Βοηθεια για αγορα μεταξυ τριων 40" !!!

Dimitris_sg

New member
25 May 2011
25
Χαιρετω το φορουμ μιας και ειναι το πρωτο μου ποστ αν και παρακολουθω αρκετα χρονια τις συζητησεις!

Ειμαι στη αναζητηση για μια τηλεοραση για το σαλονι αυστηρα μεχρι 42" (ξερω ολοι θα μου προτεινετε παραπανω αλλα πραγματικα καθε τετοια προταση απορριπτεται λογω χωρου και λογω αρνησης των "απο πανω":2thumb22sup:)

Λοιπον, παρακολουθηση τηλεοπτικων καναλιων 80% ταινιες κτλ 20%.
Υστερα απο μια μικρη αναζητηση ειμαι στις εξης:

LG 42LW4500
Samsung UE40D6100
Sony KDL40EX720

Και οι τρεις θα αγοραστουν απο το ιδιο καταστημα με τιμη παραπλησια των 1000 ευρω.

Περιμενω την γνωμη σας για ποια απο τις 3 να επιλεξω!! Βεβαια στο μυαλο μου υπαρχει η προταση της Plasma. Αν εχετε καποια αντιπροταση μπορειτε να μου προτεινετε και σε αυτην την κατηγορια!

Δεν θα αγοραστει απο πλαισιο αλλα και παλι δεν με ενδιαφερουν τα προσθετα καλουδια.. Ευχαριστω παντως.

Αν εξαιρεσουμε την δυνατοτητα 3D, η Panasonic TXP42G30 αξιζει τοσο πολυ σε σχεση με τα lcd πανελ? Για παρακολουθηση τηλεοπτικου σηματος ειναι οντως καλυτερες oi Plasma? Ρωταω γιατι μπαινει και αυτη μεσα στο παιχνιδι.. Lcd ή Plasma........

Μια κοντινή "επαφή" με την Panasonic G30 θα ήταν χρήσιμη για να βγάλεις και ο ίδιος τα συμπεράσματά σου. Ενδεικτικά σου παραθέτω δύο reviews (1 , 2). Υπάρχει και το σχετικό thread με τις εντυπώσεις των κατόχων μέσα στο forum. Χωρίς τη δυνατότητα 3D, εννοείται πως πρέπει να έχει την G30 σαν πρώτη επιλογή.

Η κοντινη επαφη ειναι το καλυτερο αλλα οσες φορες παω σε καταστηματα ειναι οι συνθηκες φωτισμου ακαταλληλες, ειναι και αλλες 200 μαζι στον ιδιο χωρο, εχεις και τους πωλητες που σε πρηζουν, παντα με πονοκεφαλο γυρναω!

Απο οτι εχω καταλαβει το Plasma ειναι ανωτερο πανελ απο το lcd(λεγε με led med ktl) αλλα επειδη η τηλεοραση θα χρησιμοποιειται κυριως απο τους γονεις δεν μπορω να λεω "μανα μη βλεπεις πολυ mega ktl ktl" :firstprize: χωριστα οτι ειμαι αγχωδης και ειμαι ικανος καθε μερα να την κοιταω και να περιμενω μηπως αφησει σημαδι μηπως το ενα μηπως το αλλο. Γιαυτο το σκεφτομαι εκτος αν η υπεροχη του Plasma αξιζει αυτη την "ανησυχια"

Τωρα για το 3δ και παλι δεν ξερω αν μου ειναι τοσο απαραιτητο ωστε να θυσιασω την ποιοτητα μιας πλασμα για αυτο. Αραγε η ανωτερη ποιοτητα των πλασμα υπερισχυει της δυνατοτητας 3D..... Ιδου η απορια!

Ακουω τις αποψεις σας!! :ernaehrung004:

Last edited:
Απο οτι εχω καταλαβει το Plasma ειναι ανωτερο πανελ απο το lcd(λεγε με led med ktl)

Για μενα δεν ισχυει το οτι ειναι ανωτερο. Καθε τεχνολογια εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της.
Αλλου του αρεσει και αλλου οχι,ειναι θεμα γουστου.

Τωρα για το 3δ και παλι δεν ξερω αν μου ειναι τοσο απαραιτητο ωστε να θυσιασω την ποιοτητα μιας πλασμα για αυτο. Αραγε η ανωτερη ποιοτητα των πλασμα υπερισχυει της δυνατοτητας 3D..... Ιδου η απορια!

Νομιζω πως τα εχεις μπερδεψει ολα στο μυαλο σου.
Φροντισε να δεις προβολη 3D σε τηλεοραση αν δεν το εχεις κανει ηδη και μετα θα εισαι σε θεση να κρινεις αν θες η οχι 3D.
Αυτο ειναι θεμα καθαρα δικο σου δεν μπορουμε να σου πουμε εμεις αν θα παρεις η οχι 3D. Και ξεκολλα λιγο με την ανωτερη ποιοτητα Plasma,δες μια καλη LCD και μια LED οχι φτηνοσειρα και κρινε.

Για μενα δεν ισχυει το οτι ειναι ανωτερο. Καθε τεχνολογια εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της.
Αλλου του αρεσει και αλλου οχι,ειναι θεμα γουστου.

Νομιζω πως τα εχεις μπερδεψει ολα στο μυαλο σου.
Φροντισε να δεις προβολη 3D σε τηλεοραση αν δεν το εχεις κανει ηδη και μετα θα εισαι σε θεση να κρινεις αν θες η οχι 3D.
Αυτο ειναι θεμα καθαρα δικο σου δεν μπορουμε να σου πουμε εμεις αν θα παρεις η οχι 3D. Και ξεκολλα λιγο με την ανωτερη ποιοτητα Plasma,δες μια καλη LCD και μια LED οχι φτηνοσειρα και κρινε.

Δεν νομιζω οτι εχω μπερδεψει τιποτα στο μυαλο μου απλα δεν καταλαβες τι εγραψα.

Η ουσια της απαντησης σου ειναι να υποστηριξεις απλα το LCD?

Απαντησεις οπως του μιχαλη ειναι ακρως χρησιμες για μενα και για τους υπολοιπους. Δοκιμασε να κανεις το ιδιο.. Εξαλου δεν σε υποχρεωσα να απαντησεις με το ζορι

3D στις 42 ίντσες στο σαλόνι με απόσταση θέασης περί τα 3m καλύτερα να το ξεχάσεις. Στα λεφτά που είσαι διατεθιμένος να δώσεις μπορείς να πάς και σε 50 αλλά αφού έχεις πρόβλημα άνωθεν...... Βέβαια να ξέρεις ότι μετά το πέρας 6μήνου το πρώτο παράπονο που κάνουν όλοι ανεηαιρέτως είναι ότι θα ήθελαν μεγαλύτερη τηλεόραση.

Αν λοιπόν η απόσταση θέασης είναι 3m τότε οι παράγοντες που παίζον είναι :

- Το σαλόνι είναι φωτεινό ή όχι?
- Πόσοι θα βλέπουν στην τηλεόραση? Παραπάνω από τρία άτομα?
- Θα μπεί παιχνιδομηχανή ή όχι?

κ.α. τέτοια.....

Πάντως και εγώ στην Panny θα πήγαινα.....

ευχαριστω για το χρονο σου!

Το 3D δεν με απασχολει ιδιαιτερα ουτε καιγομαι αλλα αν εχει αυτη η δυνατοτητα η τηλεοραση δεν θα πω οχι. Εξαλου προοριζεται για τους δικους μου οποτε οπως εγραψα θα δουλεψει πολυ digea και απλα πραγματα.

Και εσυ Panasonic ε? Ειναι το θεμα οτι θα παιζει αρκετες ωρες το ιδιο καναλι και φοβαμαι λιγο το θεμα με τα λογοτυπα..... Τι λες?

Τροποποιηση: Αυτο που εγραψα πριν για το πλασμα και το 3D. Ψαχνω μια αξιοπρεπη τηλεοραση απλα.. θελωντας και μη οι lcd που κοιταζω σε αυτα τα λεφτα εχουν ηδη 3D. Αντιστοιχα οι Plasma oxi. Γιαυτο προεκυψε το διλημμα 3d ή plasma. Οχι οτι θελω απαραιτητα το 3D !

Last edited:
ευχαριστω για το χρονο σου!

Το 3D δεν με απασχολει ιδιαιτερα ουτε καιγομαι αλλα αν εχει αυτη η δυνατοτητα η τηλεοραση δεν θα πω οχι. Εξαλου προοριζεται για τους δικους μου οποτε οπως εγραψα θα δουλεψει πολυ digea και απλα πραγματα.

Και εσυ Panasonic ε? Ειναι το θεμα οτι θα παιζει αρκετες ωρες το ιδιο καναλι και φοβαμαι λιγο το θεμα με τα λογοτυπα..... Τι λες?

Στην αρχή θα πρέπει να κάνεις zoom στις πρώτες 100 ώρες μέχρι να στρώσει καλά ο φώσφορος. Μετά η πιθανότητα να μείνει στάμπα από λογότυπο μειώνεται αισθητά. Οι νέες γενιές είναι ανθεκτικότερες στα θέματα αυτά....

Αλλά κακά τα ψέματα. Κάποια προσοχή χρειάζεται. Και γω plasma έχω και προσέχω παρ όλο που έχω γράψει ώρες....

Δεν είναι τραγικό (συμφορουμίτης στην Kuro έχει ομοειδές πρόβλημα) αλλά μόνο και μόνο που πέφτει το μάτι σου εκεί σου ανεπαίσθητα είναι κάπως. Το πιθανότερο βέβαια είναι να το βλέπεις μόνο εσύ και κανένας άλλος!

Αν την προσέχεις λίγο (ή αν δώσεις τις κατάλληλες οδηγίες άνωθεν) έχει καλώς. Διαφορετικά αν δεν μπορείς πήγαινε σε μια LCD να χεις το κεφάλι σου ήσυχο, χάνοντας βέβαια σε άλλους τομείς.

Υστερα απο σκεψη αποφασισα να μην κινηθω στις αρχικες μου επιλογες γιατι η τηλεοραση θα χρησιμοποιειται αποκλειστικα για τηλεοπτικο και ελαχιστες ταινιες οπως εχω ξαναπει. Δεν υπαρχει λογος λοιπον για extra δυνατοτητες.

Με επεισες για πλασμα οπως αρχικα σκεφτομουν. Αλλα θα παω σε κατι πιο οικονομικο και εχω καταληξει στην Panasonic TX P42C3. Ειναι οτι ακριβως χρειαζομαι και σε οικονομικοτατη τιμη. Value for money ή οχι?

Τωρα οσον αφορα το στρωσιμο που μου περιεγραψες θα το κανω μονος μου με την ησυχια μου και μετα θα τους την παραδωσω να της βγαλουν τα ματια :afro::afro: !

Last edited:
Υπάρχουν και η Panasonic U30 και η LG PT353 σαν εναλλακτικές. Αλλά και η Panasonic C3 για τα χρήματα της είναι μια πολύ καλή επιλογή.