Βοηθεια για αγορα νεου συστηματος.

xouzouris

New member
12 July 2011
3
Καλησπεριζω την ομηγυρη.

Διαβαζω απο καιρο "ζαχαρωνοντας" τα καλουδια γυρω απο τα οποια περιστρεφονται οι κουβεντες, και πλεον ηρθε η ωρα να σχεδιασω την αγορα ενος νεου συστηματος το οποιο θα αντικαταστησει ενα παλιο σετ 5.1 Kenwood-JBL που εχω στην κατοχη μου.

Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι κυριως ταινιες/σειρες με περιστασιακο PS3 gaming και μουσικη.

To budget ειναι γυρω στα 2-2.5k και , ενω στον τομεα του ενισχυτη μαλλον η επιλογη πεφτει μεταξυ Onkyo 709/809 μιας που απ'οτι φαινεται προσφερουν μια κορυφαια σχεση αποδοσης/τιμης, στα ηχεια το θεμα ειναι πολυ πιο μπερδεμενο.

Η αρχικη σκεψη μου ηταν για τα TX-T2-12 της Crystal Audio, ομως βλεποντας τα ζωντανα συνειδητοποιησα (οχι χωρις την βοηθεια της γυναικας μου :p) οτι ειναι μαλλον θηριωδη για τον χωρο μας: δεν ειναι μικρος, γυρω στα 40 m2, αλλα ειδικα το κεντρικο δεν εχω που να το βαλω με 21 εκ υψος...

Χαζευοντας στο ιντερνετ ανακαλυψα και (οπτικα) ερωτευτηκα τα KEF T-205. Μεσα στο budget, ομορφα (ειπαμε, υπαρχει γυναικα στο σπιτι, οποτε το οπτικο θεμα μετραει), με μεγαλυτερα-απο-satellites μπροστινα-κεντρικο, αριστες κριτικες και ενα μεγαλο προβλημα: δεν τα εχω βρει πουθενα να τα ακουσω.

Αναζητω οποτε αποψεις για τα συγκεκριμενα απο οποιον τυχον ειχε μια επαφη μαζι τους, καθως και σχολια-υποδειξεις-προτασεις σχετικα με την συνθεση του συστηματος.

Ευχαριστω εκ των προτερων και... καλως ηρθα! :music-smiley-005:

Αυτά τα ηχεία (KEF) είναι λίγα για 40τμ.

Χμμ ναι αυτο ειναι κατι που φοβομουν, ομως αναρωτιεμαι αν παιζει ρολο μονο το συνολικο μεγεθος του δωματιου ή ο χωρος που υποτιθεται θα "καλυπτεται" απο τα ηχεια.

Το λεω γιατι η θεση ακροασης βρισκεται καπου στην μεση του χωρου και περιπου 3-3.5 μετρα απο τηλεοραση-μπροστινα ηχεια, ενω τα surround ηχεια θα τοποθετηθουν στους πλαϊνους τοιχους ακριβως πισω απο την θεση ακροασης (καναπες) και οχι στον πισω τοιχο που βρισκεται μερικα μετρα πιο πισω.

Αυτη η διαταξη δεν "περιοριζει" κατα καποιον τροπο το μεγεθος της (οπως συχνα διαβαζω να ονομαζεται εδω μεσα) "μουσικης σκηνης" σε σχεση με τον συνολικο ογκο του δωματιου?

Σε αντιθετη περιπτωση, θα μπορουσα να ειχα καποιες εναλλακτικες προτασεις?

Εγώ θα σου πρότεινα http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=172&option=com_virtuemart&Itemid=5 και τον http://www.schlauershoppen.de/en/ho...809-black-av-network-receiver::100000552.html και με ένα παζαράκι και στα δυο σίγουρα θα πάρεις καλύτερη τιμή. Για τα ηχεία ο Κοσμάς είναι ο αντιπρόσωπος ρώτα για τιμή.

Παρηγγειλα ηδη τον 809 απο το schlauershoppen στα 899 ευρωπουλα. :grinning-smiley-043

Για τα ηχεια θα ψαξω μηπως βρω να δω (και, κυριως, να ακουσω) απο κοντα καποιες απο τις προτασεις που επεσαν στο τραπεζι και θα αποφασισω αναλογα.

Ευχαριστω οσους μπηκαν στον κοπο να απαντησουν μεχρι τωρα και οσους ενδεχομενως αποφασισουν να ασχοληθουν. Ετσι κι αλλιως δεν βλεπω και πολυ ετοιμοπαραδοτο πραμα στην αγορα οποτε η αγορα των ηχειων μαλλον θα παει για μετα τις διακοπες, οποτε οποιος εχει σχολια+προτασεις προλαβαινει να τις καταθεσει.