Βοήθεια για αγορά νέας τηλεόρασης.

free

New member
30 November 2010
29
Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας για αγορά νέας τηλεόρασης. Πρόκειται για τους γονείς μου. Απόσταση θέασης 1,5 μέτρο που μπορεί να φτάσει και το 1,80.
Θέαση μόνο τηλεοπτικά κανάλια. Από τις 7 το πρωί που σηκώνονται μέχρι τις 10-11 το βράδυ που ξαπλώνουν η τηλεόραση δεν κλείνει. Ποσό γύρω στα 1000 ευρώ.
Υ.Γ. Η τηλεόραση που θα αντικατασταθεί είναι μία 25 SONY Crt.

Πάμε περίπου 40 ίντσες.Σε αυτά τα χρήματα εάν θέλεις να προβείς άμεσα στην απόκτηση της υπάρχει η Samsun 40C750.Αλλιώς πιο μακροπρόθεσμα η D7000 που θα είναι στην ίδια τιμή περίπου.Όσον αφορά τις plasma 42'' η 42V20 άμεσα διαθέσιμη σε κάποια καταστήματα και η 42S30 από τα καινούρια μοντέλα (μέσα του επόμενου μήνα).

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά νέας τηλεόρασης.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.

40 ίντσες μήπως είναι μεγάλη γι´ αυτή την απόσταση, γιατί μιλάμε μόνο για τηλεοπτικό σήμα. Ξέχασα να αναφέρω πως η τηλεόραση μένει πολλές ώρες σε ένα κανάλι . Σπάνια δε αλλά συμβαίνει, η τηλεόραση να μένει ανοιχτή όλο το βράδυ γιατί έχουν αποκοιμηθεί και δεν την έχουν κλείσει. Ο πατέρας μου μετά από βόλτα στα μαγαζιά, από αυτές που του δείξανε σαν εικόνα του άρεσαν από Samsung 40C750 & 37C6500 και από SONY 40ΗΧ800 & 40EX720 και κυρίως η 37C6500 ( ψυχολογικά-λόγω μεγέθους). Οι 40άρες του φαινόντουσαν μεγάλες για το χώρο θα που μπει η τηλεόραση. Για πλάσμα δεν μου ανέφερε κάτι όπως δεν του άρεσε και η εικόνα των LG.

Ποιά από αυτές εσείς θεωρείτε ότι έχει την καλύτερη εικόνα?

Last edited:
Η 750...όπως και η HX800..μακράν οι καλύτερες από τις παραπάνω.Μην πάρετε μικρότερη από 40'' με τίποτα πάντως.Μετά δεν είναι τηλεόραση..

Η 750...όπως και η HX800..μακράν οι καλύτερες από τις παραπάνω.Μην πάρετε μικρότερη από 40'' με τίποτα πάντως.Μετά δεν είναι τηλεόραση..
Η σειρά με την οποία αναφέρεις τις δύο τηλεοράσεις είναι και η σειρά προτίμησής σου ή είναι τυχαία?

Ναι,τυχαία μιας και η εικόνα τους είναι πανομοιότυπη με μια μικρή κλίση προς την Sony ως Local dimming.Σε κάθε περίπτωση και η 750 είναι από τις καλύτερες τηλεοράσεις.

Φίλε Andrea & Yperion σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Kαι εγώ από τα λίγα πράγματα που ξέρω είμαι φίλος των plasma. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, και κυρίως έτσι όπως θα χρησιμοποιούν την τηλεόραση οι γονείς μου ( σύμφωνα με αυτά που σας ανέφερα ποιο πάνω) , πιστεύετε πως είναι ποιο κατάληλη μία plasma?

Δηλ. εγω που βλεπω στα 2,20 σε 37", βλεπω σε μονιτορ????
Κατι τετοια διαβαζω στο φορουμ και μου ερχεται να κανω διαγαφη στο λογαριασμο μου και να μπλοκαρω το site στο browser.
Καλο ειναι ο καθενας να γραφει τις προτιμησεις του αλλά οχι και να ειναι επιβλητικες ή χειροτερα προστακτικες....!!!!

Και εγω ειχα 32" στα 2,8 μετρα το 2006.

Τωρα βλεπω 32αρα και μου φαινεται σαν οθονη κινητου.

Φίλε Andrea & Yperion σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Kαι εγώ από τα λίγα πράγματα που ξέρω είμαι φίλος των plasma. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, και κυρίως έτσι όπως θα χρησιμοποιούν την τηλεόραση οι γονείς μου ( σύμφωνα με αυτά που σας ανέφερα ποιο πάνω) , πιστεύετε πως είναι ποιο κατάληλη μία plasma?

