βοηθεια για εγκατασταση nova

mour76

New member
1 October 2008
62
καλημερα, προσπαθω να εγκαταστησω
ενα πιατο της nova και ενω βρισκω με το sat finder το σημα με το dB ψηλα , οταν φτασω το dB στη μεση (5) βελονα παιζει απο το 2-3 στο 10! μετα οσο κ να ψιλοκουνησω το πιατο δεν σταθεροποιειται η βελονα στο 10 ´η χανεται εντελως! ξερει κανεις τι σημαινει αυτο; μηπως ενα ψηλοτερο κτιριο που βρισκεται εκει που βλεπει το πιατο εμποδιζει το σημα; αλλα λογικα δεν επρεπε να μην βρισκει καθολου σημα;
ευχαριστω

Αρχικά εκεί που σκοπεύεις με το πιάτο πως το μέτρησες, με πυξίδα ή βλέποντας κανά γείτονα;
Πόσες μοίρες σε ύψος από το σημείο που βρίσκεται το πιάτο σου είναι το εμπόδιο που λες δηλ. η απέναντι πολυκατοικία;
Τα σήματα που πιάνει το satfinder σου βρίσκονται παντού :2thumb22sup: , δεν θα κάνεις εύκολα δουλειά με αυτό.

Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση nova

Αρχικά εκεί που σκοπεύεις με το πιάτο πως το μέτρησες, με πυξίδα ή βλέποντας κανά γείτονα;
Πόσες μοίρες σε ύψος από το σημείο που βρίσκεται το πιάτο σου είναι το εμπόδιο που λες δηλ. η απέναντι πολυκατοικία;
Τα σήματα που πιάνει το satfinder σου βρίσκονται παντού :2thumb22sup: , δεν θα κάνεις εύκολα δουλειά με αυτό.

αρχικα μπηκα στο dishpointer κ ειδα κ τους γειτονες. το κτιριο ειναι περιπου 5 μετρα ψηλοτερο αλλα ειναι και 30 μετρα μακρια απο την κεραια! παντως εχω ξαναβαλει με satfinder και τελειωσα σε 30 λεπτα... τι προτεινεις τωρα;

Αμα μπορεις, βαλε μια τηλεοραση (14αρα) και τον αποκωδικοποιητη διπλα στο πιατο (αν ειναι δυσκολο αυτο, κανε τη συνδεση και μιλα με καποιον που βλεπει την τηλεοραση) ωστε να δεις αν κατεβαινουν τα καναλια και με τί στοιχεια (signal, quality). Οταν εισαι σιγουρος οτι εχεις πιασει το δορυφορο, κανεις μικρες διορθωσεις στο πιατο ωστε να φτασεις κοντα στο 90%.

Απάντηση: Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση nova

εχω ξαναβαλει με satfinder και τελειωσα σε 30 λεπτα...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς , έχεις ξαναπιάσει αλλού λες;
Από ότι λες εδώ, με εμπόδια δεν έχεις θέμα.
Τι να προτείνω δηλαδή;
Αν θες ταλαιπωρείσαι με το μαραφέτι σου στα κουτουρού (έχω κι εγώ ένα πεταμένο να σου στείλω), αλλιώς τιβί και δέκτης κοντά στο πιάτο.
Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές εδώ την διαδικασία.
Kαλή τύχη και καλό μαύρισμα. :operator:

εχω βαλει σπιτι μου κ τωρα βαζω σε ενα φιλο! νομιζα οτι η tv στη ταρατσα δεν βοηθαει ( για μενα ειναι ευκολο να την ανεβασω) αλλα στο μενου δεν εχει ποιοτητα σηματος κτλ(σε εγκατεστημενο nova εχει), μηπως επειδη δεν εχει κατεβασει μπουκετα ακομα;

Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση nova

O panasat είναι ιδιότροπος δέκτης, αν δεν βρει σήμα από τις συχνότητες του πακέτου δεν ξεκινάει την διαδικασία!
Δεν έχεις κανένα δέκτη του εμπορίου διαθέσιμο ;

Εχω τον δικο μου , panasat παλι!
να φερω τον δικο μου στην νεα κεραια, ή μηπως να παω τον καινουργιο στην δικη μου κεραια και να κατεβασει απο εκει τα μπουκετα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση nova

Εχω τον δικο μου , panasat παλι!
να φερω τον δικο μου στην νεα κεραια, ή μηπως να παω τον καινουργιο στην δικη μου κεραια και να κατεβασει απο εκει τα μπουκετα?

Έχω την εντύπωση πως και ο δικός σου μόλις τον βάλεις ξανά στην πρίζα ξεκινάει την διαδικασία ξανά, δηλαδή ψάχνει να βρει πάλι δεδομένα από τις ορισμένες στην μνήμη του συχνότητες, άστα βράστα δηλαδή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση nova

Έχω την εντύπωση πως και ο δικός σου μόλις τον βάλεις ξανά στην πρίζα ξεκινάει την διαδικασία ξανά, δηλαδή ψάχνει να βρει πάλι δεδομένα από τις ορισμένες στην μνήμη του συχνότητες, άστα βράστα δηλαδή.

σωστη εντυπωση εχεις! :)
δεν κανουμε τιποτα δηλαδη ε?

Κάπου στο μενού έχει να δεις το σήμα από μια συχνότητα. Έτσι το έκανα εγώ και όχι από το αρχικό σκανάρισμα που ξεκινά ο δέκτης.

Κάπου στο μενού έχει να δεις το σήμα από μια συχνότητα. Έτσι το έκανα εγώ και όχι από το αρχικό σκανάρισμα που ξεκινά ο δέκτης.

Μολις ανεβασα πανω τον δεκτη ενα κλικ κουνησα την κεραια και κατεβασε τα μπουκετα σε 1 λεπτο!
Ομως, η χαρα κρατησε λιγο γιατι μολις μιλησα με νοβα για να ενεργοποιησω την συνδρομη μου ειπαν οτι δεν εχει καλο σημα και δεν μπορουν λαβουν και να στειλουν δεδομενα! (το νοβα προμο επαιζε πεντακαθαρα!!)
Τελικα χρειαστηκαν μερικα κλικ ακομα, για να παει την ενταση σηματος 61% (απο 60%!!!!) και την ποιοτητα στο 100%!
Τωρα περιμενω την νοβα να λυσει ενα θεμα με το συστημα της γιατι επεσε και δεν μπορουν να με ενεργοποιησουν!

Ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας!

καλημερα, προσπαθω να εγκαταστησω
ενα πιατο της nova και ενω βρισκω με το sat finder το σημα με το dB ψηλα , οταν φτασω το dB στη μεση (5) βελονα παιζει απο το 2-3 στο 10! μετα οσο κ να ψιλοκουνησω το πιατο δεν σταθεροποιειται η βελονα στο 10 ´η χανεται εντελως! ξερει κανεις τι σημαινει αυτο; μηπως ενα ψηλοτερο κτιριο που βρισκεται εκει που βλεπει το πιατο εμποδιζει το σημα; αλλα λογικα δεν επρεπε να μην βρισκει καθολου σημα;
ευχαριστω

Το ίδιο είχα & εγώ σε ένα φίλο, το πιάτο ήταν κάτω από μία πολύ μικρή μαρκίζα που οπτικά έβλεπες ότι δεν το εμπόδιζε, & είχα αυτό το σκαμπανέβαζμα του σήματος, το άλλαξα μέρος & όλα ΟΚ!