Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

nickdask

New member
17 November 2010
18
καλημέρα στο foroum

Θέλω να αγοράσω μια καινούρια τηλεόραση 40-42'' μόνο.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1) Απόσταση θέασης 2.5-3 μέτρα
2) Οχι (ή πολύ σπάνια gaming), οχι PC monitor, παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος DIGEA, NovaSports και ταινίες (αvi,mkv) μέσω εξωτερικού mediaserver(WildMediaServer) που ήδη έχω καθώς και από Blue-Ray ή DVD.
3) Επιθυμητή η πρόσβαση σε Internet Services
4) 3D δεν με καίει κιόλας αν και τα πιτσιρίκαι ψήνονται
5) Οχι plasma TV γιατί δεν έχω υπομονή για στρώσιμο παρόλο που έχω διαβάσει για τα πλεονεκτήματα της.
6) Οχι Samsung λόγω διαφόρων προβλημάτων στα μοντέλα της και του απογοητευτικού after sales service.

Εχω μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξει ανάμεσα στα παρακάτω μοντέλα

α) KDL-40HX800
b) Panasonic TX-L42D25E (εδώ σε ένα review αναφέρει Film mode deinterlacing: failed 3:2/2:2 cadences in all resolutions). Δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν είναι κρίσιμο ή αν θα το παρατηρήσω στην αναφερόμενη χρήση της τηλεόρασης.

Βοηθήστε με τα φώτα σας στην επιλογή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για 2,5-3,0 μέτρα θα πρέπει να πας σε 46-50''.5)Οι plasma δεν θέλουν ιδιέταιρο ''στρώσιμο'' πλέον λόγω μεγαλύτερης ανθεκτικότητας.6)Η Samsung είναι ηγέτιδα στον χώρο των τηλεοράσεων,και με αυτό εννοώ το ότι η ποιότητα εικόνας στις lcd είναι απλά ότι καλύτερο μπορείς να βρείς.Εγώ δεν θα σου πρότεινα καμιά από τις 2 που επέλεξες.Η 46C650-46C750 είναι αρκετά εώς πολύ καλύτερες (Value for money).Σε plasma,Panasonic 50G20.Τέλος,είναι άστοχο να πάρεις Panasonic lcd.

Last edited:
Φίλε Ανδρέα (που αν κρίνω απο το επίθετο πρέπει να είμαστε συμπατριώτες)
όλα αυτά που γράφεις τα ξέρω και τα έχω ήδη διαβάσει. Η επιλογή θα γίνει ανάμεσα σε αυτές τις δύο (Για τις Samsung μέσα στο foroum έχουν αναφερθεί διάφορα περίεργα - θα μου πεις είναι να μη σου κάτσει η στραβή) και γι' αυτό και ζήτησα σύγκριση ανάμεσα σε αυτές τις δύο όπως επίσης και για κείνο το fail τεστ της panasonic.

Φυσικά αν σου έλεγα για την ΤΧ-P46G20 που είναι στα ίδια περίπου λεφτά δε θα χες κανενα ασρνητικό να πεις.

Ευχαριστω

Oι δυο LCD που αναφερεις ειναι οντως πολυ καλες αλλα για την χρηση που θελεις (DIGEA, NovaSports και ταινίες) το βελτιστο θα ηταν να παρεις πλασμα οπως η 46G20 που αναφερεις.
Ακομη και στα 200 Ηz με LCD στο ποδοσφαιρο αν διαβασεις διαφορα νηματα (πχ. Samsung C750) θα δεις οτι η εικονα δεν φτανει μια καλη πλασμα.

Το "στρωσιμο" δεν ειναι κατι το τρομερο αρκει να προσεχεις λιγο τις πρωτες 200 ωρες , και τιποτα απολυτως να μην κανεις δεν υπαρχει προβλημα.

