Βοήθεια για Δικάναλο σύστημα τι λείπει?

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής. Έχω έναν ΟΝΚΥΟ 906 για home theatre o οποίος χρησιμοποιείται για ενίσχυση του κεντρικού και ως προενισχυτής για τα υπόλοιπα.
Από εκεί και μετά υπάρχουν δύο Behringer 2500 με κάποιες βελτιώσεις (τροφοδοσία, καλώδια, πυκνωτές) που οδηγούν τα μπροστά και πίσω αντίστοιχα.
Τα ηχέια είναι B&W 683 μπροστά http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/600_Series/683.html
B&W CM5 πίσω http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/CM_Series/CM5.html
και ΗΤΜ61 για κεντρικό. http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/600_Series/HTM61.html

Η χρήση ως τώρα ήταν κυρίως ταινίες και κατά δευτερο λόγο μουσική. Τώρα τελευταία βέβαια αυτό εχει αντιστραφεί και έτσι έχω αρχίσει να αισθάνιμαι ότι το σύστημα δνε είναι αρκετό.
Πηγή είναι ένα δυνατο pc (με μητρική asus Ρ8Η77-Μ http://www.asus.com/Motherboards/P8H77M/ με κάρτα ήχου βασισμένη σε Realtek® ALC887) συνδεδεμένο με τον ενισχυτή μέσω HDMI για τις ταινείες και οπτική για δικάναλο (αν και δεν υπάρχει διαφορά).

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι ο δικάναλος ήχος δεν με ικανοποιεί ακόμα και σε pure mode του ονκυο.
Σκεφτόμουν τη λύση αγοράς κάποια άλλης κάρτας ή οτιδήποτε (????)...

Επίσης θεωρώ ότι οι ενισχυτές μου είναι στα όρια τους και δεν οδηγούν σωστά τα ηχεία μου.

Θα ήθελα λοιπόν τις σκέψεις σας...

Δεν το έχω σκεφτεί γιατί δεν ξέρω τι μου λείπει...

Αρχικά σκεφτόμουν να προσθέσω έναν e-motiva http://shop.emotiva.com/collections/amplifiers/products/xpa-2-gen-2 για τα μπροστά και για να υποστηρίξει το δικάναλο και να αφήσω τους berry πίσω και κέντρο...
Από την άλλη μου περνούσε από το μυαλό μια κάρτα ήχου η DAC ακόμα και μόλις μια behringer 222 για δοκιμή...

Επίσης έχω στο μυαλό μου ότι σύντομα αλλάζω σπίτι (σε μερικούς μήνες) το οποίο θα διαθέτει και αποκλειστικό χώρο για ακρόαση και θέαση....

Το ξέρω ότι δεν είμαι σαφής αλλά δεν ξέρω τι χρειάζομαι... Αν χρειάζομαι ενισχυτή τότε 700 ίσως παραπάνω αν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση...
Διάβασα και αυτό http://www.hometheatershack.com/for...ro-amp-emotiva-xpr-5-vs-behringer-ep2500.html
και αποθαρύνθηκα οπότε στράφηκα προς την πηγή ως πρόβλημα.

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια εξωτερική κάρτα (πχ behrimger uca 222, ένα prodigy cube, μια xonar?)...
Έχω μπερδευτεί...

Νομίζω ότι το πλέον σώφρων είναι να περιμένεις να μετακομίσεις...
Να δείς τον νέο (και αποκλειστικό) χώρο... μεγέθη, στήσιμο κλπ... και μετά να συζητήσουμε ξανά για αλλαγές στα μηχανάκια...

Ο νέος χώρος μπορεί να προβάλλει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που ακούς τώρα.

Δεν έχεις άδικο η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν και εγώ... απλά τώρα τελευταία δεν με ικανοποιεί να ακούω μουσική και μου έχει γίνει εμμονή

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να οφείλεται στο pc η στην (κατά τη γνώμη μου) αδυναμία να οδηγηθούν σωστά τα b&w

Καλησπέρα και πάλι...
Λοιπόν ας τα πάρω από την αρχή... το πρώτο πράγμα που με χαλάει είναι ότι ή έχω αρχίσει και κουφαίνομαι (ή να τα έχω συνηθίσει) ή πλέον δεν έχω την ένταση που θυμόμουνα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικά καλώδια, άλλαξα θέση τίποτα. Το κακό είναι ότι είναι υποκειμενικά συμπεράσματα. Από την άλλη πλευρά δοκίμασα να αλλάξω τους τελικούς καθώς και να τα οδηγήσει ο ΟΝΚΥΟ όλα αλλά εκεί είναι πλέον σαφής η διαφορά... δεν τα καταφέρνει και ο ήχος είναι ρηχός.

Στο δικάναλο που με ενδιαφέρει και περισότερο, ο ήχος δεν είναι γεμάτος και δεν υπάρχει βάθος (αν μπορώ να εκφρασω τί ακούω και έχοντας πάντα στο μυαλο την υποκειμενικότητα του θέματος, καθώς και ότι πρίν είχα ένα πικαπ dual όχι κάτι ιδιαίτερο, ένα sony SACD, ένα δικάναλο technics και ηχεία crystal audio - περιόδου 1992-5 εκτός του cd).

Όταν είχα μεταβεί στα B&W είχα πάθει τη πλάκα μου, θεωρούσα ότι ο ήχος δεν υπήρχε... τώρα θεωρώ ότι απλά ακούγονται... Δεν ξέρω τί λείπει αλλά αισθάνομαι ότι το ηχειο δεν αποδίδει. Για να διαλέξω τα συγκεκριμένα και τον συνδυασμό τους ειδικότερα έφαγα αρκετές ώρες ακκρόασης με διάφορα cd... και είχα βρεί αυτό που θεωρούα ότι μου ταίριαζε...τώρα θα στρεφώμουν σε κάτι άλλο...

Να σημειώσω ότι η στροφή στο δικάναλο είναι πιο πρόσφατη, ενώ πρέπει να σημειώσω, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι, το μόνο που έχει αλλάξει στο σύστημα είναι το pc στο οποίο κάηκε η μητρική και αντικαταστάθηκε με άλλη... αλλά από οπτική ίνα ήταν η παλιά το ίδιο είνια και η νέα...

Είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί δεν ξέρω τι λείπει...και σίγουρα δνε μπορώ να το εκφράσω με σαφήνεια...
Ελπίζω να μην σας κουρασα..

η αλήθεια είναι ότι άλλαξα pc πρόσφατα σχετικά καθώς κάηκε το m/b και ο ήχος δεν με ικανοποιεί καθόλου. Το κακό είναι ότι είχα ένα SONY SACD το οποίο πούλησα και αντικατέστησα με το pc

Καλημέρα,
όταν πρωτοάκουσες τα B&W, η ακρόαση έγινε με τον δικό σου ενισχυτή ή με κάποιον άλλο δικάναλο; Γιατί επειδή έχω περάσει και εγώ από τον κυκεώνα του να ακούσω μουσική με τη χρήση av ενισχυτή και τελικά κατέληξα ότι έφταιγε ο ενισχυτής, δες μήπως μπορείς να δοκιμάσεις να ακούσεις στο χώρο σου τα ηχεία σου με έναν αμιγώς στερεοφωνικό ενισχυτή.
Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα και μετά θα κοιτούσα αν φταίει κάτι άλλο στην αλυσίδα των μηχανημάτων σου.

Καλημέρα, τα είχα ακούσει με άλλους ενισχυτές αλλα όχι κάτι εξωτικό... Έχει περάσει καιρός και από τότε...Όταν όμως βελτίωσα τoν ένα berry θυμάμαι τη διαφορά...
Μήπως φταίει η πηγή? Από την εμπειρία σας τί πιστέυετε?

