Βοήθεια για αναβάθμιση συστήματος

Εγώ που είχα ρωτήσει στον Νάκα στην Μαλαισία όντως κατασκευάζονται αλλά με διαβεβαίωσε οτι πάντα υπάρχει ένας ιάπωνας στο τέλος της γραμμής που ελέγχει ωστε να μην υπάρχουν λάθη...
Εντάξει μην γελιόμαστε πλέον τα πάντα εκεί και στην κίνα φτιάχνονται ακόμα και οι krell.

πήγα σήμερα να ξεκινήσω να βλέπω (μάλλον να ακούω) τι παίζει.

Αρχικά ο υπάλληλος ( ; ) μου πρότεινε προ και τελικό κόστους γύρω στα 1000 και ηχεία προηγούμενο μοντέλο και demo που έδινε 500 από 1000 περίπου που κάνανε. Μου τα έβαλε μάλιστα να συγκρίνω με τα B&W 684. Τα δεύτερα μου φανήκανε καλύτερα στην ακρόαση, μη με ρωτάτε τι και πως, ίσως πιο καθαρός και πιο δυνατός ήχος, αν και ο υπάλληλος επέμενε ότι τα πρώτα ακούγονται καλύτερα. Εγώ μάλιστα στα πρώτα άκουγα και κάτι πως είναι το μπουμάρισμα αλλά σε μεσαίες σχετικά συχνότητες (άμα το κατάλαβα καλά).
Ο συνδυασμός και ε τα δύο πάντως ακουγότανε πιστεύω σαφώς καλύτερα από το σύστημα που έχω τώρα.

Στη συνέχεια και αφού προτιμώντας τα B&W το κόστος ανέβαινε κοντά στα 2000 και αφού ήρθε ο ιδιοκτήτης (; ) έβαλε να ακούσω τα B&W με τον Harman Kardon 980 και τον Yamaha A S700. O δεύτερος μου φάνηκε καλύτερος, και προφανώς δικαιολογημένα αφού είναι και πιο ακριβός (350 και 600 ευρώ αντίστοιχα).

Οπότε από 1000 + 500 για ενισχυτικά και ηχεία πήγαμε στα 600 + 900 για ενισχυτικά και ηχεία.

Θα πάω να ακούσω και αλλού, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα μπορέσω να συγκρίνω με συστήματα που δε θα τα έχω δίπλα-δίπλα.

Οι τιμές που έγραψα είναι στρογγυλεμένες και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για να μην αδικήσω κάποιο κατάστημα, καθόσον όσα λέω είναι τελείως υποκειμενικά.

Καλό θα ήταν σε κάθε ζευγάρι ηχείων - ενισχυτή να κρατάς και κάποιες σημειώσει με τις εντυπώσεις σου. Επειδή στο τέλος του πρώτου γύρου θα χαθείς και δεν θα θυμάσαι σχεδόν τίποτα θα σε βοηθήσουν αρκετά. Στον δεύτερο γύρο θα ξεχωρίσεις 2~3 συστήματα που σου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση και θα τα ακούσεις άλλη μια φορά....

Άντε και καλή αρχή! Σιγά - σιγά θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα είσαι πιο σίγουρος για τις επιλογές σου. Μου θυμίζεις εμένα πριν από 2 χρόνια όταν άρχισα να ασχολούμαι εκ νέου ύστερα από πολλά - πολλά χρόνια. :ernaehrung004:

απλά δεν ξέρω να "ακούσω". Δύσκολα βλέπω διαφορές ανάμεσα σε παραπλήσιας τιμής μηχανήματα. Επίσης μπορεί να μου αρέσει κάτι επειδή είναι εντυπωσιακό αλλά σε βάθος χρόνου να μην είναι το καλύτερο.
Πχ πας και βλέπεις τα glossy μονιτορς της applε και νομίζεις ότι έχουν καλή εικόνα, ενώ τα αντίστοιχα της eizο δίπλα σου φαίνονται ψόφια, αν όμως τα δουλέψεις λίγο η αρχική εντύπωση αναστρέφεται (έχουμε και από τα δύο στη δουλειά).
Θα δοκιμάσω να ακούσω αλλά αμφιβάλλω αν θα βγάλω άκρη.

