Βοήθεια για επιλογή 40άρας χαμηλού budget

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Samoladopoulos Asteris

Established Member
1 January 2008
258
Θεσ/νίκη
Χαιρετώ την παρέα , και εύχομαι το 2008 να φέρει σε όλους μας αυτά που μας λείψαν από το 2007

Τους τελευταίους μήνες είμαι στο ψάξιμο για νέα τηλεόραση , καθώς η παλιότερη 32άρα LG δεν με καλύπτει στο νέο χώρο που μεταφέρθηκα

Διαβάζοντας συχνά το φόρουμ , αλλά και άλλα φόρα του εξωτερικού , είχα σχεδόν καταλήξει στην Panasonic PX70 , για την οποία ακούγονται διθυραμβικά σχόλια , και πλέον έρχεται και σε καλύτερη τιμή
Εκεί όμως που ήμουν έτοιμος να καταθέσω το χρήμα , διάβασα για phosphor trailing και purple snakes .
Με την ανάλυση δεν είχα πρόβλημα , ούτε επίσης και με την όλη διαδικασία "στρωσίματος" που θέλουν , αλλά τα δύο παραπάνω με έχουν βάλει σε σκέψεις
Οι κάτοχοι του παραπάνω κοσμήματος έχουν παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα;

Να διευκρινίσω πως το budget μου κυμαίνεται μεταξύ 1000~1300 max euro
Οι 40~42 ίντσες είναι must , και η κύρια χρήση της οθόνης θα είναι 70% dvd - HD , 25% games και μόλις ένα 5% θεάσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων

Τα μοντέλα στα οποία κλίνω είναι τα
-Samsung LE40R86B (HD ready)
-Toshiba Regza 42X3030D (Full HD)
-Panasonic 42-PX70 (Hd ready)

Καλη χρονια νεε μας φιλε .
Ασε τα περι περπλ φιδιων και τα συναφη στην ακρη .
Ολες απο κατι πασχουν λιγο πολλυ αλλα δεν θα γινει και η οθονη σου ζωολογικος κηπος αν φανταστηκες κατι τετοιο.
Αφου δεν εχεις προβλημα με στρωσιματα ,δεν εχεις χρηση PC και απο οτι καταλαβαινω " χεστηκες " για το τι παιζει η τιβι ......... τι ψαχνεις παραπερα ?
Εισαι γενημενος για plasma -bye-

Χαιρετώ την παρέα , και εύχομαι το 2008 να φέρει σε όλους μας αυτά που μας λείψαν από το 2007

Τους τελευταίους μήνες είμαι στο ψάξιμο για νέα τηλεόραση , καθώς η παλιότερη 32άρα LG δεν με καλύπτει στο νέο χώρο που μεταφέρθηκα

Διαβάζοντας συχνά το φόρουμ , αλλά και άλλα φόρα του εξωτερικού , είχα σχεδόν καταλήξει στην Panasonic PX70 , για την οποία ακούγονται διθυραμβικά σχόλια , και πλέον έρχεται και σε καλύτερη τιμή
Εκεί όμως που ήμουν έτοιμος να καταθέσω το χρήμα , διάβασα για phosphor trailing και purple snakes .
Με την ανάλυση δεν είχα πρόβλημα , ούτε επίσης και με την όλη διαδικασία "στρωσίματος" που θέλουν , αλλά τα δύο παραπάνω με έχουν βάλει σε σκέψεις
Οι κάτοχοι του παραπάνω κοσμήματος έχουν παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα;

Να διευκρινίσω πως το budget μου κυμαίνεται μεταξύ 1000~1300 max euro
Οι 40~42 ίντσες είναι must , και η κύρια χρήση της οθόνης θα είναι 70% dvd - HD , 25% games και μόλις ένα 5% θεάσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων

Τα μοντέλα στα οποία κλίνω είναι τα
-Samsung LE40R86B (HD ready)
-Toshiba Regza 42X3030D (Full HD)
-Panasonic 42-PX70 (Hd ready)
PANASONIC 42-PX70 με κλειστά μάτια..

Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή 40άρας χαμηλού budget

PANASONIC 42-PX70 με κλειστά μάτια..

μονοδρομος η δουλεια .

