Βοήθεια για διακοπές στην Ίο

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,166
Clermont-Ferrand, France
Παιδιά ξέρει κανείς από Ίο? Βρήκα αυτό εδώ http://www.villamata.gr και το σκέφτομαι. Είναι κοντά στην θάλασσα και γενικά βλέπω καλά reviews. Απλά επειδή είμαστε με το νεογέννητο, δεν ξέρω εάν τόσο κοντά στην χώρα είναι καλά.
Είμαστε μεταξύ Ίο και Σαντορίνη για την ώρα. Απλά στην Ίο το δωμάτιο πάει στα 50 ενώ στην Σάντο στα 85. Μιλάω πάντα για studio λόγω μωρού.
Γενικά λόγω των πολλών ημερών (10) που θα πάμε δεν θέλω να πάρω ρίσκο.

Δεν έχω παει στην Ίο, αλλά η Σαντορίνη σίγουρα δεν ειναι το ιδεώδες μέρος για να πας με μωρό (αν και το δικό σας ειναι πολύ μικρό και φαντάζομαι πως έτσι κι αλλιώς δεν θα παίζει ακόμη με κουβαδάκια στην μαυρη παραλία....)

Απ' όσο ξέρω η Ίος έχει δυο "πρόσωπα": ένα γι' αυτούς που πάνε για διασκέδαση (νταβαντούρι και ξενύχτι μέχρι πρωίας) και ένα για πιο χαλαρές καταστάσεις. Αυτό αντικατοπτρίζεται αρκετά και στο μέρος που θα μείνεις.

Εγώ έχω πάει στην Ίο πριν 2-3 χρόνια καθαρά για χαβαλέ και ξενύχτι. Έτσι δεν έχω γνωρίσει το άλλο της πρόσωπο. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως οι... ξενύχτηδες τριγυρνάνε μεταξύ Χώρας το βράδυ και Μυλοπότα τις υπόλοιπες ώρες (η βασική παραλία πολύ κοντά στη Χώρα). Τώρα, το ξενοδοχείο που έχεις βρει απ' ό,τι κατάλαβα είναι μεταξύ λιμανιού και Χώρας, δηλαδή επίσης δίπλα στη Χώρα. Σ' εκείνη την περιοχή πέρασα 2-3 φορές, κατά βάση όταν πήγαινα κι όταν έφευγα. Απ' ό,τι είδα έμεναν επίσης πολλοί "ξενύχτηδες" εκεί.

Άρα ίσως να μην είναι το καλύτερο μέρος για να μείνεις, έχοντας ως στόχο χαλαρές διακοπές. Μήπως να κοιτάξεις και σε κάποια άλλη περιοχή της Ίου (από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλες παραλίες); Στο μέρος που είναι το ξενοδοχείο που έχεις βρει, η βασική κοντινή παραλία είναι ο Μυλοπότας όπως ανέφερα παραπάνω η οποία είναι τεράστια μεν αλλά ζήτημα αν είδα 2-3 οικογένειες (βέβαια δεν πρόσεχα κιόλας τους οικογενειάρχες...).

Από την άλλη το γεγονός ότι στην περιοχή κυκλοφορεί πολλή νεολαία δε σημαίνει ότι θα είναι άσχημα και για οικογένειες. Η χώρα της Ίου είναι πανέμορφη και σφύζει από ζωή όλο το βράδυ (μιλάμε για χαμό, σε μερικά στενά δε χωράς να περάσεις). Αλλά αυτά από αργάμιση και μετά. Σε πιο χαλαρές ώρες είναι πολύ πιο νορμάλ και σαφώς αξίζει να τη δεις.

Επίσης θυμάμαι και αρκετά πολύ όμορφα ξενοδοχεία στην περιοχή γύρω απ' τη Χώρα (δηλαδή εκεί που γίνεται ο χαμός) τα οποία φιλοξενούσαν κυρίως πιο "μεγάλο" κόσμο (όταν λέω "μεγάλο" εννοώ πάνω από 30-35 γιατί οι... ξενύχτηδες εκεί έχουν μέσο όρο ηλικίας 20-25).

Δεν ξέρω αν σε βοηθάνε αυτά που λέω, καταλαβαίνω ότι επικεντρώνομαι στην τουριστική πλευρά της Ίου, αλλά αυτή έχω ζήσει και γι' αυτό δε θέλω να πω κάτι που να μην ισχύει για την "ήρεμή" της πλευρά.

Από την Νιο ξέρω αρκετά,ότι θες από μαγαζιά στείλε μου πμ,από παραλίες η ''Τζαμαρία'' είναι τοπ για την περίπτωση σου (θα γνωρίσεις όλες τις οικογένειες με νεογέννητα :2thumb22sup:) και η Αγία Θεοδότη.Το νησί αυτή την εποχή αν και αναπτύσσεται παίζει ακόμη αρκετή καφρίλα.Όπου και αν πάτε καλά να περάσετε.