βοηθεια για εγκατασταση πιατου (nova)

H προτεινομενη τιμη που εχει η ΝΟΒΑ για τους συνεργατες -εγκαταστατες της ειναι 70 Ε.
5 λεπτα υποθεση δεν ειναι για κανεναν.Επισης χρησιμοποιουν και πεδιομετρο που εχουν δαπανησει και ενα ποσο που καποια στιγμη πρεπει καλυφτει.
Οποτε οποιος δεν επιθυμει να του κανει καποιος μια εργασια,την κανει μονος του.
Φιλε καλο θα ηταν να δεις καποιες φωτο απο εγκαταστασεις για να καταλαβεις πως πρεπει να ειναι η μορφη της κατασκευης.
Υστερα απλα βρες πιο ειδος βιδας πρεπει να παει που.

H προτεινομενη τιμη που εχει η ΝΟΒΑ για τους συνεργατες -εγκαταστατες της ειναι 70 Ε.
5 λεπτα υποθεση δεν ειναι για κανεναν.Επισης χρησιμοποιουν και πεδιομετρο που εχουν δαπανησει και ενα ποσο που καποια στιγμη πρεπει καλυφτει.
Οποτε οποιος δεν επιθυμει να του κανει καποιος μια εργασια,την κανει μονος του.
Φιλε καλο θα ηταν να δεις καποιες φωτο απο εγκαταστασεις για να καταλαβεις πως πρεπει να ειναι η μορφη της κατασκευης.
Υστερα απλα βρες πιο ειδος βιδας πρεπει να παει που.

150 ευρώ πέρνει ένας καλός τεχνικός για στήσιμο κινητού πιάτου. Οπότε 80 για το πιατάκι της Nova είναι πολλά. Ξέρω τεχνικούς που βάζουν πιάτο της nova με 30 ευρώ.

Οι περισσότεροι τεχνικοί παίρνουν 40 για το πιατάκι......

Το πεδιόμετρο κάποια στιγμή μετά τα πρώτα 20 στησίματα έχει κάνει απόσβεση.... δεν γίνεται να χρεώνουμε μια ζωή 80 και 90 γιατί είναι ακριβό το πεδιόμετρο...

Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης ξεκινά από 50 ευρώ την εγκατάσταση με 2 lnb..... και του παίρνει χοντρικά 1 ώρα.....

Δεν τα έγραψα στο ντούκου αυτά, ξέρω τι λέω και τι γράφω....

Φίλε maximusII αν με μία απάντηση που παίρνεις θέλεις και διαγραφή του λογαριασμού σου τότε θα πρέπει να το σκεφτείς καλά να ξαναγράψεις σε φόρουμ γιατί δεν θα παίρνεις πάντα και αμέσως την απάντηση που ζητάς...

Δες τα θέματα περί εγκατάστασης πιάτου, μιας και είναι ωραία ασχολία αν πιάνουν τα χέρια σου, δες που πάνε οι βίδες τι ταιριάζει με τι, δεν είναι επιστήμη 4 μέταλλα είναι και εμείς είμαστε εδώ για να σου λύσουμε τις όποιες απορίες με τη ρύθμιση του πιάτου που θα έχεις στήσει.....

150 ευρώ πέρνει ένας καλός τεχνικός για στήσιμο κινητού πιάτου. Οπότε 80 για το πιατάκι της Nova είναι πολλά. Ξέρω τεχνικούς που βάζουν πιάτο της nova με 30 ευρώ.

Βρε και εγώ γνωρίζω "τεχνικούς" που παίρνουν 20 ευρώ, αλλά το θέμα είναι να σκαμπάζει και λίγο......

Υπάρχουν Τεχνικοί (με διπλώματα εγκαταστάτη, υπεύθυνοι) και τεχνικοί !!!!!

Eντολη της Νοβα για τους τεχνικους ειναι να παιρνουν 60-70 Ε οπως ειπα και παραπανω.
Τωρα αν το πιατο ειναι 0,40 μ., 0,60μ. , η' 0,80μ. αφου μιλαμε για εναν δορυφορο δεν εχει τοση σημασια.
Αντιθετα θα ελεγα οτι με το 0,40μ. ειναι πιο δυσκολο το κεντραρισμα ωστε να παρεις σημα και απ το Motors TV.
Τωρα με 30 και 40 Ε ειναι αυτοι που κανουν εγκαταστασεις αλλα υπαρχουν καποιες ειδικες συνθηκες που αφορουν αυτους και δεν χρειαζεται να αναφερθουν.

Καμία νοβα δεν μπορεί να επιβάλει τιμές εγκατάστασης σε ελεύθερους επαγγελματίες !!!!

