Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 46'' (μάλλον)

dbhta

New member
7 June 2007
16
Γειά σας συμ-forum-ίτες. Θέλω λίγο τη βοήθειά σας.
Ενδιαφέρομαι για τηλεόραση για το σαλόνι, απόσταση 2,5m. Χρήση κυρίως τηλεόραση (σήμα digea) και σε αντίστοιχο ποσοστό ταινίες - σειρές .mkv. 3d δεν με πολυενδιαφέρει αν έχει.
Κόστος μέχρι 800 ευρώ. Ίντσες να υποθέσω λόγω απόστασης ότι θα πάω σε 46''.
Παράθυρο υπάρχει πίσω από το σαλόνι αλλά όχι τόσο μεγάλο και φωτεινό που να δημιουργεί προβλήματα στη θέαση και στις αντανακλάσεις (φαντάζομαι..αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα σε lcd ή plasma;

ΥΓ Απότι έχω καταλάβει αν επιλέξω κάτι σε plasma πάω για Panasonic 46ST30. Αξίζει να δώσω 150ευρώ και να ανέβω σε 46G30 ή σε κάτι αντίστοιχο (και μία Sony KDL-46ΗΧ800 που είδα στα public μου άρεσε πάρα πολύ..αν και πάνω από το budget μου)
 
Αφου θελεις συσκευη σχεδον αποκλειστικα (ή σε μεγαλο ποσοστο) για θεαση τηλεοπτικων σταθμων, τοτε μονον lcd - led lcd. Ασε τις plasma για αλλες "ανησυχιες", γιατι:
- ειναι λιιιγο ιδιοτροπες σε συνθηκες θεασης
- δεν αποδιδουν αριστα τηλεοπτικο σημα (λενε, εγω ειμαι ΟΚ)
- καινε πολυ (ΔΕΗ), αρα οχι για ολοημερη (ή πολυωρη) λειτουργια
Περιηγησου εδω μεσα και θα βρεις πολλες απαντησεις

ΥΓ μια 37" led Samsung (σειρα 5500; ) του γιου μου, αποδιδει τελειο τηλεοπτικο σημα - υποθετω πως τα νεωτερα μοντελα θα ειναι ισαξια ή και καλυτερα
 
Καλησπέρα

εγώ θα σου προτείνω τεχνολογία plasma, ό,τι και να βλέπεις. Κάποτε οι LCD θα φτάσουν εκεί (Μιλώ πάντα για αντίστοιχου κόστους μοντέλα)
Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερο μοντέλο μπορείς. Ενδεχομένως θυσιάζοντας λίγο το μέγεθος π.χ πάρε 42" Panasonic TX-P42GT30E από ότι Panasonic 46ST30. Επίσης αν δεν είναι στις προτεραιότητές σου το 3G (που άλλωστε είναι στην απαρχή του και σίγουρα έχει στο μέλλον να πάρει πολύ βελτίωση) προτίμησε μια 2D TV. Δηλαδή δώσε τα χρήματα για καλύτερο δέκτη και φίλτρα και ως εκ τούτου καλύτερη εικόνα (σειρά GT)
 
Καλώς ήρθες καταρχήν φίλε.
Δε ξέρω κατά πόσο περιηγήθηκαν κάποιοι στο forum και έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα που έβγαλαν, τέλος πάντων.
Αν τελικά όμως περιηγηθείς θα δεις πως οι plasma συνίστανται σε τηλεοπτικό(οι περισσότεροι λένε πως πλησιέστερες στις παλιές CRT) και σε όχι πολύ φωτισμό.
Για την περίπτωσή σου ό,τι πρέπει δηλαδή.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα κάποιων να λένε πως οι plasma δεν έχουν πλέον υψηλή κατανάλωση, καίνε περίπου όσο και οι LCD.
Στο λογαριασμό σου αυτό μεταφράζεται σε 20-30 Ευρώ το χρόνο περισσότερο σε σχέση με LCD.
Τέλος έχουν πολύ καλύτερο value for money, ειδικά στις πολλές ίντσες.
Η G30 αυτή τη στιγμή έχει 80 Ευρώ διαφορά από ST30, όχι 150.
Σου προτείνω κάποια απ'αυτές τέλος πάντων και όχι LCD.
 
συμφωνώ με τον κώστα. οταν μιλάς digea και σε αντίστοιχο ποσοστό ταινίες εννοείς προφανώς 50-50. 46 ιντσες τουλάχιστον και μια από αυτές που προτάθηκαν παραπάνω (g30-st30). σε lcd δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την κατηγορία τιμής εκτός αν θές να πάς σε μια 50hz και χωρίς 3d. με την st έχεις και αυτό και 100hz που κάνουν διαφορά σε γρήγορες σκηνές και αθλητικά.
 
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 46'' (μάλλον)

Αν και δε γράφω συχνά στο forum, παρακολουθώ αδιάλειπτα.... Συμφωνώ και επαυξάνω με τους προλαλήσαντες. Έχω μια pioneer plasma τα τελευταία 5 χρόνια, καταπληκτική απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα, τέλεια χρώματα, απαράμιλλο μαύρο κτλ..
 
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 46'' (μάλλον)

Οι πλασμα ειναι πολυ ενδιαφερουσες για δυο ειδη καταναλωτων:

1-Για οσους δεν εχουν πολλα λεφτα να ξοδεψουν. Υπαρχουν πολυ καλες LCD/LED στα 1500-2000 ευρω αλλα λιγοι δινουν τοσα πολλα για τηλεοραση. Αντιθετα πλασμα βρισκεις αξιολογες 50αρες και στα 550 ευρω και ασε τους αλλους να βλεπουν "τελεια" εικονα σε ...θυροτηλεορασεις 32-37" στα ιδια λεφτα.

2-Για οσους τους αρεσει να βλεπουν κινηματογραφικη εικονα , χωρις χρωματα , αντιθεση , φωτεινοτητα ολα στο φουλ.

Αν ανηκεις σε μια απο τις δυο κατηγοριες η και στις δυο τοτε προχωρα αφοβα.
 
Φιλε μου κ εγω νεος ειμαι εδω,μετα απο 6 μηνες ψαξιμο,με επεισαν τα παιδια να αφησω τις LCD κ να παω σε PLASMA...απο προχτες ειμαι κατοχος μιας 50ST-30E,η τηλεοραση παιζει μια χαρα στο digea,σε ταινιες HD απλα τα σπαει κ να σκεφτεις οτι ειμαι σε φαση στρωσιματος.Η τιμη της? 944 ευρω!! για καλη LCD ηθελα 1500+ ....
 
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις (και τόσο γρήγορα μάλιστα..).
Με βλέπω να κοιτάζω ποιό σοβαρά κάποιο μοντέλο G30, ST30. Τις είχα δει στα γρήγορα σε πλαίσιο, public αλλά σαν εικόνα μου φάνηκαν τα χρώματά τους λιγότερο ζωηρά και με πολύ λιγότερη φωτεινότητα σε σχέση με κάτι lcd που υπήρχαν δίπλα στα ίδια λεφτά στις ίδιες ίντσες (στις 46'' Sony KDL-46ΗΧ800, LG 47LW4500). Ίσως τις αδικούσε ο χώρος, ίσως έχουν συνηθίσει τα μάτια μου σε lcd (και crt) philips που έχω και που έχει δικό της φίλτρο - επεξεργαστή για τα χρώματα (πολύ ζωηρά αλλά σαν πειραγμένα).

