Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

θα δώσεις 150 ευρώ παραπάνω για να πάρεις μια μηχανή που κάνει τα ίδια με αυτές που σου αναφέραμε. Αν θέλεις να κάνεις μια κακή αγορά, είσαι ελεύθερος.

ειναι πιο ωραια και εμφανισιακα
σας παρακαλω μην μου πειτε παλι για τα πολλα mp.

φιλικα johny

Τωρα μολις κοιταξα να δω ποια ειναι αυτη η σονυ...απλα κοιτωντας τα χαρακτηριστικα, νταξ, εντυπωσιακοι αριθμοι...αλλα ουτε τηλεοραση full hd εχω και δεν προκειται να αποκτησω, ουτε 13,6 mp χρειαζομαι! Καλο το design, αλλα λιγο το οπτικο ζουμ.

Θα την κοιταξω τη μηχανη μονο και μονο απο περιεργεια, αλλα εξακολουθω να ειμαι αναμεσα στις 3 που ανεφερα πιο πριν.

Περα απο το πλαισιο, που απο οτι βλεπω δεν εχει την panasonic fz18, υπαρχει καποιο καταστημα στη Θεσσαλονικη για να τις δω ολες μαζι?

Σαν νεος χρηστης κι εγω σε compact ( 720 is) νομιζω οτι καποια μεχρι 200 ευρω απο αυτες που λενε τα παιδια σε καλυπτει απολυτα γιαυτο που θες .
Απο κει και περα μικρο το καλο για τα λεφτα που δινεις για να τραβας στο αυτοματο mode .
Κρατα τα παραπανω χρηματα καλυτερα και στο μελλον επενδυεις - αν νομιζεις οτι χρειαζεσε - σε μια dslr και κρατας κι αυτη για να την εχεις παντου .
200 ,200+ κατι για μια καρτουλα και θα εισαι ενταξει και θα εχεις μια μηχανη σαν μελλοντικη δευτερη .
Aυτη ειναι καθαρα η τοποθετηση μου για αγορα κομπακτ και οχι με αυστηρα κριτηρια δυνατητων ,ποιοτητας κ.λ.π.
Αν και αποταμιευω για nikon D300 .........nikon κομπακτ και sony δεν θα αγοραζα παντος,τουλαχιστον σ αυτη την κατηγορια τιμης .

Δυσκολη η αποφαση, ειδικα αν δεν εχεις ιδεα και δε ξερεις τι ειναι καλυτερο! Σιγουρα με την καινουρια μηχανη θα πειραματιστω, οποτε δε με πειραζει να ειναι ας πουμε στα 300 και κατι ψιλα ευρω η τιμη.

Η 860 IS με τον ευρυγωνιο φακο ειναι πολυ καλη, αλλα αρχισα να ψηνομαι για κατι οχι τοσο compact! Μαλλον προσανατολιζομαι σε powershot s5is και panasonic lumix fz18.

Επειδη εχω mac, υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας τη μηχανης με το mac?
Επισης, σε τι θα μου χρησιμευε η μηχανη να βγαζει raw αρχεια?

Με το raw πρακτικά ξενοιάζεις σχετικά με τις ρυθμίσεις white balance, contrast, saturation, sharpness κλπ του jpeg, ενώ δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην επεξεργασία. Μεγαλύτερης οξύτητας αρχείο, περίπου 1 στοπ παραπάνω δυναμική περιοχή κλπ. Βέβαια είναι ένας νέος τομέας, μετά την λήψη, η επεξεργασία του raw, πάντως ανοίγει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Εάν δεν σε πειράζει το μέγεθος, πήγαινε κατευθείαν σε dslr, η Pentax Κ100Ds έχει 290 ευρώ αυτές τις μέρες, και είναι τόσο απλή στη χρήση όσο μία κόμπακτ. Και φυσικά σου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθείς στη συνέχεια. Και για αναβάθμιση, δεν την πετάς ή παροπλίζεις, όπως μία κόμπακτ, απλά παίρνεις έναν δεύτερο φακό, ένα εξωτερικό φλας κλπ

Αυτη η Pentax συγκριτικα με τις panasonic fz18 και canon powershot s5is, τι λεει? ειναι καλυτερη λογω του οτι ειναι slr η χειροτερη λογω του οτι ειναι μια φτηνη slr? Επειδη δε ξερω, οι μηχανες pentax ειναι καλες?

Bασικα μια μικρη κομπακτ ειναι δυνατον να την εχεις παντα μαζι ενω μια dslr οχι .
Κι εγω αυτη που πηρα την πηρα πρωτιστως για να την εχω μαζι χωρις συμπραγκαλα τσαντες κ.λ.π.
Απο κει και περα και Brabus εκδοση smart να παρεις ............ποτε δεν θα κουβαλησεις πανω απο 2 ατομα. ( να το πω αλλοιως)

Κοίταξε, το "καλύτερος" και το "χειρότερος" είναι σχετικά μεγέθη. Για κάποιον που θέλει κάτι να χωράει σε τσέπη ή μικρό τσαντάκι και να έχει μεγάλο εστιακό εύρος, χειρότερη θα είναι.
Εάν ρωτάς όμως τι κάνει ως μηχανή, η απάντηση είναι ότι σου δίνει πολύ ανώτερο έλεγχο στις φωτογραφίες σου, είναι σε ...τραγικό βαθμό ταχύτερη σε εστίαση και λήψη των φωτογραφιών, οι δυνατότητές της επεκτείνονται με νέους φακούς. Είναι η μόνο οδός (εννοώ οι dlsr γενικότερα) για τον ερασιτέχνη φωτογράφο, που θέλει να εξερευνήσει και να βελτιωθεί σε αυτό το χόμπυ του. Εάν θέλεις όμως να τραβάς απλά ταξιδιωτικές ή αναμνηστικές, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις αυτή την οδό. Υπάρχουν πλήρη πακέτα σε κόμπακτ. Αλλά μην νομίζεις πως "υπερόπλα" του τύπου πχ Fuji S100 δεν θέλουν κι αυτά το ψάξιμό τους.

Τελος παντων, δικιο εχεις smoothbore, ειναι και το μεγεθος ενα θεμα...δε με ενοχλει τοσο βεβαια, αλλα το budget σιγουρα θα πρεπει να ανεβει αν ψαξω για slr εστω και τοσο φτηνη (στο ebay την εχουν απο 500 δολλαρια).

Το κυριοτερο ειναι οτι πρεπει να τις δω απο κοντα, οποτε αν καποιος ξερει καποιο καταστημα στη θεσσαλονικη...

Πήρα την Pentax (όπως και μισή ντουζίνα ακόμα παιδίων εδώ στο avclub) την προηγούμενη εβδομάδα.
Αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία γενικότερα είναι πιστέυω μια κάλη επιλογή αλλά απαιτεί μία μεγαλύτερη συμμετοχή για να βγάλεις μαλή φωτογραφία απο ότι μια compact. Θεωρώ οτι γενικά δεν είναι οι SLR για διακοπές και point & shoot κατάσταστη. Σκέψου το μέγεθος, οτι δεν μπορείς να τραβάς απο την οθόνη αλλα μόνο μέσα απο το σκόπευτρο και δέν παίρνουν και βίντεο.
Η ποιότητα τους σε συνδιασμό και με τους κατάληλους φακούς δεν συγκρίνεται με καμία compact με σιγουριά.
Αν θέλεις μια μηχανή να έχεισ συνέχεια πάνω σου, να τραβας χωρίς να κοιτάς τα σκόπευτρο συνέχεια, ελαφρια, που παίρνει βίντεο και που απαιτεί απο σένα μόνο να πατάς το κουμπάκι πάρε την 860 και θα μείνεις κατευχαριστημένος.
Αν θες να μείνεις με την υπάρχουσα sony και να πάρεις και κάτι που θα σε βάλει πιό βαθειά στην φωτογραφία παρε μια SLR.
Προσωπικά την 860 θα την πάρω και εγώ για όλα αυτά που ανέφερα. Κάθε μηχανή έχει την δικιά της χρήση.

Κοίταξε, το "καλύτερος" και το "χειρότερος" είναι σχετικά μεγέθη. Για κάποιον που θέλει κάτι να χωράει σε τσέπη ή μικρό τσαντάκι και να έχει μεγάλο εστιακό εύρος, χειρότερη θα είναι.
Εάν ρωτάς όμως τι κάνει ως μηχανή, η απάντηση είναι ότι σου δίνει πολύ ανώτερο έλεγχο στις φωτογραφίες σου, είναι σε ...τραγικό βαθμό ταχύτερη σε εστίαση και λήψη των φωτογραφιών, οι δυνατότητές της επεκτείνονται με νέους φακούς. Είναι η μόνο οδός (εννοώ οι dlsr γενικότερα) για τον ερασιτέχνη φωτογράφο, που θέλει να εξερευνήσει και να βελτιωθεί σε αυτό το χόμπυ του. Εάν θέλεις όμως να τραβάς απλά ταξιδιωτικές ή αναμνηστικές, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις αυτή την οδό. Υπάρχουν πλήρη πακέτα σε κόμπακτ. Αλλά μην νομίζεις πως "υπερόπλα" του τύπου πχ Fuji S100 δεν θέλουν κι αυτά το ψάξιμό τους.

Με αφορμη το ταξιδι θελω να παρω τη μηχανη αλλα επειδη η φωτογραφια μαρεσει (αν και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα), ποτε δε ξερεις που μπορει να καταληξω...και απο το να δωσω 350+ για μια sony καλυτερα να δωσω τα ιδια και να παρω μια καλυτερη. Οπως ηδη ειπα το μεγεθος ειναι ενα θεμα, αλλα οχι και το κυριοτερο, υποχωρησεις μπορω να κανω.

Εχεις καποιο λινκ για αυτη την pentax στη τιμη που αναφερεις? To πλαισιο δε την εχει, στο eshop εχει εξαντληθει και στο pixmania επισης δε την εχει.

Πήρα την Pentax (όπως και μισή ντουζίνα ακόμα παιδίων εδώ στο avclub) την προηγούμενη εβδομάδα.
Αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία γενικότερα είναι πιστέυω μια κάλη επιλογή αλλά απαιτεί μία μεγαλύτερη συμμετοχή για να βγάλεις μαλή φωτογραφία απο ότι μια compact. Θεωρώ οτι γενικά δεν είναι οι SLR για διακοπές και point & shoot κατάσταστη. Σκέψου το μέγεθος, οτι δεν μπορείς να τραβάς απο την οθόνη αλλα μόνο μέσα απο το σκόπευτρο και δέν παίρνουν και βίντεο.
Η ποιότητα τους σε συνδιασμό και με τους κατάληλους φακούς δεν συγκρίνεται με καμία compact με σιγουριά.
Αν θέλεις μια μηχανή να έχεισ συνέχεια πάνω σου, να τραβας χωρίς να κοιτάς τα σκόπευτρο συνέχεια, ελαφρια, που παίρνει βίντεο και που απαιτεί απο σένα μόνο να πατάς το κουμπάκι πάρε την 860 και θα μείνεις κατευχαριστημένος.
Αν θες να μείνεις με την υπάρχουσα sony και να πάρεις και κάτι που θα σε βάλει πιό βαθειά στην φωτογραφία παρε μια SLR.
Προσωπικά την 860 θα την πάρω και εγώ για όλα αυτά που ανέφερα. Κάθε μηχανή έχει την δικιά της χρήση.

Αυτο με το να εχω και την παλια σονυ μαζι μου το σκεφτηκα κι εγω! Την παλια για point and shoot και την καινουρια για καλυτερες φωτογραφιες με μεγαλυτερη συμμετοχη απο μενα. Μου καθεται σαν ιδεα.

Σιγουρα για να σκεφτομαι για τοσο μεγαλυτερες απο μια κομπακτ, μηχανες, εχω τη διαθεση να ασχοληθω με αυτη που θα επιλεξω ειτε ειναι η μη slr η οχι.

Η διαφορά μεγέθους μιας Panasonic FZ-18, με μια Pentax 100 δεν είναι μεγάλη.
Είναι όμως άλλη κατηγορία, συνήθως με άλλη λογική προσέγγισης και χρήσης.
Αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς ιδιαίτερα μην περνάς σε SLR γιατί στα ίδια χρήματα θα πάρεις λιγότερα πράγματα αν και ανώτερης ποιότητας. Απ' την άλλη αν έχεις όρεξη να το ψάξεις σε βάθος χρόνου, μην ασχολείσαι καν με compact στα ίδια χρήματα!