Γεια σας παιδιά, είμαι και εγώ κάτοχος της LE8500 42 ιντσών, έχς παρατηρήσει και εγώ όταν βλέπω αγώνες ποδοσφαίρου όταν κάνει αριστερά η δεξιά η κάμερα, σε δύο σημείας της οθόνης κάθετες μαύρες γραμμές, βέβαια όχι πολύ έντονες αλλά σαν φιλμ απο πίσω ή σαν να είναι γραμμή σκόνης. Το έχετε παρατηρήσει??Σε μακρινα πλάνα πιο πολύ, και επίσης όταν κάνει μακρινά πλάνα σαν να πιξελιάζει η οθόνη. Να φωνάξω τεχνικό ???η θα μου πουν έτσι είναι!!!περιμένω τα σχόλιά σας και συμβουλές!Ευχαριστώ

Κατα φωνη ειδα αυτο πριν απο λιγο.

Ρε παιδιά αυτό το "Film mode deinterlacing: failed 3:2/2:2 cadences in all resolutions" τι είναι. Το βλέπω και στα test των plasma της Panasonic

Δε θα ξεφύγω πάνω από τις 42" (σκεφτείται τώρα βλέπω σε μια LG32LH2000 και δεν έχω πρόβλημα, απλά θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο) και κοιτούσα την TX-P42G20.

Παρεπιπτώντως αξίζει τα παραπανήσια λεφτά η TX-P42V20 ή στην πραγματικότητα δε θα καταλάβω τη διαφορά. Από ανακλάσεις πως πάνε?

Ευχαριστώ

Επειδη ενδιαφερομαι και γω για 40"-42", ελπιζω να μην χαλασω το τοπικ του συμφορουμιτη.

Βασικα οι γονεις μου χρειαζονται μια TV. Αυτη την στιγμη εχουν μια 37" LCR3 4 ετων μοντελο. Κατα πασα πιθανοτητα το συγκεκριμενο μοντελο πρεπει να βγηκε ελαττωματικο γιατι στον 1 1/2 χρονο λειτουργιας της εμφανισε μια σκια στην οθονη. Το πανελ αντικατασταθηκε αμεσα, χωρις κοστος. Ωστοσο, μετα απο ενα χρονο περιπου, δηλ. στα 2 /1/2 χρονια λειτουργιας της, ξαναεμφανιστηκε η σκια μεχρι που εχει παρει την παρακατω μορφη.
Να επισημανω οτι η TV λειτουργει 10ωρες(μ.ο)/ημερα, 365 ημερες το χρονο, για 4 χρονια. Αρκετες φορες λειτουργει απο τις 8 πμ μεχρι της 2 πμ! Η μανα κανει δουλειες και αφηνει την TV να παιζει...

Επειδη ειναι εκτος εγγυησης σκεπτονται να αγορασουν μια καινουργια. Η αποσταση ειναι περιπου 3-4μ (ευχαριστημενοι με την 37"), βλεπουν κυριως και μονο NOVA (και εγγραφες απο το PVR) και εαν η TV που αγορασουν εχει player τοτε θα τους δινω να βλεπουν και κανα divx, mkv κλπ. Σκεπτομαι να τους διαλεξω μια 40-42". Παραπανω δεν θελουν. Τιμη max.550 ευρω.

Εγω ειμαι κατοχος 2 LG σειρας LH2000 και 3000 αντιστοιχα και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Οι καινουργιες TV εχουν και την λειτουργια της εξοικονομησης ενεργειας και πιστευω οτι η νεα TV τους να κρατησει περισσοτερο.

Οι υποψηφιες TV ειναι:

LG 42LD420 (479 E)
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10054421&cmicc=skroutz

LG 42LD450 (548 E)
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10050731&cmicc=skroutz

LG 42LD550 (570 E)
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10053151&cmicc=skroutz

Samsung LE40C530 (518 E)
http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/samsung-le-40c530.php

και δεν εχω ιδεα απο plasma...
Ευχαριστω....

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10054421&cmicc=skroutz#

Η Samsung είναι ανώτερη από τις LG,δες επίσης την 40C550.Και εάν υπάρξει προσφορά και την 630.(Οι Samsung παίζουν τα πάντα (Στην κυριολεξία) από formats...).

Γιατι δεν παιρνεις μια Panasonic 42U20 η LG 42PJ550?