μην αμφιβάλλεις για την ικανότητά σου να ακούσεις διαφορές!
Ούτε για την ικανότητά σου να εντοπίσεις και να θυμάσαι τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος (π.χ. Αν είναι ισορροπημένο, αν έχει πολλά μπάσα, πρίμα ή υπερισχύει η μεσαία περιοχή)
Αν έχεις reference ακούσματα, θα καταλάβεις τι είναι καλύτερο για τα χρήματά σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις, ζήτα από τα καταστήματα που θα πας για ακρόαση να σου βάλουν κάτι καλύτερο, που να αναιρεί τα προβλήματα που ακούγονται στο σύστημα του budget σου, για να καταλάβεις πως είναι το σωστότερο και τι χάνεις..

Τον ισορροπημένο ήχο θα τον καταλάβεις, πίστεψέ με.

Καλή συνέχεια στην ακρόαση ενισχυτή-ηχείων. Πρέπει να ακούσεις μερικά ζευγάρια κ να δεις ποιά είναι τα επικρατέστερα.
Αν ο πωλητής σου πει ότι το τάδε ακούγεται καλύτερα, ζήτα του να σου το εξηγήσει αυτό. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, εσύ είσαι ο κριτής.

Πάρε και ένα τηλέφωνο στη Stepcom, μάλλον έχει κάποιες καλά ταιριασμένες προτάσεις, από demo μηχανήματα ή καινούργια, που είναι μέσα στο budget σου.(Δυστυχώς το site είναι υπό ανακατασκευή λόγω προβλήματος..)

Ακόμα και στον Ορφέαhttp://www.orpheusaudio.gr/products/search_secondhand_products?page=1&tid=102, εδώ και εδώ υπαρχουν προτάσεις σε μεταχειρισμένα ή demo που έχουν ενδιαφέρον.. (π.χ. τα Monitor Audio Silver RS6 στα 550 )

Πιστεύω ότι αν το ψάξεις σωστά σε demo και μεταχειρισμένα, μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό ήχο.

Τέλος, μήν ξεχάσεις ότι πρέπει να κρατήσεις και κάποια χρήματα για καλώδια... :)

Καλή αρχή!

καλή ιδέα για σημειώσεις, αν ακούσω πολλά δε θα θυμάμαι ούτε τι άκουσα.

Επίσης ευχαριστώ για τις προτάσεις που κάνετε, υπάρχουν αξιόλογα μαγαζιά που δεν τα είχα ακούσει καν.

από το λίγο που άκουσα διαπίστωσα 'οτι ο ενισχυτής πρέπει να έχει περίσσεια ισχύος. Δεν του έδινα σημασία γιατί λόγω χώρου και λόγω διαμερίσματος δεν άκουγα σε ψηλή ένταση. Περίπου στο 1/3 του Rotel, αλλά φαίνεται ότι και εκεί ακόμη πρέπει να έχεις αρκετό περίσευμα ισχύος.

Ρίχνω και ματιές στα μεταχειρισμένα, περισσότερο για ενισχυτή, τα ηχεία τα φοβάμαι περισσότερο.

Μια καλή περίπτωση που μπορείς να δείς είναι και αυτή ενός συμφορουμήτη που κινείται κοντά στα οικονομικά σου δεδομένα κοίτα το αξίζει είναι σέτ ενισχυτή και ηχεία και τα δύο απο XTZ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=73996&page=13
post 123

Στην θεση σου θα εκανα την αναβαθμιση "ανορθοδοξα".
Θα επελεγα πρωτα το ηχειο με βαση τον χωρο και γι'αυτα θα ημουν ετοιμος να ξοδεψω και το μεγαλυτερο ποσο.
Ο RA-820 ειναι μεν μικρος αλλα πολυ καλος ενισχυτης,οποτε θα τον κρατουσα μεχρι να εβρησκα και τον ενισχυτη που θα με ικανοποιουσε στο γουστο και χωρο.
Ο αδυνατος κρικος ολων των συστηματων ειναι τα ηχεια,και εκει πρεπει να συγκεντρωθεις να βρεις το καλυτερο που μπορεις να αγορασεις.Αν ειναι τελικα το μπατζετ να παει λιγο πιο πανω,θα προτεινα να μεταθεσεις την αγορα του ενισχυτη παρα των ηχειων για λιγο αργοτερα.

πρώτα ηχεία;
Σκεφτόμουν αν πάρω τον ενισχυτή, θα μπορούσα ίσως όταν κατέληγα σε 2-3 υποψήφια ηχεία αργότερα, να τον έπαιρνα παραμάσχαλα και να τα άκουγα πως παίζουν.
Θα πάω να δω και τον ΧΤΖ τον ολοκληρωμένο, έχω διαβάσει σε μερικά threads εδώ και αλλού πολύ θετικά σχόλια.

Τώρα με προβλημάτισες. Να έπαιρνα πρώτα ηχεία; Τα B&W που άκουσα γράφουν για ειασθησία 90dB, οπότε ίσως επαρκούσε ο Rotel που έχω, προσωρινά ίσως;

Καμμία άλλη πρόταση για ηχεία;

Δεν ξέρω, τη μία σκέφτομαι να δώσω πιο πολλά λεφτά για να έχω σίγουρα αναβάθμιση, την άλλη ακούω το σύστημά μου και σκέφτομαι ότι μια χαρά ακούγεται (σε εποχή οικονομικής κρίσης και ίσως όχι μόνο).

διευκρίνηση τα B&W που άκουσα και μου άρεσαν ήταν τα 684.

Και αν κατάλαβα καλά για το χώρο μου πάω αποκλειστικά σε δαπέδου; δηλαδή τα λίγο ακριβότερα B&W CM5 για τα οποία διαβάζω πολύ καλά σχόλια, δεν τα κοιτάω καθόλου;

Μπορει το cm5 να ειναι καλο αλλα για τον χωρο σου ειναι μικρο και με σχετικα χαμηλη ευαισθησια και μινιμουμ 3,7Ω αντισταση...........ολα τα πλην δηλαδη για τα 40τμ σου

Το 684 ειναι πολυ πιο λογικο τοσο σε μεγεθος οσο και ευαισθησια.

Αν σου αρεσε δεν βλεπω τον λογο να μην πας γι'αυτο.

Απ'εκει και περα η επιλογη του ενισχυτη ειναι ευκολη υποθεση.

Ισως φαινεται περιεργο να παρεις πρωτα το ηχειο,αλλα ακολουθωντας την σειρα αυτη,ειμαι βεβαιος οτι θα κανεις πιο σωστες επιλογες.

Ενας χωρος εχει απαιτησεις στο μεγεθος του ηχειου και στην δυνατοτοτα του να "γεμιζει" τον χωρο.Απο τον χωρο και το ηχειο αρχιζουν και εξαρτωνται σχεδον ολα.

Με το 684 αφου σου αρεσει,εισαι σχεδον εκει,για ενα σωστο συστημα.

επανέρχομαι μετά από μικρή απουσία εκτός Αθήνας.

Έχω αποφασίσει πλέον να αγοράσω πρώτα τον ενισχυτή (τον οποίο ελπίζω να κουβαλήσω κατά την τελική επιλογή ηχείου αργότερα- για τα 2-3 μοντέλα που θα καταλήξω).

Λέω να πάω στο 1000ρικο για τον ενισχυτή, αν και κοιτάω (από μακριά προς το παρόν) και ιδέες μερι τα 1500.

Έχω διαβάσει πολλά σχετικά threads εδώ, παίρνω ιδέες για μοντέλα και καταστήματα.

Ψάχνω να βρω που υπάρχει ο Roksan Kandy K2 για τον οποίο έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια αν και η εμφάνισή του είναι για μένα προσωπικά απίστευτο χάλι. Ξέρει κανείς ποιος τον πουλάει; Στο ίντερνετ βρήκα Roksan μόνο στον Βιντεορυθμό αλλά δεν ξέρανε τον Kandy Κ2.

Θα ακούσω επίσης τον Yamaha S1000 (ο οποίος μου αρέσει πολύ σε εμφάνιση και στο ότι δεν πληρώνω και ούτε χρειάζομαι τηλεχειριστήριο)

Θα ακούσω και τον ΧΤΖ 100, μου αρέσει εμφανισιακά, διαβάζω καλά σχόλια, αλλά από την άλλη στον ιντερνετικό τύπο γενικότερα δεν έχει πολυπερπατήσει αν και έχει καλή τιμή και αυτό με προβληματίζει. Επίσης πληρώνω και το ενσωματωμένο DAC που δεν χρειάζομαι. Θέλω να πιστεύω ότι το DACMagic που έχω θα είναι καλύτερο (θέλω να πιστεύω είπα).

Κοιτάω επίσης Naim Nat 5i, Rotel RA-1520 και αν ανέβαινα και άλλο Cambridge Audio AZUR 840A v2, Densen B110.

Κάποια κινέζικα που προταθήκανε, μπορεί να είναι εξίσου καλά ή καλύτερα, δε γνωρίζω, αλλά θα προτιμούσα να τα αποφύγω.

Κανένα σχόλιο συγκριτικά με τα παραπάνω από κάποιους που τα έχουν ακούσει ή καμμία άλλη ιδέα;

Κοιτάω και στις αγγελίες για πιθανές λύσεις στα 600-1000 ευρώ, αλλά κάτι όχι πολύ παλιό, μάλλον λιγότερο από 5 χρόνια.

Υπενθυμίζω ότι ακούω όλο το φάσμα της rock από κλασσικό μέχρι heavy metal

Επειδή πρόσφατα έψαχνα για έναν φίλο ξέρω ότι στη stepcom έτρεχε μια πολύ καλή προσφορά στον Roksan Kandy K2, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα βέβαια, ρώτα τους. Τώρα για την εμφάνισή του έχεις απόλυτο δίκιο...

Επίσης αυτό το κατάστημα κλείνει http://www.homecinema.gr/ και τα μόνα προιόντα που έχουν μείνει είναι αυτά που τρέχουν στο μπανεράκι (στο επάνω μέρος της οθόνης του σάιτ του) σε προσφορά. Εκεί (αν υπάρχει ακόμα κι αυτό) έχουν τον Yamaha AS2000 στα 1099 ευρά...

φιλε kyriak, οσον αφορα αυτο που ειπες για τα Κινεζικα, η παγκοσμιοποιήση εχει φερει τα πραγματα σε ενα σημειο που τα Ευρωπαικα ειναι πιο Κινεζικα απο τα γνησια Κινεζικα και αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις αν δεις τι επωνυμα υλικα χρησιμοποιουν οι Κινεζικες φιρμες στις υλοποιησεις τους. Ξεκινα τις ακροασεις σου, ακουσε οτι ειναι να ακουσεις και τελευταια ασε κανα δυο κινεζικα μηχανηματα για να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Μονο η γνωση διωχνει την οποια προκαταληψη.

Ο αντιπροσωπος της Roksan ειναι Audio Μασσελου.

Ο ΧΤΖ εχει παραπερπατησει ακομα και στον ιντερνετικο τυπο αν δεις ποσα review υπαρχουν μονο στο εξωτερικο συν αυτο το δικους μας Avmentor.

Μια συμβουλη για να μην βρεθεις προ εκπληξεων. Στα τμ που θελεις να καλυψεις, για να μπορουν τα υποψηφια ηχεια σου να καλυπτουν ικανοποητικα και με καλες σταθμες το χωρο, μην πας σε ενισχυτες κατω απο 100 στην χειροτερη περιπτωση 80 σοβαρων watt.

Last edited by a moderator:
φιλε kyriak, οσον αφορα αυτο που ειπες για τα Κινεζικα, η παγκοσμιοποιησει ....

συγνωμη τους φιλους συμφορουμιτες για το τερατουργημα, σε οποιον προκαλεσα ρηξη αμφιβληστροειδους, ας μου στειλει την αποδειξη νοσηλειων, αναλαμβανω τα εξοδα, lol!

συγνωμη τους φιλους συμφορουμιτες για το τερατουργημα, σε οποιον προκαλεσα ρηξη αμφιβληστροειδους, ας μου στειλει την αποδειξη νοσηλειων, αναλαμβανω τα εξοδα, lol!

:flipout:

Πταίσμα σε όσα έχουμε κατα καιρούς δεί!!

Το διόρθωσα πάντως, για να μην αισθάνεσαι άσχημα!