Καλησπέρα και πάλι...
Λοιπόν ας τα πάρω από την αρχή... το πρώτο πράγμα που με χαλάει είναι ότι ή έχω αρχίσει και κουφαίνομαι (ή να τα έχω συνηθίσει) ή πλέον δεν έχω την ένταση που θυμόμουνα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικά καλώδια, άλλαξα θέση τίποτα. Το κακό είναι ότι είναι υποκειμενικά συμπεράσματα. Από την άλλη πλευρά δοκίμασα να αλλάξω τους τελικούς καθώς και να τα οδηγήσει ο ΟΝΚΥΟ όλα αλλά εκεί είναι πλέον σαφής η διαφορά... δεν τα καταφέρνει και ο ήχος είναι ρηχός.

Θα μπορούσα να σου γράψω ένα κατεβατό αλλά θα αρκεστώ σε μερικές προτάσεις.
Έχεις πειραγμένα μηχανήματα και ψάχνεις να βρεις αλλού το πρόβλημα?
Πέταξε τα από το σύστημα και δώσε την ευκαιρία για λίγο καιρό στην ακοή σου να επιστρέψει σε φυσιολογικές καταστάσεις.

Καλημέρα, τα είχα ακούσει με άλλους ενισχυτές αλλα όχι κάτι εξωτικό... Έχει περάσει καιρός και από τότε...Όταν όμως βελτίωσα τoν ένα berry θυμάμαι τη διαφορά...
Μήπως φταίει η πηγή? Από την εμπειρία σας τί πιστέυετε?

Όταν είχες κάνει την ακρόαση, θυμάσαι αν οι ενισχυτές ήταν πολυκάναλοι ή στεροφωνικοί. Δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος εξωτικός ενισχυτής. Η διαφορά μεταξύ ενός πολυκάναλου και ενός στεροφωνικού στα ίδια χρήματα είναι πολύ μεγάλη υπερ του στεροφωνικού.

Η πηγή θα μπορούσε να φταίει, αν και για να το καταλάβεις θα πρέπει να παρεμβάλεις κάποιο dac μεταξύ πηγής και ενισχυτή.

Επιμένω πάντως για τον ενισχυτή, δοκίμασε κάποιον στεροφωνικό ενισχυτή έστω και από κάποιον γνωστό σου, να δεις αν παίρνεις αυτό που σου λείπει.

Πέταξε τα από το σύστημα και δώσε την ευκαιρία για λίγο καιρό στην ακοή σου να επιστρέψει σε φυσιολογικές καταστάσεις.

Συμφωνώ!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για Δικάναλο σύστημα τι λείπει?

Από το pc,πως παίζεις;Με τι media player;

Tα παίζω μέσω media player η winamp και από χθές εγκατέστησα το Foobar2000. H σύνδεση είναι μέσω οπτικής με την onboard κάρτα του motherboard (ASUS Ρ8Η77-Μ με κάρτα ήχου βασισμένη σε Realtek ALC887)

Θα μπορούσα να σου γράψω ένα κατεβατό αλλά θα αρκεστώ σε μερικές προτάσεις.

Θυμάμαι ότι αμέσως μετά τις μετατροπές ο ήχος ήταν πιο σφιχτός με καλύτερο έλεγχο από πρίν - Ουσιαστικά μου φαινόταν βελτιωμένος και χωρίς το gain των τελικών να είναι τερματισμένο

Συγνώμη για τα πολλά ποστ αλλά δεν ήξερα να κάνω multiquote :BDGBDGB53:

Όταν είχες κάνει την ακρόαση, θυμάσαι αν οι ενισχυτές ήταν πολυκάναλοι ή στεροφωνικοί. Δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος εξωτικός ενισχυτής. Η διαφορά μεταξύ ενός πολυκάναλου και ενός στεροφωνικού στα ίδια χρήματα είναι πολύ μεγάλη υπερ του στεροφωνικού.

Η πηγή θα μπορούσε να φταίει, αν και για να το καταλάβεις θα πρέπει να παρεμβάλεις κάποιο dac μεταξύ πηγής και ενισχυτή.

Επιμένω πάντως για τον ενισχυτή, δοκίμασε κάποιον στεροφωνικό ενισχυτή έστω και από κάποιον γνωστό σου, να δεις αν παίρνεις αυτό που σου λείπει.

Δεν θυμάμαι να πώ την αλήθεια, αλλά φαντάζομαι ότι θα χρησιμοποιούσαν πολυκάναλους, εκτός από κάποιες περιπτώσεις (σε άλλα ηχεία) που ούτως ή άλλως ήταν εκτός budget

Τί προτείνεις? σκεφτόμουν για αρχή με το ελάχιστο κόστος μια behringer 222 ή μια audiotrack prodigy cube (κάτι εξωτερικό γιατί έχω ένα πολύ μικρό κουτί με αντιστοιχο τροφοδοτικό και αποστάσεις μεταξύ εξαρτημάτων)

Last edited:
Με τις κάρτες ήχου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Προσωπικά προτίμησα να πάρω dac για τη σύνδεση του laptop μου με τον ενισχυτή. Ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτεις υπάρχουν αξιόλογα dac. Βέβαια θα σου επαναλάβω ότι πριν προβείς σε κάποια αγορά καλό θα ήταν να διαπιστώσεις ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα στο σύστημα σου και να κινηθείς μετά ανάλογα.
Συγνώμη που επιμένω σε αυτό αλλά επειδή ταλαιπωρήθηκα για πάνω από ένα χρόνο επιμένοντας με τη χρήση πολυκάναλου ενισχυτή να φτιάξω καλό δικάναλο ήχο και το μόνο που κατάφερα τελικά είναι να πετάξω χρήματα αλλάζοντας πηγές και καλώδια, μέχρι να καταλάβω ότι οι πολυκάναλοι ενισχυτές απλά δεν κάνουν για μουσική.

Last edited:
Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής. Έχω έναν ΟΝΚΥΟ 906 για home theatre o οποίος χρησιμοποιείται για ενίσχυση του κεντρικού και ως προενισχυτής για τα υπόλοιπα.
Από εκεί και μετά υπάρχουν δύο Behringer 2500 με κάποιες βελτιώσεις (τροφοδοσία, καλώδια, πυκνωτές) που οδηγούν τα μπροστά και πίσω αντίστοιχα.
Τα ηχέια είναι B&W 683 μπροστά http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/600_Series/683.html
B&W CM5 πίσω http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/CM_Series/CM5.html
και ΗΤΜ61 για κεντρικό. http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/600_Series/HTM61.html

Η χρήση ως τώρα ήταν κυρίως ταινίες και κατά δευτερο λόγο μουσική. Τώρα τελευταία βέβαια αυτό εχει αντιστραφεί και έτσι έχω αρχίσει να αισθάνιμαι ότι το σύστημα δνε είναι αρκετό.
Πηγή είναι ένα δυνατο pc (με μητρική asus Ρ8Η77-Μ http://www.asus.com/Motherboards/P8H77M/ με κάρτα ήχου βασισμένη σε Realtek® ALC887) συνδεδεμένο με τον ενισχυτή μέσω HDMI για τις ταινείες και οπτική για δικάναλο (αν και δεν υπάρχει διαφορά).

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι ο δικάναλος ήχος δεν με ικανοποιεί ακόμα και σε pure mode του ονκυο.
Σκεφτόμουν τη λύση αγοράς κάποια άλλης κάρτας ή οτιδήποτε (????)...

Επίσης θεωρώ ότι οι ενισχυτές μου είναι στα όρια τους και δεν οδηγούν σωστά τα ηχεία μου.

Θα ήθελα λοιπόν τις σκέψεις σας...

Eγώ απο τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω οτι αυτό που λείπει είναι το δικάναλο σύστημα.. Είσαι για ριζικές αλλαγές ειδικά στον ενισχυτή αν πραγματικά θέλεις κάτι καλύτερο..

Νομίζω ότι το πλέον σώφρων είναι να περιμένεις να μετακομίσεις...
Να δείς τον νέο (και αποκλειστικό) χώρο... μεγέθη, στήσιμο κλπ... και μετά να συζητήσουμε ξανά για αλλαγές στα μηχανάκια...

Ο νέος χώρος μπορεί να προβάλλει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που ακούς τώρα.

Σοφά λόγια..