βοηθεια για αγορα τηλεορασης 55' η 60'

alexgerow

New member
2 November 2009
27
καλησπερα και απο εμενα ειμαι σε αναζητηση τηλεορασης.επειδη ομως με εχουν μπερδεψει αρκετα επιτρεψτε μου να σας κουρασω λιγο με τις ερωτησεις και τις απορειες μου.

Αρχικα η τηλεοραση προοριζεται για χωρο σαλονιου και η μεγιστη αποσταση θεασης ειναι 3,5 μετρα.οποτε λογικα θα κοιταξω 55 η 60 ιντσων.
θα προτιμουσα μια led tv απο μια πλασμα διοτι η χρηση της θα ειναι για τα παντα gaming ,pc,αθλητικα,ταινιες κτλ.

η πρωτη μου απορια ειναι full hd h 4k(ultra hd).επισκεπτομενος ενα καταστημα "γνωστη αλυσιδα" και βλεποντας την εικονα και των δυο μπορω να πω οτι υπηρχε σημαντικη διαφορα βεβαια μπορει να επαιζε η 4κ συγκεκριμενο υλικο για να δειξει αυτη τη διαφορα.θετωντας μια απορια οτι ακομα δεν εχουμε δει 4κ υλικο μου ειπε οτι κανει upscaling και το δειχνει καλυτερο απο full hd ειχε ενα ντεμο που εδειχνε το upscaling αλλα νομιζω οτι απλα ηταν ενα καλο τρικ προμοταρισματος.τι ισχυει τελικα?

πρεπει να ειναι η τηλεοραση smart tv?φιλος ο οποιος εχει smart tv λογο χειρηστηριου πραγματικα ειναι εκνευριστικη πιστευω ομως με τα καινουρια magic remotes που pointαρεις ειναι νομιζω καλο.

παμε στο 3d.passive h active?passive half 3d kai active full 3d ισχυει στο ματι η δεν καταλαβαινει τη διαφορα?κουραζει το active 3d(εχω μια τηλεοραση απο τις πρωτες 3d active και μπορω να πω οτι δεν ηταν και τοσο ανετο να βλεπεις) ?ενα μειονεκτημα που εχουν οι active ειναι οτι για να δεις με 5 φιλους μια ταινια 3d θελεις και 200 ευρω παραπανω

τι ισχυει τελικα με τα Hz?αλλος εχει 400 αλλος 800 αλλος 1000 ,1200 και παει λεγοντας.ποια ειναι τα πραγματικα Hz?ποσα ειναι αρκετα για να μην καταλαβαινει το ματι τη διαφορα?

παμε στο πανελ που εκει εχω χαθει πραγματικα ips,psa,pva κτλ(μπορει να τα εχω γραψει και λαθος)τελικα ποιο ειναι το καλο πανελ και που υστερουν τα αλλα?

wi-fi πιστευω οτι πλεον πρεπει να εχει η τηλεοραση οπως και dlna αν κανω λαθος εξηγηστε μου

το pvr ποσο σημαντικο ειναι για μια τηλεοραση(εγω εχω στο μυαλο μου το pvr της nova οποτε εαν στο ενα δωματιο εχω τη νοβα και μπορει η τηλεοραση του σαλονιου να λειτουργησει ως pvr της nova δλδ εχοντας το δεκτη στο δωματιο να μπορω να βλεπω οτι θελω στο σαλονι απο τα πργραμματα της nova τοτε ειναι πολυ καλο εκτος εαν λεω χαζομαρες)

ποσο σημαντικος ειναι ο επεξεργαστης της τηλεορασης.δυπυρηνος τετραπυρηνος κτλ

screen mirroring χρειαζεται εννοω διευκολυνει σε κατι?

multi link screen λογικα εχουν οι περισσοτερες τηλεορασεις ειναι το ιδιο με το picture in picture?

ειναι σημαντικο η τηλεοραση να εχει δορυφορικο δεκτη και γιατι τι πλεονεκτημα σου δινει?

