Βοήθεια για αγορά οθόνης

Costas_S

Senior Member
23 November 2006
679
Limassol, Cyprus
Καλημέρα σας,

είμαι κάτοχος ενός Epson EMP-TW700 και μέχρι σήμερα προβάλλω σε μια οθόνη αμφιβόλου ποιότητας με αρκετά καλά απότελεσματα(για τα δικά μου standards), Επειδή νομίζω όμως πως θα δω σημαντική βελτίωση αν αγοράσω καινούρια οθόνη, προσανατολίζομαι στην αγορά αυτής της οθόνης:

http://www.wedgwood-group.com/projecta_slimscreen_200_x_200_wall_screen.htm

Το budget μου είναι αρκετά μικρό(το πολύ 200 ευρώ). Αξίζει τον κόπο να αγοράσω αυτήν την οθόνη ή να μείνω με την υπάρχουσα; Το Screen surface type σε αυτήν που θέλω να αγοράσω είναι Matte white S για το οποίο δεν έχω ιδέα ποια είναι η υφή του. Η υφή του πανιού που έχω ειναι κάπως τραχιά(συγνώμη αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη λέξη να το εκφράσω) και νομίζω πως είναι σχεδόν ίδια με των shutters που βάζουμε στα παράθυρα. Λέτε να είναι ίδια η υφή με αυτήν που θελω να αγοράσω; Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καταρχήν, η οθόνη που θες να παρεις ειναι 4:3 και ΟΧΙ 16:9 οπως ο προβολεας σου, οποτε δεν κανει....

Δευτερον, το budjet σου ειναι πολυ μικρό και δεν φτανει για να παρεις μια πιο αξιολογη οθονη απο αυτην που εχεις τωρα... Κρατα τα λεφτα σου, και οταν θα μπορεις να διαθεσεις παραπανω (γυρω στα 350-400 ευρώ τουλαχιστον) ξαναγραψε εδώ, για να σου προτεινουμε καποιες πολύ αξιολογες οθονες γι αυτα τα λεφτά!

Προς το παρον, αν μπορεις και εχεις καποιο τοιχο με λευκη επιφανεια στο σπιτι για να προβαλεις εκει, δοκιμασε να δεις πως φαινεται, ή μεινε όπως εισαι με την παρουσα οθονη μεχρι να αποφασισεις να δωσεις καποια χρηματα παραπανω για την αγορα μιας καλυτερης! :ernaehrung004:

ενα ξερω περι οθονων εχω και εγω tw700 προβαλα σε μπανταλοπανι .μεχρι προσφατα που ενας θειος παρηγγειλε για τον δικο του απο εξωτερικο σταθερη οθονη και του ειπα να μου παραγγειλει και εμενα σταθερη στον τοιχο 94" δεν ξερω πολλα ουτε ποσο εκανε ηταν και καλα δωρω για τον επσον .τι να πω δεν ξερω με το που την εβαλα νομιζα οτι πηρα καινουργιο προβολι.κατω δεξια λεει supernova TM high contrast matte.γυρο γυρο εχει μαυρο.δεν γιαλειζει καθολου εντελος επιπεδη.θα ανεβασω photo και θα ρωτησω απο που και ποσο για να την παρεις και εσυ αν θες

http://www.supernovascreen.com/Supernovascreen/The screen/Screen models/Supernova Infinity.aspx
νομιζω πως αυτη ειναι παρε τηλ εδω +30 210 6874100 για ελλαδα αλιως αν θεσ να σου βγουν τα μισα λεφτα παρε εδω (585) 454-1880 τα μισα σε δολλαρια βεβαια αλλα τα μισα γυρο στα 1600 δολλαρια εκανε 845 περιπου ευρω εδω μπορει να κανει τα διπλα.παντως αξειζει γιατι ο προβολεας και καθε προβολεας σε τετοιες οθονες βγαζει το 200% των δυνατοτητων του

Οκ, πρότεινε μου καλές οθόνες με 400 euros

http://www.megamarket.gr/ultrascreen230x172mm-p-30927.html?ref=pathfinder
Αυτή ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτά! :ernaehrung004:

Θα την κρατησεις πολυ καιρο και θα εισαι ευχαριστημενος!

Την ειχα και εγω εναν χρονο μαζι με τον Epson 700 (ο πρωτος μου προβολεας) και συνεχιζω και τωρα να την εχω με τον Dila HD-1 και ειμαι ακρως ικανοποιημενος! :smash:

Αν ειχα χωρο στον τοιχο, θα το εψαχνα να παρω μια καλή σταθερη οθονη για τον JVC, σαν τις Supernova που αναφερει ο Johny1989 παραπανω, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ μονο σε ηλεκτροκινητη μπορω να παω, και ετσι παραμενω σε αυτην που για τα λεφτά της ειναι ΤΕΛΕΙΑ!

δηλαδη με ενα ποσο κατω απο 400 ευρω δεν περνεις τιποτα καλο;
εστω κατι μετριο....!!!

Παίρνεις, αλλά όχι ηλεκτρικό.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, μπορείς να δεις τις Celexon οι οποίες έχουν πολύ καλό value for money (από προσωπική εμπειρία).

Εγώ έχω την 90" (ηλεκτρική, αλλά από όσο γνωρίζω και οι μηχανικές είναι πρακτικά οι ίδιες οθόνες).

Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, μπορείς να δεις τις Celexon οι οποίες έχουν πολύ καλό value for money (από προσωπική εμπειρία).

Εγώ έχω την 90" (ηλεκτρική, αλλά από όσο γνωρίζω και οι μηχανικές είναι πρακτικά οι ίδιες οθόνες).

Ακριβως ετσι ειναι, αλλα θα ηθελα να συμπληρωσω, ότι η ηλεκτρική οθονη επειδη εχει το μηχανισμο που την ανοιγει και την κλεινει με σταθερο ρυθμο και συμφωνα με τον τροπο που ειναι κατασκευασμενο το πανι, ΔΕΝ παρουσιαζει ζαρες με τον καιρο, σε αντίθεση με τις χειροκινητες οθονες που σιγά-σιγά αρχιζουν να μαζευουν ή να ζαρώνουν....

Επειτα, ειναι και πιο πρακτικο, πριν δεις μια ταινια να πατας το κουμπακι να κατεβαινει και μετα με αλλο ενα κουμπακι να μαζευεται, απο το να καθεσαι καθε φορα να το κανεις αργά και σταθερά με το χέρι σου....

3-4 φορες θα το κανεις και μετα θα βαρεθεις...:ernaehrung004:

Καλήμερα και από εμένα.
Έχω φτάσει και γω στο ίδιο σημείο και έχω προβληματιστεί αρκέτα. Έχω τον tw-700 και θέλω να αγοράσω πανί προβολής. Δεδομένου του χώρου μου δεν μπορεί το ολικό μήκος του πανιού μαζί με την κασα να υπερβαίνει τα 2,01 μέτρα. Αναγκαστικά λοιπόν πήγενω σε μήκος πανιού 1,80 και σε φόρμα 16:9.
Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν έχετε να προτείνεται κάτι. Έχω βρεί αυτό http://www.megamarket.gr/euroscreenc...w-p-23283.html το έχει δοκιμάσει κανείς? Σε γενικές γραμμές τα χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσουν τα 500 και πρέπει η οθόνη να είναι ηλεκτρική

Ένα δεύτερο πράγμα που με απασχολεί είναι ο εντοιχισμός του σε κουτί από γυψοσανίδα. Πως μπορούμε να κάνουμε την κατασκευή μας να είναι επισκέψιμη χωρίς κάθε φορά να χρειάζεται να ξηλώνουμε την γυψοσανίδα και να οδηγούμαστε σε μερεμέτια. Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορούσε να βάλει φωτογραφίες από δικιά του κατασκευή.

Καλήμερα και από εμένα.
Έχω φτάσει και γω στο ίδιο σημείο και έχω προβληματιστεί αρκέτα. Έχω τον tw-700 και θέλω να αγοράσω πανί προβολής. Δεδομένου του χώρου μου δεν μπορεί το ολικό μήκος του πανιού μαζί με την κασα να υπερβαίνει τα 2,01 μέτρα. Αναγκαστικά λοιπόν πήγενω σε μήκος πανιού 1,80 και σε φόρμα 16:9.
Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν έχετε να προτείνεται κάτι. Έχω βρεί αυτό http://www.megamarket.gr/euroscreenc...w-p-23283.html το έχει δοκιμάσει κανείς? Σε γενικές γραμμές τα χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσουν τα 500 και πρέπει η οθόνη να είναι ηλεκτρική

Ένα δεύτερο πράγμα που με απασχολεί είναι ο εντοιχισμός του σε κουτί από γυψοσανίδα. Πως μπορούμε να κάνουμε την κατασκευή μας να είναι επισκέψιμη χωρίς κάθε φορά να χρειάζεται να ξηλώνουμε την γυψοσανίδα και να οδηγούμαστε σε μερεμέτια. Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορούσε να βάλει φωτογραφίες από δικιά του κατασκευή.

Φίλε chrome να σε καλωσορίσω στην παρέα μας.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές εφόσον θέλεις να κρύψεις την οθόνη σου.

Η μία περίπτωση είναι να αφήσεις τον χώρο ανοιχτό κάτω από την οθόνη, εξαρτάται από το μέγεθος και τον χώρο που θα την τοποθετήσεις, και η άλλη είναι να προσαρμόσεις κάποια ξύλινη βάση με βίδες.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν θα μπορέσεις να τη φέρεις στο χρώμα του τοίχου και θα πρέπει να ξεχωρίζει.

Η ύστατη λύση είναι να την κρύψεις όλη σε γυψοσανίδα και να απαιτήσεις από την αρχή το κάτω μέρος να είναι ανεξάρτητο της όλης κατασκευής ώστε να μπορεί στο μέλλον να ξηλωθεί μόνο αυτό για την αλλαγή της οθόνης.

kokora twra eida to budget sou, s afta ta lefta tha diskolefteis poli, tha sou elega na vapseis ena toixo kalitera me mia eidiki mpogia den to exw psaksei omws an iparxoun stin kipro kai siga siga na filakseis xrimata gia mia kali othoni pou tha tin exeis kai gia epomeno provolea. episis kali lisi kai me liga xrimata einai na pareis pani me to metro kai na pas se ena pelakano na sou ftiaksei frame.

Guys sorry for the greeklish but i dont have gree on this lapto :( wont happen again gia afto min me parete me tis klwtses...

An prokeitai gia kati eggyimena kalo, mporo na doso kai parapano. Apla psaxno gia mia kali kai oikonomiki lisi.

Ο pambs μας έδωσε μια εξήγηση για τα greeklish του, εσύ συμπάσχεις;:D

Θα παρακαλούσα να αποφεύγουμε τη χρήση greeklish για να είναι τα κείμενα μας πιο κατανοητά.

Ευχαριστώ.

κοκορα παρε τηλ τον Κωνσταντινο και θα σε βοηθησει ρωτα διαφορα μεγεθη κτλπ και τιμες, σου ειπα συνεργαζετε με πολλους οποταν μπορει να σε στειλει και καπου αλλου να δεις αν δεν εχει τπτ στο μαγαζι του.

Ξέρουμε ποιά η διαφορά standard από professional στις Celexon? Μιά που βλέπω είναι ότι το κάσωμα είναι σίδηρο στην μία και αλουμίνιο στην άλλη, αλλά δεν μπορεί μόνο αυτό να δικαιολογεί τα 240 παραπάνω που ζητάει η professional στην διάσταση 280x158cm που σκέφτομαι να πάρω...