακόμα και τα HD κανάλια δεν είναι σπουδαία σε ποιότητα. Οι 55" είναι μάλλον πολλές για θέαση τηλεοπτικού σήματος στα δύο μέτρα, για ταινίες από την άλλη είναι καλό μέγεθος.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Μιχάλη,τα HD είναι χάλια(και μάλλον όχι HD)για αυτό το λόγο δεν βλέπονται,τώρα για ταινίες είναι όπως τα λες...

Πήγα και μια βόλτα για να δω με τα μάτια μου τι παίζει,διότι έχω μείνει πολύ πίσω στις τηλεοράσεις,έτσι πήγα καλά προετοιμασμένος,είχα μαζί μου και σκληρό δίσκο,αλλά και usb stick με αρκετά video,και σε διάφορες αναλύσεις,πχ 480p-i,720p-i,1080p-i,για 4Κ δεν το συζητώ κάν,είδα και δοκίμασα πολλές οθόνες,και τις: W755C-W756C-UE55J6200-oled lg 910 αλλά και άλλες πολλές...

Το συμπέρασμα που έβγαλα,και (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι ότι σε τηλεοράσεις πάνω από 40" τα κανάλια digea αλλά και τα "υποτιθέμενα" HD δεν βλέπονται,δηλαδή λίαν επιεικώς απαράδεκτα,ακόμα και σε 43"...για να δεις σε 55" πρέπει να πας στα 3,5+ μέτρα...

Από την άλλη είδα την oled lg 910V σε 1080p και μου πέσανε κάτω τα σαγόνια...απίστευτο μαύρο αλλά και πολλή σωστή απεικόνιση χρωμάτων,οι δοκιμές έγιναν σε απόσταση θέασης 2,2 μέτρα,
είναι το μέγιστο για τον καναπέ μου,βέβαια όταν την έβαλα στα κανάλια της digea ξενέρωσα τελείως,απλά δεν μπορούσες να δεις με την καμία,
στα 2,2 μέτρα και με 55" δεν...είναι σαν να αγοράζεις μισή τηλεόραση...

[*] Κατάλαβα ότι κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις...και βέβαια μπερδεύτηκα ακόμα ποιο πολύ...

Last edited:
Καλησπέρα σας και πάλι...

Παιδιά πήγα σήμερα και είδα Philips τηλεοράσεις,σε ένα κατάστημα euronics,ρώτησα τον πωλητή και μου είπε πως την δουλεύει κανονικά αυτή την εταιρία,και με εγγύηση;;;
Και λόγο ότι μου άρεσε πολύ αυτό που είδα,θέλω να μου πείτε τι "παίζει" με το Brand αυτό; υπάρχει αντιπροσωπία και σέρβις;

Από ότι διάβασα εδώ μέσα δεν είδα να υπάρχει πουθενά ως πρόταση αγοράς,και είναι και ακριβές...

*Είμαι ακόμα στην αναζήτηση και ενώ ήμουν έτοιμος να μπουμπουνίσω...είδα τις Philips και..."κουμπώθηκα" οποιαδήποτε πληροφορία γνώμη,θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.