Βοήθεια για αγορά TV 46" - 50"

Στο HD υλικό, πιστεύω ότι και οι 2 τεχνολογιες είναι πολύ καλές, στο τηλεοπτικό σήμα (DIGEA) όμως, τι απόδοση έχουν;
Για το μαύρο, Yperion, πως εξηγείται αυτό που λές; Και τέλος, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο BD ή DVD αναφοράς;

Βαλε να δεις Sin City σε LCD με λιγο φως και μετα θα δεις ποια τεχνολογια ειναι καλη...

Οι πλασμα δεν αποδιδουν με φουλ φωτισμο λογω ανακλασεων , εξαιρουνται καποια μοντελα με καλα αντιανακλαστικα φιλτρα οπως η Panasonic G20...

Σε όσες TV είδα, plasma και LCD/LED, είχα κι εγώ αυτήν την αίσθηση. Η εικόνα SD των πλασμα έδειχνε περισσότερο pixelιασμένη (αν κατανοώ την έννοια του scaler).. Αυτό βέβαια αυξάνει με το μέγεθος της TV.

Για το μαύρο, Yperion, πως εξηγείται αυτό που λές;

JL_? said:
Οι φώσφοροι που χρησιμοποιούνται στις οθόνες plasma και CRT δεν είναι το χημικό στοιχείο του περιοδικού πίνακα, αλλά σύνθετες χημικές ενώσεις με βάση κυρίως τον Ψευδάργυρο ή τον Άργυρο. Όταν βρίσκονται σε αδράνεια (δεν φωτοβολούν δηλαδή) έχουν χρώμα ΛΕΥΚΟ. Από εκεί ξεκινούν όλα μας τα προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι θα θυμάστε κάτι παλιές CRT που όταν τις έβλεπες στο φως η οθόνη τους ήταν άσπρη. Με την πάροδο των ετών και την παραγωγή πιο ισχυρών φωσφόρων, οι μηχανικοί των εταιριών σκέφτηκαν διάφορα κόλπα για να μετριάσουν αυτό το φαινόμενο, όπως ειδικές βαφές ή σκούρυνση του γυαλιού της οθόνης. Παρόλαυτα, επειδή πρέπει το φως να διαπερνά το γυαλί της οθόνης για να δουμε εικόνα, το καλύτερο που κατάφεραν είναι να κάνουν τον αδρανή φώσφορο να φαίνεται έστω ως πολύ σκούρο γκρι όταν πέφτει φως πάνω του.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=644555&postcount=76

Tην τελευταία φορά που πέρασα από κάποιο media markt, είχε και κάποιες CRT τηλεοράσεις, μπορείς να πάρεις μια ιδέα και από αυτές ως προς το πως φαίνονται στον φωτισμό του μαγαζιού, σε σχέση με αυτήν που έχεις σπίτι σου.

Για Θεσσαλονίκη, η έκθεση τηλεοράσεων του Public, αν δεν την έχουν αλλάξει από τον Δεκέμβρη, αποτελεί χώρο όπου μπορείς να καταλήξεις σε σαφώς πιο αξιόπιστα συμπεράσματα, λόγω πιο φυσιολογικού φωτισμού, οπότε αξίζει μία επίσκεψη.

Σε όσες TV είδα, plasma και LCD/LED, είχα κι εγώ αυτήν την αίσθηση. Η εικόνα SD των πλασμα έδειχνε περισσότερο pixelιασμένη (αν κατανοώ την έννοια του scaler).. Αυτό βέβαια αυξάνει με το μέγεθος της TV.

Ειναι ακριβως το αναποδο..πολλοι αγοραζουν πλασμα για να αποφυγουν το "πιξελιασμα" των LCD σε τηλεοπτικο σημα καθως οι πλασμα εχουν πιο "αναλογικη" εικονα...

@sergiosk
τι γνώμη έχεις για τις SAmsung kαι τις LG plasma.
π.χ. η σαφώς φτηνότερη PK550 έχει μεγάλη διαφορά απότην G?

Για την Samsung δεν θα πάρω θέση εφόσον δεν εχω δει απο κοντά την φετινή σειρά Η PK 550 μου άρεσε πολύ Είναι εντυπωσιακή η εικόνα της απλά δεν έχει κανενα φοβερό αντανακλαστικό φίλτρο. Η Panasonic G20 είναι άπαιχτη σε αυτόν τον τομέα και σαν εικόνα και κίνηση την θεωρώ κορυφαία.
Η διαφορά τιμής φυσικά δικαιολογεί τέτοιες διαφορές .
Πάντως και οι 2 είναι πολύ καλύτερες απο όλες τις νέες σειρές LCD Sony & Samsung που είδα.