Βοήθεια για αγορά καλωδίων για ηχεία

Djbeast

New member
5 September 2009
62
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα αναβάθμισα τον πολυκάναλο ενισχυτή μου και μαζί με αυτόν λέω να αγοράσω και νέα καλώδια.Ο νέος ενισχυτής μου είναι ο Pionneer SC-LX73 , αλλά τα καλώδια που είχα στον παλιό μου (Pioneer VSX-D2011) , ήταν χαμηλής ποιότητας , παλιά και φθηνιάρικα.Επειδή όμως δεν το κατέχω με τα καλώδια , θα ήθελα την βοήθεια όσων ξέρουνε.Για να βοηθήσω λίγο περισσότερο θα δώσω κάποια στοιχεία παραπάνω :

- Δεν θέλω πανάκριβα καλώδια , μπορώ να διαθέσω μέχρι 6-10 ευρώ ανά μέτρο (maximum τιμή).
- Θέλω να έχουν διπλοκαλωδίοση.
- Τα ηχεία μου είναι τα B&W 603 S3 (μπροστινά) , B&W 602 S3 (surround) , ένα κεντρικό της B&W πάλι που δεν θυμάμαι το όνομά του και ένα subwoofer της Yamaha.
- To σύστημά μου κυρίως το χρησιμοποιώ για ταινίες (μέσω HTPC) , gaming με PS3/XBOX360 και μουσική από mp3 και ραδιόφωνο.
- Θα ήθελα και βύσματα (τύπου μπανάνα) να μου προτείνεται.
- Από που να τα αγοράσω όλα αυτά?

Νομίζω ότι σας ζάλισα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη :blush:.

Hello! Ωραιο setup, ηταν και μενα μια απο τις υποψηφιες επιλογες μου..Στο θεμα μας τωρα. Εγω πηρα καλωδια της Monitor Audio το Pureflow Silver. Αυτο εκανε κανονικα 15 /μ αλλα επειδη ειχα παρει και τα ηχεια απο το ιδιο καταστημα μου το εδωσε 10 /μ (Ηχοεκφραση). Ομως πιστευω οτι μπορεις να εχεις και συ αυτη την τιμη αν ενδιαφερεσαι. Για το ποσο καλο ειναι δεν μπορω να σου πω γιατι δεν εχω μετρο συγκρισης, απλα πιστευω οτι αξιζει γιατι δεν ειναι χαλκινο. Αληθεια, τις μπανανες τι τις θες; Αν εχεις μονιμα τα ηχεια πανω στον av τι να τις κανεις; Και η ιδια η pioneer δε συστηνει τη χρηση τους. Το λεω γιατι αν δε συντρεχει λογος να βαζεις-βγαζεις καλωδια συχνα, μονο να χασεις εχεις με τη χρηση τους παρα να κερδισεις (πρεπει ποιοτητα μπανανας>=ποιοτητα καλωδιου οποτε το ρισκαρεις; Η θα δωσεις για μπανανες πιο πολλα απ'οτι για καλωδια; )

Δηλαδή , να συνδέσω κατευθείαν τα καλώδια με τον ενισχυτή και τα ηχεία?
Βασικά μου είπανε για τις μπανάνες για να μην οξυδωθεί το καλώδιο με το πέρασμα του χρόνου.Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο γι'αυτό πήρα το θάρρος και ρώτησα.

Δηλαδή , να συνδέσω κατευθείαν τα καλώδια με τον ενισχυτή και τα ηχεία?
Βασικά μου είπανε για τις μπανάνες για να μην οξυδωθεί το καλώδιο με το πέρασμα του χρόνου.Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο γι'αυτό πήρα το θάρρος και ρώτησα.

Ναι, κατ'ευθείαν. Οι δε μπανάνες μπορούν να προφυλάξουν την άκρη του καλωδίου απο την οξείδωση αφού δεν το αγκαλιάζουν αεροστεγώς...Δεν έχει διαφορά αν αυτό μπεί στην υποδοχή του ενισχυτή απο το να μπεί στην υποδοχή της μπανάνας. Καλά κάνεις και ρωτάς βρε! :a0210:

Τι λες να κάνεις με τα καλώδια τελικά? Ο Δημήτρης πιο πάνω δίκιο έχει (τι διαφορές να δεις..) αλλά εγώ προτίμησα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, να πάρω κάτι πιο ποιοτικό πάντα στα πλαίσια της λογικής.

@Djbeast:

Για τη χρήση σου, πάρε απλό καλώδιο ηχείων στα 2.5mm. Δεν θα ακούσεις διαφορά με κάτι ακριβότερο.

+1!

Αν θες να κάνεις κάτι ποιο ψαγμένο, διπλοενίσχισε τα μπροστινά L-R ηχεία σου. Ο Pio δίνει αυτή την δυνατότητα αφού έχεις 5.1 σύστημα και ο Pio είναι 7.1.

Πάρε ένα καλώδιο 2.5mm για τα πρίμα και ένα 4mm για τα μπάσα των L-R και θα είσαι άρχοντας.

Ναι, κατ'ευθείαν. Οι δε μπανάνες μπορούν να προφυλάξουν την άκρη του καλωδίου απο την οξείδωση αφού δεν το αγκαλιάζουν αεροστεγώς...Δεν έχει διαφορά αν αυτό μπεί στην υποδοχή του ενισχυτή απο το να μπεί στην υποδοχή της μπανάνας. Καλά κάνεις και ρωτάς βρε! :a0210:

Τι λες να κάνεις με τα καλώδια τελικά? Ο Δημήτρης πιο πάνω δίκιο έχει (τι διαφορές να δεις..) αλλά εγώ προτίμησα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, να πάρω κάτι πιο ποιοτικό πάντα στα πλαίσια της λογικής.

Με τον ενισχυτή και τα ηχεία που έχω δεν περιμένω να ακούσω τον τρελό ποιοτικό ήχο , αλλά είναι οκ για τα δικά μου σταθμά.Να βλέπω τις ταινιούλες μου και να παίζω τα παιχνιδάκια μου είναι ότι πρέπει!Βασικά , μου φαίνεται ότι ο pioneer sc-lx73 , παίζει λίγο καλύτερα από τον προηγούμενο ενισχυτή μου τον pioneer vsx-d2011.Με τα παλιά καλώδια που έχω που είναι χάλια όλα αυτά , οπότε αλλάζοντάς τα , φαντάζομαι θα είναι λίγο καλύτερα.
Θα κοιτάξω για τα monitor audio και θα προσπαθήσω να τα βρω online για ίσως καλύτερη τιμή.