Βοήθεια για επιλογή βιντεοπροβολέα!!

Εφ' όσον προκειται για ιδιωτικη προβολη στο σπιτι, καλο ειναι η οθονη να μη ξεπερναει τις 120" για να κρατησεις και μια σχετικη ποιοτητα εικονας, για το τηλεοπτικο σημα δε, καλυτερα μικροτερη (ανεξαρτητα αν υπαρχει διαθεσιμος χωρος).

Επισης σε αυτες τις διαστασεις, υπαρχουν σε αριστες τιμες, εως και 150Ε νομιζω, οθονες σε τριποδα, που θα μπορεις να μεταφερεις ευκολα μεσα-εξω, και να κανεις τη δουλεια σου (τουλαχιστον σε πρωτη φαση).

Στα χρηματα που διαθετεις για προβολεα οι προτασεις ειναι λιγο πολυ γνωστες και ολες αξιοπιστες.

Πανασονικ 200, επσον 700, οπτομα 65/70 και υπαρχουν και αρκετοι μεταχειρισμενοι εδω στις αγγελιες σε καλες τιμες και καλη κατασταση (λαμπας).

Ευχαριστώ φίλε αλλά DLP ή LCD? Τι είναι τελικά καλύτερο για τις ανάγκες μου και τι ανάλυση να διαλέξω? Δεν έχω πρόβλημα να δώσω μέχρι 800Ε.

Κάνοντας μια προχειρη αναζήτηση για κάτι που να συνδυάζει σχετικά υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση στα λεφτά αυτά (βγήκα λίγο παραπάνω) βρήκα τον Panasonic PT-AX200E LCD. Έχει κανείς κάτι να μου σχολιάσει (είναι μέσα σε αυτούς που αναφερόσουν Ηλία?)
Βοηθήστε είμαι άσχετος (Με προβληματίζει η ανάλυσή του 1280*720 που δεν την είδα σε πολλούς ακόμη - θα έπρεπε ή δεν χρειάζεται να είμαι τόσο ψείρας αφού και αυτή είναι μια χαρά για τις ανάγκες μου???)

Σας ευχαριστώ και πάλι...

Οι dlp εχουν συνολικα ελαφρα καλυτερη εικονα απο τους lcd αλλα μεγαλυτερη δυσκολια τοποθετησης. Δεν εχουν ευκολιες μετακινησης/ζουμ του φακου αρα η τοποθετηση τους περιοριζει.
Επισης ενδεχεται στους dlp να βλεπεις εσυ η καποιος αλλος rainbow.
Στους lcd υπαρχει περιπτωση να εχεις καποιες ανομοιομορφιες οι οποιες ομως δε θα επηρεαζουν πολυ την εικονα σου (αν ειναι σε λογικα πλαισια).

Η αναλυση 720 σε καλυπτει νομιζω απολυτα, ειδικα για τηλεοπτικο σημα, αλλα και σε ταινιες. Στα χρηματα αυτα δεν μπορεις να βρεις κατι σε 1080.
Απλα οι εταιρειες σιγα σιγα σταματανε την παραγωγη 720, γι αυτο τα μοντελα ειναι περιορισμενα. Η εικονα τους ομως ειναι μια χαρα σε σχεση με το ποσο που ζητανε.

Στη θεση σου θα επερνα lcd ωστε να μη δυσκολευομαι στην τοποθετηση αφου θελεις να τον μετακινεις μεσα εξω και οχι να τον τοποθετησεις καπου μονιμα.

Ο πανασονικ θεωρειται ελαφρα καλυτερος και φωτεινοτερος απο τον επσον ο οποιος ειναι ομως φτηνοτερος και με μεγαλυτερη εγγυηση.

Εγω εχω επσον και μαλλον παλι επσον θα επερνα. Αλλωστε τα 700Ε που ζηταει πλεον θα στα αποσβεσει πολυ γρηγορα και σιγουρα.

Μην εισαι ψειρας... στους προβολεις και σε αυτα τα χρηματα ολα τα παραπανω μοντελα ειναι πραγματικες ευκαιριες και προσφερουν πολλα.

θα συμφωνησω και εγω με το Ηλια .
για το μεσα εξω – περα δωθε δεν θα σε προβληματισει ο LCD.
βεβαια θα πρεπει να τον μετακινεις αφου εχει κρυωσει καλα η λαμπα.

στη θεση σου θα κοιταζα τον 100 σονυ used εχει πραγματικα πολυ πολυ φως