Βοηθεια για dvd player

safer97

Established Member
28 April 2010
149
Καλησπερα σε ολους!
Επειδη θελω να αγορασω δωρο ενα dvd player σε μια θεια μου, η οποια δεν εχει ιδεα απο τεχνολογια θα ηθελα τη βοηθεια σας σε 2-3 πραγματακια.
Καταρχας τα δεδομενα:
To dvd player θελω να εχει οπωσδηποτε usb και να διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους γιατι θα την προμηθευω εγω με υλικο.Το θεμα ειναι πως θα συνδεθει σε μια τηλεοραση 19'' hd ready. Σε μεγαλυτερη τηλεοραση δεν υπαρχει περιπτωση να μπει για τον επομενο χρονο αφου αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει (μια παλια crt sony vega εχει παραδωσει πνευμα) και δεν προκειται να αγοραστει αλλη για το διαστημα που ανεφερα λογω πανελληνιων της μικρης ξαδερφης μου:HTEHETH63:.
θα ηθελα να με βοηθησετε λοιπον στα εξης:
1) Σε τοσο μικρων ιντσων τηλεοραση αξιζει να παω σε dvd με συνδεση hdmi, μιας και η τηλεοραση διαθετει υποδοχη ή δεν προκειται να υπαρξει διαφορα;
2) Αν ναι χρειαζεται να κοιταξω σε dvd που κανει upconversion σε 720p ή εκει και αν δεν προκειται να υπαρξει καμια διαφορα σε τοσο μικρη tv;

ολα αυτα τα ρωταω γιατι εχω καταληξει σε δυο dvd με hdmi που ειναι γυρω στα 40Ε αλλα αμφιβολου ποιοτητας (turbo-x hd100, hyundai 3931) και δυο αντιστοιχα πιο ακριβα αλλα θεωρητικα πιο αξιοπιστα (toshiba 590, philips 3360). Αν ομως ειναι υπερβολη να παω σε κατι τετοιο υπαρχουν και αλλες επιλογες οικονομικες και αξιοπιστες οπως το toshiba sd291 που θα μπορουσα να κοιταξω.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

τα philips παλιότερα ήταν τα μόνα στα οποία οι υπότιλοι ήταν διάφανοι στα divx και δεν ήταν σε πλάισιο όπως στα sony. Εγώ θα σου πρότεινα με hdmi για κάποια ίσως μελοντική χρήση.

Καλησπερα σε ολους!
Επειδη θελω να αγορασω δωρο ενα dvd player σε μια θεια μου, η οποια δεν εχει ιδεα απο τεχνολογια θα ηθελα τη βοηθεια σας σε 2-3 πραγματακια.
Καταρχας τα δεδομενα:
To dvd player θελω να εχει οπωσδηποτε usb και να διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους γιατι θα την προμηθευω εγω με υλικο.Το θεμα ειναι πως θα συνδεθει σε μια τηλεοραση 19'' hd ready. Σε μεγαλυτερη τηλεοραση δεν υπαρχει περιπτωση να μπει για τον επομενο χρονο αφου αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει (μια παλια crt sony vega εχει παραδωσει πνευμα) και δεν προκειται να αγοραστει αλλη για το διαστημα που ανεφερα λογω πανελληνιων της μικρης ξαδερφης μου:HTEHETH63:.
θα ηθελα να με βοηθησετε λοιπον στα εξης:
1) Σε τοσο μικρων ιντσων τηλεοραση αξιζει να παω σε dvd με συνδεση hdmi, μιας και η τηλεοραση διαθετει υποδοχη ή δεν προκειται να υπαρξει διαφορα;
2) Αν ναι χρειαζεται να κοιταξω σε dvd που κανει upconversion σε 720p ή εκει και αν δεν προκειται να υπαρξει καμια διαφορα σε τοσο μικρη tv;

ολα αυτα τα ρωταω γιατι εχω καταληξει σε δυο dvd με hdmi που ειναι γυρω στα 40Ε αλλα αμφιβολου ποιοτητας (turbo-x hd100, hyundai 3931) και δυο αντιστοιχα πιο ακριβα αλλα θεωρητικα πιο αξιοπιστα (toshiba 590, philips 3360). Αν ομως ειναι υπερβολη να παω σε κατι τετοιο υπαρχουν και αλλες επιλογες οικονομικες και αξιοπιστες οπως το toshiba sd291 που θα μπορουσα να κοιταξω.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
Φίλε μου στην 19'' hd ready μήπως έχεις πρόβλημα με τους εξωτερικους υποτιτλους.
Τα περισσότερα dvd player δεν έχουν ή έχουν λίγες επιλογές με το μέγεθος των υπότιτλων.
Και εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις dvd player με hdmi για μελλοντική χρήση.
Τα περισσότερα dvd player(με hdmi) σήμερα βγάζουν 1080i ή 1080p ,τα οποία μπορείς να τα ρυθμίσεις να βγάζουν 720p για να ταιριάξουν με την τηλεόραση.
Τα μοντέλα που γράφεις δεν τα ξέρω,εγώ άν έπαιρνα dvd player θα έπαιρνα toshiba.Έχω πάρει δυό dvd player(με hdmi) toshiba και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Για να δει τους υπότιτλους η θεια σου σε 19άρα τηλεόραση θα πρέπει να βλέπει από απόσταση μισού μέτρου......

κοιτα σε 21'' που ειχα εγω σπιτι μου πριν παρω τη u20 δεν ειχα κανενα θεμα με ενα dvd player hyundai 330 που εβγαζε σχετικα μικρους υποτιτλους οταν ηταν εξωτερικοι. Θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα λες η 19''; :bigcry:
Απο τα dvd που εβαλα μονο στο philips μπορεις να πειραξεις το μεγεθος των υποτιτλων με custom firmware. Εχεις καποια αλλη προταση να μου κανεις;

Για ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους χρησιμοποιώ media player, συνεπώς δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ποια DVD players υποστηρίζουν Ελληνικούς υπότιτλους και αλλαγή μεγέθους ή της θέσης αυτών.

λοιπον εντελει πηρα το turbo-x που ηταν το πιο φθηνο dvd player με hdmi. ολα καλα, το μηχανακι προς το παρον φαινεται τιμιο για τα 35Ε που εδωσα για να το παρω. Το θεμα ομως που αντιμετωπισα ειναι το εξης:
Πηρα και ενα χυμα καλωδιακι hdmi 1,5m με 6,5Ε, γιατι στο πλαισιο δεν ειχε αλλο τοσο μικρο σε μηκος. οταν το εβαλα πανω στη δικια μου u20 για να το τεσταρω ολα καλα, την ειδε τη συνδεση αμεσως και δυο μερες που το δουλευα επαιζε κανονικα χωρις κανενα προβλημα.
Σημερα που το πηγα να το συνδεσω στη θεια μου η tv της δε βλεπει τη συνδεση με τιποτα. Μου βγαζει no signal μολις επιλεγω ως πηγη την hdmi υποδοχη της τηλεορασης. Τελικα το συνδεσα με ενα scart και το ειδε αμεσως.
Η τηλεοραση δεν ειναι καμια σοβαρη lcd, μια telefunken 19αρα ειναι, οποτε να κανω την κινηση να αγορασω κανενα αλλο hdmi καλωδιο μπας και παιζει καμια ασυμβατοτητα ή θα ειναι δωρον αδωρον γιατι η υποδοχη της tv ειναι για τα πανηγυρια;

Λογικά η τηλεόραση της θείας σου είναι HD Ready 720p και εσύ έχεις ρυθμίσει την έξοδο του player στα 1080p.

Αν ισχύει αυτό, δες απ' το manual πως θα αλλάξεις την ρύθμιση σε 720p.

σε ευχαριστω κωστα θα το τσεκαρω.
παντως η αληθεια ειναι πως καθε φορα που εβαζα κατι να παιξει μου εβγαζε πως το βλεπει ως 576i και το αλλαζα εγω καθε φορα σε 1080p. Λογικα θα κρατουσε την επιλογη.

Δεν είναι λόγος αυτός να μην συνδεθεί η τηλεόραση.
Και εγώ έχω HD Ready 720p και είχα αρκετές συσκευές ρυθμισμένες στα 1080p.
Η σύνδεση γινότανε ,απλά η ποιότητα εικόνας δεν ήταν καλή.

Ορισμένες τηλεοράσεις HD Ready (κυρίως παλαιότερα μοντέλα) όταν δεχθούν σήμα 1080p στην είσοδό τους δεν μπορούν να κάνουν υποβιβασμό σε 720p και δείχνουν μαύρη οθόνη.

Είναι πιθανόν η συγκεκριμένη Telefunken να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Καλησπέρα παιδιά. Είδα πως υπάρχουν πολλά dvd players με είσοδο USB. Ξέρει ίσως κανείς αν και ποιό υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικό σκληρό δίσκο? Εννοείται για αναπαραγωγή αρχείων video απευθείας από εκεί. Στις οδηγίες των περισσοτέρων μιλά για USB Flash, αν και από ξένα forums έμαθα πως off the record δέχονται και σκληρούς. Θα πείτε γιατί δε παίρνεις κάποιον media player? Πολύ απλά επειδή έχει λίγο υψηλότερη τιμή.