Βοήθεια για ενισχυτή παρακαλώ...

nikouk

New member
17 October 2008
10
Καλησπέρα. Αφού κατέληξα και παρήγγειλα TV (Panasonic 46PZ85) αλλά και Blue Ray player (Panasonic 35) θα ήθελα σας παρακαλώ την πολύτιμη βοήθεια σας για το ποιος ενισχυτής θα ήταν προτιμότερο να οδηγήσει τα ΜΤ-20 ηχεία που πρόκειται να αγοράσω.

Μετά από αρκετό (πιστεύω) διάβασμα και πολύ (είμαι σίγουρος) μπέρδεμα μάλλον καταλήγω στον Yamaha 663 αλλά δεν θέλω να κάνω καμιά χοντράδα... Καλά λόγια διαβάζω και για τον Denon 1909. To budget το καταλάβατε περίπου, μουσική-ταινίες 50-50, ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχω σε ένταση, για ποιότητα νομίζω καλύπτομαι (είναι το πρώτο μου home cinema).

1. Είναι σωστός ο συλλογισμός μου ή είμαι αλλού γι αλλού?
2. Ποιον από τους δύο ενισχυτές (ή κάποιον άλλο) θα μου προτείνατε?
3. Τον ενισχυτή SA-XR 700 (Panasonic) που τον βρήκα σερφάροντας 266 ευρώ τον θεωρείτε ευκαιρία (μαρκέ τιμή περί τα 700 ευρώ!) ή να μην ασχοληθώ?
http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers.html?keyphrase=sa-xr700

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:grinning-smiley-043

καλησπερα..αν κατεληξες στον 663 παρτον..μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου σε σχεση με αυτον στo link..καλα ρευματα ο 663 και τα καινουρια φορμα ηχου του blu-ray εχει..

Αν και με βάση ένα διάγραμμα που ανέβηκε εδώ με link από συγκριτικό κάποιου διάσημου site ή περιοδικού, στα 7.1 κανάλια βασιλιάς ήταν ο ΗΚ 255 και 2ος ο denon 1909... o 663 έπεφτε πολύ.
Δεν ξέρω αν αληθεύει και τι συμβαίνει σε 2 ή σε 5.1 κανάλια, αλλά εγώ άλλαξα γνώμη και πήρα τον denon αντί του yamaha που σκόπευα...Είναι και σίγουρα καλύτερος στη μουσικότητά του. Όμως και ο 663 είναι πολύ καλή λύση και γλιτώνεις και 100 ευρώ.
Το setup σου είναι φοβερό θα το χαρείς σίγουρα , καλές θεάσεις+ακροάσεις.
Πάντως έτσι και δέσεις τον 1909 με τα ΜΤ20 πραγματικά σε περιμένουν πολλές ώρες απόλαυσης!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Jopar παρακολουθώ το νήμα σου και καταλαβαίνω ότι ψάχνεις πολύ το ζήτημα. Ουσιαστικά η βασική μου απορία ήταν πως θα έδεναν οι συγκεκριμένοι ενισχυτές με τα ηχεία (ΜΤ-20) και εάν θα έπαιζε κάποιο ρόλο η πηγή (BD 35) καθότι είμαι τελείως άσχετος...

Οπότε κετέληξα στον Denon 1909 αφού καταλαβαίνω πως είναι λίγο καλύτερος στην μουσική (και ακριβότερος).

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμβολή τους στο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου site. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ.:grinning-smiley-043

Και εγώ οφείλω να πω ότι με βοήθησε πάρα πολύ το forum μας
ξεκίνησα με την ΤV
πήγα στο σύστημα 5.1 (ενισχυτή και 3.1 ηχεία προς το παρόν-για τα πίσω αργότερα)
πήρα και το HTPC
και μένουν τώρα ψιλοπράγματα
η συνδεσμολογία με τα καλώδια που χρειάζονται
και τέλος το καλιμπράρισμα και το στρώσιμο
να διαβάσεις το θέμα "στρώσιμο ηχείων"
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19640&page=15

και δεν ξέρω αλλά μάλλον κάποιος να μας πει , θέλουν στρώσιμο και ο ενισχυτής και τα καλώδια ( !; )