Βοήθεια για αγορά midrange ηχείων + ενισχυτή;

Ούτως ή άλλως εδώ δε μιλάμε για τα 80hz και κάτω που οι συχνότητες γίνονται παντοκατευθυντικές. Μακάρι να γεμίζει ο χώρος στα 80hz σωστά για να μπορεί να κροσάρει και sub μετά.
 
Παντοκατευθυντικές μπορεί να είναι.
Από τον χρόνο όμως δεν γλιτώνουν...
 
Οπότε άμα συμπεριλάβω και ένα subwoofer στο πακέτο, θα ακούω πολύ καλύτερα στο χώρο και τα επιδαπέδια ηχεία θα μπορούν να τραβήξουν περισσότερα βατ και πιο ξεκούραστα για μεγαλύτερες εντάσεις; Σκεφτόμουν για το SVS PC2000, παρόμοιο με το πιο διαδεδομένο PB2000. Έχετε γνώμη για αυτό;


Έχει δοκιμάσει κανείς μήπως τα Tannoy Revolution XT8F; Τα βρίσκω σε πολύ καλή τιμή κάτω από τα 1500 ευρώ το ζευγάρι και παντού διαβάζω εξαιρετικές κριτικές. Μου αρέσουν παραπάνω και διότι δεν έχουν πίσω οπές οπότε θα επιτρέπουν πιο οριακή τοποθέτηση. Επίσης, τα Chario Constellation Pegasus που τα βρήκα κάτω από το 2000 (ζευγάρι) τι λένε; Σε σύγκριση με τα τα Tannoy Revolution XT8F και τα προαναφερθέντα Dali Opticon 8, Heco Celan GT 902, Yamaha Soavo 1, Klipsch RP-280F; Αναφέρω αυτά διότι αυτά έχουν μπει στην τελική λίστα επιλογής. Επειδή φαντάζομαι ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος που να τα έχει ακούσει όλα αυτά, θα ήθελα να μάθω περισσότερα περί φήμης, αξιοπιστίας, ακουστικής ταυτότητας, εντύπωσης ήχου σε ψηλά-μεσαία-χαμηλά ανάλογα το ηχείο.


Από διακριτούς ενισχυτές έχω καταλήξει λόγω τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και αισθητικούς, στους Advance Acoustic X-A160, Rotel RB-1572, Yamaha A-S1100, Denon PMA-1520 που όλοι παίζουν γύρω στο 1000ρικο. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάτι δραματικό/επικίνδυνο που πρέπει να αποφύγω ή στο ταίριασμα τους με τα παραπάνω ηχεία; :rifle:
 
Last edited:
Μιας και έβαλες στην λίστα σου και τα Tannoy ειλικρινά θα σου πω την προσωπική άποψη μου για το ταίριασμα με τον ολοκληρωμένο της Denon.
Στο κυρίως σύστημα μου έχω αυτόν τον συνδυασμό και πολύ δύσκολα θα τον αλλάξω έστω και αν μιλάμε για άλλη σειρά ενισχυτή και ηχείου
Σαν ματσάρισμα όμως και σαν ήχος έχουν την δικιά τους υπογραφή και αλλάζει μόνο αν ανεβαίνεις κατηγορία και ο ήχος γίνεται πιο γήινος .

Για την μουσική που ακούς είναι εκπληκτικός συνδυασμός με ακραία μουσικότητα όμως θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τις ηχογραφήσεις αφού τα tannoy δύσκολα συγχωρούν όπως δύσκολα συγχωρούν και τα ενισχυτικά .

Έλα όμως που μου αρέσουν και τα Dali optikon ...Έχω ακούσει τα 6 με τον pma 720 .
Εντυπώσεις ...Διαφάνεια μεγάλο soundstage και ταχύτητα στο χαμηλό .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ααα ξέχασα για το subwoofer που αναφέρεις αν και έχω μείνει πολύ πίσω για το τι παίζει σήμερα στην αγορά .
Έχω ένα velodyne 15 inch το χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες .

Όμως θα σου συνιστούσα όταν θα έχεις προβεί στην αγορά ενισχυτή και ηχείου να δώσεις χρόνο στο στρώσιμο τουλάχιστον 300 ώρες για να δεις πως συμπεριφέρονται στον χώρο σου και μετά να πας στην λύση του sub.
 