Α. να διευκρινίσω το 3d δεν με πολυνοιάζει, η θέαση θα είναι 60% τηλεοπτικό 40% ταινίες 720p mkv, ο λογαριασμός 20 - 30 ευρώ το χρόνο δεν με νοιάζει, σε LCD αν πάω θέλω 100Ηz. Τις πολύ καλές ταινίες τις προβάλω σε projector που έχω.. (αγορασμένος τις παλιές καλές εποχές...προ κρίσης...).
 
Αν θελεις να δεις την st-30 σε 50αρα την εχουν στην Ηλεκτρονικη στο περιστερι,στο πλαισιο περιστεριου εχουν την 42αρα κ στον κοτσοβολο στο Ιλιον (διπλα στα goodys) εχουν την 46αρα.Πιστευω οτι τις εχουν καλα σχετικα ρυθμισμενες κ θα σε βοηθησει αυτο.
 
επειδη και εγω θελω το ιδιο με τον κυριο που ρωτάει, απλά εγω με ενδιαφέρει και για gaming (PS3) αλλά και να υποστηρίζει μεσω του usb της /mkv αρχεια και υποτιτλους χωρια όπως μια lg lcd που εχω. Αυτα τα έχει αυτη η πλάσμα που προτείνεται;
50 άρα σκέφτομαι εγώ ή 46άρα.
Τηλεόραση δεν βλέπω, μονο κανα αγώνα.. με νοιαζει ps3, usb δυνατοτητες και hd mkv υλικο. Πχ. τα 1080 mkv αρχεία τα δείχνει καλά; το upscaling είναι καλό;
 
Αν σε ενδιαφερει κυριως το gaming πηγαινε για μια τηλεοραση 50 Hz (για να εχει το λιγοτερο δυνατο lag) , μαλλον την 46D5500 θα ελεγα αν θελεις να πας σε κατι σχετικα οικονομικο.
 
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 46'' (μάλλον)

Α είχα την εντυπωση οτι οσο περισσοτερα hz τοσο καλυτερα, και εψαχνα για 200hz...
 
Αυτη ειναι λαθος εντυπωση.

Η D8000 που εχει 200 Hz (πραγματικα τοσο ειναι , τα 800 ειναι "μαιμου" - CMR) , εχει διπλασιο lag απο την D5500 με τα 50 hz (100 CMR).
 
Τηλεόραση δεν βλέπω, μονο κανα αγώνα.. με νοιαζει ps3, usb δυνατοτητες και hd mkv υλικο. Πχ. τα 1080 mkv αρχεία τα δείχνει καλά; το upscaling είναι καλό;

Κοιτα η ST-30 που την εχω δεν παιζει ολες τις ταινιες με υποτιτλους,αυτο να ξερεις οτι δεν ειναι το πολυ δυνατο της σημειο..
 
Καλησπέρα παιδιά. Επειδή τελικά η αγορά της τηλεόρασης θα γίνει αυτές τις ημέρες ποιά να προτιμήσω; Panasonic TX-P50G30E, LG 47LW4500 ή κάτι άλλο; (το budget ανέβηκε οριακά και μετά βίας στα 900ε). Η ένστασή μου για την TX-P50G30E (βασικά την 42άρα είδα αλλά φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και για την 50άρα) είναι οι αντανάκλάσεις της σε φωτεινό χώρο και ότι εκεί που την είδα φαινόταν λίγο θαμπή σε σχέση με τις άλλες.
 
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση των δυο που αναφέρεις σε οικιακό χώρο.

Για την σειρά LW4500/5500/650 υπάρχουν και αρκετά παράπονα για την εικόνα στο τηλεοπτικό (ακόμη και DIGEA).

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056209194&viewfull=1#post1056209194
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056295690&viewfull=1#post1056295690
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056310938&viewfull=1#post1056310938

Αν θέλεις να πας σε LG αγόρασε την 50PV350.
 
Κάτοχος και εγώ πλέον της TX-P50G30E. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τη βοήθειά σας για την αγορά της τηλεόρασης. Πρώτες εντυπώσεις καλές :)