Δες στο mediamarkt, συνήθως έχει καλή συλλογή που μπορείς να μελετήσεις με την ησυχία σου και να δεις στα χέρια σου τι σου αρέσει και πως ακριβώς είναι.

Οπως και να χει, θελει σκεψη και ψαξιμο το πραμα!

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!:D

Τωρα μολις κοιταξα να δω ποια ειναι αυτη η σονυ...απλα κοιτωντας τα χαρακτηριστικα, νταξ, εντυπωσιακοι αριθμοι...αλλα ουτε τηλεοραση full hd εχω και δεν προκειται να αποκτησω, ουτε 13,6 mp χρειαζομαι! Καλο το design, αλλα λιγο το οπτικο ζουμ.

Θα την κοιταξω τη μηχανη μονο και μονο απο περιεργεια, αλλα εξακολουθω να ειμαι αναμεσα στις 3 που ανεφερα πιο πριν.

Περα απο το πλαισιο, που απο οτι βλεπω δεν εχει την panasonic fz18, υπαρχει καποιο καταστημα στη Θεσσαλονικη για να τις δω ολες μαζι?

Mediamarkt στην άκρη του περιφερειακού. Ρεπέλλας στην Αριστοτέλους, Κούνιο στη Βενιζέλου. Ο Κογχυλάκης είναι άλλη περίπτωση, δεν παίζεις με τις μηχανές.

Έχετε παρατηρήσει ότι όλους τους γυρνάμε σε DSLR?

Φίλε Stelito όλοι οι συμφορουμίτες έχουν δίκιο. Δείχνεις ότι θέλεις να το ψάξεις... Αφού το μέγεθος και το οικονομικό είναι σχεδόν ίδιο, πάρε την Pentax. Θα έχεις μια καλή μηχανή χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Και βλέπεις...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

Έχετε παρατηρήσει ότι όλους τους γυρνάμε σε DSLR?

Γιατί όχι;Να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τις χάρες...

Αν δεν θέλει να ασχοληθεί το παλλικάρι, μια χαρά είναι οι κόμπακτ. Τώρα εάν θέλει να ασχοληθεί, μία μικρή κόμπακτ θα μείνει ούτως ή άλλως γιατί θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί ως φορητή λύση, αντιθέτως μία φορτωμένη και ογκώδης θα αντικατασταθεί αργά ή γρήγορα με slr. Οπότε γιατί να το παιδεύουμε.

Όμοια ερώτηση με τον φίλο sTeLiTo...είχα κάνει και εγώ στο thread.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=283

Τελικά κατέληξα στην DMC-TZ5 την οποία αγόρασα εχθές....(DMC-TZ5 BLACK / SanDisk 4GB EXTREME III / ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΚΗ LUMIX PANASONIC)

.... χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη φωτογραφία και τις φωτογραφικές μηχανές, έμεινα εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των πρώτων φωτογραφιών που τράβηξα.....

....η περιήγηση στα ΜΕΝΟΥ και τις ρυθμίσεις είναι πέραν του δέοντος εύκολη, πριν και κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, ακόμα και για έναν αδαή σαν εμένα, όσο για τη φορητότητα είναι αυτό ακριβώς που ζήταγα...και για την 'οικογενειακή' χρήση, αλλά και για την χρήση της στον 'επαγγελματικό' μου τομέα...

....ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι δυνατότητες του ευρυγώνιου φακού...καθώς επίσης και η εγγραφή βίντεο 720ρ (για πεντάλεπτα βιντεάκια που ίσως χρειαστεί κάποιος να τραβήξει κάποια στιγμή είναι απίστευτη η ποιότητα)...

...ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που με βοήθησαν να αποφασίσω..και στα μέλη που με την εμπειρία τους , καταθέτουν κάποιες απόψεις που είναι υπερπολύτιμες για κάποιον που δεν ξέρει από φωτογραφία...:grinning-smiley-043

....μιας και είναι η πρώτη μου ψηφιακή μηχανή...πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα κολλήσω το μικρόβιο σας και τότε θα ξαναχρειαστώ τη βοήθεια σας....-bye-

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μ.Φ.Χ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΝΗΣ

Last edited: