Βοήθεια για DivX με sony 40D3000!!

georgebest

Established Member
25 May 2007
163
Όταν παίζω DivX ταινίες (από internet) οι μάύρες μπάρες είναι πολύ μεγάλες πάνω και κάτω. Για επιλογή εικόνας μου βγάζει μόνο 3 επιλογές (smart, ευρεία και zoom). Τί μπορώ να κάνω για να βλέπω την ταινία με μικρότερες μπάρες. Έχω φίλο που μου είπε ότι στην Toshiba του έχει επιλογή που μπορεί και το μεγαλώνει ακόμα και σε όλη την οθόνη. Please HELP!!!

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δηλωσεις απο το dvd-player οτι η tv σου ειναι 4/3...ετσι θα δειξει σε μεγαλυτερο μερος της οθονης,ΟΜΩΣ γιατι θελεις να κανεις κατι τετοιο? Τα αρχεια που εχεις ειναι,φανταζομαι,ταινιες που κατα 99% εχουν "τραβηχτει" με videocamera απο αιθουσα προβολης η το format τους ειναι 2,35:1 , πραγμα που σημαινει οτι οσο προσπαθεις να τις "μεγαλωσεις" τοσο χειροτερη θα γινεται η εικονα,θα χαλαει η ολη γεωμετρια και θα χασεις σχεδον ολο το ευρος της εικονας!

Tις μικροτερες μπαρες (η και καθολου) θα τις εχεις με το Zoom (μαλλον αυτο θα χρησιμοποιει ο φιλος σου) , επειδη ομως ετσι θα χανεις πληροφορια μπορεις να χρησιμοποιησεις το smart που μειωνει τις μπαρες ξεχειλωνοντας την εικονα..

Όχι Rivers ο φίλος μου δεν χρησιμοποιεί το zoom. Μου είπε ότι στην Toshiba έχει αρκετές επιλογές για ρύθμιση εικόνας και όχι μόνο 3 σαν την sony. Οπότε καταφέρνει και τις μειώνει με μια επιλογή cinema ή film δεν θυμάμαι καλά.

Όχι Rivers ο φίλος μου δεν χρησιμοποιεί το zoom. Μου είπε ότι στην Toshiba έχει αρκετές επιλογές για ρύθμιση εικόνας και όχι μόνο 3 σαν την sony. Οπότε καταφέρνει και τις μειώνει με μια επιλογή cinema ή film δεν θυμάμαι καλά.

Οσο μεγαλωνει προς τα πανω η εικονα μεγαλωνει και η παραμορφωση.

Επιτελους μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκαμε και τον μοναδικο τομεα που υπερτερουν οι Toshiba των Sony. Εχουν πιο πολλες επιλογες "ξεχειλωματος" της εικονας!

Πες του να το κανει σε μια ταινια 2,35:1 απο αρχειο dvix να δουμε τι θα γινει!
(να εισαι και εσυ μπροστα!) ;)

Εγω με δηλωμένα όλα 16:9 (16:9 στο dvd, και Wide στην tv) τα βλέπω όλα μια χαρα. Μηπως τα divx σου εχουν περιλαμβάνουν και τις μαυρες μπάρες?

Οταν το βλεπεις στον υπολογιστή, το παραθυρό σου έχει και μαυρες μπάρες?

Ναι έχει και στο pc μαύρες μπάρες. Γιατί ξέρει κανείς κανένα site από όπου κατεβάζεις ταινίες χωρίς μπάρες???? Δεν έχω βρει ποτέ μου κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει παρακαλώ με pm στείλτε πληροφορίες.Ευχαριστώ!!

Χμμμ..φρόντισε να κατεβάζεις dvdrips. Συνηθως αναφέρεται στο όνομα του αρχειου.

Όταν παίζω DivX ταινίες (από internet) οι μάύρες μπάρες είναι πολύ μεγάλες πάνω και κάτω. Για επιλογή εικόνας μου βγάζει μόνο 3 επιλογές (smart, ευρεία και zoom). Τί μπορώ να κάνω για να βλέπω την ταινία με μικρότερες μπάρες. Έχω φίλο που μου είπε ότι στην Toshiba του έχει επιλογή που μπορεί και το μεγαλώνει ακόμα και σε όλη την οθόνη. Please HELP!!!

Ποια πηγη χρησιμοποιεις για να βλεπεις τα divx? DVD/Divx player η το pc συνδεδεμενο με την τηλεοραση? Οποια και αν ειναι η πηγη απο κει πρεπει να παιξεις με της ρυθμισεις

Χρησιμοποιώ DVD Player και κατεβάζω DVDRip ταινίες αλλά έχουνε και αυτές μαύρες μπάρες. Ξέρει κανείς κάτι διαφορετικό????