ειμαι σιγουρος οτι σας κουρασα αλλα επειδη προκειτε να δωσω γυρω στα 1600 ευρω δε θελω να παρω οτι να'ναι

θα ηθελα να μου προτεινετε κατα τη γνωμη σας την καλυτερη επιλογη σε 55 και υστερα σε 60 ιντσες

Θα σου απαντήσω σε μερικά από αυτά που ρωτάς:
- Η απόσταση σου για 55 με 60 ίντσες είναι μια χαρά.
- Πλάσμα μας τελείωσαν οπότε αναγκαστικά πας σε Led Lcd.
- Μην κοιτάς καθόλου ακόμα για 4Κ ( UHD ) δεν υπάρχει υλικό, θα αργήσει πολύ ακόμα να βγει και το υπάρχων είναι σαφώς καλύτερα να το βλέπεις σε μια καλή FullHD.
- Smart είναι σχεδόν όλες σήμερα, όμως αυτό δε παίζει ρόλο στη ποιότητα της εικόνας.
- Το passive 3D είναι πιο ξεκούραστο από το active αλλά έχει και τη μισή ανάλυση. Οπότε πιο ποιοτική εικόνα σου δίνει το active.
- Τα IPS πάνελ σου δείνουν πιο μεγάλη γωνία θέασης και τίποτα άλλο. Τα VA πάνελ έχουν αρκετά μικρότερη γωνία θέασης αλλά πολύ καλύτερη αντίθεση - μαύρο που σημαίνει αρκετά πιο ποιοτική εικόνα.
- Τα πραγματικά Hz όλων των τηλεοράσεων είναι από πάνελ 50, 100 και 200. Όλα τα άλλα που γράφονται 400 , 600 , 800 ,1200, 550000000 και δε ξέρω εγώ τι άλλο έιναι πλασματικά και μικρή έως ελάχιστη σημασία έχουν στη πράξη, είναι θέμα μάρκτινγκ.....
Τελειώνοντας να σου πω ότι για την απόστασή σου ( όπως σου είπα και στην αρχή ) οι 60 ίντσες είναι σαφώς προτιμότερες από τις 55 , και ένα πολύ καλό μοντέλο που μπορείς να δεις είναι η sony 60W805. Πραγματικά Hz από πάνελ 100, άρα αρκετά καλή και σε κίνηση πάρα πολύ καλή σε 2D, μέτρια προς καλή σε 3D, το ίδιο και σε Smart δυνατότητες και καλή σε media Player και ναι έχει και pvr, όπως σχεδόν όλες που έχουν media Player.
Επίσης ο διπύρηνος και τετραπύρηνος επεξεργαστής έχει κυρίως να κάνει για τις Smart δυνατότητες και ελάχιστα έως καθόλου έχει να κάνει με τη ποιότητα εικόνας.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα λίγο.....

Θα σου απαντήσω σε μερικά από αυτά που ρωτάς:
- Η απόσταση σου για 55 με 60 ίντσες είναι μια χαρά.
- Πλάσμα μας τελείωσαν οπότε αναγκαστικά πας σε Led Lcd.
- Μην κοιτάς καθόλου ακόμα για 4Κ ( UHD ) δεν υπάρχει υλικό, θα αργήσει πολύ ακόμα να βγει και το υπάρχων είναι σαφώς καλύτερα να το βλέπεις σε μια καλή FullHD.
- Smart είναι σχεδόν όλες σήμερα, όμως αυτό δε παίζει ρόλο στη ποιότητα της εικόνας.
- Το passive 3D είναι πιο ξεκούραστο από το active αλλά έχει και τη μισή ανάλυση. Οπότε πιο ποιοτική εικόνα σου δίνει το active.
- Τα IPS πάνελ σου δείνουν πιο μεγάλη γωνία θέασης και τίποτα άλλο. Τα VA πάνελ έχουν αρκετά μικρότερη γωνία θέασης αλλά πολύ καλύτερη αντίθεση - μαύρο που σημαίνει αρκετά πιο ποιοτική εικόνα.
- Τα πραγματικά Hz όλων των τηλεοράσεων είναι από πάνελ 50, 100 και 200. Όλα τα άλλα που γράφονται 400 , 600 , 800 ,1200, 550000000 και δε ξέρω εγώ τι άλλο έιναι πλασματικά και μικρή έως ελάχιστη σημασία έχουν στη πράξη, είναι θέμα μάρκτινγκ.....
Τελειώνοντας να σου πω ότι για την απόστασή σου ( όπως σου είπα και στην αρχή ) οι 60 ίντσες είναι σαφώς προτιμότερες από τις 55 , και ένα πολύ καλό μοντέλο που μπορείς να δεις είναι η sony 60W805. Πραγματικά Hz από πάνελ 100, άρα αρκετά καλή και σε κίνηση πάρα πολύ καλή σε 2D, μέτρια προς καλή σε 3D, το ίδιο και σε Smart δυνατότητες και καλή σε media Player και ναι έχει και pvr, όπως σχεδόν όλες που έχουν media Player.
Επίσης ο διπύρηνος και τετραπύρηνος επεξεργαστής έχει κυρίως να κάνει για τις Smart δυνατότητες και ελάχιστα έως καθόλου έχει να κάνει με τη ποιότητα εικόνας.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα λίγο.....

φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια μου ελυσες αρκετες αποριες

καλησπερα και παλι παιδια.λοιπον λογω διαμορφωσης χωρου και επιπλων η αποσταση θεασης εχει μειωθει στα 3 μετρα οποτε πιστευω οτι θα κινηθω προς τις 55 ινστες.αυτη που εχω δει ειναι η Sony KDL-55W955B δε ξερω εαν ειναι καλη επιλογη.επισης αυτη που κοιταζα ηταν και η Panasonic TX-55AS640(αρκετα πιο φθηνη επιλογη) με VA panel οπως διαβασα στο φορουμ σε αλλο ποστ.η αλλη επιλογη ειναι η Samsung UE55H7000.περιμενω υποδειξεις σας για αυτες η και επιπλεον προτασεις

καλησπερα και παλι παιδια.λοιπον λογω διαμορφωσης χωρου και επιπλων η αποσταση θεασης εχει μειωθει στα 3 μετρα οποτε πιστευω οτι θα κινηθω προς τις 55 ινστες.αυτη που εχω δει ειναι η Sony KDL-55W955B δε ξερω εαν ειναι καλη επιλογη.επισης αυτη που κοιταζα ηταν και η Panasonic TX-55AS640(αρκετα πιο φθηνη επιλογη) με VA panel οπως διαβασα στο φορουμ σε αλλο ποστ.η αλλη επιλογη ειναι η Samsung UE55H7000.περιμενω υποδειξεις σας για αυτες η και επιπλεον προτασεις

επισης την Samsung UE60H6200 βεβαια ειναι 60 τιμη 999 αλλα δε ξερω ποσο καλη ειναι

Προσφορά 999 σε ηλεκτρονική. Έχω ακούσει καλά σχόλια ακόμα και όταν έκανε 1400...

τελικα που το κοιταξα η Sony KDL-55W955B εχει IPS panel οποτε απορριπτεται(κριμα).η Panasonic TX-55AS640 απ'οτι διαβασα καποιο πρoβλημα εχει με τα 50 hz οποτε και αυτη απορριπτεται (αν κανω λαθος διορθωστε με).εγω κραταω σαν βαση την Sony-KDL-60W855B για τις 60 ιντσες αλλα αν μπορειτε θα ηθελα να με βοηθησετε να εχω και μια εναλακτικη για τις 55 ιντσες.

νομιζω οτι η w855 δε βγαινει σε 55αρα και δε γνωριζω τη συγκριση με τα αλλα μοντελα της σειρας w805,w807,w815,w828,w829
την lg απ'οτι εχω καταλαβει λογο IPS panel την απορριπτουν πολλοι
με τις samsung ακομη δεν εχω βγαλει συμπερασμα για το εαν ειναι ισοδυναμες με την w855 δηλαδη ξεκινοντας απο την h6200 την h6400 h6600 και φτανοντας τελικα στην h7000 η οποια ειναι στα ιδια λεφτα με την σονυ αλλα αυτη ειναι 55 ιντσες

εαν δε σας κανει κοπο περιμενω και μια προταση για 55 ιντσες παλι σε κατι αρκετα καλο

η Panasonic TX-55AS640 απ'οτι διαβασα καποιο πρoβλημα εχει με τα 50 hz οποτε και αυτη απορριπτεται (αν κανω λαθος διορθωστε με).

Έχει αναφερθεί σε Αγγλικά review, ότι όταν το frame interpolation είναι κλειστό, υλικό βίντεο στα 50Hz αναπαράγεται με micro-stutters κατά τον ένα reviewer ή με judder κατά τον άλλο reviewer. Έχουν εκφραστεί και κάποιες υπόννοιες ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στα μοντέλα που φέρουν DVB-T2 δέκτη και προορίζονται για την Αγγλική αγορά, αλλά αυτό δεν έχει διασταυρωθεί από άλλες πηγές ή από προσωπική εκτίμηση.

Όπως και να έχει, δεν πρόκειται κανείς να δει σε τηλεόραση 100Hz, υλικό βίντεο με το frame interpolation απενεργοποιημένο, οπότε ο όλος ντόρος μάλλον γίνεται για το τίποτα...

νομιζω οτι η w855 δε βγαινει σε 55αρα και δε γνωριζω τη συγκριση με τα αλλα μοντελα της σειρας w805,w807,w815,w828,w829

Η αντίστοιχη της KDL-60W855B σε 55" είναι οι KDL-55W805B/815B/W828B/W829B.

H διαφορά είναι στο σχεδιασμό, wedge για την KDL-60W855B(καλύτερος ήχος,διαφορετική βάση) ,λεπτότερη σχεδίαση για τις 55".

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d υπάρχει και η KDL-60W605B(με VA panel,100Ηz)

την panasonic την ειχα στα υποψιν μου ως μια πιο φθηνη λυση.εαν δε κανω λαθος συγκριτικα ειναι υποδεεστερη απο τη σειρα w8xx της sony.μηπως εχετε και καποια γνωμη σχετικα με τη σειρα 6χχχ η 7000 της samsung σε συγκριση παντα με τη σειρα της sony?
επισης ποια ειναι η διαφορα της σειρα h απο τη σειρα f?

σορρυ εαν γινομαι κουραστικος αλλα λογω εποχης η επιλογη πρεπει να ειναι η οσο το δυνατον καλυτερη και πιο ψαγμενη

τσεκαρε την samsung 60Η6200 που υπαρχει προσφορα στην ηλεκτρονικη στα 999ε.
60' ιντες με 3d,smart,100hz πραγματικα νομιζω οτι αξιζει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δυστηχως,αποτι φενεται η προσφορα αυτη τελειωσε κιολας...
κριμα γιατι ηταν καλη περιπτωση..

τσεκαρε την samsung 60Η6200 που υπαρχει προσφορα στην ηλεκτρονικη στα 999ε.
60' ιντες με 3d,smart,100hz πραγματικα νομιζω οτι αξιζει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δυστηχως,αποτι φενεται η προσφορα αυτη τελειωσε κιολας...
κριμα γιατι ηταν καλη περιπτωση..

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/50-intses/Samsung-TV-60-UE60H6200.htm

υπαρχει πλεον στο πλαισιο αλλα σε συγκριση με την h6400,h6600 h7000 και τη σειρα w8xx της sony δεν εχω εξακριβωσει εαν ειναι οντως τοσο καλη οσο η αλλες

Παιδια εκτος του smart τηλεχειριστηριου τι αλλες διαφορες εχει με την 6400 , 6500?

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv...-UE60H6200.htm

υπαρχει πλεον στο πλαισιο αλλα σε συγκριση με την h6400,h6600 h7000 και τη σειρα w8xx της sony δεν εχω εξακριβωσει εαν ειναι οντως τοσο καλη οσο η αλλες

απο 'σο εχω δει σε συζητησεις οι διαφορες με την h6400 ειναι πολυ μικρες και δεν δικαιολογουν την τοσο μεγαλη διαφορα στο κοστος.
παντως σιγουρα οι αλλες ειναι καλυτερες εστω και σε μικρο βαθμο.
βεβαια εγω προσωπικα τοσο καιρο που ψαχνω καινουργια τηλεοραση,ειδηκα samsung 60αρα με 3d και σμαρτ στο 1000αρικο πρωτη φορα ειδα,ειδηκα οτι πριν 3-4 μερες ηταν στα 1450 στο σκρουτζ (στενχωριεμαι αυτους που εδωσαν την τοσο μεγαλη διαφορα..)
σημαντικος παραγοντας οτι ειναι 100 hertz πραγματικα.
βεβαια απο την αλλη σκεφτομαι οτι για να την βαζει και δευτερο καταστημα καπακι προσφορα στην ιδια ακριβως τιμη,ισως κατι βρωμαει,στο αντιστοιχο thread του συγκεκρημενου μοντελου εχουν αναφερθει αρκετα προβληματα με clouding αν δεν απατομαι.
σιγουρα για την ολη "εικονα" της τηλεορασης θα μπορουσαν να μας πουν οι ποιο παλιοι και εμπειροι (yperion,hxostil,etc...)

να σημειωσω οτι εγω την παρηγγειλα ηδη απο την κυριακη και σημερα που κοιταξα το ιδιο καταστημα δεν εχει καθολου την τηλεοραση ουτε καν στην παλια της τιμη.
τελος αρκετοι απο εδω το φορουμ που εψαχναν τηλεοραση σε αυτα τα μετρα αυτες τις μερες "τσιμπησαν" την ιδια προσφορα μεσα στο σαββατοκυριακο.
παντως στεκομαι και μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι την ακριβως ιδια τηλεοραση την βγαζει στην ιδια ακριβως προσφορα και αλλο καταστημα.
ευχομαι να μην φαμε καμια "φολα" και κλαιμε τα λεφτα μας...

Την συγκεκριμενη 6200 που ειχε χτες η ηλεκτρονικη, σημερα την ειχε το Mediamarkt και πριν καμια ωρα την εβαλε το e-shop.πιθανοτατα ειναι μια εκ των τηλεορασεων που ειναι σε προσφορα απο την εταιρια και οχι απο τα μαγαζια.Εκπτωσεις επισης εχω παρατηρησει για την 6500 ενω η 6400 που περιμενω καρτερικα να πεσει δεν την εχει σε εκπτωση κανεις,μονο το e-shop το οποιο Ομως την εχει στο χιλιαρικο (με εκπτωση) εδω και αρκετες (4-5)μερες.Ειμαι πεπεισμενος οτι αν βγει σε οποιοδηποτε μαγαζι προσφορα θα την βαλουνε παντου.Χτες το e-shop την ειχε 1599 την 6200 ,σημερα κατα τις 7 την βαλανε 999 χωρις ενδειξη εκπτωσης.Περιεργα παιχνιδια παιζονται με τις εκπτωσεις.

αυτο που εχω καταλαβει σχετικα με τη σειρα 6 της samsung ειναι οτι απο την 6400 και επειτα εχουν βαλει το smart remote.ποια ομως η διαφορα της 6400 απο την 6500 την 6600 και την 6700.υπαρχει καποια ουσiωδης διαφορα η απλα ειναι σχεδιαστικο το θεμα?κατι που ξεχασα τα πανελ τους ειναι VA σωστα?