Βοήθεια για αγορά πολυκάναλου και ηχείων!

Τελικα πηρα τα zensor 3 αφου μου φανηκαν ποιο ζωντανα απο τα zensor 7 και σκεφτομενος οτι εαν δεν με ικανοποιησουν μπορω να τα κανω suround και να αγορασω τα 7 αργοτερα.Με την πρωτη ματια δεν σου γεμιζουν το ματι αλλα οταν τα συνδεσα στον δικαναλλο (pioneer A-401) επαθα σοκ.Απο αποψη εντασης αν και τα στρωνω ακομα,τα ανεβασα μεχρι το 1/3 της εντασης του ενυσχητη και γεμησαν το χωρο (50μ2) χωρις κανεναν κοπο.Πολυ καλα ηχεια.Επομενο βημα αγορα του sub της σειρας zensor (Dali SUB E-12 F) και στην συνεχεια του ΥΑΜΑΗΑ-Α850.

Μήπως έχεις τη δυνατότητα να πας στον 1050; Θα ταιριάξει καλύτερα. Όχι μόνο λόγω περισσότερης ισχύος αλλά λόγω ηχητικού προσανατολισμού. Μπορεί να είναι υπέρ το δέον μαλακό το αποτέλεσμα με τον 850.

Μήπως έχεις τη δυνατότητα να πας στον 1050; Θα ταιριάξει καλύτερα. Όχι μόνο λόγω περισσότερης ισχύος αλλά λόγω ηχητικού προσανατολισμού. Μπορεί να είναι υπέρ το δέον μαλακό το αποτέλεσμα με τον 850.

αν μπορεσω να κανω την υπερβαση θα παω για τον Α2050 που κατα την γνωμη μου πραγματικα τα αξιζει τα 500 ευρω παραπανω απο τον Α850.Οταν λες μαλακο τι εννοεις?

O 850 είναι ένας 779 με atmos, με καλύτερη τροφοδοσία (σημαντικό) και καλύτερο κουτί. Ο 1050 είναι απλά άλλο μηχάνημα.

Επεμβαινω γιατί με ενδιαφέρει το θέμα. Pleo πιστεύεις ότι θα ακούσει διάφορα στον ήχο από τον 779 στον 850 η τον 1050 με τα ίδια ηχεία. Σκέφτομαι το ίδιο πράγμα με τα Dali 7.

Στον 1050 παίρνεις άλλο DAC και άλλο ενισχυτή εσωτερικά. Για να ξεμπερδεύεις μια κι έξω και με την οδήγηση, μια και είπες για τα Dali 7, τα οποία αν δεν κάνω λάθος στην αρχή θα τα έχεις χωρίς sub (κακώς βέβαια).

Να κανω μια ερωτηση ακομα ρε παιδια?Απο το δικαναλλο που εχω τωρα (60w RMS στα 8ohm) εαν παω στον πολυκαναλλο rx-a1050 (110w στα 8ohm) θα δω διαφορα στην ενταση των ηχειων?

Να κανω μια ερωτηση ακομα ρε παιδια?Απο το δικαναλλο που εχω τωρα (60w RMS στα 8ohm) εαν παω στον πολυκαναλλο rx-a1050 (110w στα 8ohm) θα δω διαφορα στην ενταση των ηχειων?
ναι αλλά πολύ μικρή... μετά από διάφορα πειράματα που έκανα τους τελευταίους μήνες κατέληξα ότι την ουσιαστικότερη διαφορά στις ένταση την κάνει η ευαισθησία των ηχείων και οι αλλαγές στο χώρο. (πίκρα....έχω ξενερώσει με το θέμα watt....)

Teddy ειμαι ευχαριστημενος απο θεμα εντασης (τωρα...!!),αλλα σκεφτομαι οτι εαν θελω να κανω κανα παρτι και γεμισει ο χωρος μου με κοσμο τοτε μπορει να μην ακουγοντε το ιδιο τα ηχεια.Σκεφτομαι να προσθεσω αλλο ενα ζευγαρι zensor 3 για suround και να τα οδηγησω με τελικο ενυσχητη, για να μην επιβαρυνω τον av, ετσι δεν θα εχω πολυ μεγαλυτερες εντασεις στην μουσικη?

Φιλε carlitogr να σου περιγράψω το πείραμα μου και βγάλε εσύ τα συμπεράσματα σου....λοιπόν.... εγώ είχα πάντα κάποιον ταπεινό av receiver καθώς το υψηλό κόστος της λύσης προ & τελικού καθώς και η έλλειψη των τελευταίων συνδέσεων (hdmi2.0 κτλ) και η πάντα καθυστερημένη υποστήριξη διάφορων format με αποθάρρυνε από την αγορά τους. Πρόσφατα αγόρασα μοντέλο av receiver με pre out για όλα τα κανάλια με παραπανω watt αλλά και για να είμαι έτοιμος για 4Κ. Η διαφορά στις εντάσεις και στην ποιότητα του ήχου ήταν σχεδόν αμελητέες. Είπα λοιπον να βάλω τα μεγάλα μέσα...(πριν μερικά χρόνια ένας φίλος του πατέρα μου μου είχε κάνει δώρο λόγω αναβάθμισης του συστήματος του κάτι τελικούς monoblock carver silver 9t 575watt/channel a class τους οποίους είχα στο πατάρι και δεν είχα συνδέσει ποτέ στο σύστημα μου λόγο έλλειψης pre out του παλιού μου receiver.

Όπως καταλαβαίνεις βλέποντας τα specs του carver υπέθεσα ότι μόλις τα συνδέσω στο ταπεινό μου συστηματάκι ένα από τα δυο θα συνέβαινε.....ή έκρηξη.....:flipout: .......ή θα γινόταν της πουτ@ν@ς από την ένταση.

Ε λοιπόν δεν έγινε τίποτα από τα δυο....
Χωρίς πολλά πολλά και με απλά λόγια (γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς) θα σου περιγράψω τι διαφορά ακούν τα αυτιά μου:

Μέχρι τώρα (πριν τους carver) όταν είχα κόσμο σπίτι και έβαζα δυνατά μουσική περίπου στο -15db (o yamaha παει απο -80db μεχρι +16db) Σε εκείνο το επίπεδο ήταν που πάντα ξεκινούσα να αντιλαμβάνομαι παραμόρφωση και πότε δεν το έβαζα παραπάνω ούτε άκουγα έτσι για πολύ ώρα. Τώρα με τους carver ακούω στα ίδια επίπεδα αλλά ακούγεται χωρίς παραμόρφωση και θα τολμήσω να πω ότι στα ίδια db τώρα στα αυτιά μου ακούγεται λες και παίζει πιο χαμηλά αλλά με λίγο παραπάνω βάθος (λες και έχω τα ηχεία λίγο πιο μακριά μου ένα πράμα). Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να ακούω πιο πολύ ώρα σε db που παλιά το έβαζα μόνο για λίγο και καμιά φορά το δυναμώνω και λίγο έξτρα. Ίσως να λέω βλακείες και να μην περιγράφω σωστά την εμπειρία μου άλλα έμενα έτσι μου ακούγετε...για αυτό σου λέω "μετά από διάφορα πειράματα που έκανα τους τελευταίους μήνες κατέληξα ότι την ουσιαστικότερη διαφορά στις ένταση την κάνει η ευαισθησία των ηχείων και οι αλλαγές στο χώρο "

δεν λέω καλύτερα είναι τώρα, μην με παρεξήγηση κανείς αλλά το σκεπτικό μου είναι ότι τους τελικούς τους είχα τζάμπα και αν μου έλεγες για τέτοια διάφορα να έδινα μερικά 1000ρικα ευρώ...δεν θα το έκανα αν το ζητούμενο ήταν η εντάσεις (στην ποιότητα κάνει διαφορά αλλά αυτή η διαφορά είναι δυσανάλογη του κόστους) και δεν έχω ακόμα στα χέρια μου τον λογαργιασμο της Δεη! Αυτά.

αν καπoιος μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα ας με βοηθήσει να το περιγράψω στον carlito.

Δηλαδη εαν οδηγησω τα L/R ηχεια μου με τελικο και προσθεσω και αλλο ενα ζευγαρι ιδια ηχεια και παιξω μουσικη δεν θα παρατηρησω καμια αλλαγη στην ενταση σε σχεση με τωρα που παιζω με δυο ηχεια μονο?Δηλαδη η αλλαγη απο 2 σε 4 ηχεια δεν δινει καμια διαφορα στην ενταση ?

Για τα L/R ηχεία με τον τελικό θα παρατηρήσεις λογικά παρόμοιες αλλαγές με αυτές που περιέγραφα πριν τώρα αν βάλεις και άλλα ηχεία φυσικά και θα έχεις διαφορά γιατί θα γεμίζει με ήχο από παντού ο χώρος και ιδικά αν έχεις κόσμο μέσα στο χώρο όπου σίγουρα αν κάποιος κάθεται σε σημείο που μεταξύ αυτού και του ηχείου μεσολαβούν και άλλα 5 άτομα είναι λογικό να μην ακούει δυνατά. Άλλα έχε πάλι κατά νου ότι 2Χ ηχεία δεν είναι ίσο με 2Χ ένταση.

Για να μην το μπερδεύω το θέμα...είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τις εντάσεις εκτός αν μένεις σε μονοκατοικία με τεράστιο σαλόνι χωρίς γείτονες και καλείς συχνά πολύ κόσμο και οι εντάσεις που ακούς είναι εντάσεις που ακούει ο κόσμος σε club. Αν είναι αυτή η περίπτωση σου τότε θες επαγγελματικά μηχανήματα που δεν έχουν όμως και τόσο καλή ποιότητα. Όλα αυτά σου τα λέει κάποιος που ακούει δυνατά και ταινίες και μουσική. Η αλήθεια είναι όμως ότι σε πάρτι δεν τα χω δοκιμάσει, το πολύ πολύ να μαζευτούμε 4-5 άτομα όποτε δεν υπάρχει θέμα στην περίπτωση μου.

Aν σε παίρνει να απλώσεις καλούμπα στο σπίτι,,, για παρτυ τα αυτοενισχυόμενα είναι μονόδρομος:

4 x presonus eris 5 (~500 ) + το κεντρικό eris 44 (~260 ) + sub (χώρος < 20τμ -> 10' // χώρος 20-35τμ -> 12) επιλογής σου,
πάνω σε έναν AVR με καλή ισοστάθμιση (αδιάφορο πόσα watt θα παίζει),
θα έχεις ένα σούπερ ΗΤ σύστημα και σχετικά καλές επιδόσεις στα πάρτυ σου (μιλώντας για νορμαλ χώρο ~25-35τμ).

Γενικά στα πάρτυ η οχλαγωγία που επικρατεί καλύπτει σημαντικό μέρος του ήχου που αναπαράγεται.
Παρότι τα συγκεκριμένα μπορούν να παίξουν πολύ δυνατά (και σαν 5αδα + sub ακόμα δυνατότερα αφού προσθέτεις db απο έξτρα ηχεία), κρατάω μια πισινή για το αν τα καταφέρουν πλήρως. Mπορείς βέβαια να προσθέσεις άλλο ένα σετ και να πας σε 7.1 ή 7.2, καλύπτοντας το θέμα ένταση αρκετά καλά.
Γνωρίζεις βέβαια ότι οι dedicated χώροι για πάρτυ έχουν άλλες προδιαγραφές απο αυτές του σπιτιού. Στο σπίτι όποιος είναι κοντά στα ηχεία κουφαίνεται και οποιος είναι μακρία απλώς ακούει τη μουσική... Κάπου ενδιάμεσα θα επιτυγχάνεται το επιθυμητό. Όσο πιο πολλά ηχεία στις κατάλληλες θέσεις, τόσο το καλύτερο λοιπόν...

Hχεία (αυτοενισχυόμενα)
eris 5 https://www.skroutz.gr/s/3736646/Presonus-Eris-E5.html
eris44 https://www.skroutz.gr/s/7521629/Presonus-Eris-E-44.html

sub
όπως είπα της επιλογής σου και αναλόγως του χώρου (2 x 10" θα έκαναν θαύματα και στο ht και στα πάρτυ...)

