βοηθεια για ενισχυτη - phono stage

και γω ζητω συγνωμη γιατι ημουν ασαφης. Απλα προσπαθω να πω στον φιλο οτι δεν χρειαζεται πολλα βατ αλλα λιγα κ σωστα βατ για να οδηγησει τα ATC 19 σε 10τμ. Oχι δεν προτεινα καποιον συγκεκριμμενο ενισχυτη.
Εντάξει θεωρητικά είσαι σωστός αλλα για να ικανοποιηούν οι ορέξεις τους (τροφοδοσία) και να αξιοποιηθουν τα ηχητικά χαρισματα τους σε αυτήν την ισχύ μου ειναι αδύνατον να σκεφτώ
κάποιο μηχάνημα μέσα στο budget του φίλου μας.
Το ερώτημα μου ήταν ειλικρινές γιατι πραγματικά μου έκανε εντύπωση οτι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο σε αυτά τα χρήμματα, ήουν στα αλήθεια περίεργος..

Last edited:
Για αυτο τι λετε;atc power amp+παθιτικοs προενισχυτηs(custom)+phono+πικ-απ.Και γλυτωνω το χιλιαρικο.atc=1700 preamp=70-80 phono=200
Σε τρώει ο κ@@@ σου για περιπέτειες..
Αν έχεις τέτοια όρεξη προχώρα, να ξέρεις όμως οτι αν δεν πάς σε καθαρές και ολοκληρωμένες λύσεις και πειραματόζωο θα κάνεις τον εαυτό σου και τα μηχανήματα σου και στο τέλος θα ξοδέψεις περισσότερα..
Αν εχείς τέτοια ψυχικά και οικονομικά αποθέματα τί να σου πώ, κάντο να μάθουμε και εμείς..

Πολύ όμως το "βασανίζεις" το θέμα μέσα σου. Απο πείρα στο λέω μετρημένα κουκιά είναι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές (=τσάμπα) ούτε άπειρες σωστές λύσεις στα μέτρα σου.
Αν μπορείς προχώρα για να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις μουσικούλα!..

φιλε luxilla, just for the record, εξαιρετικος σε ηχο με λιγα κ σοβαρα βατ και τιμη γυρω στα 1300 ευρω ειναι αυτος http://www.ultimateaudio.gr/site/index.php?Cat=5&subCat=24&subsubCat=97&id=234 .Ριξτε μια ματια στα specs..
Φίλε μου είναι ηλίου φαεινότερον οτι δεν έχεις ακουσει τα ATC με πολούς ενισχυτές ειδικά με κινέζους.
Εγώ θα μπορούσα να προτείνω τον αντίστοιχο Vincent σε αυτά τα χρήμματα του οποίου τα specs επίσης καλύπτουν θεωρητικά τα ηχεία ενώ και επαρκής είναι και ψαρρωτικός σαν κατασκευή και έχει και την λάμπα έτσι για μόστρα και είναι και (γυαλαντζί) γερμανός..
Γιατί δεν το κάνω;
Γιατί τον έχω ακούσει με τα σαραντάρια και αν ο φίλος μας δεν είχε ακούσει τα ATC σωστά θα έλεγε οτι "εε.. ωραία παίζουν αλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι χαλάει ο κόσμος για αυτά τα ηχεία" αν όμως είχε ιδέα η τα ακουγε με κάποιον αντάξιο τους και π ο ι ο τ ι κ ά ενισχυτήκαι και είχε πάρει τον vincent τότε θα με έβριζε μέχρι την δετυτέρα παρουσία...

Το θέμα είναι να κάνουμε προτάσεις ουσιαστικές οι οποίες τουλάχιστον να έχουν κάποιο αντίκρυσμα απο προσωπική μας εμπειρία και όχι να προτείνουμε συσκευές για να τις προτείνουμε, ή γιατι ταιριάζον τα specs, ή γιατι κάποιος φιλος κάπου μας είπε κάτι που μας έκανε κάποια εντύπωση. Έτσι δεν βοηθάμε αλλα ρισκάρουμε να παρασύρουμε κάποιον άγνωστο σε καταστροφικές επιλογές ενω σε τελική ανάλυση μπορεί να το κάνει και μόνος του ο ενδιαφερόμενος.

Το ενισχυτή που προτείνεις δεν τον έχω ακούσει με ATC, αν το έχεις ακούσει εσύ και πιστεύεις οτι είναι το ίδιο καλός η και καλύτερος με τον ομογάλακτο τότε πάσο.. αν δέν τι να πω..

Last edited:
Φίλε μου είναι ηλίου φαεινότερον οτι δεν έχεις ακουσει τα ATC με πολούς ενισχυτές ειδικά με κινέζους.
Εγώ θα μπορούσα να προτείνω τον αντίστοιχο Vincent σε αυτά τα χρήμματα του οποίου τα specs επίσης καλύπτουν θεωρητικά τα ηχεία ενώ και επαρκής είναι και ψαρρωτικός σαν κατασκευή και έχει και την λάμπα έτσι για μόστρα και είναι και (γυαλαντζί) γερμανός..
Γιατί δεν το κάνω;
Γιατί τον έχω ακούσει με τα σαραντάρια και αν ο φίλος μας δεν είχε ακούσει τα ATC σωστά θα έλεγε οτι "εε.. ωραία παίζουν αλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι χαλάει ο κόσμος για αυτά τα ηχεία" αν όμως είχε ιδέα η τα ακουγε με κάποιον αντάξιο τους και π ο ι ο τ ι κ ά ενισχυτήκαι και είχε πάρει τον vincent τότε θα με έβριζε μέχρι την δευτέρα παρουσία...

