Βοήθεια για αγορά TV

Nightfall

Senior Member
19 March 2007
480
Αθήνα, Παπάγου
Γεια σας,

μετά τον πολύ πρωτότυπο τίτλο ας ξεκαθαρίσω τα πράγματα λίγο καλύτερα για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη απάντηση από τους ειδικούς.

Απόσταση θέασης : 3,5 μέτρα
Χρήση : Κυρίως DVD και δορυφορική.
Διαθέσιμα λεφτά : Μέχρι τα 1500 αν και θα προτιμούσα λιγότερα (βέβαια αν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό με λίγο παραπάνω προτείνετε το.)

Ερωτήσεις : Είναι αρκετές 37 - 40 '' ή να πάω για 42 με βάση την απόσταση ?
Αξίζει να επενδύσω κάτι παραπάνω για 1080 HD ή στην ελλαδίτσα δε θα τα χρειαστώ άμεσα. Τα 100ΗΖ κάνουν μεγάλή διαφορά ?
Υποθέτω ότι για τη χρήση που τη θέλω η LCD είναι καλύτερη από Plasma ,σωστά ?

Αν και δεν έχω ψάξει εντατικά για την ώρα έχω βρει :
Σε 37'' έχω βρεί την LG 37LC2R με 999 ευρώ
Σε 40''έχω βρεί την SAMSUNG LE40S71 με 1135 ευρώ

Αξίζουν , είναι καλές οι τιμές ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας !

για lcd δε μπορώ να βοηθήσω... υπάρχουν άλλοι συμφορουμήτες που μπορούν και σίγουρα σε λίγο θα έχεις feedback από αυτούς...
Για την απόσταση θέασης τώρα... για τα προσωπικά μου γούστα ακόμα και 42άρα θα ήταν μικρή... εγώ θα πηγαινε σε 50άρα. Βέβαια εκεί είναι πολύ ακριβό να παίξεις με lcd και θα πρέπει ίσως να κοιτάξεις προς plasma μεριά...

για lcd δε μπορώ να βοηθήσω... υπάρχουν άλλοι συμφορουμήτες που μπορούν και σίγουρα σε λίγο θα έχεις feedback από αυτούς...
Για την απόσταση θέασης τώρα... για τα προσωπικά μου γούστα ακόμα και 42άρα θα ήταν μικρή... εγώ θα πηγαινε σε 50άρα. Βέβαια εκεί είναι πολύ ακριβό να παίξεις με lcd και θα πρέπει ίσως να κοιτάξεις προς plasma μεριά...

Τι σου είναι η συνήθεια!!! Αν το άκουγα αυτό πριν από 1 μήνα θα έλεγα "τι λέει ο άνθρωπος". Τώρα όμως και μετά την 50άρα plasma τείνω να συμφωνήσω.

εδώ στεναχωριέμαι από τα 3.5 μέτρα που πήρα 42άρα... μια 65άρα θα έβαζα εγώ τώρα... ό,τι πρέπει!!! Ακόμα και προβολική αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου... size matters!!!

Γεια χαρα.

Εως τα 1,500 ευρω οι επιλογες σου σε LCD ειναι περιορισμενες. Ειτε Samsung LE-40S71 ειτε Sony 40U2000 αλλα υπαρχει και η νεα Sony 40P2530 (αντικαταστατης της U2000) που ομως εχει λιγο παραπανω (γυρω στα 1,450 αλλα μπορει να την βρεις και πιο κατω) αλλα εχει και καλυτερη εικονα απο τις δυο προηγουμενες.

Επισης σε πλασμα μπορεις να δεις την Panasonic 42PV60 η την Hitachi 42PD8600 και οι δυο γυρω στα 1100 ευρω.

Για την αποσταση θεασης που μας λες οτιδηποτε κατω απο 40" θα ειναι λιγο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !
Δε δυσκολεύτηκα να πειστώ :flipout:κοιτάω για 42'' - 47'' τώρα (με το ανάλογο αντίτοιμο φυσικά).
Για τις Plasma δε ξέρω πολλά να πω την αλήθεια είχα ακούσει παλιότερα ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με burn out (ή κάπως έτσι) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα .Από πλευράς contrast, οξύτητας και απεικόνησης μαυρων ποια υπερτερεί, Plasma ή LCD ?
Και πάλι ευχαριστώ

Αλέξανδρος

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !
Δε δυσκολεύτηκα να πειστώ :flipout:κοιτάω για 42'' - 47'' τώρα (με το ανάλογο αντίτοιμο φυσικά).

Και πολύ καλά κάνεις... Γενικά μην αφήσεις το μέγεθος να σου δημιουργεί δισταγμούς...

Για τις Plasma δε ξέρω πολλά να πω την αλήθεια είχα ακούσει παλιότερα ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με burn out (ή κάπως έτσι) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα .

Το θέμα του burn-in εξακολουθεί να υπάρχει αλλά όχι όπως παλιά. Αντιμετωπίζεται με λίγη προσοχή κατά τη χρήση της tv τον πρώτο καιρο...

Από πλευράς contrast, οξύτητας και απεικόνησης μαυρων ποια υπερτερεί, Plasma ή LCD ?

Στην κατηγορία τιμής και στο ιντσαζ που κοιτάς πιστεύω ότι η ποιότητα εικόνας των plasma είναι ανώτερη...

Στην κατηγορία τιμής και στο ιντσαζ που κοιτάς πιστεύω ότι η ποιότητα εικόνας των plasma είναι ανώτερη...

Εγω θα ελεγα οτι για να παρεις πλασμα με καλη τηλεοπτικη εικονα αρκει να δωσεις 1000-1200 ευρω ενω για αντιστοιχα καλη LCD (που βελτιωνονται ομως συνεχως) πρεπει να δωσεις 400-500 ευρω ακομη.
Βεβαια σε High Definition και βιντεοπαιχνιδια οι LCD ειναι συνηθως καλυτερες λογω μεγαλυτερης αναλυσης.

Ευχαριστώ Θάνο ! Διαβασα το τοπικ για την LG 50PC1RR 50'' και είναι αρκετά θετικά τα σχόλια.
Σχετικά με το Burn In , αν κατάλαβα καλά από διάφορα ποστ που διάβασα αρκεί να μη μείνει πολύ ώρα στατική η εικόνα και να προηγηθεί ενα διάστημα "στρωσίματος" της οθόνης όπου για 200 ώρες θα δουλεύει με χαμηλότερο contrast και έντασης χρωμάτων ?
Αρχισα να ψήνομαι αφού οι 50'' και ο σκληρός δίσκος είναι μεγάλο δέλεαρ.

Γεια χαρα.

Εως τα 1,500 ευρω οι επιλογες σου σε LCD ειναι περιορισμενες. Ειτε Samsung LE-40S71 ειτε Sony 40U2000 αλλα υπαρχει και η νεα Sony 40P2530 (αντικαταστατης της U2000) που ομως εχει λιγο παραπανω (γυρω στα 1,450 αλλα μπορει να την βρεις και πιο κατω) αλλα εχει και καλυτερη εικονα απο τις δυο προηγουμενες.

Επισης σε πλασμα μπορεις να δεις την Panasonic 42PV60 η την Hitachi 42PD8600 και οι δυο γυρω στα 1100 ευρω.

Για την αποσταση θεασης που μας λες οτιδηποτε κατω απο 40" θα ειναι λιγο.

φιλε riverws για την Hitachi 42PD8600 θα διαφωνησω γιατι δεν εχει καμια σχεση με την 9700 και γενικοτερα θεωρηται μια τηλ. που ουτε καν κυμαινεται σε τυπικα επιπεδα πλαματος.

φιλε riverws για την Hitachi 42PD8600 θα διαφωνησω γιατι δεν εχει καμια σχεση με την 9700 και γενικοτερα θεωρηται μια τηλ. που ουτε καν κυμαινεται σε τυπικα επιπεδα πλαματος.

Δυστυχως την εχω δει μονο σε High Definition (στο FNAC) στο οποιο ειχε πραγματικα πολυ καλη εικονα. Δεν την εχω δει σε standard definition. Παντως σε σχεση με την Panasonic φαινοταν να εχει πιο ακριβα πλαστικα και γενικοτερα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Δυστυχως την εχω δει μονο σε High Definition (στο FNAC) στο οποιο ειχε πραγματικα πολυ καλη εικονα. Δεν την εχω δει σε standard definition. Παντως σε σχεση με την Panasonic φαινοταν να εχει πιο ακριβα πλαστικα και γενικοτερα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

κατα την γνωμη μου εχει "κακο" μαυρο και ειναι και αρκετα σκοτεινη...

νομίζω ότι ο dp88 έχει δίκιο (δεν είμαι όμως σίγουρος)... η 9700 είναι ανώτερη από την 8600 άσχετα από το ότι φορούν το ίδιο πάνελ...

Ευχαριστώ Θάνο ! Διαβασα το τοπικ για την LG 50PC1RR 50'' και είναι αρκετά θετικά τα σχόλια.
Σχετικά με το Burn In , αν κατάλαβα καλά από διάφορα ποστ που διάβασα αρκεί να μη μείνει πολύ ώρα στατική η εικόνα και να προηγηθεί ενα διάστημα "στρωσίματος" της οθόνης όπου για 200 ώρες θα δουλεύει με χαμηλότερο contrast και έντασης χρωμάτων ?
Αρχισα να ψήνομαι αφού οι 50'' και ο σκληρός δίσκος είναι μεγάλο δέλεαρ.

Καλό ψάξιμο λοιπόν για τιμές λοιπόν... και χρειάζεται... οι καιροί είναι μεταβατικοί και παρατηρούνται μεγάλες διαφορές τιμών στην αγορα...

btw μην πας και πάρεις tv χωρίς να τη δεις και ναβεβαιωθείς ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου...

Από ψάξιμο στα e-shops μέχρι τώρα έχω βρει την :

LG 50PC1RR με 1900 ευρώ
και την Hitachi 42PD9700 με 1600

απ' οτι κατάλαβα η τιμή της Hitachi είναι πολύ καλή. Βέβαια είναι αρκετές ιντσες μικρότερη αλλά φαντάζομαι η εικόνα θα είναι πολύ καλή.
Μεγάλο μπέρδεμα και που να αρχίσω και τις βόλτες στα μαγαζιά. Και όλα αυτά μέχρι το τέλος του μήνα (δε γίνεται να μπω στο καινούριο σπίτι και να έχω ακόμα CRT 29'' στα 3,7m) :bang: