Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης

Theo LFC

New member
16 April 2007
8
Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους βρουν το χρόνο να διαβάσουν το μήνυμά μου και προσπαθήσουν να με βοηθήσουν.
Εδώ και χρόνια τώρα απέφευγα να μπω στη διαδικασία αγοράς μίας τηλεόρασης υπό το φόβο ότι η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται και αν περιμένω λίγο θα μπορέσω να πάρω κάτι καλύτερο. Έχω μια CRT 29'' η οποία μέχρι τώρα την έκανε τη δουλειά της αλλά έφτασε πλέον η στιγμή για να κάνω κι εγώ την αγορά μου...
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Στο σπίτι βλέπουμε μόνο μέσω NOVA PVR (το επίγειο δεν πιάνει τίποτα) γύρω στις 1-2 ώρες την ημέρα (ποτέ παραπάνω) ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορεί να παρακολουθήσουμε μέχρι 4 ώρες την ημέρα (maximum). Εγώ θα παρακολουθήσω maximum 1-2 αγώνες ποδοσφαίρου την εβδομάδα (Liverpool, You'll never walk alone) και ίσως να πάρουμε ένα DVD την εβδομάδα (κάτι που μέχρι τώρα δεν το κάνουμε αλλά με τη νέα τηλεόραση ίσως το κάνω... Επίσης έχω ένα Playstation 3 το οποίο δοκίμασα να το βάλω με την υπάρχουσα τηλεόραση αλλά το έκλεισα τρομοκρατημένος. Με τη νέα τηλεόραση μπορεί να ασχολούμαι 2-3 ώρες την εβδομάδα maximum...
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Έτσι λοπόν αποφάσισα να πάρω μία 40" τηλεόραση αλλά έχω κυριολεκτικά βομβαρδιστεί από προτάσεις και ιδέες (ένας φίλος είναι κάθετος για την KURO, ένας άλλος επιμένει όχι κάτι παραπάνω απο HD ready και Plasma για φυσική κίνηση ενώ ένας άλλος μου λέει για αντίθεση πάνω από 11.000:1 και 100MHz!!!???!!! ΕΛΕΟΣ συγχωριανοί!!!). Η απόφαση που πρέπει να πάρω αρχικά είναι PLASMA ή LCD? Μετα τι πρέπει να προσέξω? Ανάλυση, φωτεινότητα, τι άλλο? Έχω κάτι άκρες για 1-2 μάρκες (τις βρίσκω σε πολύ καλές τιμές) αλλά αυτό που βασικά θέλω να μάθω είναι από τι χαρακτηριστικά και πάνω πρέπει να κοιτάω σε μία τηλεόραση για να έχω μία αξιοπρεπή εικόνα (PVR, DVD και PS3) και τι πρέπει να προσέξω όταν θα κάνω την αγορά μου έχοντας υπόψη ότι ούτε ειδικός είμαι αλλά ούτε High End απαιτήσεις έχω. Θέλω απλά να κάνω μια καλή αγορά την οποία θα έχω για τα επόμενα 5-6 χρόνια οπότε και ίσως ξανακάνω μια αγορά.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Θοδωρής.

Καλως ηρθες στο club και καλα ψαξιματα! :ernaehrung004:

Το βασικοτερο ειναι να μας πεις τι προυπολογισμο διαθετεις .... Απο κει και περα, υπαρχουν αρκετα θεματα σαν το δικο σου εδώ... Κανε ενα ψαξιμο και θα δεις ποια ειναι τα καλυτερα μοντελα που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμή , σε καθε κατηγορια τιμης! :grandpa:

Έτσι όπως περιγράφεις τα δεδομένα σου, μάλλον για Plasma σε βλέπω. Κάποια καλά μοντέλα Plasma (Panasonic, Samsung) προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις 42 ίντσες και σε πολύ λογικές τιμές (1000 - 1300 ευρώ). Βέβαια η 42άρα Kuro της Pioneer είναι απλώς κορυφαία, αλλά και ακριβή (2500 απ' όσο ξέρω).
Το σημαντικότερο όμως, όπως είπε και ο Διονύσης, είναι να ορίσεις τον προϋπολογισμό σου.

Έτσι όπως περιγράφεις τα δεδομένα σου, μάλλον για Plasma σε βλέπω. Κάποια καλά μοντέλα Plasma (Panasonic, Samsung) προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις 42 ίντσες και σε πολύ λογικές τιμές (1000 - 1300 ευρώ). Βέβαια η 42άρα Kuro της Pioneer είναι απλώς κορυφαία, αλλά και ακριβή (2500 απ' όσο ξέρω).
Το σημαντικότερο όμως, όπως είπε και ο Διονύσης, είναι να ορίσεις τον προϋπολογισμό σου.

+1

Οποια και να παρεις ο Torres θα ειναι αερινος...

Τα κορυφαια μοντελα σε LCD einai Sony X3500, Philips Cineos 100 hz, Toshiba Z3030 kai Samsung F86 .Ολες πανω κατω στα 2000 ευρω και με τα 100 hz που για πολους ειναι απαραιτητα στο ποδοσφαιρο.

Καλη επιλογη και σε αυτο το site, You'll never walk alone....

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης

Καλως ηρθες στο club και καλα ψαξιματα! :ernaehrung004:

Το βασικοτερο ειναι να μας πεις τι προυπολογισμο διαθετεις .... Απο κει και περα, υπαρχουν αρκετα θεματα σαν το δικο σου εδώ... Κανε ενα ψαξιμο και θα δεις ποια ειναι τα καλυτερα μοντελα που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμή , σε καθε κατηγορια τιμης! :grandpa:

Μεχρι 2.000 ΕΥΡΩ θα ηθελα να παω. Βεβαια αν μπορω να καλυφθω και με χαμηλοτερο ποσο δεν θα με χαλασει... Μπορω να βρω τη Samsung F86 σε εξαιρετικα καλη τιμη, αξιζει η να παιξω σε Plasma? Εχω ενα DVD με ποδοσφαιρο και θελω να παω στην εκθεση της Samsung μηπως και καταλαβω καμμια διαφορα...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης

Ποια ειναι η αποσταση θεασης?

Αν εισαι κατω απο 3 μετρα ισως μια 40-42 να σε καλυψει αλλιως απο τα 3 μετρα και πανω ψαξε να βρεις 46αρα LCD η 50αρα πλασμα.

Η Samsung 50C96 αποτελει μια κορυφαια αγορα στα 1600 ευρω.

Έχει δίκιο ο Rivers. Εγώ, που είμαι στα 3,6 μέτρα, αγόρασα 42άρα Plasma, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι μια 46άρα δεν θα μου κακόπεφτε...
Τέλος πάντων, καλή είναι κι αυτή που έχω. Σε σύγκριση με την 25άρα CRT που είχα, είμαι θεός!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης

Το budget μου ειναι μεχρι 2.000. Ποια τα πλεονεκτηματα της Plasma???

Για να ενημερωθείς όπως πρέπει, διάβασε τα σχετικά sticky θέματα της κατηγορίας και, αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, εδώ είναι οι ειδικοί!