Attachments

• blind-722874.jpg
    blind-722874.jpg
    8.3 KB · Views: 11
  • xosc_l_TH42Px70.jpg
    xosc_l_TH42Px70.jpg
    35.9 KB · Views: 35
αμαν ρε παιδια μονοδρομος και κλειστα ματια θα κανει καμια μα@@@@α και θα την παρει στα αληθεια.τη regza παρε fullhd
καλη χρονια σε ολους

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις :smile:

Την Panasonic την είχα δει να παίζει προ καιρού (με άθλιο ομολογουμένος feed) , αλλά δυστυχώς για τις lcd δίπλα της , στα μαύρα τις "είχε" άνετα

Από πλευράς στρωσίματος , όντως δεν υπάρχει πρόβλημα , καθώς τις περισσότερες ώρες είμαι στη δουλειά , οπότε και μπορεί να στρωθεί άνετα

Η Toshiba πάλι , συγκεντρώνει καλές κριτικές , και αποτελεί φθηνή Full HD λύση , αλλά το μαύρο της είναι αρκετά αδύναμο όπως αναφέρεται στο AVF
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=526498

Μου φαίνεται θα πάω μια βόλτα από το Πλαίσιο να δω αν έχουν και την PX7 δίπλα να παίζει , καθώς ορισμένοι αναφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας (αν και αυτές τις προσφορές με τα "δώρα" δεν τις πολυπάω-ασχέτως αν η καρέκλα φαντάζει ανετίλα :D)

Όσο για τα φίδια και τα φώσφορα , είχα δει αυτά και μου μπήκαν ψύλοι στα αυτιά
First off, several discrete magenta bands were present on smooth greyscale ramp at about 30-50 percent stimulus. This is manifested as purple bands on grey, green or brown smooth gradients found in SD or HD programmes. The effect is very mild and after hours of viewing I could only confidently detect the bands on a handful of material.
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Picture-Quality.php

αμαν ρε παιδια μονοδρομος και κλειστα ματια θα κανει καμια μα@@@@α και θα την παρει στα αληθεια.τη regza παρε fullhd
καλη χρονια σε ολους

Και εγω οπαδος των LCD ειμαι και μαλιστα φανατικος , αλλα , καμια απο τις υπολοιπες που αναφερει ο φιλος σαν υποψηφιες για το μπατζετ που διαθετει δεν μπορει να συγκριθει μαζι της .
Απο τη στιγμη που δεν τον προβληματιζουν στρωσιμο κ.λ.π. χουγια των plasma η μακακια θα ηταν να μην την παρει .
Η φθηνοτερη 40ρα με μεγαλο βαλιου φορ μανευ ειναι η Μ86 που βοσκει γυρω στα 1400 +- εκει εξω , μετα παμε λιγο παραπανω σε XF355 η Z3030 και ανεβαινοντας κοντα στο 2000χιλιαρο βρισκουμε F86 ,W3000 και 9732 και στη συνεχεια το ριχνουμε στο hardcore με Χ35000 και παει λεγοντας .
Η αλλη λυση ειναι να περιμενει λιγο καιρο , να ψιλοανεβασει το μπατζετ και να διαλεξει τοτε εχοντας υποψην οτι η Πανυ δεν προκειτε να πεσει ιδιαιτερα ετσι κι αλλοιως .
Χιλιαρικο + εχει τωρα ,999 θα εχει σε 2 μηνες .
Το " καλο " το σταφ ειναι δεδομενο και αναλογα με τα μπικικινια που διαθετεις και τις αναγκες σου κινησε .

Ευχαριστώ φίλοι , τελικά θα μπω και εγώ στο πλάσμα club ερχομένης βδομάδας και με τα extra που θα μείνουν θα πάω και κάνα ταξιδάκι να μην ακούω την μουρμούρα σχετικά με το μέγεθος / τιμή της τηλεόρασης από το όχι και τόσο αδύναμο φύλο :flipout:
(αν και τώρα τελευταία το oppo μου κλείνει έντονα το μάτι :D)

Ευχαριστώ φίλοι , τελικά θα μπω και εγώ στο πλάσμα club ερχομένης βδομάδας και με τα extra που θα μείνουν θα πάω και κάνα ταξιδάκι να μην ακούω την μουρμούρα σχετικά με το μέγεθος / τιμή της τηλεόρασης από το όχι και τόσο αδύναμο φύλο :flipout:
(αν και τώρα τελευταία το oppo μου κλείνει έντονα το μάτι :D)

Καλο το oppo ,αλλα μια ευτηχισμενη συζυγος ειναι ακομα καλυτερα ...........θα ρθει κι ωρα να φερει ο βλαχος το τυρι .
Γκουντ τσοις .

καλη χρονια.
ρε παιδια γιατι νομιζω οτι σχεδον ολοι κανετε ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος!!!!
φιλε λογω οτι βλεπεις τηλεοπτικα προγραμματα 5% παρε αβλεπι LCD και καθαρισες.
απλα συμφωνω να ανεβασεις λιγο το μπατζετ να παρεις καποια καλυτερη.

