Βοήθεια για επιλογή βιντεοπροβολέα!!

etnica

New member
23 January 2008
91
Λάρισα
Γεια σας θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω εναν βιντεοπροβολέα ο οποίος θα μπει σε εξωτερικό χώρο (θα παίζει κυρίως βράδυ) και θέλω να δίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εικόνα. Θα χτυπάει σε τοίχο ο οποίος θα σπατουλαριστεί και θα βαφτεί με ειδικό χρώμα, η απόσταση που μπορεί να τοποθετηθεί είναι από 5 έως 7 μέτρα και οι διαστάσεις του τοίχου είναι 9 μέτρα μήκος και 6 ύψος. Το μπάτζετ είναι μέχρι 4000 ευρώ μόνο για βιντεοπροβολέα. Κάθε βοήθεια δεκτή Ευχαριστώ.

καλο θα ειναι να μας πεις τι μεγεθος εικονα θελεις.9μΧ6μ που λες οτι ειναι ο τοιχος ,αν θελεις να καλυψεις περιπου τετοια διασταση με 4000ευρω δυσκολα τα βλεπω,θελεις περιπου 5000λουμενς που δεν υπαρχουν σ'αυτα τα λεφτα.
Παντως υπαρχουν μερικοι προβολεις με 3000-4000 λουμενς σε χαμηλη τιμη αλλα τι ποιοτητα εικονας θα εχεις δεν γνωριζω.Με ενα γρηγορο search η καλυτερη αναλυση σ'αυτα τα λεφτα που βρηκα με πολυ φως ειναι 1280Χ768.

για κοιτα εδω

http://www.projectorcentral.com/pro...prll=any&prul=6000&an=0&sp_id=0&dvi=-1&trig=1

Last edited:
φιλε μου εαν καταλαβα καλα θα χρειαστεις τον προτζεκτορα οχι για ταινιες σε ελεγχομενου φωτεισμου περιβαλον.Μαλλον για μπαλα,αθλητικα,παρουσιασεις και καμια ταινια που και που.Εαν ειναι ετσι δεν χρειαζεται να ξοδεψεις το ποσο που περιγραφεις.Με τα μισα περιπου θα σου προτεινα τον BENQ SP830.Toν εχω αγκαταστησει σε αμφιθεατρο κατασκηνωσης με 4,5 μετρα αυτοσχεδιο πανι...και το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι παιζει τελεια.Φοβερο φως (3500ansi μπορεις να δεις και απογευμα κανονικοτατα) ,αλλα και πολυ καλη ποιοτητα εικονας.Ειναι και HDready.H τιμη που τον ειχα παρει ηταν κατι λιγοτερο απο 2000 ευρω.Βεβαια ειναι λιγο μυστηριος στην τοποθετηση (ελειψη μεγαλου ζοομ) αλλα δεν νομιζω να αντιμετωπισεις προβλημα για την αποσταση που τον θελεις..

Ναι με ενδιαφέρει για ποδόσφαιρο, παρουσιάσεις κτλπ. Σαν μέγεθος εικόνας 6,5 μ Χ 5μ θα ήταν πολύ καλά.και εχω δει και τον optoma ep782 με ANSI 4700 κοντά στα 2000 ευρώ.Το θέμα είναι η απόσταση που θα τοποθετηθει ο βιντεοπροβολέας απο τον τοίχο 5 εως 7 μέτρα θα μου δώσει τέτοιο μέγεθος αλλά να βλέπεται κιόλας η εικόνα? (δεν έχω απαιτήσεις να είναι τέλεια). Τα 4000 ευρώ είναι όριο αν βρεθεί κατι καλό.
Εννοείται ότι αν βρώ κάτι όπως benq ή optoma κοντά στα 2000 ευρω θα παρω αυτον απο την στιγμη που δεν θα εχει μεγαλη διαφορα απο τον ακριβο.

ο optoma που αναφερεις ειναι αναλυσης XGA (1024X768).Αυτη η εικονα ειναι
"τετραγωνη".Πρωτο θεμα ,θες τετραγωνη εικονα????,γιατι αν παιζεις ταινιες μαλλον θες "μακροστενη" εικονα.
Δευτερο θεμα,αν πας σε DLP και παιζεις σε 6μετρα οθονη ,δεν ξερω τι γινεται με το φαινομενο ραιηνμποου ,ισως να μην εχεις προβλημα αλλα εγω φοβαμαι οτι αν δω DLP σε 6 μετρα οθονη θα με μαζευουνε:flipout:

για το θεμα της αποστασης υπαρχει μετρητης στο σαιτ που σου εδωσα πιο πανω.

κανενα προβλημα.Αν δωσεις 16/9 σε τετραγωνο πανελ τιποτα δεν θα γινει,απλα θα στην παιξει με μαυρες μπαρες πανω κατω,χανεις ομως σημαντικο ποσοστο αναλυσης και φως και χειροτερευει η εικονα σου..........

Για να καταλάβεις ο βιντεοπροβολέας προορίζεται για KAAY εν όψει euro και ολυμπιακών αγώνων οπότε κυρίως θα παίξει αναλογικά κανάλια, άντε και κανένα έργο αραιά και που οπότε το 4/3 προς το παρόν βολεύει.

ωπα,εδω ανοιγεις αλλο θεμα,και πως θα τα δεις EURO και Ολυμπιακους, απο την ΕΡΤ???αν εχεις σκοπο να προβαλεις εικονα απο ΕΡΤ σε 6 μετρα τοιχο, καλα κρασια...για ριξε μια ματια στην κατηγορια δορυφορικων να δεις τι γινεται.......

εννοω φιλε μου,τι σημα εχεις σκοπο να παιξεις ,για να καταλαβω......

ετσι και αλλιώς nova υπάρχει στο στρατόπεδο και απ' όσο γνωρίζω και το δορυφορικό και το επίγειο ψηφιακό διαλέγεις ανάμεσα σε 4/3 και 16/9 ανάλογα σε τι προβάλεις? έτσι δεν είναι?

θα σουλεγα να πας μια βολτα απο τη κατηγορια δορυφορικων,να πεις οτι θελεις να προβαλεις ΝΟΒΑ με βιντεοπροβολεα μηπως εχουν καμμια συμβουλη,εγω δεν τοχω κανει........

Σε cafe που εχω δει (epson tw-700) βεβαια σε ποιο μικρο μεγεθος εικονας (100 - 120 '') περιπου ητανε μια χαρα στα ματια μου.

αλλο 100",αλλο 6 μετρα,αλλοι προβολεις για το καθενα....μην τα μπερδευεις...
εν πασει περιπτωσει ,οταν με το καλο τα στησετε,αν δεν σας κανει η εικονα μην τα ριξετε στο προβολακι,η ΝΟΒΑ θα φταιει για να ξερεις.........

ναι και εγώ του το είπα αυτό (φίλος) ότι είναι μεγάλο το μέγεθος που θέλει να προβάλει και ενδέχεται να μην δείξει σωστά μετά βλέποντας και μικραίνονταας το μέγεθος μέχρι να δείξει ικανοποιητικά αλλιώς θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη αν θέλουν τέτοιο μέγεθος.

ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως.

τιποτα, φιλε.αφου θες 4/3 εικονα δες και τη σειρα της Canon Reαlis ,εχω ακουσει οτι ειναι οι καλυτεροι για τετοια δουλεια ,εχει και 4000 λουμενς,τον ειχα προτεινει και σε καποιο αλλο θεμα που ηθελε για κιν/θεατρο,

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25682

Last edited:
Παιδιά καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Εψαχνα για βοηθεια σε βιντεοπροβολέα και βρέθηκα στο φόρουμ σας.
Δεν είμαι ειδικός ούτε σε φόρουμς ούτε σε προβολείς.
αλλά θα εκτιμούσα όποια βοήθεια.
Συγκεκριμένες ανάγκες: Εξοχικό έξω από Ωρωπό.
Σημεία προβολής κήπος σε καραβόπανο (κάνει?) και ενίοτε και εσωτερικός τοιχος 3*3. (Απόσταση 3-5 μέτρα και για τα 2)
Ώρες προβολής κυρίως νυχτερινές για ταινίες και απογευματινές για αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού.
Προυπολογισμος 600 με 800 ευρώ.

κεραία δεν έχω και τεχνικός μου είπε ότι επειδή είναι σκατά εκεί το σήμα να βάλω νόβα για να προχωρήσω και επειδή ούτως ή άλλως το σκεφτόμουν και για αθηνα θα το κάνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω έιναι πως θα μεταδίδεται ιδανικά ασυρματα (δεν αντέχω άλλα καλώδια) και αν γίνεται φυσικά το τηλεοτπικό σήμα στον προβολέα από τον δέκτη/αποκωδικοποιητή.

Δεν ξερω τι διαφορά έχουν οι LCD από τους DLP και άλλες λεπτομέρειες (είσοδοι κλπ). πού πρέπει να επικεντρωθώ στην αγορά με βάση τις ανάγκες μου????