Το θέμα είναι να κάνουμε προτάσεις ουσιαστικές οι οποίες τουλάχιστον να έχουν κάποιο αντίκρυσμα απο προσωπική μας εμπειρία και όχι να προτείνουμε συσκευές για να τις προτείνουμε, ή γιατι ταιριάζον τα specs, ή γιατι κάποιος φιλος κάπου μας είπε κάτι που μας έκανε κάποια εντύπωση. Έτσι δεν βοηθάμε αλλα ρισκάρουμε να παρασύρουμε κάποιον άγνωστο σε καταστροφικές επιλογές ενω σε τελική ανάλυση μπορεί να το κάνει και μόνος του ο ενδιαφερόμενος.

Το ενισχυτή που προτείνεις δεν τον έχω ακούσει με ATC, αν το έχεις ακούσει εσύ και πιστεύεις οτι είναι το ίδιο καλός η και καλύτερος με τον ομογάλακτο τότε πάσο.. αν δέν τι να πω..

Τον ενισχυτη που λεω δεν τον εχω ακουσει με ATC, τον εχω ακουσει με αλλης φιλοσοφιας ηχεια αλλα τον εχω ακουσει. ATC εχω ακουσει 3-4 φορες και ποτε με Κινεζο ενισχυτη, το καλυτερο αποτελεσμα με αυτα τα ηχεια τα ακουσα με προ-τελικο Parasound. Δεν εγραψα ποτε οτι ειναι ιδανικο ταιρι ο συγκεκριμμενος για τα 19αρια. Αν δεις στο ποστ μου υπαρχει η εκφραση "for the record" και απευθυνομαι μονο σε σενα απλα αναφερωντας πληροφοριακα κ φιλολογικα το μοντελο. Ισως να φταιω και εγω που δεν το κατεστησα ακομα πιο σαφες. Τον Cayin δεν τον προτεινα καν στον φιλο για τα ηχεια του γιαυτο ο τροπος που γραφω το μυνημα ειναι τετοιος που νομιζω οτι ειναι εμφανες που οτι το παραθετω σαν παρενθεση.

Αλλα και οταν προτεινουμε κατι, δεν λεμε στον αλλο πηγαινε παρτο με κλειστα ματια, απλα θετουμε υποψη του την υπαρξη του σαν εκδοχη προς ακροαση. Η κριση κ η επιλογη θα προελθει απο ακροαση κ ειναι ευθυνη του ενδιαφερομενου.

Ο τροπος που κινουμαι εδω μεσα δεν νομιζω οτι μαρτυρα ανθρωπο οτι αντιμετωπιζει ρηχα τα θεματα των συμφορουμιτων του και οτι αραδιαζει μηχανακια και το ποσο ουσιαστικες ειναι οι προτασεις μου και αν βοηθαω με τον τροπο μου τους φιλους, ειναι εμφανες απο τα δημοσια ευχαριστω πολλων συμφορουμιτων.

Καμια παρεξηγηση, παντα καλη προδιαθεση, καλα Χριστουγεννα σε ολους μας και ευχομαι στο φιλο καλη επιλογη.

:ernaehrung004:

Last edited:
Εσένα πάντως δεν θα σου έπεφτε άσχημα για τα Scorpio..

Δεν έχεις κι άδικο αλλά όπως είπε κι o Tyler durden έτσι που έχουμν γίνει τα πράγματα δεν κινήται τίποτα... Την απόφασή μου την έχω πάρει...Symphonic όποτε μπορέσω και μέχρι τότε υπομονή.

Παρε εναν ολοκληρωμενο να μην μπλεξεις λοιπον...

Τελικά όπως λένε και οι φίλοι η λύση του ολοκληρωμένου φαίνεται να είναι η καλύτερη. Ούτε πρόχειρες λύσεις ούτε σπαζοκεφαλιές ούτε μπελάδες.