Kαι οι δυο ειναι καλυτερες απο ολες τις παραπανω.

Σωστό,καλή εικόνα έχουν στο τηλεοπτικό,αλλά η πρώτη δεν έχει media player,και αυτό της δεύτερης δεν είναι και το καλύτερο..

Media player αγοραζεις και με 30 ευρω.

Αν μια τηλεοραση δεν εχει καλη εικονα δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να την βελτιωσεις.

Πριν ξεχασα να βαλω την φωτο και περασε ο χρονος για edit.
Σκεφτειτε οτι η TV θα παιζει για κανα 10 ωρο...

Attachments

• 25072010081.jpg
    25072010081.jpg
    59.6 KB · Views: 79
Παρε τους μια απο τις δυο που λεω να ευχαριστηθουν εικονα.

Καμια σχεση με αυτο το χαλι που βλεπουν τωρα.

ΥΓ. Battlestar Galactica fan και εσυ?

τελικά να πάρω tx-p46g20 ή tx-p42v20. Δεν μου απάντησε ακόμα κανείς?
(Δεν νομίζω στα 2,5-3μ οι 4" διαφορά που έχουν να κάνουν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο ή μήπως κάνω λάθος?). Για 50'' δεν το συζητώ
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Δεν νομίζω στα 2,5-3μ οι 4" διαφορά που έχουν να κάνουν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο ή μήπως κάνω λάθος?

Κακως το νομιζεις αυτο.

H 46αρα εχει 20% μεγαλυτερη επιφανεια.

http://www.displaywars.com/42-inch-16x9-vs-46-inch-16x9

Ξεχνα τις 42".

Απάντηση: Re: Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Παρε τους μια απο τις δυο που λεω να ευχαριστηθουν εικονα.

Καμια σχεση με αυτο το χαλι που βλεπουν τωρα.

ΥΓ. Battlestar Galactica fan και εσυ?
Yperion, θα σεβαστω την γνωμη σου, και για να ειμαι ειλικρινης την LG 37LH3000 που αγορασα πριν 1 1/2, εσυ μου την προτεινες, λαμβανοντας υποψη τις προυποθεσεις και τα κριτηρια που ειχα θεσει, και το αποτελεσμα ειναι αυτη τη στιγμη να εχω μια ακομη LG 32LH2000 και να ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. (μην το παρεις απανω σου γιατι συχνα υπαρχει διαξιφισμος μεταξυ μας για την αποσταση τηλεθεασης και inches :argue: :proud:)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43726&page=6

Θετω τις προυποθεσεις/κριτηρια για την TV των γονεων μου:

- ανοικτη σχεδον 10 ωρες την ημερα.
- δυνατα ηχεια γιατι δεν υπαρχει A/V ενισχυτης
- οι γονεις εχουν ηλικια 75 πατερας και 64 μητερα. Σε καποιες συσκευες κατεχουν την τεχνολογια και σε καποιες αλλες οχι. πχ μπορουν ανετα να κανουν εγγραφη/διαγραφη στο pvr της NOVA αλλά δεν μπορουν να κανουν σε dvd recorder και χει μπει σε αχρησια).
- να υπαρχουν αρκετες εισοδοι διοτι η TV θα συνδεθει με τον αποκωδικοποιητη της NOVA, dvd recorder και video. Εδω θελω την βοηθεια σας. Οι περισσοτερες TV εχουν 1 scart (συνδεση αποκωδ.), 1 component (dvd, συνδεση scart και στην TV τα 5 rca?) και 1 A/V (video, συνδεση scart και στην TV τα 3 rca?). Σημειοτεον δε οτι dvd και video σπανια παιζουν.
- καλο ειναι η TV να εχει ενσωματωμενο player γιατι ειναι πιο απλος σε σχεση με εναν εξωτερικο και επισης λογω ελλειψης τεχνογνωσιας θα μπερδευονται....
- εαν ειναι plasma δεν θα εχουν υπομονη να την στρωσουν....(υποθετω)
- να εχει διαρκεια ζωης τουλαχιστον 4 χρονια με την προαναφερομενη λειτουργια της.
- προσωπικα θα με βολεψει να ειναι LG γιατι εχει το ιδιο μενου με τις δικες μου και θα ειναι πολυ πιο ευκολο να τους βοηθησω στις δυσκολιες που θα αντιμετωπισουν.