Ενισχυτής με pre out οπωσδήποτε, εφόσον μιλάμε για χρήση με αυτοενισχυόμενα:
denon x3200 https://www.skroutz.gr/s/7236006/Denon-AVR-X3200W.html (με όλα τα καλούδια)
yamaha rx-v779 http://www.skroutz.gr/s/6987091/Yamaha-RX-V779.html (προσοχή: δεν έχει hdr, η εταιρεία αναφέρει: "Firmware update is required to enable HDR, and Firmware update schedule is to be decided")
(ξαναλέω ότι σου είναι αδιάφορα τα Watt του ενισχυτή, εφόσον θα χρησιμοποιήσεις αυτοενισχυόμενα)

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά πολυκάναλου και ηχείων!

Εχω καλωδια ηχου περασμενα μεσα στους τοιχους για 7 δορυφορους αλλα οχι για ρευματα,το θεμα ειναι τι ποιοτητα ηχου θα παρω απο αυτα τα ηχεια?Ειναι κοντα ας πουμε σε ποιοτητα με τα zensor 3 που εχω?Εαν για παραδειγμα φτιαξω ενα συστημα 5.1 με 12sub της dali και τους δυο πισω δορυφορους βαλω τα ηχεια που προτεινεις (δηλαδη να γινει το συστημα 7.1 με 5 παθητικα ηχεια και 2 αυτοενισχυομενα + 1 sub) θα δω διαφορα στην ενταση και κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο που λεω?

Last edited:
Καλημέρα
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν ενισχυτή και 5.1 ηχεία.
Θα τα χρησιμοποιήσω για ταινίες και μουσική.
Σε εξοπλισμό δεν έχω κάτι τώρα και δεν πρόκειται να αγοράσω.
Οποτε πηγή θα είναι cd και σκληρός για ταινίες (άντε και bluetooth η wlan προαιρετικά αν έχει ο ενισχυτής)
Αργότερα σκέφτομαι για ένα ίντερνετ ράδιο.
Τηλεόραση εχω μια 50 full hd και δεν προβλέπεται να παω σε 4Κ για τα επόμενα χρόνια.
Να σας πω οτι θέλω χρόνια να παρω κατι να εχω καλο ηχο στο σπιτι και όλο το καθυστερώ.
Κάποιες φορές σε σπίτια φίλων άκουσα κατι ετοιματζιδικα 5.1 sony κλπ αυτα που κάνουν μέχρι 200 ευρω και μου φάνηκαν αισχρά.

Αξίζει να πάρω κάτι σήμερα που να παίζει ολα τα φορματ η ειναι πεταμένα λεφτά με τις πηγές που εχω και να παω σε κατι απλο με 2 η 5.1 ηχεία?
Είδα εναν denon AVRX1200WBKE2 που βγαίνει στα 430 απο Γερμανία.
Αξίζει ?
Και αν παμε σε αυτον για ηχεια 5.1 πόσα πρεπει να διαθέσω ?
Σκεφτόμουν να διαθέσω μέχρι 700 ευρω σύνολο αλλά μαλλον αν πουμε οτι παμε σε αυτόν τον ενισχυτή μάλλον ούτε για να συμπληρωσω 2 ηχεία δεν φτάνουν.
Απο την αλλη σκεφτόμουν πριν λίγους μηνες να πάρω ενα το ακριβο set logitech έστω να μπορώ να ακούω καπως "αξιοπρεπώς".

Last edited:
Καλημέρα
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν ενισχυτή και 5.1 ηχεία.
Θα τα χρησιμοποιήσω για ταινίες και μουσική.
Σε εξοπλισμό δεν έχω κάτι τώρα και δεν πρόκειται να αγοράσω.
Οποτε πηγή θα είναι cd και σκληρός για ταινίες (άντε και bluetooth η wlan προαιρετικά αν έχει ο ενισχυτής)
Αργότερα σκέφτομαι για ένα ίντερνετ ράδιο.
Τηλεόραση εχω μια 50 full hd και δεν προβλέπεται να παω σε 4Κ για τα επόμενα χρόνια.
Να σας πω οτι θέλω χρόνια να παρω κατι να εχω καλο ηχο στο σπιτι και όλο το καθυστερώ.
Κάποιες φορές σε σπίτια φίλων άκουσα κατι ετοιματζιδικα 5.1 sony κλπ αυτα που κάνουν μέχρι 200 ευρω και μου φάνηκαν αισχρά.

Αξίζει να πάρω κάτι σήμερα που να παίζει ολα τα φορματ η ειναι πεταμένα λεφτά με τις πηγές που εχω και να παω σε κατι απλο με 2 η 5.1 ηχεία?
Είδα εναν denon AVRX1200WBKE2 που βγαίνει στα 430 απο Γερμανία.
Αξίζει ?
Και αν παμε σε αυτον για ηχεια 5.1 πόσα πρεπει να διαθέσω ?
Σκεφτόμουν να διαθέσω μέχρι 700 ευρω σύνολο αλλά μαλλον αν πουμε οτι παμε σε αυτόν τον ενισχυτή μάλλον ούτε για να συμπληρωσω 2 ηχεία δεν φτάνουν.
Απο την αλλη σκεφτόμουν πριν λίγους μηνες να πάρω ενα το ακριβο set logitech έστω να μπορώ να ακούω καπως "αξιοπρεπώς".

δεν υπαρχει κανονας αλλα υπολογισε οτι τα λεφτα που θα χαλασεις για ενισχυτη ,θα χαλασεις και για τα L/R η τα λεφτα του ενισχυτη Χ3 για ενα συστημα 5.1.Τα logitech ακουγοντε πολυ δυνατα αλλα ο ηχος τους ειναι χαλια (ειχα τα z5500).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά πολυκάναλου και ηχείων!

Εχω καλωδια ηχου περασμενα μεσα στους τοιχους για 7 δορυφορους αλλα οχι για ρευματα,το θεμα ειναι τι ποιοτητα ηχου θα παρω απο αυτα τα ηχεια?Ειναι κοντα ας πουμε σε ποιοτητα με τα zensor 3 που εχω?Εαν για παραδειγμα φτιαξω ενα συστημα 5.1 με 12sub της dali και τους δυο πισω δορυφορους βαλω τα ηχεια που προτεινεις (δηλαδη να γινει το συστημα 7.1 με 5 παθητικα ηχεια και 2 αυτοενισχυομενα + 1 sub) θα δω διαφορα στην ενταση και κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο που λεω?

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση zensor 3 με presonus ή άλλο αυτοενισχυόμενο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρουμε με πιο ενισχυτή θα παίξει το zensor.
Υποθετικά μιλώντας, προσωπικά μεταξύ Yamaha 779 - zensor 3 και presonus θα διάλεγα άνετα τα δεύτερα, λόγω ματσαρίσματος.
Τα monitor ηχεία της κατηγορίας αυτής ´διακρίνονται για την ακριβή αναπαραγωγή, αλλα επειδή είναι σχεδιασμένα κυρίως για nearfield ακροάσεις ενεχουν κάποιο κίνδυνο, αν τοποθετηθούν μακριά από τον ακροατή.
Τα συγκεκριμένα τα έχω δοκιμάσει σε ~25τμ και είναι με μία λέξη... τούμπανο! Πόσα τμ είναι ο δικός σου χώρος?

Μπορείς να κάνεις mix κατάσταση με παθητικά όπως τα zensor και αυτοενισχυόμενα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αρκεί η μπροστά τριάδα να είναι ματσαρισμένη. Οπότε το vocal θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Αν ψήνεσαι βγες να ακούσεις. Tannoy, PreSonus, Focal και κάποιες ακόμα εταιρείες έχουν καλά ηχεία και σε ποικιλία μεγεθών (4-5-8").

Αυτό που θέλω να κρατήσεις από τις προτάσεις μου, είναι ότι για πάρτυ, χρειάζονται:
α) πολλά ηχεία και
β) δυνατός-ανθεκτικός ενισχυτής (δλδ όχι πολυκάναλος και σίγουρα όχι εισαγωγικός/οικονομικός)