Όλα τα ηχεία και οι ενισχυτές που έχεις στην λίστα σου είναι καλά και οποιονδήποτε συνδυασμό και να διαλέξεις νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ παραπάνω από καλό. Στο ερώτημα όμως με ποιον συνδυασμό θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, νομίζω πολύ δύσκολα θα πάρεις σαφή απάντηση, αφενός γιατί το θέμα του ήχου έχει υποκειμενικότητα, αφετέρου γιατί όπως είπες και εσύ ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ακούσουν όλα αυτά τα ηχεία στις ίδιες συνθήκες και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ενισχυτή. Πάντα θα υπάρχει η υποψία μήπως με κάποιον άλλο συνδυασμό το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Έτσι ούτε και εγώ μπορώ να δώσω απάντηση σε αυτό, αυτό όμως που μπορώ να σου πω είναι πως όταν βάλεις τα Klipsch RP-280F στον χώρο σου και τα ακούσεις να παίζουν οδηγούμενα από έναν ποιοτικό ενισχυτή, αυτομάτως θα πάψει να σε απασχολεί το ερώτημα αυτό. Επίσης αν δεν τα έχεις δει από κοντά να σημειώσω πως πρόκειται και για ένα πολύ όμορφο ηχείο ως προς το φινίρισμα του και την ποιότητα των υλικών του. Πολύ πιο όμορφο από όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ή στα βίντεο, με σχεδιαστικές λεπτομέρειες ασυμμετρίας που διαπιστώνει κανείς μόνο βλέποντας το από κοντά.
 
Η Chario προτείνει τα Pegasus για χώρους μέχρι 35 τ.μ. Να πω ότι είναι υπερβολικοί και θα κάνουν και για χώρους μέχρι 50 τ.μ.; Να το πω. Αλλά 90 τ.μ. με τίποτα.

Για τους ενισχυτές, επειδή βλέπω ότι επιμένεις, να σου πω τη δική μου εμπειρία.

Έχω τα MA Silver 10 και τα οδηγώ με έναν Densen B-110 που είναι καλύτερος και ισχυρότερος και με καλύτερη τροφοδοσία από όσους γράφεις με την εξαίρεση ίσως (από όσα διαβάζω) του νέου Yamaha (σε κριτική του 2100 στο 6moons τον συγκρίνουν με τον B-130 και τον αναδεικνύουν στα σημεία καλύτερο). O X-160 είναι τελικός ενισχυτής, όχι ολοκληρωμένος, άρα δεν συγκρίνεται με τους υπόλοιπους.

Τα Silver 10 είναι τρίδρομα με 2 8ιντσα για τα μπάσα. Η ευαισθησία τους είναι καλή, γύρω στα 90 dB, και η εμπέδησή τους δεν πέφτει κάτω από τα 4 Ωμ. Συνεπώς είναι ένα σχετικά εύκολο ηχείο, θα έλεγε κάποιος. Ο Densen τα οδηγεί καλά, τη μουσική μου την ακούω μια χαρά, και από στάθμες δεν έχω κανένα θέμα. Ένα μπουμάρισμα που έχω γύρω στους 100 κύκλους οφείλεται εν πολλοίς στο χώρο μου, το έχω τσεκάρει με διάφορους τρόπους. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Μέχρι που έφερα στο σπίτι, χάρη σε έναν ευγενέστατο και γενναιόδωρο συμφορουμίτη, έναν Lyngdorf TDAI-2200. Ψηφιακός, 200 βατ στο κανάλι στα 8 Ωμ, 370 στα 4. Και με ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, που ήταν ο βασικός λόγος που ήθελα να τον ακούσω. Τι άκουσα:

Καταρχάς, επιβεβαίωσα ότι το πρόβλημα με το μπουμάρισμα το προκαλεί ο χώρος. Ωστόσο, οι νότες που μπούμαραν ήταν πιο διακριτές με τον ισχυρότερο ενισχυτή (με την ισοστάθμιση στο off), ενώ με τον Densen λάσπωνε μεγαλύτερο μέρος της μπασογραμμής, άρα υπήρχε ΚΑΙ αδυναμία οδήγησης εκτός από το βασικό πρόβλημα του δωματίου. Κατά δεύτερον, άκουσα βαθύ μπάσο που ο Densen απλά δεν μπορεί να βγάλει από αυτά τα ηχεία. Ο ισχυρός ενισχυτής ανέδειξε το ηχείο ως πρακτικά full range, ενώ εμένα πριν μου έλειπε μία οκτάβα, και το "γέμισε", η μουσική ξεχείλιζε πια αβίαστα, έρεε, πώς να το πω.

Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα του Densen ως ενισχυτή. Πρόσφατα τον πήγα σε φίλο να τον ακούσουμε πάνω στο Minoas της Geometric Harmony (δίδρομο βάσης, 90dB ευαισθησία και 6 Ωμ ελάχιστη εμπέδηση) και τα ηχεία κελαηδήσανε (και είναι τρεις φορές ακριβότερα απ' τον Densen). Άρα, δεν είναι θέμα ποιότητας, αλλά ταιριάσματος: το ηχείο μου ζητάει απ' τον ενισχυτή μου περισσότερα απ' όσα μπορεί αυτός να δώσει.

Άρα, ξαναλέω: για την περίπτωσή σου, καλώς ψάχνεις για μεγάλο ηχείο, άκου όσα μπορείς απ' τη λίστα σου (και βάλε σε αυτήν και τα δικά μου, δεν θα χάσεις...). ΑΛΛΑ όχι με τους ενισχυτές που λες. ΟΧΙ. Ο μόνος που σώζεται απ' τη λίστα σου είναι ο Advance, αλλά θα χρειαστείς προενισχυτή (ή DAC με ποτενσιόμετρο). Δεν είναι ότι δεν θα ακούσεις μουσική, απλά δεν θα πάρεις ούτε το 60% από τα ηχεία σου και σύντομα θα ψάχνεσαι.

Αυτά.
 
Είναι γεγονός ότι οι ψηφιακοί νέας γενιάς οδηγούν τέλεια (χαμηλά) οποιοδήποτε ηχείο. Πλέον τα ασήκωτα μονομποκ "τέρατα" ΑΒ τάξης ή και Α μοιάζουν παρωχημένα (σε μένα τουλάχιστον). Βέβαια μετά μπαίνουν άλλοι παράμετροι στην κουβέντα όπως "μουσικότητα", "υγρές μεσαίες", "αέρινα πρίμα" κ.λ.π. ..... :p
 
Για το χαμηλό καμία αντίρρηση.εκεί τα διακοπτικά είναι από τις καλύτερες λύσεις.Και για το υπόλοιπο φάσμα βεβαίως υπάρχουν φανατικοί φίλοι αλλά και εχθροί...
Προσωπικά θα έλεγα να ψάξει ο καθένας όσο πιο βαθιά μπορεί,υπάρχουν μετρήσεις για τα πάντα,και οι τυπικές που δείχνουν όλοι αλλά κι άλλες που προσομοιάζουν λίγο καλύτερα τι συμβαίνει με μουσικό περιεχόμενο (όχι απλώς ημίτονα ) αλλά είναι πιο δυσεύρετες...

Οι Πήγασοι είναι μικροί για τον χώρο πάντως,αυτό στάνταρ.
 
Παιδιά, εγώ δεν υπεράσπισα ντε και καλά τους ψηφιακούς ή τους διακοπτικούς, απλώς ανέφερα τη δική μου εμπειρία όταν έφερα πολλά βατ στο σπίτι.

Ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα επιμένει σε μηχανάκια τάξης ΑΒ των 1000 ευρώ και (αρκετά) κάτω των 100 βατ, για να κουνήσει 2 οκτάιντσα στην κάθε πλευρά και να καλύψει 90 τετραγωνικά. Ε, δε γίνεται, πώς να το κάνουμε: τα ηχεία θα "φωνάξουν", αλλά μουσική δεν θα παίξουν.

BTW, o Yamaha ΔΕΝ είναι ίδια κατηγορία με τους άλλους (κάνει 1,5 χιλιάρικο) αλλά και πάλι δεν νομίζω να κάνει τη δουλειά. Από τους ενισχυτές που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω θα κοίταζα τον Exposure, μια και πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.
 
Συμφωνώ απολύτως.
Κι ανεξαρτήτως γούστου,κλπ,εγώ θα κοιτούσα για κανέναν φτηνό προ με δυο mono διακοπτικούς τελικούς πίσω.

Ειδικά αν πέσει σε μεταχειρισμένο προ γύρω στα 300 κατοστάρικα,οριακά πιάνει μια χαρά το μπάτζετ.Κι έχει watt,ρεύματα,κλπ να οδηγήσει τα πάντα.
 
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά midrange ηχείων + ενισχυτή;

Και για το υπόλοιπο φάσμα βεβαίως υπάρχουν φανατικοί φίλοι αλλά και εχθροί...