Αυτά ακούνε και γελάνε !!!!!!!!!!

Ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να πληρώσει τα λίγα ή πολλά στον τεχνικό ή να προσπαθήσει να στήσει το πιάτο μόνος του. Δεν είναι ανάγκη να έχει τρέλα με οτιδήποτε. Απλά μπορεί να μη του περισσεύουν τα 70-80 .

Ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει στα φόρουμ, να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις απαντήσεις που λαμβάνει, ακόμα και να αποχωρεί αφού πάρει την απάντηση που θέλει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το κόστος εγκατάστασης του πιάτου θα έπρεπε να το επωμίζεται η Νοβα ως επιπλέον κίνητρο για την αγορά του πακέτου. Ομως η συγκεκριμένη εταιρία διακρίνεται για την αλαζονεία της καθοδηγούμενη από το μονοπωλιακό της πλεονέκτημα.

Παιδιά, δεν ξέρω αν αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που παίρνει κάποιος και τις εγγυήσεις που πρέπει να δώσει, για τέτοια εγκατάσταση.

Πρέπει να ανοίγει τρύπες στον τοίχο με όλα τα ρίσκα και να δίνει εγγυήσεις για την ασφάλεια της κεραίας. Επιπλέον υπάρχουν έξοδα για την ώρα που παίρνει στον δρόμο.

Αν οποιοσδήποτε από μας πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει αυτή την επιχείρηση με 20 Ευρώ την περίπτωση, τότε κάτι δεν υπολογίζει σωστά.

Η λογική τιμή είναι:
40-50 Ευρώ για απλή εγκατάσταση* στην βεράντα. Αλλά προχωράμε σε:
60-90 Ευρώ για εγκατάσταση στην ταράτσα η στον τοίχο.
90-120 Όταν περιλαμβάνονται έξτρα πάσσαλοι και υποστηρικτικά.
100-150 Για εγκατάσταση Μοτέρ* η Diseq 1.2 με LNBs και ανάλογες ρυθμίσεις.

*Η Κεραία και το Μοτέρ δεν περιλαμβάνονται στην τιμή

Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση πιατου (nova)

Ναι ok...δεν εχω τρελα με τα δορυφορικα sorry τι να κανουμε.....κρεμασε με !!!! Εναν οδηγο ζητησα για να το φτιαξω μονος μου ...αν τα καταφερω.
Δεν ειναι το χομπυ μου ο συγκεκριμενος τομεας.Θελω απλα να το φτιαξω και να βλεπω.
Δεν ηξερα οτι το site απευθυνεται μονο για οσους ασχολουνται επαγγελματικα η σαν χομπυ. Sorry για την ενοχληση κιολας. Και συγνωμη που λέω και την αποψη μου περι τιμων εγκαταστασεων....

Παρακαλω καποιος Admin να διαγραψει το account μου.

:mad:

Όσο αφορά το φίλο που δεν ειναι χομπίστας και ήρθε εδώ μόνο και μόνο για να γλιτώσει κάποια ευρώ και θέλει τώρα να διαγραφεί, η άποψη μου είναι να διαγραφεί άμεσα γιατί είναι γρουσούζης.

Πολλοί άνθρωποι προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς σε αυτά τα Φόρουμς, και ο φίλος μας απέτυχε να το συνειδητοποιήσει ερχόμενος εδώ μόνο για να γλιτώσει κάποια Ευρώ. Αναρωτιέμαι αν ήταν τόσο εύκολη αυτή η ζωή και μόνο εγώ δεν το γνώριζα.

Συμφωνώ με τον φίλο "martinoffroad" πιο´πάνω και πιστεύω χρειαζόμαστε μέλη που έρχονται σε αυτά τα φορα με σκοπό να προσφέρουν μέσα απο την αγάπη τους για το χόμπυ.

Αλλιώς "Παρακαλω καποιος Admin να διαγραψει το account" του κύριου, όπως ο ίδιος το ζήτησε.

Θανάσης.

Παιδιά, δεν ξέρω αν αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που παίρνει κάποιος και τις εγγυήσεις που πρέπει να δώσει, για τέτοια εγκατάσταση.

Πρέπει να ανοίγει τρύπες στον τοίχο με όλα τα ρίσκα και να δίνει εγγυήσεις για την ασφάλεια της κεραίας. Επιπλέον υπάρχουν έξοδα για την ώρα που παίρνει στον δρόμο.

Αν οποιοσδήποτε από μας πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει αυτή την επιχείρηση με 20 Ευρώ την περίπτωση, τότε κάτι δεν υπολογίζει σωστά.