Καλημερα,εχετε δικιο ρε παιδια αλλα ποιοs βρισκει 3000 ευρωπουλα . atc ολοκληρωμενο= 2700 και κατι και phono αλλα 200 ευρω.ειναι πολλα για μενα.Εγω υπολογιζα top τιμη 2000-2200.Οποτε και εγω περιμενω..βρηκα και κατι καλα πραγματακια στα μεταχειρισμενα αλλα θελω καινουργιο μηχανημα.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι τα συγκεκριμένα ηχεία, για να οδηγηθούν όπως πρέπει, χρειάζονται αρκετά watts ακόμα και αν είσαι σε μικρό χώρο. Ο ομόσταυλος είναι η ενδεδειγμένη λύση που θα σε απαλλάξει από τους μπελάδες του ματσαρίσματος μιας και είσαι μακριά και δεν μπορείς να ακούσεις. Δεν τον λες όμως και φτηνό.
Μια προσιτή και τίμια λύση με αρκετά αποθέματα ισχύος μπορεί να είναι και αυτή:

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_7.htm

Επίσης προ καιρού ο ενισχυτής της Plinius 9100 ήταν σε προσφαρά (1700 ευρώ) από τον αντιπρόσωπο επειδή το μοντέλο έβαινε προς κατάργηση. Πολύ μουσικός και με τα 120 watts του να φαντάζουν υπερεπαρκή.
Μπορεί και να μην έχει μείνει τίποτα, αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλεφώνημα.
Και στις δυο περιπτώσεις, μένουν χρήματα για το phono και δεν ξεπερνάς το όριο που έχεις θέσει.

Aντιθετωs ο κατασκευαστηs προτεινει 50-300 amp,απλωs κολαω επειδη ο χωροs ειναι μικροs.Εαν ειχα μεγαλυτερο χωρο ακροασηs δεν θα το σκεφτομουνα καν,θα πηγαινα για τον μαμα atc.Mηπωs δεν σκεφτομαι σωστα;;;Oσο για τα μεταχειρισμενα δεν διαφωνω.

Μιάς και τα έχεις μπερδέψει λίγο στο μυαλό σου και σε αυτό φταίω ισως και εγώ που δεν σου εξήγησα μερικά πράγματα
οτι στο τι ακούς τελικά στον χώρο σου είναι συνάρτηση ΟΛΩΝ ενισχυτή πικαπ ηχείων κλπ

αν πάρω σαν σταθερό σημείο αναφοράς το πικάπ , τα ηχεία και τον μικρό χώρο που διαθέτεις ο μόνος τρόπος που θα μπορούσες να κάνεις το σύστημά σου να αποδώσει τα μέγιστα είναι ένας καλος γιά τα δεδομένα σου ολοκληρωμένος
Κάποια στιγμή σου έγραψα οτι ο symphonic line οδηγούσε τα 801 αλλά δεν κατάλαβες τίποτα γιά σκέψου το λίγο
ΥΓ προς όλους τους γρόφοντες εδώ μέσα
Δεν είναι διαφημιστής της παραπάνω εταιρείας

Τον ενισχυτη που λεω δεν τον εχω ακουσει με ATC, τον εχω ακουσει με αλλης φιλοσοφιας ηχεια αλλα τον εχω ακουσει. ATC εχω ακουσει 3-4 φορες και ποτε με Κινεζο ενισχυτη, το καλυτερο αποτελεσμα με αυτα τα ηχεια τα ακουσα με προ-τελικο Parasound. Δεν εγραψα ποτε οτι ειναι ιδανικο ταιρι ο συγκεκριμμενος για τα 19αρια. Αν δεις στο ποστ μου υπαρχει η εκφραση "for the record" και απευθυνομαι μονο σε σενα απλα αναφερωντας πληροφοριακα κ φιλολογικα το μοντελο. Ισως να φταιω και εγω που δεν το κατεστησα ακομα πιο σαφες. Τον Cayin δεν τον προτεινα καν στον φιλο για τα ηχεια του γιαυτο ο τροπος που γραφω το μυνημα ειναι τετοιος που νομιζω οτι ειναι εμφανες που οτι το παραθετω σαν παρενθεση.

Αλλα και οταν προτεινουμε κατι, δεν λεμε στον αλλο πηγαινε παρτο με κλειστα ματια, απλα θετουμε υποψη του την υπαρξη του σαν εκδοχη προς ακροαση. Η κριση κ η επιλογη θα προελθει απο ακροαση κ ειναι ευθυνη του ενδιαφερομενου.

Ο τροπος που κινουμαι εδω μεσα δεν νομιζω οτι μαρτυρα ανθρωπο οτι αντιμετωπιζει ρηχα τα θεματα των συμφορουμιτων του και οτι αραδιαζει μηχανακια και το ποσο ουσιαστικες ειναι οι προτασεις μου και αν βοηθαω με τον τροπο μου τους φιλους, ειναι εμφανες απο τα δημοσια ευχαριστω πολλων συμφορουμιτων.

Καμια παρεξηγηση, παντα καλη προδιαθεση, καλα Χριστουγεννα σε ολους μας και ευχομαι στο φιλο καλη επιλογη.

:ernaehrung004:

Έλα.. σεπήρα απο τον λαιμό και εγώ παρασυρμένος απο το οτι ξέρω πόσο δύσκολη είναι η επιλογή ενισχυτή για αυτά τα ηχεία σε λογικό κόστος.
Γιαυτό και επέμεινα και επιμένω για τα συγκεκριμένα στο οτι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τι προτείνουμε.

Όυδέποτε όμως αμφέβαλλα για τις αγνές προθέσεις σου και σίγουρα συμμερίζομαι και χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου.
Ζητώ συγνωμη αν σε πίκρανα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Ευχές για χαρούμενες γιορτές με υγεία και απο εμένα.