Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

Re: Απάντηση: Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

Δυστυχως δεν ισχυει! Ε θα περιμενω να βγει παλι σε προσφορα:p Ολο και καποιος θα τη βγαλει!
δεν ισχυει για την pentax ή για καμία απο τις δυο?
άραγε τα (φωτογραφικα)καταστηματα στο κεντρο της αθηνας στελνουν στην θεσσαλονικη με καποιο τροπο?η d40 υπαρχει ακομα στα 299 ευρω αλλα δεν ξερω αν την στελνουν.αν θες τηλεφωνο πες μου

Η προσφορα της pentax στα 299 το κιτ δεν ισχυει πλεον. Ισχυει ομως στα μουλτιραμα στον πειραια η προσφορα της d40 κιτ στα 299. Ρωτησα το πρωι, ειπαν οτι στελνουν Θεσσαλονικη, αλλα εχουν μεινει λιγα κομματια γιατι τα περισσοτερα εφυγαν χτες. Κι εγω ετσι οπως τις ειδα προτιμω την pentax με μικρη διαφορα.

Πιστευω οτι ολο και καποια μεχρι μεσα αυγουστου θα εχει ξαναβγει σε προσφορα. Εβαλα και συγγενη να ψαξε στη Σαουδικη Αραβια για την pentax, οπου εκει ειναι πολυ πιο φθηνες.

Eπειδη ο καιρος παιρνα και μερικα πραγματα ξεχνιουνται θα σας πω το εξης. Ημουν κατοχος της d40 για ενα περιπου χρονο και τραβηξα πολλες (3000 μονο στην Αφρικη σε σαφαρι), παρα πολλες φωτογραφιες. Πριν την παρω ειχα ξεσκονισει ολο το ιντερνετ. Και κατα γενικη παραδοχη (στην εποχη της) ηταν οριακα ή καθαρα η καλυτερη entry level της αγορας.
Δεν εχει νοημα να ψαξουμε ολα τα τοτε reviews. Ενδεικτικα μιας και ο λογος για την pentax κ100 ξεσκαψα απο το dpreview

"Just over two weeks ago I was quite happy to proclaim the Pentax K100D as having the best image quality of any six megapixel, well looking at this comparison I may have to say that the D40 has just edged (εσπρωξε) the K100D off its throne. In each crop we can see the D40 has a slight edge in detail along with a complete lack of artifacts (there are a few jaggies in the K100D image).

και αν τα λογια ειναι περιττα κοιταξε τις εικονες
http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page20.asp

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι στα ιδια χρηματα και οι δυο.....διαλεγω d40....δεν βρισκω d40....τοτε παιρνω K100D και εχω κανει επισης μια αριστη επιλογη.

Αυτα για την ιστορια.

Το σκεφτομαι ακομα. Θα αποφασισω σε λιγο, και αν ειναι θετικη η αποφαση, βλεπουμε. Για την ωρα δεν πολυψηνομαι. Αλλωστε, χρονο εχω ακομα και δε βιαζομαι!

Σημερα πηρε το ματι μου σε κυριακατικο τυπο , φυλαδιο του Multirama με την Pentax στα 299 ..................εκτος αν ειναι "μουφα" .:nounder:

Ναι, το είδα κι εγώ και ισχύει μέχρι τις 18/7..
Τελικά ο σταθεροποιητής δουλεύει και με τους manual φακούς;

Δεν έχουν διαφορά ουσιαστική, η super έχει καθαρισμό αισθητήρα.

Νομίζω ότι και μόνη η σταθεροποίηση σε κάθε φακό που προσφέρει η Pentax, που την πληρώνεις χρυσή σε Canon και Nikon, είναι σοβαρός λόγος να προτιμηθεί. Ο φωτογράφος που έχει ήδη κάποια συλλογή παλιών mf φακών που μπορούν να φορεθούν (Pentax K και βιδωτοί) πιστεύω πως θα βρει τη χαρά του. Μεγάλο πράγμα να αποκτήσει ξαφνικά σταθεροποίηση ο παλιός 200ρης μας.

Απάντηση: Re: Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

Αυτο που γραφει στα cons για την Κ100D στο dpreview τι σημαίνει βρε παιδια? : "No Program Shift in Program AE mode"

Σημαίνει ότι αν στο P σου δίνει διάφραγμα 7,1 και ταχύτητα 1/250 δεν μπορείς γυρνώντας απλά τη ροδέλα να μεταβάλεις το συνδυασμό σε 5,6 και 1/500 ή 9,00 και 1/125. Δηλαδή έχεις συνδυασμό ταχύτητας/διαφράγματος φιξ. Πρέπει να γυρίσεις σε προτεραιότητα διαφράγματος (AV ή A) ή σε προτεραιότητα ταχύτητας (TV ή S) για να κάνεις τέτοιες αλλαγές.

Τωρα θα κατσω να ασχοληθω, γιατι το πρωι ειχα δουλεια και απο τη βιασυνη μου ξεχασα να παρω καρτα μνημης!:p Θα ανεβασω και τις πρωτες φωτογραφιες οταν εχω κατι καλο!:D:D

Οι εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι πολυ καλες, τουλαχιστον για το σωμα! Φαινεται αρκετα στιβαρο, αν και δεν εχω εμπειρια απο αλλες slr για να συγκρινω. Γενικα ειναι η πρωτη μου αποπειρα με slr και ακομα και στο auto pict προγραμμα, εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο μια compact! Οπως φαινεται, για τα λεφτα που εδωσα εκανα πολυ καλη αγορα!:D