Η λογική τιμή είναι:
40-50 Ευρώ για απλή εγκατάσταση* στην βεράντα. Αλλά προχωράμε σε:
60-90 Ευρώ για εγκατάσταση στην ταράτσα η στον τοίχο.
90-120 Όταν περιλαμβάνονται έξτρα πάσσαλοι και υποστηρικτικά.
100-150 Για εγκατάσταση Μοτέρ* η Diseq 1.2 με LNBs και ανάλογες ρυθμίσεις.

*Η Κεραία και το Μοτέρ δεν περιλαμβάνονται στην τιμή
Να ρωτήσω κάτι στην ρύθμιση του moter περιλαμβάνετε στην εργασία όλο το τόξο των δορυφόρων δηλαδή ο χρηστής με το που φύγει ο τεχνικός έχει μέσα στο δέκτη του όλους τους δορυφόρους ανάλογα βέβαια με το σημείο τοποθέτησης του moter με όλες τις νέες συχνότητες της ημέρας που έγινε η εγκατάσταση η απλά το ΜΗΔΕΝ κοιτάει στο νότο και ένα μέρος από δορυφόρους βασικούς ευχαριστω?

Να ρωτήσω κάτι στην ρύθμιση του moter περιλαμβάνετε στην εργασία όλο το τόξο των δορυφόρων δηλαδή ο χρηστής με το που φύγει ο τεχνικός έχει μέσα στο δέκτη του όλους τους δορυφόρους ανάλογα βέβαια με το σημείο τοποθέτησης του moter με όλες τις νέες συχνότητες της ημέρας που έγινε η εγκατάσταση η απλά το ΜΗΔΕΝ κοιτάει στο νότο και ένα μέρος από δορυφόρους βασικούς ευχαριστω?

Με όσους έχω μιλήσει όντως το πρώτο που λες είναι το μέλημά τους !!!!

Με όσους έχω μιλήσει όντως το πρώτο που λες είναι το μέλημά τους !!!!

Θεωρώ ότι η εγκατάσταση για μοτέρ και όλο το φάσμα είναι δύσκολη και ιδιαιτέρα όταν ο πελάτης έχει έναν οποιαδήποτε δέκτη δηλαδή για παράδειγμα ένας dreambox η ένας Tecview σαν αυτόν που είχες φίλε afam δεν έρχεται εύκολα στην αποστολή moter δισεc 1.2
Βεβαiα ο tecview θα ερθει εις περας αλλα θα χρειαστουν πάρα πολλές ώρες για το πέρασμα των συχνοτήτων εδώ τι γίνετε?

Προφανώς, θεωρώ ότι για αρχή τουλάχιστον να έχουν έτοιμες τις ρυθμίσεις και ξεμπερδεύουν γρήγορα, αυτό το κάνουν σε πελάτες που δεν έχουν τις δικές μας απαιτήσεις.

Έχω δει εγκατάσταση τριών δεκτών linux σε μια οικία με card share και μοτέρ στα κεραμίδια, ο ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα από υπολογιστές, πόσο δε από linux...... οι ρυθμίσεις έτοιμες και όταν έχει πρόβλημα καλεί τον τεχνικό.
Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα του πως δουλεύει η όλη ιστορία και απλά πληρώνει τον τεχνικό για κάθε επίσκεψη !!!!!
Συνήθως (στο 90%) αυτών των περιπτώσεων δεν βλέπουν όλους τους δορυφόρους (τουλάχιστον αυτούς που μπορεί να πιάσει το μοτέρ) αλλά 3-4 δορυφόρους μόνο...
Είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν ιδέα.......

Οπότε καλό θα είναι να μην κρίνουμε (όλοι εμείς) σύμφωνα με τις γνώσεις μας αλλά σύμφωνα με τις γνώσεις του κάθε ένα που δεν έχει ιδέα από αυτά και το μόνο που θέλει είναι να βλέπει πολλά.......

Εννοείται ότι είναι δύσκολη η όλη εγκατάσταση......

Πιο πέρασμα συχνοτήτων?

Αυτό μπορεί να γίνει απλά με μετάφορά των Files στον Dreambox η ανάλογο δέκτη.

Δηλαδή ένας τεχνικός μπορεί να σου μεταφέρει τα ανάλογα Fíles στον Dreambox με το laptop του και σε μερικά δευτερόλεπτα να είναι πανέτοιμος. Δεν χρειάζεται ούτε Scan ούτε τίποτα.

Και άν το μοτερ υποστηρίζεται απο USALS τότε είναι όλα έτοιμα χωρίς καμία επιπρόσθετη ρύθμιση. Απλώς διαλέγεις το Κανάλι και το μοτερ γυρίζει προς τον αντίστοιχο δορυφόρο.

Η μαγκιά εδώ για ένα τεχνικό είναι να πετύχει το τόξο με ακρίβεια.

Προφανώς, θεωρώ ότι για αρχή τουλάχιστον να έχουν έτοιμες τις ρυθμίσεις και ξεμπερδεύουν γρήγορα, αυτό το κάνουν σε πελάτες που δεν έχουν τις δικές μας απαιτήσεις.

Έχω δει εγκατάσταση τριών δεκτών linux σε μια οικία με card share και μοτέρ στα κεραμίδια, ο ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα από υπολογιστές, πόσο δε από linux...... οι ρυθμίσεις έτοιμες και όταν έχει πρόβλημα καλεί τον τεχνικό.
Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα του πως δουλεύει η όλη ιστορία και απλά πληρώνει τον τεχνικό για κάθε επίσκεψη !!!!!
Συνήθως (στο 90%) αυτών των περιπτώσεων δεν βλέπουν όλους τους δορυφόρους (τουλάχιστον αυτούς που μπορεί να πιάσει το μοτέρ) αλλά 3-4 δορυφόρους μόνο...
Είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν ιδέα.......

Οπότε καλό θα είναι να μην κρίνουμε (όλοι εμείς) σύμφωνα με τις γνώσεις μας αλλά σύμφωνα με τις γνώσεις του κάθε ένα που δεν έχει ιδέα από αυτά και το μόνο που θέλει είναι να βλέπει πολλά.......

Εννοείται ότι είναι δύσκολη η όλη εγκατάσταση......

Δεν θα διαφονισω σε αυτό σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που δεν τους ενδιαφέρουν κάποια πράματα απλά και μόνο τα βασικά η τουλάχιστον αυτά που γνωρίζουν η έχουν ακούσει
Υπάρχουν όμως και πελάτες απαιτητικοί που μας διαβάζουν εδώ στο forume οι οποίοι έχουν τέτοιου είδος εγκαταστάσεις και τους βλέπεις πολλές φορές λένε γιατί δεν μπορώ να δω αυτό το κανάλι και ο πχ teomad το βλέπει αφού και εγώ έχω Moter
Η ακούς κάποιον άλλο να λέει δεν μου κλειδώνει η τάδε συχνότητα στο τάδε δορυφόρο πάλι δεν το βλέπω αυτό το κανάλι όλα αυτά μαζεύονται και έρχονται μπούμερανκ στον εγκαταστάτη που αμή τι άλλο έκανε την εγκατάσταση
Θέλω να πω με αυτά τα λίγα ότι ο εγκαταστάτης θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη του τι θα αντιμετωπίσει και αυτός είναι ο σωστός εγκαταστάτης +τις γνώσεις του

Δεν θα διαφονισω σε αυτό σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που δεν τους ενδιαφέρουν κάποια πράματα απλά και μόνο τα βασικά η τουλάχιστον αυτά που γνωρίζουν η έχουν ακούσει
Υπάρχουν όμως και πελάτες απαιτητικοί που μας διαβάζουν εδώ στο forume οι οποίοι έχουν τέτοιου είδος εγκαταστάσεις και τους βλέπεις πολλές φορές λένε γιατί δεν μπορώ να δω αυτό το κανάλι και ο πχ teomad το βλέπει αφού και εγώ έχω Moter
Η ακούς κάποιον άλλο να λέει δεν μου κλειδώνει η τάδε συχνότητα στο τάδε δορυφόρο πάλι δεν το βλέπω αυτό το κανάλι όλα αυτά μαζεύονται και έρχονται μπούμερανκ στον εγκαταστάτη που αμή τι άλλο έκανε την εγκατάσταση
Θέλω να πω με αυτά τα λίγα ότι ο εγκαταστάτης θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη του τι θα αντιμετωπίσει και αυτός είναι ο σωστός εγκαταστάτης +τις γνώσεις του

Πως μας το λέγανε στο στρατό ???

Εγκρίνω και επαυξάνω !!!!!!

Κατ'αρχην θελω να ζητησω συγνωμη αν προσβαλα καποιον/ους.
Δευτερον το forum δεν το βρηκα τυχαια....μου το συστησαν γιατι θεωρητε ενα απο τα ποιο ενημερωμενα σε αυτα τα ζητηματα.
Τριτον γραφτικα στο forum για να μαθω, να διαβασω, να ενημερωθω και καποια στιγμη και εγω στο μελλον να μπορω και εγω να καταλαβαινω τι σημαινει LNB κλπ....

Αυτο που με εξοργησε ειναι οτι αμεσως βγηκε το συμπερασμα οτι κατηγωρω τον καθε τεχνικο οτι περνει πολλα....Μπορω λοιπον να πω οτι ΚΑΛΑ κανει και περνει τοσα και ισως να επερνε και παραπανω...και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο. Δεν θα τον κρινω εγω. Το λεω γιατι οταν θα ερθει σπιτι μου και του πω να αναιβει στα κεραμιδια και κρεμαστει εκει για να μου βυδωσει την κεραια και μου τρυπισει πατωματα και τοιχους και να μου το ρυθμισει κιολας....ε ναι δεν θα του δωσω 70-80 θα του δωσω 100 γιατι πιστευω οτι το αξιζει!!
Αυτο που θεωρω απαραδεκτο ειναι να μην μου δινεται η ευκαιρια να το προσπαθησω μονο μου....το κουτι δεν εχει μεσα ουτε ενα σχεδιαγραμμα και το αλλο το "θεικο" ειναι οτι ακομα και το πιατο δεν εχει ουτε τις τρυπες ετοιμες για να μπουν οι βιδες!!!! Πως μπορω να ξεκινησω λοιπον απο το μηδεν που δεν εχω ιδεα που μπαινει τι??? Ακομα και ενα σχεδιαγραμμα οπως ειναι αυτα τα "χαζα" του praktiker και του IKEA να ειχε μεσα κατι θα εκανα....

Ισως λοιπον να μην το διατυπωσα σωστα το πρωτο μου ερωτημα και ok ....δικο μου λαθος.

Οσο για την διαγραφη του account το ειπα πανω στα νευρα μου.....

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει εστω και λιγο θα ηταν οτι καλυτερο.....

Ευχαριστώ εκ των προτερων....

Κατ'αρχην θελω να ζητησω συγνωμη αν προσβαλα καποιον/ους.
Δευτερον το forum δεν το βρηκα τυχαια....μου το συστησαν γιατι θεωρητε ενα απο τα ποιο ενημερωμενα σε αυτα τα ζητηματα.
Τριτον γραφτικα στο forum για να μαθω, να διαβασω, να ενημερωθω και καποια στιγμη και εγω στο μελλον να μπορω και εγω να καταλαβαινω τι σημαινει LNB κλπ....

Αυτο που με εξοργησε ειναι οτι αμεσως βγηκε το συμπερασμα οτι κατηγωρω τον καθε τεχνικο οτι περνει πολλα....Μπορω λοιπον να πω οτι ΚΑΛΑ κανει και περνει τοσα και ισως να επερνε και παραπανω...και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο. Δεν θα τον κρινω εγω. Το λεω γιατι οταν θα ερθει σπιτι μου και του πω να αναιβει στα κεραμιδια και κρεμαστει εκει για να μου βυδωσει την κεραια και μου τρυπισει πατωματα και τοιχους και να μου το ρυθμισει κιολας....ε ναι δεν θα του δωσω 70-80 θα του δωσω 100 γιατι πιστευω οτι το αξιζει!!
Αυτο που θεωρω απαραδεκτο ειναι να μην μου δινεται η ευκαιρια να το προσπαθησω μονο μου....το κουτι δεν εχει μεσα ουτε ενα σχεδιαγραμμα και το αλλο το "θεικο" ειναι οτι ακομα και το πιατο δεν εχει ουτε τις τρυπες ετοιμες για να μπουν οι βιδες!!!! Πως μπορω να ξεκινησω λοιπον απο το μηδεν που δεν εχω ιδεα που μπαινει τι??? Ακομα και ενα σχεδιαγραμμα οπως ειναι αυτα τα "χαζα" του praktiker και του IKEA να ειχε μεσα κατι θα εκανα....

Ισως λοιπον να μην το διατυπωσα σωστα το πρωτο μου ερωτημα και ok ....δικο μου λαθος.

Οσο για την διαγραφη του account το ειπα πανω στα νευρα μου.....

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει εστω και λιγο θα ηταν οτι καλυτερο.....

Ευχαριστώ εκ των προτερων....

-Ακουσε φιλε.Δεν νομιζω οτι εδωσες καποιο δικαιωμα και ετσι δεν μπορει να σε κρινει κανεις.
Υστερα απο λιγο καιρο θα κριθεις αυτοματα απο την παρουσια σου εδω.
-Αν διαβασες σε προηγουμενο ποστ μου σου εδωσα μια ´μερικη' λυση.
Για οτι αλλο θες,ρωτα.