Ειμαι αναμεσα στις:
LG 42LD450
LG 42PJ550

Κοιταξε αφου εχεις ηδη LG και οι ανθρωποι ειναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμενη μαρκα καλα κανεις και ξανακοιτας παλι LG.

H αποψη μου ειναι οτι στα 430 ευρω η PJ550 απλα δεν εχει αντιπαλο σε εικονα και τιμη.

Και ο πεθερος μου πλασμα εχει και ειναι αναλογης ηλικιας , χωρις κανενα απολυτως στρωσιμο δεν εχει κανενα προβλημα.

Ισως μια περιττη διευκρινηση.
Δεν μενω με τους γονεις μου και τα σπιτια μα ς εχουν μια αποσταση περι 30 χλμ.
Οι γονεις ειναι εξοικειωμένοι με παλαιοτερο μοντελο της LG οπου δεν εχει και τοσο μεγαλη σχεση με τις σημερινες LG. Ωστοσο, μια αλλη μαρκα θα εχει περισσοτερη διαφορα αποτι TV της ιδιας μαρκας (LG).
Δηλ. θα κρατησει η plasma, ετσι δεν ειναι?
Αποτι διαβασα στο manual της plasma (LG) αναπαραγει και αρχεια mkv, χωρις χακαρισμα κλπ.
Τωρα, το οτι δεν ειναι 1080p ειναι ανουσιο να το αναφερω, γιατι οι γονεις μου δεν προκειται να καταλαβουν διαφορα.
Ελπιζω το nova να δειχνει καλα γιατι και θα ειναι συνδεδεμενο με scart.
Το οτι δεν εχει εξοδο ακουστικων ειναι καπως αρνητικο γιατι ο πατερας εχει "λιγο" βαρηκοια...και χρησιμοποιει μερικες φορες ακουστικα.

Yperion, ελπιζω να κανεις 2 στα 2 :firstprize::firstprize:

Ενταξει δεν μπορω να ξερω λεπτομερειες πχ. για ακουστικα.

Το οτι ειναι πλασμα δεν εχει σχεση με την αξιοπιστια. Οσες πιθανοτητες εχει να χαλασει μια LCD τις ιδιες εχει και μια πλασμα.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για απόφαση επιλογής τηλεόρασης 40-42''

Ισως μια περιττη διευκρινηση.
Δεν μενω με τους γονεις μου και τα σπιτια μα ς εχουν μια αποσταση περι 30 χλμ.
Οι γονεις ειναι εξοικειωμένοι με παλαιοτερο μοντελο της LG οπου δεν εχει και τοσο μεγαλη σχεση με τις σημερινες LG. Ωστοσο, μια αλλη μαρκα θα εχει περισσοτερη διαφορα αποτι TV της ιδιας μαρκας (LG).
Δηλ. θα κρατησει η plasma, ετσι δεν ειναι?
Αποτι διαβασα στο manual της plasma (LG) αναπαραγει και αρχεια mkv, χωρις χακαρισμα κλπ.
Τωρα, το οτι δεν ειναι 1080p ειναι ανουσιο να το αναφερω, γιατι οι γονεις μου δεν προκειται να καταλαβουν διαφορα.
Ελπιζω το nova να δειχνει καλα γιατι και θα ειναι συνδεδεμενο με scart.
Το οτι δεν εχει εξοδο ακουστικων ειναι καπως αρνητικο γιατι ο πατερας εχει "λιγο" βαρηκοια...και χρησιμοποιει μερικες φορες ακουστικα.

Yperion, ελπιζω να κανεις 2 στα 2 :firstprize::firstprize:

Φίλε δεν έχει ούτε audio out(RCA καρφάκια); Αυτό μάλιστα είναι προτιμότερο γιατί έτσι θα ακούνε καί απ'τα ακουστικά καί απ'τα ηχεία της TV. 4way δηλαδή!