Βοήθεια για επαγγελματικά ηχεία

lefteriszgr

New member
17 August 2013
2
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους,

Ένας φίλος έχει μια μικρή αίθουσα εκδηλώσεων (φροντιστήριο) και του κάηκαν τα ηχεία και μου ζήτησε επειδή ασχολούμε με ηλεκτρονικά και γενικώς επισκευές αν μπορώ να τον βοηθήσω.

Τα δυο ηχεία είναι της Metro PL8 (85-125W), ενισχυτής Yamaha AX-397 (2x80W) και ο μίκτης της XENYX και επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τον ήχο και πόσο μάλλον με επαγγελματικά ηχεία, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.

Στο ένα ηχείο κάηκε woofer+tweeter και στο άλλο μόνο το woofer. Αξίζει να επισκευαστούν τα μεγάφωνα; Να αντικατασταθούν με ίδια της εταιρίας ή με άλλης; Ή να κοιτάξω για καινούργια ηχεία και ποιά;

Από το site της Metro βρήκα ότι φοράνε: Tweeter 1" (100W/8Ω/92dB) και Woofer 8" (100W/8Ω/90dB).

Επειδή τα ηχεία πρέπει να είναι στον τοίχο και δεν είναι για οικιακή χρήση, οι επιλογές είναι λίγες και ακριβές (Metro/Gemini/Magnat/JBL), προσανατολίζομαι μάλλον για αντικατάσταση των woofer, αλλά ψάχνω να βρώ την καλύτερη λύση.

Παρακαλώ τα φώτα σας...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για επαγγελματικά ηχεία

Σε ευχαριστώ Σταύρο, αλλά τελικά αντικαταστάθηκαν με καινούργια woofer και tweeter.

:a0210:

Να διευκρινίσω πως η αγγελία δεν είναι δική μου - ούτε καν γνωρίζω τον πωλητή...