Έψαξα λίγο και βρήκα και τις σελίδες με τα προβλήματα που προανέφερα
Το ένα με το green trailing
http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U
και τις φωτό από τα φίδια (φαίνεται καθαρά στις εικόνες από το Harry Potter) - αν και αναφέρεται στη ΡΧ60 σειρά
http://picasaweb.google.co.uk/lgans316/PanasonicPlasmaPurpleMagentaBandingIssue

Έχει παρατηρηθεί κάτι από τους φίλους κατόχους;

Φίδια, αράχνες, σκορπιοί ,σαρανταποδαρούσες όλα απόντα στην PX7.

...... εκτός αν βλέπεις ΣΚΑΪ, εκεί τα φίδια είναι ζωντανά

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή 40άρας χαμηλού budget

Έψαξα λίγο και βρήκα και τις σελίδες με τα προβλήματα που προανέφερα
Το ένα με το green trailing
http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U

Έχει παρατηρηθεί κάτι από τους φίλους κατόχους;

εχω και τα τρια που αναφερεις(σε περιμενα στην γωνια κατα καποιο τροπο) κατα συμπτωση,δηλ. XBOX 360,GEARS OF WAR και φυσικα 42PX70.

το εχω παιξει και στα 720p και 1080i και τετοια πραγματα δεν εχω δει,φυσικα για φιδια δεν το συζηταμε.-bye-

υ.γ το ειχα δει το video πριν απο μερικους μηνες................

Last edited:
καλη χρονια .
εαν διαθετης χρημα kdl 40x3500 με κλεισατα ματια .ειναι km μακρια απο αλλες
lcd.

Εχεις παλαβωσει μου φαινετε με την ΧΧΧ και δεν εισαι και ο μονος.
Ο ανθρωπος θελει μια οικονομικη , χαμηλου μπατζετ και σεις τον βαζετε να σκεφτετε .......ληστεια σε ταχυδρομικο ταμιευτηριο:flipout:

Ξαναεπανέρχομαι φίλοι μου , καθώς βρήκα επιτέλους τον χρόνο να κάνω και την καθιερωμένη βόλτα από τα ηλεκτρομάγαζα
Καταρχάς , δυστυχώς την PX70 την αποκλείω , καθώς δεν μας παίρνει ο χώρος , και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από 2ο άτομο , που αμφιβάλω κατά πόσο θα τηρήσει την διαδικασία των 200 ωρών :(
Οπότε πάμε σε LCD , 37~40 μαχ

Κοιτώντας πάντα σε χαμηλό budget γύρω στο 900άρι , ξεχώρισα τις
- LG 37LC55 στα 850 ευρώ
- Samsung LE40S81 στα 930

LG στο παρελθόν να τονίσω πως είχα , και τα μαύρα της δεν με είχαν ενθουσιάσει . Δυστυχώς βλέπω πως και στο συγκεκριμένο μοντέλο , δεν έχουν βελτιωθεί και τόσο πολύ
Η Samsung τώρα , αν εξαιρέσεις λίγο θόρυβο που φαίνεται να είχε στο τηλεοπτικό κανάλι που έπαιζε , με άφησε με αρκετά καλές εντυπώσεις
Καλύτερο (στα μάτια μου) μαύρο από την LG , χρώμα πιο ζωντανό και γενικώς καλύτερη σε όλα

Γνωρίζω πως η LG φοράει S-IPS , αλλά όσο και αν έψαξα , δεν βρήκα τι πάνελ φοράει η S σειρά της Samsung

Γνωρίζει μήπως κάποιος φίλος το πάνελ , ή έχει κάποια προσωπική εμπειρία με τα εν λόγω μοντέλα;
Πάντως εν συγκρίση με την R σειρά , δεν διαπίστωσα και χαοτική διαφορά , αν και βέβαια σε απόσταση 5 μέτρων με άλλα 6 μοντέλα να παίζουν ενδιάμεσα δεν μπορείς να συγκρίνεις και πολλά :D

Τελικά πήραμε την PX7 καθώς η τιμή της πλέον αποτελεί άριστη αγορά (στα 900 πια :SFGSFGSF:)
Είχα ένα πρόβλημα πειθούς , αλλά τελικά όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν , καθώς η PX7 είναι και λίγο μικρότερη από την 70άρα

Την είδα να παίζει HD DVD στο Πλαίσιο , και περιττό να πω πως τα μαύρα της ξεπερνούσαν και τα μοντέλα των lcd που κοστίζαν 2 φορές επάνω

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις συμβουλές τους
Την αναμένω απο βδομάδα