Σωκράτη πλέον η "αδιάφορη ξεραΐλα" μεσουψηλά έχει ξεπεραστεί με αλλαγμένα buffer boards, διαφορετικά discrete Voltage regulators και φυσικά η δυνατότητα για op amp rolling σε σχέση με το κλασσικό hypex buffer board. Εδώ τα φιλαράκια από αμέρικα με τιτανοτεράστιο εξοπλισμό έχουν εκτιμήσει πολύ τα συγκεκριμένα nc500
 
Άρα υπάρχει ομοφωνία πως οι Πήγασοι δεν κάνουν για 90τμ; Ωραία λοιπόν, -1 ηχείο από τη λίστα! Πολύ χαίρομαι :)


Τώρα για το θέμα που προέκυψε με τους ενισχυτές. Φίλε eyebee από που προκύπτει ότι οι ενισχυτές που έβαλα είναι κάτω από 100w; Αφού υποτίθεται έψαξα και συμπεριλαμβάνω στερεοφωνικούς ενισχυτές που βγάζουν πάνω από 100w ανά κανάλι! Συγκεκριμένα αναγράφουν:

1) Advance Acoustic X-A160 = Power output 8 Ω/4 Ω : 2 X 160 W / 2 X 240 W RMS με Power consommation max : 500W Power transformer : 700W
2) Rotel RB-1572 = CONTINUOUS POWER OUTPUT 250W/Ch All channels driven 8Ω με POWER CONSUMPTION: 280W
3) Denon PMA-1520 = Output power 8 Ohm / 4 Ohm (20 Hz - 20 kHz, T.H.D. 0.07%) 70 W / 140 W με Power Consumption in W: 295 Όντως είναι μικρός!
4) Yamaha A-S1100 = Maximum Power 4 ohms, 1kHz (που δεν δείχνει κιόλας το full range), 0.7% THD 160 W + 160 W, ούτε δείχνει μέγιστη κατανάλωση και φαντάζομαι στα 8ωμ θα είναι γύρω στα 100w

Και ας προσθέσω και μερικούς άλλους ενισχυτές που έβλεπα στην αρχή σε παρόμοια επίπεδα τιμής (+- 300 ευρώ):

5) Cayin 220 CU = Moc wyjΕ›ciowa : 2Γ—100 W (8ohm) 2Γ—180 W (4 ohm)
6) Rotel RB 1582 = 200W/Ch (All channels driven, 8Ω) με POWER CONSUMPTION: 550W
7) Exposure 3010S2 = Power Output (Stereo) : 110 Watts per channel at 1KHz into 8 Ohms με Power Consumption : <400VA, 8 Ohm load both channels driven
8) Vincent SV-227 = Nominal Output Power RMS/8 Ohm: 2x 100W, Nominal Output Power RMS/4 Ohm: 2x 200W
9) Peachtree nova125 = Power Output: 125 watts per channel 8Ω, 220 watts per channel 4Ω με Max Power Consumption: 600 watts
10) Crown XLS 2000 = Power Output: 375 watts per channel 8Ω, 650 watts per channel 4Ω


Παρακαλώ εξηγείστε μου για να καταλάβω και εγώ γιατί οι ενισχυτές που είχα βάλει αμέσως πριν δεν επαρκούσαν για τα ηχεία που θέλω (4ohm-8ohm) να συνδέσω και θα διαλέξω μάλλον ανάμεσα στα Tannoy Revolution XT8F (SensibilitΓ© : 91 dB /1W/1m), Dali Opticon 8 (Sensitivity (2,83 V/1 m) [dB] 88.0), Heco Celan GT 902 (Sensitivity (2.8V/1m) 93 dB), Yamaha Soavo 1 (Sensitivity 89 dB/2.83 V/1 m), Klipsch RP-280F (98db). Πλην του Denon PMA-1520 που είναι όντως ο μικρότερος. Γιατί δεν θεωρείται ο Rotel RB-1572 ικανός για μεγάλες εντάσεις; Ούτε ο Advance Acoustic X-A160 ή ο Peachtree nova125 είναι ικανοί για μεγάλες εντάσεις; Από τους υπόλοιπους που έγραψα, ο Vincent SV-227 που πετυχαίνει διπλασιασμό στα 4ωμ είναι ο καλύτερος της λίστας; Επίσης, ο Crown XLS 2000 που παρέχει τόση ισχύ και κοστίζει 450 ευρώ δεν είναι καλή επιλογή;


Βοηθήστε με μην κάνω κανένα τραγικό λάθος! Αν έχετε λινκ στο σκρουτζ ή κάπου αλλού για κάτι πολύ καλύτερο μέχρι 1500 ευρώ (βαριά), πείτε το για να το κοιτάξω.
 
Εγώ πάντως θα το ξαναπώ οι μετρήσεις είναι μετρήσεις που μας σερβίρουν οι κατασκευαστές δεν μετράμε εμείς .
Υπάρχουν όντως εταιρίες που τα spec ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που για να τα διαπιστώσεις ο καλύτερος δρόμος είναι πάντα η ακρόαση ...Αυτό λέει η εμπειρία μου .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωκράτη πλέον η "αδιάφορη ξεραΐλα" μεσουψηλά έχει ξεπεραστεί με αλλαγμένα buffer boards, διαφορετικά discrete Voltage regulators και φυσικά η δυνατότητα για op amp rolling σε σχέση με το κλασσικό hypex buffer board. Εδώ τα φιλαράκια από αμέρικα με τιτανοτεράστιο εξοπλισμό έχουν εκτιμήσει πολύ τα συγκεκριμένα nc500

Εγώ πάντως έχω πειστεί για το τι μπορεί να προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία μιλάμε για το σήμερα και ΟΧΙ για το χθες .

Όμως μιλάω για ψηφιακό με DDFA ειδικότερα όταν τον συνδέσουμε με εξωτερικό phono και πικαπ .
Θέλω όμως να τον δω στο μέλλον με περισσότερα ρεύματα και watt για να μπορεί να οδηγεί τα πάντα .

Θα τοποθετηθώ πιο αναλυτικά ...Οχι όμως στο παρών νήμα δεν βοηθάω έτσι .
 
Αφού όμως είναι αδύνατο να ακούσω όλα τα ηχεία με όλους τους ενισχυτές που αναφέρω συνδυαστικά, αναγκαστικά ψάχνομαι με reviews και προσωπικές γνώμες. Θεωρητικά από αυτά λοιπόν που έχω διαβάσει σε whathifi, audioholics, κτλ, τα μοντέλα που αναφέρω είχαν καλές κριτικές όπως και στο Amazon από άλλους χρήστες.

Εσείς όμως που τα γνωρίζετε καλύτερα, από όλες αυτές τις μάρκες των ενισχυτών, ποια μοντέλα τους από όσα αναφέρω έχετε ακούσει, ποια σας άρεσαν και γιατί, και ποιες θεωρείτε εσείς ως πιο αξιόπιστες/τίμιες μάρκες ;
 
Φίλε Feregorn, έχεις δίκιο και στις απορίες σου, και στην ένστασή σου για τον Rotel, δικό μου το λάθος που τον παρέλειψα. (Όπως σου έγραψα, ο Advance είναι τελικός, άρα θα πρέπει στο κόστος να συμπεριλάβεις και έναν προενισχυτή και τα καλώδια που θα τους συνδέσουν...)

Ήμουν ίσως λίγο υπερβολικός προσπαθώντας να σου μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, κι επειδή διαπίστωσα μια επιμονή με τον Denon, που ΚΤΓΜ είναι ανεπαρκής για τη δουλειά που τον θες.

Υπάρχει ένας κανόνας που σπάνια θα δεις να αναγράφεται στα περιοδικά, για προφανείς λόγους (τον έχω όμως πρωτοακούσει από κατασκευαστές ηχείων, και Έλληνες και από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού): η πρώτη μας φροντίδα είναι να ταιριάξουμε σωστά τα ηχεία στον χώρο μας. 90 τ.μ. σημαίνουν μεγάλα ηχεία και μεγάλη επιφάνεια μονάδων. Η ικανοποίηση αυτής της συνθήκης είναι πιο σημαντική από την οποιαδήποτε ποιότητα του ηχείου σε χροιές, κ.λπ. Η όποια υπεροχή του "Χ" καλύτερου μοντέλου στις μεσαίες, για παράδειγμα, δεν έχει καμία σημασία αν δεν μπορεί να καλύψει σωστά το χώρο μας με απόδοση χαμηλού. Το 50-60% του ακουστικού αποτελέσματος καθορίζεται από τον χώρο μας!

Πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω στην αλυσίδα, αντίστοιχα και ο ενισχυτής πρέπει να μπορεί να οδηγήσει σωστά το ηχείο στον χώρο μας --και οι χροιές κ.λπ. ποιότητες μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο. Με αυτή την έννοια, θα συμφωνήσω απολύτως με τον Σωκράτη για τη λύση προενισχυτή και ενός ή δύο ισχυρών διακοπτικών τελικών, όπως ο Crown που αναφέρεις.

Και ένα σχόλιο για τη βραχεία λίστα των ηχείων:

Τα πιο εύκολα, όπως φαίνεται και από τα specs τους, είναι τα Klipsch. Πρέπει οπωσδήποτε να τα ακούσεις, γιατί έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς "εχθρούς". Προσωπικά δεν μου αρέσουν, αλλά αν αρέσουν σε σένα, θα σε γλυτώσουν σίγουρα από αρκετά χρήματα, και γιατί είναι φθηνότερα από τα άλλα της λίστας, και γιατί θα πάνε καλά και με έναν ενισχυτή λιγότερο δυνατό.

Από κει και πέρα, θα πρότεινα να ακούσεις όσα μπορείς από τα Heco, Tannoy, Dali και να αποφασίσεις. Τα reviews στα διάφορα περιοδικά τα φέρνουν περίπου στο ίδιο επίπεδο (αλλού το ένα πιο μπροστά, αλλού το άλλο), άρα είναι σίγουρα θέμα προσωπικού γούστου σε μεγάλο βαθμό. Για το ποιοι ενισχυτές θα τα οδηγούν στα demo μην τρελαίνεσαι, φτάνει να είναι αρκετά ισχυροί.
 
Καλά όλα αυτά αλλά εγώ ξαναλέω θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι σημαίνει 90τ.μ. Άλλα τα 90 τ.μ. μιας άδειας ενιαίας ψηλοτάβανης αίθουσας όπου θα γίνει πάρτυ με πολλά άτομα, και άλλα τα 90 τ.μ. ενός μεγάλου αλονιού με διάφορα έπιπλα, το οποίο είναι διαρρυθμισμένο χωρισμένο σε διάφορους επιμέρους χώρους, και σε ένα μόνο μέρος του γίνεται η ακρόαση της μουσικής.
 
Καλά όλα αυτά αλλά εγώ ξαναλέω θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι σημαίνει 90τ.μ. Άλλα τα 90 τ.μ. μιας άδειας ενιαίας ψηλοτάβανης αίθουσας όπου θα γίνει πάρτυ με πολλά άτομα, και άλλα τα 90 τ.μ. ενός μεγάλου αλονιού με διάφορα έπιπλα, το οποίο είναι διαρρυθμισμένο χωρισμένο σε διάφορους επιμέρους χώρους, και σε ένα μόνο μέρος του γίνεται η ακρόαση της μουσικής.


Όπως σωστά τα λες είναι το 2ο. Το ορθογώνιο σαλόνι χωρίζεται ελαφρά σε 2 τετράγωνους υπό-χώρους και σε μια πλευρά υπάρχουν σκάλες. Φυσικά έχει έπιπλα αρκετά, καναπέδες, χαλιά. Το ηχοσύστημα θα είναι μόνιμα στη μια πλευρά, όπου και εκεί θα γίνεται η κυρία ακρόαση της μουσικής τις περισσότερες μέρες και τα ηχεία θα βρίσκονται σχετικά κοντά τοποθετημένα. Όποτε προκύπτει γιορτή και χαρά, θα αυξάνουμε την ένταση της μουσικής και ίσως να μετατοπίζουμε τα ηχεία για να είναι πιο ανοιχτά και να σημαδεύουν πλέον όλο το μήκος του σαλονιού. Προσεγγιστικά πρόκειται για μήκος περίπου 7-8 μέτρων.

Αλλάζει αυτό τα δεδομένα;
 
Καλα αυτο δεν
προκειται να το κανεις.-
Ειναι αυτοκαταστροφικο.
Κυριολεκτικα.


Γιατί; Εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί δεν καταλαβαίνω.

Εννοείς ότι θα υποβαθμίζεται τόσο δραματικά η ποιότητα του ήχου; Μα για να καλυφθεί καλύτερα ένας ορθογώνιος χώρος, δεν είναι προτιμότερη η τοποθέτηση των ηχείων σε μια κοντή πλευρά αφού δεν μπορούν να τοποθετηθούν στη μέση μιας μακριάς πλευράς;


Υ.Σ Δεν υπάρχει θέμα eyebee, σε ευχαριστώ θερμά για την εκτενή απάντηση σου. Την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να καταφέρω να επισκεφθώ και άλλα καταστήματα, οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις συγκεκριμένων μοντέλων και συνδυασμούς separates...


Υ.Σ. 2 ΛοΛ λίγο άκυρη η ώρα, ξέρω
;)
 
Last edited: