ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ....500-600 ΕΥΡΩ

Cross Leon

New member
8 May 2011
10
Γεια σας,
συγχαρητήρια για το φορουμ σας.
Γραφτηκα για να ζητησω την βοηθεια σας στην αγορα του πρώτου μου προτζέκτορα...
Καταρχάς,το μπάτζετ μου είναι 500 έως το πολύ 600 ευρω...
Ειμαι φοιητητης,κ μενω σε γκαρσονιερα,μπορω ομως να προβαλλω σε λευκο τοιχο απο γυρω στα 3,5 μετρα.το σπιτι ειναι πολυ ψηλοταβανο παρεπιμτοντως...
Τον θελω κυριως για παιχνιδια (PS2,PS3,PSP) αλλα κ για ταινιες.Το 3ντι δεν με ενδιαφερει και πολυ.Θα ηθελα να εχει υψηλη αναλυση αν γινεται κ HD αν υπαρχει στα λεφτα αυτα θα ναι τελειο...
Το σπιτι δεν εχει ιδιαιτερο φως,αν κλεισω παραθυρα δεν μπαινει ουτε ακτινα.
Μπορειτε να μoυ πειτε μερικες γνώμες?
Αν υπάρχει κάτι αλλο που χρειαζεται να πω, πείτε μου.
Και σύγγνωμη αν έκανα κάποιο λάθος.
Ειμαι αρχαριος στο ολο θεμα...

Σε αυτα τα χρηματα μονο μεταχ/μενο HDready
θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.
Ψαχνε στις αγγελειες.

Φιλαράκο μου να σου πω τη δική μου γνώμη, θα διαφωνήσω με την επιλογή σου, απ τη στιγμή που θες να παίζεις παιχνίδια, δεν ξέρω με τι συχνότητα θα παίζεις, αλλά θα θες κάθε χρόνο λάμπα που κοστίζει ξέρεις, γιατί δεν παίρνεις μια τηλεόραση να τα ευχαριστηθείς και καλύτερα, προσωπική μου άποψη δεν κάνουν τα προβολικά για παιχνίδια κι η απόσταση που λες είναι ιδανική για τηλεόραση, ενώ για προτζέκτορα θα πρέπει να ψάξεις με short throw για να σου βγάλει απ τα 3 μέτρα τουλάχιστον τις ίντζες που θα θες.

Μωρε δεν ξερω εχω ενθουσιαστει με την ιδεα να παιζω σε οθονη 70 - 80 ιντσων και να βλεπω ταινιες...Το ξερω οτι ισως χρειαζεται περισσοτερο χωρο και τα περισσοτερα που ειδα ειναι αρκετα short throw...και ενταξει δεν θα παιζω και τις απειρες ωρες,κανενα σαββατοκυριακο.Και θα βλεπω κ ταινιουλες απο το πισι...(Blu-ray)
Χμμ...Βρηκα αυτα τα 3 μηχανηματα στα λεφτα μου (αν κ το ενα οριακα)
Τι λετε?

http://www.skroutz.gr/s/244019/Acer-H5360.html?keyphrase=h5360

http://www.skroutz.gr/s/316196/Optoma-GT720.html

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD66.htm

Μου προτειναν και αυτον εδω, λεγωντας μου πως ειναι καλος για αυτο που θελω...

http://www.skroutz.gr/s/274383/Acer-K11.html

Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα?

Για τον τελευταίο θα σου έλεγα όχι, είδες πόσα lumens βγάζει; Μόνο 200, πιστεύω θα είναι πολύ σκοτεινός για gaming, βέβαια δες αν μπορείς να τον δεις κάπου, το πλεονέκτημά του ότι είναι led με 30000 ώρες ζωής η λάμπα, αλλά οι άλλοι έχουν φωτεινότητα της τάξης των 2500 lumens, πολύ μεγάλη διαφορά. Εγώ θα παιρνα τον πρώτο στη λίστα σου, έχει ξανακουστεί ότι είναι ό,τι πρέπει για entry level στο χώρο του home cinema από οικονομικής άποψης. Πάντα βέβαια το καλύτερο είναι να τους δεις αλλά και πάλι, τι ρυθμίσεις θα τους έχουν κάνει...

Ναι εχεις δικαιο,το χα δει εχει πολυ λιγα σε σχεση με τους αλλους...
Ο optoma gt ομως δεν ειναι ειδικος για παιχνιδια και ετσι?
Απο οτι εψαξα προβαλλει και μεγαλυτερη οθονη απο πιο μικρη αποσταση...

Δεν έχω ασχοληθεί πρόσφατα με μοντέλα για να σου προτείνω κάποιο.
Θέλω να σταθώ σε 2-3 σημεία όμως.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες προβολέων με "αντίθετα" ας πούμε χαρακτηριστικά.
Οι home cinema προβολείς και οι data projectors.
Η γνώμη μου είναι πως οι home cinema δεν είναι κατάλληλοι για να παίζεις παιχνίδια. Τα χαρακτηριστικά τους στα οποία δίνουν έμφαση οι κατασκευαστές, δεν βοηθούν στην απόδοση για παιχνίδια.

Ίσως κάποιος φθηνός πολύ φωτεινός data projector χαμηλότερης ανάλυσης να ήταν λίγο καλύτερη επιλογή, αλλά μια "γρήγορη" οθόνη PC σε 22-24'' είναι η απόλυτη επιλογή για gaming.
Αν επιλέξεις να αγοράσεις προβολέα με τόσο περιορισμένο προϋπολογισμό, θα κάνεις πολλές παραχωρήσεις και στο τέλος δεν θα είναι τέλειος σε τίποτε.

φιλε τα μηχανακια που εχεις βρει ειναι καταλληλα για παιχνιδια,το GTσημαινει game time( δεν το ηξερα) ειναι συνταγη για αυτο που θελεις οποτε νομιζω οτι θα κανεις τη δουλεια σου με αυτα.Το μονο που πρεπει να σιγουρευτεις ειναι μη βλεπεις ρεηνμποου,αυτα τα φτηνα μηχανακια ειναι επικινδυνα γιατι αν βλεπεις καθως θα εισαι κολλημενος κοντα στην οθονη θα σου βγουν τα ματια.
Παντως οι ταινιες θα υστερησουν με αυτα σεσχεση με μηχανακι για ταινιες, ,αυτο ειναι δεδομενο.Απλα να καταλλαβεις τι αγοραζεις

Last edited:
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...!
Ναι το φοβαμαι καπως το ρεηνμποου...
Θα προσπαθησω να τεσταρω τους προβολεις και να αποφασισω...
ή μπορει να παρω τηλεοραση τελικα μια 32'' ΣΟΝΥ που βρηκα σε σχετικα καλη τιμη...
Ευχαριστω για τις συμβουλες,θα τις εχω υποψιν μου.

Πάρε προβολέα φίλε μου να ευχαριστηθείς..!
Μπορεί να είμαι πλέον σαραντάρης :grandpa:αλλά τον παταω κάτω το γιο μου 15 ετών όταν παίζουμε σε δίκτυο .Εγώ στις 100 ίντσες από τα 3,5 μέτρα, στο σαλόνι ,κι αυτός στις 32 στο δωμάτιο του..! Τρώει κάτι head shoot ..ξέρεις εσύ…

Για τη λάμπα τώρα πάρε ένα κουμπαρά ,και κάθε φορά που θες να παίξεις, θα ρίχνεις ένα(1) euro μέσα .Έτσι και θα παίζεις με μέτρο ,(μην αρρωστήσεις κιόλας) και θα έχεις και λεφτά να την αλλάξεις όταν σου καεί..
Και οι τρεις πρώτοι που ανέφερες στην αρχή είναι ότι πρεπει..και το 3d ready με το ps3 must.:violent-smiley-030: :rifle:

προβολέας και μ.....ες!
Κάτσε διάβασε ρε ρεμάλι!!!!:laugh:

Πλάκα κάνω έτσι.
Η λύση με τον κουμπαρά που προτείνει ο φίλος παραπάνω μου αρέσει πολύ (κάντο για να μην σε παρασύρει η όλη φάση και μείνεις πίσω στα μαθήματά σου).
Επειδή έχω τον Acer H5360 μπορώ να σου πω ότι αν τον επιλέξεις είναι πολύ φωτεινός και δεν θα έχεις πρόβλημα με το gaming.Θα παίζει και στην σωστή ανάλυση τις ταινίες .

Χεχε,οχι οχι, ετσι και αλλιως εχω και την κοπελα μου να με στρωνει.λολ.
Εσεις που εχετε τον ΑΣΕΡ,να σας ρωτησω,γινεται να μετακινηθει ο φακος?
ή ο προβολεας χτυπαει μονο ευθεια?Γιατι αν μπορει να μετακινηθει εχω μια τελεια θεση...ομως θα πρεπει να κατσει καπως πλαγια για να χτυπαει εκει που θελω...γινεται αυτο?αν δεν γινεται μπορω να κανω και αλλα πραγματα,απλα αυτο θα ηταν το ιδανικοτερο....

Αν δεν κανω λαθος αυτο που ρωτας λεγεται lens shift. Ο ανωτερω προτζεκτορας δεν το εχει....
http://www.projectorcentral.com/Acer-H5360.htm
Πολλοι δεν εχουν αυτη την λειτουργια, αρκετοι εχουν μονο τη κατακορυφη και λιγοι κατακορυφη και οριζοντια.

Δηλαδη μονο ευθεια χτυπαει ε?
καλα δεν πειραζει,μπορει να βαλω κανα ραφακι στον τοιχο να καθεται...
Να ρωτησω και κατι αλλο...ψαχνω τωρα τους ιδιους προβολεις σε η-μπευ, αμαζον και τετοια κ βλεπω πολυ καλυτερες τιμες απο αυτες που δειχνουν στον ΣΚΡΟΥΤΖ...Μηπως συμφερει να παρω απο εκει?τα εξοδα μεταφορας ειναι καπως τσουχτερα βεβαια απο αμερικη που τους εχει πολυ πιο φθηνα...

Έχε υπόψιν σου ότι ο προβολέας όταν μπαίνει σε κάποιο ύψος μπαίνει ανάποδα.Αν τον βάλεις σε ραφάκι στο τοίχο φρόντισε να μπορεί να μπαίνει ανάποδα.
Lens shift δεν έχει .Από την νοητή ευθεία η εικόνα του αρχίζει λίγο παραπάνω.Δηλαδή αν π.χ. η εικόνα που θέλεις να φτιάξεις αρχίζει από το 1 μέτρο από το ταβάνι και κάτω ,τότε ο προβολέας σου πρέπει να μπει περίπου στα 70-75 εκατοστά από το ταβάνι και ανάποδα πάντα.

Ψιτ.! Που είσαι μικρέ…?

Επιμένω για το 3d ready…Αναμένονται και ταινίες <<γούεστερν>> επιμορφωτικού περιεχομένου σε 3D .Πολύς χαβαλές !Θα νομίζεις ότι είσαι εκεί..!:speechless-smiley-0

Εμείς άσε…γεράσαμε πια…!

Ορίστε κύριοι .. αυτά είναι..
Φοιτητής και θέλει να αγοράσει βιντεοπροβολεα
Πως αλλάζουν οι καιροί …Μου φαίνεται ότι δεν έχει περάσει και πολύς από τότε που χαλβαδιαζα κάποιον avanti piano plus .Μόνο που τότε κόστιζε περίπου τρία εκατομμύρια ,και θεωρούνταν και οικονομικός .