Πλασμα βγαινουν 37" και πανω , αλλα ουσιαστικα 42" και πανω γιατι 37" εβγαζε μονο ενα μοντελο η Panasonic (το οποιο νομιζω καταργηθηκε)...

Last edited:

Μπορείς να δεις και τις καινούριες της Panasonic που αναμένεται να είναι καλύτερες.42 ίντσες και πάλι είναι 10% διαφορά στην διάσταση.

Κατι τετοια διαβαζω στο φορουμ και μου ερχεται να κανω διαγαφη στο λογαριασμο μου και να μπλοκαρω το site στο browser.
Καλο ειναι ο καθενας να γραφει τις προτιμησεις του αλλά οχι και να ειναι επιβλητικες ή χειροτερα προστακτικες....!!!!

Ελπίζω στο ότι το παραπάνω δεν είναι μομφή προς το πρόσωπο μου....!

Παιδιά αν τελικά πείσω τους γονείς μου για αγορά plasma, το ότι η τηλεόραση θα είναι ανοιχτή από το πρωί ως το βράδυ και πολλές φορές θα μένει αρκετή ώρα σε ένα κανάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα ;
Και αν δεν υπάρχει πρόβλημα, να προβούμε αμέσως σε αγορά κάποιου καινούργιου μοντέλου plasma ή ποιο σωστό είναι να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ώστε να ακουστούν οι απόψεις των διάφορων κατόχων (για την ποιότητα της εικόνα, για το μαύρο τους, για τυχόν προβλήματα κ.λ.π.) έτσι ώστε να υπάρχει ποιο ολοκληρωμένη εικόνα;

Ο πεθερος μου εχει πλασμα Panasonic 42U10 1.5 χρονο , παιζει πολλες ωρες μερα/νυχτα και δεν την προσεχει κανεις εννοειται.

Οσες φορες παω επισκεψη το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι καθομαι και λεω σε ολους τι τηλεορασαρα τους διαλεξα με μονο 599 ευρω.

Ο πεθερος μου εχει πλασμα Panasonic 42U10 1.5 χρονο , παιζει πολλες ωρες μερα/νυχτα και δεν την προσεχει κανεις εννοειται.

Οσες φορες παω επισκεψη το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι καθομαι και λεω σε ολους τι τηλεορασαρα τους διαλεξα με μονο 599 ευρω.

Σ’ ευχαριστώ Yperion.
Σχετικά με το άλλο θέμα, δηλαδή να αγοράσουμε καινούργιο μοντέλο plasma τώρα ή να περιμένουμε λίγο καιρό; Ποια είναι η γνώμη σου ;

Συνήθως γίνεται μια "μάχη" τιμών στην αρχή, παγιώνονται για 1-2 μήνες και κατά τον Μάιο, πριν από κάποιο μεγάλο αθλητικό τουρνουά (ευρωμπάσκετ έχει φέτος; ) γίνονται καλές προσφορές.

Π.χ. πέρυσι τον Μάιο θυμάμαι από γνωστή αλυσίδα (αλλά και από άλλες είχε καλές προσφορές) την 40C530 στα 461 ευρώ, την 42U20 στα 419 ευρώ και την 50U20 στα 629 ευρώ, τιμές που κατά όλη την υπόλοιπη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι τώρα δεν ξανάπεσαν τόσο χαμηλά.

Βέβαια δεν μπορούμε να το δέσουμε σχοινί-κορδόνι αυτό, φέτος μπορεί να μην γίνει κάτι αντίστοιχο.

Θα αγορασω καποια στιγμη τηλεοραση αποκλειστικα για gaming οποτε μπορει και να παρω απο πλασμα την U30 η απο LCD την Samsung D550.

Οποια και να ειναι θα γραψω εντυπωσεις και στο αντιστοιχο νημα.

Για να ψάχνεις εδώ και να μην ψάχνεις στo Skroytz την πιο φθηνή τηλεόραση μπορεί οχι ακόμα , αλλα σιγά σιγά το αποκτάς αυτό το μικρόβιο.
Εδω θα 'μαστε που σε λιγο καιρό θα ψάχνεις για πιο καλό μαυρο ,μετά για πιο καλή κίνηση,μετα για 3D , μετα για 50αρα και σε 2-3 χρόνια το πολύ(παρα πολύ) για προβολέα.

Σε συμβουλεύω να πάρεις όσο μεγαλύτερη μπορείς.
Το μάτι ειναι αχόρταγο και συνηθιζει πολύ νωρίς.
Την ποιότητα δεν είσαι ακόμα σε θέση να την κρίνεις ,την ποσότητα μπορείς.