Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Επειδή πρόσφατα έψαχνα για έναν φίλο ξέρω ότι στη stepcom έτρεχε μια πολύ καλή προσφορά στον Roksan Kandy K2, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα βέβαια, ρώτα τους. Τώρα για την εμφάνισή του έχεις απόλυτο δίκιο...

Επίσης αυτό το κατάστημα κλείνει http://www.homecinema.gr/ και τα μόνα προιόντα που έχουν μείνει είναι αυτά που τρέχουν στο μπανεράκι (στο επάνω μέρος της οθόνης του σάιτ του) σε προσφορά. Εκεί (αν υπάρχει ακόμα κι αυτό) έχουν τον Yamaha AS2000 στα 1099 ευρά...

Επειδή περίπου στην ίδια "γειτονιά" ψάχνω κι εγώ και για παρόμοιο χώρο, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τις διαφορές των Yamaha A-S700 και A-S1000 (500 VS 1000 ευρώ)
Αποδίδοντας, και οι δύο 2 Χ 90 watt μήπως διαφέρουν στο βάρος (τροφοδοτικό) και μόνο ??

H διαφορα στο τροφοδοτικο δεν ειναι μονο διαφορα στο βαρος. Και βεβαια η τροφοδοσια, και πολλα στοιχεια οπως χωρητικοτητα πυκνωτων εξομαλυνσης, τρανζιστορ εξοδου και αλλων στοιχειων που στον 1000 ειναι πιο ποιοτικα, αλλαζουν προς το καλυτερο κατα μεγαλο βαθμο τον ενισχυτη με αποτελεσμα ο 1000 να ειναι ικανοτερος οδηγικα, καλυτερη δυνατοτητα παροχης ρευματος, καθαροτερος κλπ.

φιλε kyriak, οσον αφορα αυτο που ειπες για τα Κινεζικα, η παγκοσμιοποιήση εχει φερει τα πραγματα σε ενα σημειο που τα Ευρωπαικα ειναι πιο Κινεζικα απο τα γνησια Κινεζικα και αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις αν δεις τι επωνυμα υλικα χρησιμοποιουν οι Κινεζικες φιρμες στις υλοποιησεις τους. Ξεκινα τις ακροασεις σου, ακουσε οτι ειναι να ακουσεις και τελευταια ασε κανα δυο κινεζικα μηχανηματα για να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Μονο η γνωση διωχνει την οποια προκαταληψη.

Ο αντιπροσωπος της Roksan ειναι Audio Μασσελου.

Ο ΧΤΖ εχει παραπερπατησει ακομα και στον ιντερνετικο τυπο αν δεις ποσα review υπαρχουν μονο στο εξωτερικο συν αυτο το δικους μας Avmentor.

Μια συμβουλη για να μην βρεθεις προ εκπληξεων. Στα τμ που θελεις να καλυψεις, για να μπορουν τα υποψηφια ηχεια σου να καλυπτουν ικανοποητικα και με καλες σταθμες το χωρο, μην πας σε ενισχυτες κατω απο 100 στην χειροτερη περιπτωση 80 σοβαρων watt.

Aπό τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως τα 90 watt του A-S100 είναι σοβαρά, ενώ του A-S700......

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Aπό τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως τα 90 watt του A-S100 είναι σοβαρά, ενώ του A-S700......

για να μαστε δικαιοι, τα watt του 1000 ειναι πιο σοβαρα απο του 700. O A-S700 στην κατηγορια του ειναι ενας τιμιος ενισχυτης με επιδοσεις πανω κατω ιδιες με του ανταγωνισμου. Αν λογω μπατζετ επιλεγει, θα ηταν καλο να συνδυαστει με ενα οχι ρευματοβορο ηχειο για μπορει να δινει υψηλες σταθμες χωρις να δειχνει τις οποιες αδυναμιες του.

Αγόρασα τελικά τον Yamaha A-S2000 στα 1099 από το μαγαζί που πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
Ανέβηκα παραπάνω από ότι υπολόγιζα αρχικά, αλλά σκέφτηκα αφού θα δωθούν κάποια λεφτά, να δω και κάποια διαφορά και όχι να την ψάχνω κάνοντας συγκριτικά με το τωρινό σύστημα.
Λόγω έλλειψης χρόνου θα βγει από το κουτί το ΣΚ.
Θα γράψω και περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Μην προτείνετε άλλο ενισχυτές, αν θέλετε προτείνετε ηχεία :smash:
(με την ευκαιρία στο ίδιο μαγαζί υπάρχουν και τα B&W CM9 στα 1550 ευρώ, τι λέτε; )

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοηθήσατε και πιστεύω το thread να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Πολύ καλή επιλογή και σε τιμή χώμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό τον έβρισκες ακόμα και περί των 1700 ευρώ. Σε τιμή χώμα μου φαίνονται και τα B&W. Καλορίζικος και καλοάκουστος!

Αγόρασα τελικά τον Yamaha A-S2000 στα 1099 από το μαγαζί που πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
Ανέβηκα παραπάνω από ότι υπολόγιζα αρχικά, αλλά σκέφτηκα αφού θα δωθούν κάποια λεφτά, να δω και κάποια διαφορά και όχι να την ψάχνω κάνοντας συγκριτικά με το τωρινό σύστημα.
Λόγω έλλειψης χρόνου θα βγει από το κουτί το ΣΚ.
Θα γράψω και περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Μην προτείνετε άλλο ενισχυτές, αν θέλετε προτείνετε ηχεία :smash:
(με την ευκαιρία στο ίδιο μαγαζί υπάρχουν και τα B&W CM9 στα 1550 ευρώ, τι λέτε; )

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοηθήσατε και πιστεύω το thread να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Καλορίζικη η νέα αγορά σου, και με πολύ χρόνο για να την χαρείς.
Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Kαλοριζικος ο διχιλιαρος!!

Ωραιο ηχειο το CM9 ... επισης στην θεση σου θα τον ακουγα με τα ομοσταυλα Υamaha Soavo 1 μπορει να εκπλαγεις ευχαριστα.

Καλες επιλογες και ακροασεις.:ears:

Επανέρχομαι ζητώντας τη βοήθειά σας...
Σε σχέση με τον 2000, πόσα λεφτά είναι λογικό να δώσει κάποιος για ηχεία; Φαντάζομαι ούτε 500 ούτε 5000, θα λέγατε από 1000 ως 2000 ευρώ χοντρικά;
Προσωπικά θα προτιμούσα να μείνω στο 1000ρικο (και πολύ είναι για την εποχή μας) αλλά άμα είναι να δω διαφορά θα πάω και λίγο παραπάνω.

Αν πάω για τα CM9 πρέπει να γίνει τις επόμενες λίγες μέρες που θα υπάρχει η προσφορά, δε ξέρω αν προλαβαίνω για ακροάσεις. Σκεφτόμουν ότι αγοράζοντας ηχεία των 2000 στα 1550, ίσως παίρνω από τα καλύτερα για τα λεφτά που δίνω. Από την άλλη διαφορετικά ηχεία μπορεί αν και φθηνότερα να ακούγονται καλύτερα με τον Yamaha.

Αλλοιώς θα περιμένω και θα πάω για πολλές ακροάσεις, και αγοράζω προς τα Χριστούγεννα.

Και μια πολύ κρίσιμη ερώτηση. Υπάρχει η πιθανότητα (μικρή) να μπορούσε το στερεφωνικό να μετακινηθεί σε μικρότερο δωμάτιο (περίπου 12 τμ) με μεγάλο άνοιγμα σε άλλο χώρο (σαλόνι). Αν μπαίνανε τα ηχεία με την πλάτη προς το άνοιγμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι μικρό δωμάτιο και να πάω σε ηχείο βάσης (οπότε θα μπορούσα να κερδίσω σε χρήμα και ποιότητα ) ή όχι;

Χθες, Σάββατο βρήκα επιτέλους χρόνο να βγάλω τον ενισχυτή από το κουτί του.

Από εμφάνιση από μπροστά και το πλάι δε σου γεμίζει το μάτι. Το μαύρο χρώμα τον κάνει να φαίνεται ακόμη "λιγότερος" και κάνει τα πλαϊνά "ξύλα" να γίνοναται "αόρατα". Αν και προτιμώ τα μαύρα κομμάτια, όπως και είναι ότι άλλο έχω από το από 20ετίας αγορασμένο CD player μέχρι το DacMagic που αγόρασα πέρυσι, αν είχα τη δυνατότητα θα αγόραζα τον A-S2000 σε silver που δείχνει πολύ πολύ πιο ωραίος. Όπως έχω πει ο 2000 ήταν σε προσφορά στα 1099 ευρώ και υπήρχε μόνο μαύρος, και δε θα έδινα τα παραπάνω χρήματα για την ενφάνιση και μόνο με τίποτα.

Αν βέβαια τον κοιτάξει κανείς από πάνω ή από πίσω καταλαβαίνει ότι είναι κάτι διαφορετικό από τις φθηνές συσκευές. Ακόμη και η άσχετη από ηλεκτρονικά σύζυγος και τα μικρά παιδιά γουρλόσανε τα μάτια. Από πάνω μέσα από τις γρίλιες ξεχωρίζουν οι 4 ηλεκτρολυτικοί που μου θυμίζουν εκείνα τα μικρά κουτάκια αναψυκτικών. Πίσω βλέπει κανείς 8 ογκώδεις επίχρυσες μπόρνες (για 2 ζεύγη ηχείων) και επίχρυσες επίσης μπόρνες για όλες τις υπόλοιπες συνδέσεις.

Βέβαια κάποιος που ξέρει θα προσέξει στην όψη την καλή ποιοότητα και αίσθηση των διακοπτών και πίσω τις balanced εισόδους όπως και το βάρος που πλησίαζει τα 23 κιλά.

Ο Yamaha πήρε τη θέση του Rotel RA 820A (αγορασμένος πριν 20 χρόνια) στο ράφι. Θυμίζω ότι το υπόλοιπο σύστημα είναι : CD player Technics SLP 377 (20ετίας) που παίζει με DacMagic μέσω οπτικής ίνας και ηχεία B&W DM 560 (20ετίας, ηχείο βάσης bass reflex με ένα tweeter και ένα woofer 8 ιντσών). Καλώδια και ίνα, όλα no name του κιλού (!!).

Το άφησα να δουλέψει 3-4 ώρες σε πολύ πολύ χαμηλή ένταση, απλά για να μη ζεσταθεί με τη μία, ήταν και μεσημέρι....

Συνεχίζεται......

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Καλορίζικος ο ενισχυτής. Ασε τον να στρώσει καμια 200ρια ώρες και μετά από κανα τρίμηνο αφού τον συνηθίσεις και εντοπίσεις κάτι που να μην σου αρεσει τότε ψάχνεις για ηχεία. Η ακόμα καλύτερα περίμενε μέχρι να δεις άν θα πάς στον μικρότερο χώρο οπότε το συζητάμε ξανά για τα ηχεία....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

και το απόγευμα ήρθε η ώρα να ακούσω κάνα δύο σιντάκια...
έχω λίγα παλιά από Hitech που είναι υποτίθεται reference recordigs, κάτι άλλα με κλασσική μουσική επίσης υποτίθεται φοβερές εγγραφές,
αλλά τι να τα κάνεις, άμα η μουσική δε σου "μιλάει" δε πα να είναι και ζωντανή μπροστά σου, καλύτερα να ακούς από ραδιοφωνάκι

οπότε ξεκινάω με
Rainbow, John Mayall, Blue Oyster Cult, Page & Plant, Guess Who, Δάμων και Φιντίας, Megadeath, , Demetrio Stratos, Deep Purple, Canned Heat, Overkill
έτσι για να υπάρχει ποικιλία στα ακούσματα

πρώτη εντύπωση ότι μέχρι την ώρα 10 του ποτενσιόμετρου, η ένταση του ήχου είναι χαμηλότερη από του Rotel (2X30 W) με το ποτενσιόμετρο στην ίδια θέση

ΑΛΛΑ...........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

ΑΛΛΑ WTF!!!!!!!!

TI EINAI AYTO????????

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!!!!

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ????????

:drummer: :BDGBGDB55: :guitarist: :party:

Ακούω καινούριους ήχους στα ίδια CD που έχω τόσα χρόνια, ψηλά ακούγονται πιο καθαρά, μεσαία αποκτήσανε πιο ωραία χροιά ΑΛΛΑ ο χαμός γίνεται χαμηλά
ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝΕ (!!!!!!!!) τα woofer στα B&W

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ακούω τελείως διαφορετικό σύστημα, σε βαθμό που δεν ξέρω πια αν πρέπει να αλλάξω τα ηχεία (βέβαια από τη στιγμή που αναρωτιέμαι, ξέρουμε όλοι ποια θα είναι η κατάληξη).

Έδωσα 1100 ευρώ, περισσότερα από ότι υπολόγιζα αρχικά, αλλά πλέον θεωρώ ότι πολύ καλά έκανα. Ξεκίνησα για αναβάθμιση γιατί δε με ικανοποιούσε ο ήχος, και με την αλλαγή του ενισχυτή τρελλάθηκα.

Και μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι από αυτούς που αγοράζουν κάτι και νομίζουν ότι πιάσανε τον πάπα από τα @$%ίδια και φουσκώνουν από περηφάνια, πολλές φορές κατακρίνω αγορές που έχω κάνει (όπως σε άλλο φόρουμ για πολύ πολύ επώνυμο laptop που με έχει απογοητεύσει). Ούτε θέλω να πω ότι ο Yamaha είναι ο τέλειος και ο μόνος ενισχυτής. Ενδεχομένως και ειλικρινά δεν το ξέρω, μπορεί στα ίδια λεφτά ο Roksan ή ένας Cambridge Audio ή ένας Densen ή ένας NAD ή με λιγότερα ένας XTZ να ακούγονται το ίδιο καλά ή καλύτερα.

Η έπκληξή μου είναι πόσο πολύ άλλαξε ο ήχος αλλάζοντας μόνο τον ενισχυτή.

Τόσα χρόνια πίστευα ότι στον ήχο μου φταίγανε τα ηχεία ή το cd. Πήρα πέρυσι το DacMagic και διαφορά μεγάλη δεν είδα. Κατέληξα ότι μάλλον φταίγανε τα ηχεία, κυρίως για το χαμηλό που μου έλειπε ιδιαίτερα. Δεν περίμενα ότι ο ενισχυτής παίζει τόσο κρίσιμο ρόλο στο σύστημα.

Πλέον από τα λίγα ηχεία που πήγα να ακούσω δεν μπορώ να βρω μεγάλες διαφορές. Πιστεύω θα υπάρχουν και όταν ξεπεράσω την έπληξή μου να τις δω καλύτερα (τις διαφορές). Και άκουσα ηχεία όπως τα Paradigm 60, Focal 826 W, Monitor Audio RX8 που κάνουν 1400-2000 ευρώ. Αλλά το θέμα είναι πόση απόσταση κάλυψα ήδη από την αναβάθμιση που ήθελα να κάνω, μήπως είμαι ήδη στο 80% ας πούμε; (πάντα για τα λεφτά που θέλω να κινηθώ)

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ξανά σε όλους σας και να αναφέρω ιδιαίτερα τον Diamantis Svigos, που γνωστοποίησε την προσφορά για τον Yamaha, Δεν ξέρω αλλοιώς αν θα έπαιρνα τόσο καλό ενισχυτή.

Φίλε kiriak χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα... σιγά-σιγά θα γίνει ακόμα καλύτερο!!! Και ναι ο ενισχυτής παίζει κρίσιμο ρόλο στο σύστημα, πλέον έχει τη δύναμη να οδηγήσει αλλά και να ελέγξει σοβαρά τα ηχεία σου με άνεση.

Πάνω απ' όλα όμως, όπως είπε κι ο φίλος Φραγκούλης, :grinning-smiley-043 για τη μουσική!