Βοήθεια για αγορα Projector

APsD

New member
1 April 2011
8
Καλησπέρα παιδιά,
Δεν εχω ιδεα απο projectors κλπ και δεν είχα ποτε καποιον.

Θελω να αγορασω εναν για ταινίες(pc) και ps3. Τo budget είναι μέχρι 500ευρω.
Απ'οτι βλέπω τα fullHD ειναι ακριβά για μένα οποτε πάμε σε καποιον που να βγάζει τουλ. 720p.

Απο μια μικρή ερευνα είμαι αναμεσα σε αυτους τους 2:

Sony VPL-BW7 Projector: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Projectors/Sony-VPL-BW7-Projector-VPL-BW7.htm

και

Epson EB-Χ92 Projector: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Projectors/Epson-Projector-EB-Χ92-EB-X92.htm (Είναι 720p αυτος βασικα?)

Είναι καλοι? Εχετε να προτείνεται καποιον αλλο καλυτερο σε αυτα τα χρήματα?

Επίσης οι projectors μπορούν να δείξουν και σε τοίχο? Εχει διαφορά με το πανί?

Και τέλος, την ημέρα μπορούν δείξουν? Η πρεπει να ειναι ολα κλειστα (παραθυρα φωτα κλπ η να είναι νυχτα να βλέπεις?)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Καλησπέρα παιδιά,
Δεν εχω ιδεα απο projectors κλπ και δεν είχα ποτε καποιον.

Θελω να αγορασω εναν για ταινίες(pc) και ps3. Τo budget είναι μέχρι 500ευρω.
Απ'οτι βλέπω τα fullHD ειναι ακριβά για μένα οποτε πάμε σε καποιον που να βγάζει τουλ. 720p.

Απο μια μικρή ερευνα είμαι αναμεσα σε αυτους τους 2:

Sony VPL-BW7 Projector: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Projectors/Sony-VPL-BW7-Projector-VPL-BW7.htm

και

Epson EB-Χ92 Projector: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Projectors/Epson-Projector-EB-Χ92-EB-X92.htm (Είναι 720p αυτος βασικα?)

Είναι καλοι? Εχετε να προτείνεται καποιον αλλο καλυτερο σε αυτα τα χρήματα?

Επίσης οι projectors μπορούν να δείξουν και σε τοίχο? Εχει διαφορά με το πανί?

Και τέλος, την ημέρα μπορούν δείξουν? Η πρεπει να ειναι ολα κλειστα (παραθυρα φωτα κλπ η να είναι νυχτα να βλέπεις?)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Kι οι δύο που έχεις βάλει μια χαρά είναι, θα προτιμούσα τον EPSON μόνο και μόνο για τη θύρα USB και για τη φωτεινότητά του, κατά τ άλλα ούτε που θα καταλάβεις και διαφορές με high definition υλικό, πάντα προσωπική άποψη έτσι;

Απλα ο epson εχει αναλυση XGA 1024x768 και ο sony 1280 x 800 WXGA. Βασικα δεν γνωρίσω τις διαφορες XGA και WXGA αλλα ο sony έχει και hdmi θυρα για το ps3(hd) ενω ο αλλος οχι. Επίσης αυτο με την νυχτα-μερα με απασχολεί. Θα μπορώ να βλέπω με φως στο δωματιο? Η θα πρέπει να κλειδαμπαρώνω..?

Edit: Απο λιγο διαβασμα πρεπει να εχει να κανει με το aspect ratio. To WXGA είναι wide ενώ το XGA είναι 4:3. Τωρα εδω σκαλωσα λίγο.. Δλδ ο sony δεν μπορεί να δείξει σε 4:3?

Last edited:
Απλα ο epson εχει αναλυση XGA 1024x768 και ο sony 1280 x 800 WXGA. Βασικα δεν γνωρίσω τις διαφορες XGA και WXGA αλλα ο sony έχει και hdmi θυρα για το ps3(hd) ενω ο αλλος οχι. Επίσης αυτο με την νυχτα-μερα με απασχολεί. Θα μπορώ να βλέπω με φως στο δωματιο? Η θα πρέπει να κλειδαμπαρώνω..?

Edit: Απο λιγο διαβασμα πρεπει να εχει να κανει με το aspect ratio. To WXGA είναι wide ενώ το XGA είναι 4:3. Τωρα εδω σκαλωσα λίγο.. Δλδ ο sony δεν μπορεί να δείξει σε 4:3?

Στο hdmi έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα, όσο για το 4:3 όλοι οι προβολείς το χουν στο μενού τους, τουλάχιστον όσους έχω δει εγώ. Αν και το 4:3 το βλέπω να καταργείται σε λίγο, ακόμα και τα ψηφιακά κανάλια κάποιες εκπομπές (ποδόσφαιρο) τις προβάλλουν πλέον 16:9. Τι να σου πω, καθαρά θέμα χρήσης και προτιμήσεων όσον αφορά τι θα πάρεις. Γιατί δεν ρωτάς στην ηχοέκφραση ή κάποιο άλλο κατάστημα που έχουν demo room να τους δεις και τους δύο; Οσο για το φως πρόσεξε κάτι, είναι προβολή κακά τα ψέματα, όσο φως έχεις τόσο μαύρο θα χάνεις, θα γκριζάρει, κατά τ άλλα είναι τόσο φωτεινοί κι οι δύο που δεν θα χεις πρόβλημα, αρκεί να μην πέφτει ο ήλιος απ ευθείας πάνω στην εικόνα έτσι; Για παρουσιάσεις το φως δεν θα σε πειράζει, για ταινία απλά δεν θα χεις το απαιτούμενο contrast, δεν θα ταν καλό να χεις όλη την πληροφορία της εικόνας όμως; Δηλαδή δεν έχεις δυνατότητα αν όχι για πλήρη συσκότιση, τουλάχιστον ένα σεβαστό ποσοστό;

Φυσικα και την έχω. Απλα μιλάω για φως οχι μονο του ήλιου αλλα και του φωτιστικού. Δλδ θέλω να εχω λιγο φως να βλέπω γύρω μου. όχι απόλυτο σκοτάδι. Επίσης μετα απο διάβασμα παλι βλέπω πολλους που γράφουν για πρόβλημα στα ματια και κατι για rainbow effect κλπ. Υπάρχει ακόμα αυτο? Αυτος ο sony θα έχει τέτοιο προβ?

Ηχοέκφραση? Δεν το ξέρω καν. Τι είναι μαγαζι? Περιοχή?

Φυσικα και την έχω. Απλα μιλάω για φως οχι μονο του ήλιου αλλα και του φωτιστικού. Δλδ θέλω να εχω λιγο φως να βλέπω γύρω μου. όχι απόλυτο σκοτάδι. Επίσης μετα απο διάβασμα παλι βλέπω πολλους που γράφουν για πρόβλημα στα ματια και κατι για rainbow effect κλπ. Υπάρχει ακόμα αυτο? Αυτος ο sony θα έχει τέτοιο προβ?

Ηχοέκφραση? Δεν το ξέρω καν. Τι είναι μαγαζι? Περιοχή?

Εντάξει άμα μιλάμε για λίγο φως, όπως σου είπα και πριν με τέτοια φωτεινότητα που έχουν και τα δύο προβολικά δεν θα χεις καθόλου πρόβλημα. Rainbow effect έχουν μόνο οι DLP προτζέκτορες και πάλι έχει εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, οι δύο που αναφέρεις είναι τεχνολογίας LCD οπότε απλά δεν υπάρχει!!!!!! Ο δικός μου έχει τη μισή φωτεινότητα κι απ τους δύο και πάλι βλέπω και μ ανοιχτό φως, (υπάρχει και ρύθμιση για bright room).
Για την ηχοέκφραση πάτα εδώ. Εχω δει εκεί άπειρους προβολείς, πάντα παίζει κάποιος όταν πας και μ έχουν εξυπηρετήσει, ακόμα και πηγή πήγα και σύνδεσα να δω και ρυθμίσεις έκανα, από κει πήρα και τον πρώτο μου προτζέκτορα τον benq7800

Απλα απ'οτι βλέπω δεν τον έχουν στο site αυτόν τον sony του plaisio.
Πάντως απ'οτι βλέπω σε αυτα τα χρήματα δεν έχω και πολλες επιλογες σωστα? Εχεις καποιον καλυτερο να προτείνεις σε αυτα τα χρήματα?

Τώρα που τους ξανάδα, ο SONY είναι και πιο ωραίος αισθητικά. Κάνε υπομονή, υπάρχουν άτομα εδώ πιο ψαγμένα από μένα ίσως σου δώσουν κι άλλες επιλογές και πιο πολλές πληροφορίες από μένα που πιο πολύ διαβάζω κι ενημερώνομαι να μαθαίνω παρά συμβουλεύω, γι αυτό ξαναλέω ό,τι σου χω πει είναι προσωπική άποψη.

Ενταξει φίλε!! Εχεις βοηθησει ηδη πολυ!! Σε ευχαρτιστω για την βοήθεια σου και περιμένω κ αλλες γνωμες!!

Απλα απ'οτι βλέπω δεν τον έχουν στο site αυτόν τον sony του plaisio.
Πάντως απ'οτι βλέπω σε αυτα τα χρήματα δεν έχω και πολλες επιλογες σωστα? Εχεις καποιον καλυτερο να προτείνεις σε αυτα τα χρήματα?

Οχι δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω γιατί δεν υπήρχε λόγος να ψαχτώ για κάτι ανάλογο, πάντως αν κρίνω απ τους δύο που προτείνεις εσύ ο SONY μου φαντάζει ο ιδανικός σ αυτά τα λεφτά, δώσε μου χρόνο να ψάξω λίγο να δω μπας και υπάρχει κάτι.....

Καλησπέρα σε όλους.
Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω νεο. Το τοτε project ακυρωθηκες λόγω προσωπικών δυσκολιών. Τώρα βρίσκομαι σε άλλο χώρο πλέον και είμαι έτοιμος να φτιάξω το prοject που απο τότε ήθελα.
Δεν θυμόμουν αν είχα κάνει εδω το post το 2011 και έκανα πρώτα την ερώτηση μου στο γειτωνικό φόρουμ. Οπως και να έχει παραθέτω τα δεδομένα και εδώ και αναζητώ κάθε βοήθεια!

-Budget για projector + πανί = 1000-1100 και ΚΑΤΩ
-Η χρήση θα ειναι ταινιές και ps3.
-Η προβολή πρέπει να γίνει σε πανί που θα πέφτει μπροστά απο ντουλάπια. Δεν υπάρχει διαθέσιμος τοίχος.
-Το πανί θελω να είναι ηλέκτρικό με remote.
-To υψος του ταβανιού ειναι 3.2m.
-H θέαση θα γίνεται απο καναπέ που βρίσκεται απέναντι από τη θέση που θα μπει το πανί στα 3.4-3.5 μέτρα κολλημενος στο τοίχο.
-Ο projectοr θα μπεί σε ράφι πάνω απο τον καναπέ. Το ύψος του καναπε είναι 93cm και εχω υπολογίσει και +25cm μέγιστο για τα κεφάλια των θεατών άρα το ράφι θα πρέπει να μπει το κατώτερο στα 118cm από το έδαφος.
-Το καρε που προτιμώ είναι 16:9.
-Εχω βρει 2 μοντελα ενα DLP και ένα LCD στα χρήματα που διαθέτω. Τον Epson EHTW5200 και τον Οptoma ΗD26.
-Χρειάζομαι βοήθεια ως προς το ποιον projector να διαλέξω αρχικά και αν υπάρχει καλύτερος στην τιμή που παίζουν οι παραπάνω πείτε ποιος είναι.
-Επίσης χρειάζομαι να διαλέξω μέγεθος για το πανί που θα χρησιμοποιήσω γιατι δεν εχω καταλήξει ακόμα σε πόσες ιντζες θα προβάλω τελικα για την απόσταση θεασης μου (~3.4μετρα).
-Το πανί μπρορώ να το φέρω και ποιο κοντά στον projector αν χρειάζεται.
-Αν υπολογίσουμε οτι ο projector θα μπεί σε ράφι στα 120cm απο το πάτωμα τοτε το κάτω μέρος του πανιού τι απόσταση πρεπει να έχει απο το πατωμα?
-Βοήθεια! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Οτι αλλη πληροφορία χρειάζεστε πειτε μου!!!