Βοήθεια για αγορά κεντρικού ηχείου που να ταιριάζει με Crystal audio TX-B1

Click το να αλλαξεις κεντρικο δεν ειναι μεγαλη αναγκη. Μην το αφηνεις να σε επηρεαζει τοσο. Παντως αν χρειαζεσαι βοηθεια με την παραγγελια η την αποστολη στειλε πμ.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε panoramix όμως τώρα με μπερδευεις πάλι. Πριν έλεγες αυτό:
Κεντρικό προφανώς πρέπει να αλλάξεις. ακόμα και το μικρό να πάρεις η μέρα με τη νύχτα θα είναι.

Τελικά να το αλλάξω ή όχι;

καλημερα panoramix με αγχωσες φοβαμαι μηπως ειναι λαθος επιλογη τιεννοεις σκληραδα; εχε γουστο να πεταξα τα χρηματα μου. ωχ.....

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε panoramix όμως τώρα με μπερδευεις πάλι. Πριν έλεγες αυτό:

Τελικά να το αλλάξω ή όχι;

Λοιπόν πάρε όποιο κεντρικό θέλεις από αυτά που προτείνεις και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα.
Το κεντρικό εκτός από ομοιομορφία με δεξιό και αριστερό ηχείο παίζει και ένα ιδιαίτερο ρολό χημείας με τα περιφερικά που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ένα αποτέλεσμα που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι άκρως εντυπωσιακό που το ταίριασμα με τα κύρια ηχεία να περνά σε δεύτερη μοίρα. Είπαμε αυτό που ακούς κατά 90% σε μια ταινία είναι κεντρικό και περιφερικά.

Λοιπόν πάρε όποιο κεντρικό θέλεις από αυτά που προτείνεις και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα.
Το κεντρικό εκτός από ομοιομορφία με δεξιό και αριστερό ηχείο παίζει και ένα ιδιαίτερο ρολό χημείας με τα περιφερικά που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ένα αποτέλεσμα που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι άκρως εντυπωσιακό που το ταίριασμα με τα κύρια ηχεία να περνά σε δεύτερη μοίρα. Είπαμε αυτό που ακούς κατά 90% σε μια ταινία είναι κεντρικό και περιφερικά.

Σε ευχαριστώ πολύ, αυτό ακριβώς περίμενα να ακούσω για να προχωρήσω σε αγορά. Με το υπάρχον κεντρικό δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους διαλόγους, και καθαρά ακούγονται και δυνατά αφού αυτό ρυθμίζεται. Επίσης στο θέμα της μουσικής τον ρόλο αυτό τον αναλαμβάνουν κυρίως τα L-R ηχεία οπότε πάλι δεν με απασχολεί εκεί το κεντρικό να ταιριάζει. Εκεί που θα ήθελα να δω βελτίωση είναι η χημεία με τα περιφεριακά όπως είπες και εσύ και γενικότερα ο περιφεριακός ήχος στις ταινίες. Φαντάζομαι πως ένα καλύτερο κεντρικό θα μπορεί να αναπαράγει καλύτερα κάποιους ήχους κυρίως στις υψηλές συχνότητες οι οποίοι πάιζουν σημαντικό ρόλο στα περιφεριακά αλλά και στα άμεσα εφέ της ταινίας. Σωστά;

Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει και κάποιο συγκεκριμένο κεντρικό είτε από αυτά που ανέφερα είτε κάποιο άλλο εντώς του διαθέσημου budget, θα με βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω τι να κοιτάξω, και επίσης με προβληματίζει και η αντίσταση του ηχείου. Άλλα κεντρικά είναι στα 8Ω άλλα στα 6Ω. Αυτό που έχω τώρα είναι στα 6Ω. Τι να προτιμήσω ή μήπως δεν παίζει ρόλο αυτό και να δόσω έμφαση αλλού π.χ. στο εύρος συχνοτήτων ή στο μέγεθος των woofer;

Last edited:
Φιλε click παρε ενα τηλεφωνω τον αντιπροσωπο τις crystal εδω Ελλαδα και ζητα του να στο στειλει δεν ειναι δα και δυσκολο να συνενοηθεις,πιστευω θα σε εξυπηρετησει μαι χαρα μην κανεις τα πραγματα να φαινοντε τοσο τραγικα .

'H ακόμα κανόνισε την παραλαβή από κατάστημα με υπηρεσία κουριερ η οποία να κάνει και παραδόσεις στη Γερμανία. π.χ. DHL. Ενδεικτικά το κόστος του σεναρίου αυτού το έχεις υπολογίσει?

ΟΚ να τα κάνω όλα αυτά ρε παιδιά αλλά έχω κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα με το LCR έναντι των άλλων που ανέφερα; Αν κατάλαβα καλά το πλεονέκτημα θα το είχα μόνο με το ΤΗΧ-CT που είναι ακριβώς της ίδια σειράς το οποίο όμως το έχω αποκλείσει γιατί δεν μου χωράει πουθενά.

η κάθε εταιρία έχει το χαρακτήρα της. Είναι πιο ασφαλής επιλογή κατ εμέ.
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μέσω ακροάσεων αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Πάντως είναι αρκετά δύσκολο το ερώτημα του ποιο κεντρικό ταιριάζει με ποιά μπροστινά και κανείς δε μπορεί να απαντήσει όπως κατάλαβες.

Τελικά παράγκειλα το Klipsch RC-42 II. Ηταν το πιο κομψό σε όγκο ανάμεσα στα άλλα αυτής της κατηγορίας και διάβασα και καλές κριτικές. Εντυπώσεις όταν τα παραλάβω.