Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

Μωρε να το ψαξω θελω, αλλα δε βρισκω τις μηχανες να τις δω απο κοντα! Στο mediamarkt δεν ειχε ουτε μια απο τις τρεις που θελω να δω!:p Στο public και το Γερμανο ειχε μονο την fz18. Συνεχεια στο ψαξιμο απο αυριο, στο κεντρο!

Ti να ψαξεις ? το μεταλικο χρωμα και τα δερματινα καθισματα ?
Τουλαχιστον αυτες που σου προτεινουν τις εχουν ψαξει αλλοι για μας.
Κανονικα τη γυναικα σου πρεπει να βαλεις να διαλεξη ............αφου καποια στιγμη θα γινει δικια της:flipout::flipout:

Συνηθως με τους αρχαριους και οχι μονο, η καλυτερη μηχανη ειναι:
αυτη που εχεις παντα διαθεσιμη μαζι σου .
Αυτη που μενει σπιτι μπορει να κανει και "παπαδες " αλλα να εκλησιαζετε καθε Κυριακη και αν.

Σημερα κοιτουσα κι εγω τις super zoom μια και ειναι το επομενο σκαλοπατι απο τις point and shoot (βλ. Mp3 :flipout:) και πριν τiς dslr....

Ωστόσο, στο μεγεθος, εχουν διαφορά με τις μικρες κομπακτ. Δε θα τις συνιστουσα για συνεχες κουβαλημα, και στην παραλια, και στο μπαρ, και στη βολτα και γενικα δεν ειναι για τσεπη.

Μπορει οι δυνατοτητες να ειναι περισσοτερες, αλλα αν μιλαμε για φορητοτητα, πλησιαζουν καποιες dslr με το βασικο φακο (D40 πχ). Ακομα και η κανον 590 δεν εχει σχεση στον ογκο με μια ixus.

Οποτε.... πιαστε πριν αγορασετε....

Ισως το σχημα/μεγεθος της πανασονικ ΤΖ5 να ξεφευγει προς τα κατω, αλλα οι FZ18, S5, 570 κτλ. δεν.....

Να το ψαξω εννοω να τις δω και απο κοντα! Μωρε η γυναικα μου ας κανει οτι θελει, οταν θα ειναι μαζι μου γιατι προς το παρον ειμαι νεος ακομα για να παντρευτω:p:p

Ελπιζω αυριο να βρω αυτες που θελω.

πωπω μιλαμε για διλημμα! εχω δει απο κοντα την fz18 και την k100ds... τεραστια η διαφορα οσο αφορα τις μηχανες! η διαφορα τιμης ειναι μια 100αρα (300κατι η μια, 400 η pentax). Τιποτα δλδ.

Περα απο τη τιμη, δε ξερω σε τι να καταληξω. DSLR λετε εσεις ?

300 δεν πάει η Pentax? Τέλειωσε η προσφορά? Για δες λίγο multi & media....

Παιδιά για την Pentax K100D Super, δυστυχώς στα ΜΜ (τουλάχιστον στο Μαρούσι) τελειωσαν τα κομμάτια που ειχε στα 289 Ευρώ , και στο φυλλάδιο του Multirama την έχουν πλέον στα 399 Ευρώ :violent-smiley-030:

Στο ιντερνετ (απο skroutz.gr) τη βρηκα απο 399 και πανω. Στο public τη βρηκα επισης 399 ενω στο media markt ειχε εξαντληθει. Στα multirama, στο σαιτ, την εχει κι εκει 399.

Ξερετε κανενα καταστημα στη Θεσσαλονικη που να την εχει στα 299? Αν ναι, και δεν εχει εξαντληθει (χλωμο εως πεθαμενο) την εχω παρει σημερα κιολας.:p

Στο ιντερνετ (απο skroutz.gr) τη βρηκα απο 399 και πανω. Στο public τη βρηκα επισης 399 ενω στο media markt ειχε εξαντληθει. Στα multirama, στο σαιτ, την εχει κι εκει 399.

Ξερετε κανενα καταστημα στη Θεσσαλονικη που να την εχει στα 299? Αν ναι, και δεν εχει εξαντληθει (χλωμο εως πεθαμενο) την εχω παρει σημερα κιολας.:p

Πήγαινε στα multirama και ρώτησε τους αν μπορείς να την πάρεις και από εκεί στα 299. Την έχουν Bazzar στο mall (Αθήνα).

Και ενα κουιζακι για να τεσταρω λιγο την ενημερωση σας.

Eχω σταμπαρει μια καμερουλα που εχει δυνατο ευρυγωνιο και manual mode (+aperture and shutter priority). Εχει αρκετα καλο ζουμ. Oπως την θελω. Το μονο που θα ηθελα να εχει αλλα δεν..ειναι το raw. Ποια ειναι ???

δεν ειναι η LX2. Η αλλη εχει περισσοτερο ζουμ και μεγαλυτερο ευρυγωνιο. Τωρα ομως με το raw με εβαλες σε σκεψεις. Eτοιμασου να βγαλεις αποφαση για τον νικητη, μολις αποκαλυφθει (εντος ολιγου φανταζομαι).

Ποια την καινούργια FX500 λες? Δεν έχω δει δείγματα για να έχω άποψη...
Πάντως στην κατηγορία pocket, οι TZ/3/4/5 μια χαρά μου φαίνονται.