βοήθεια για επιλογή DVD-audio/SACD player+ηχεία

hohno4

New member
28 August 2009
11
Αγαπητοί γνώστες χαιρετώ σας.

Ενώ διαβάζω αρκετό καιρό τα πολύ χρήσιμα post σας, μόλις σήμερα πήρα το θάρρος να σας γράψω καθώς έχω-αντικειμενικά πλέον-φθάσει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης:

Γιατί;

Διότι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα πολυκάναλα ψηφιακά ακούσματα. (ήτοι DVD/audio SACD)

Επειδή όμως είμαι εντελώς "νουμπάς" σε αυτά τα θέματα έχω πονοκεφαλιάσει.

Διότι ναι μεν μπορείς να αγοράσεις πολύ φθηνά το pioneer dv-587 που έχει συγκεντρώσει αρκετά καλά reviews και -κυρίως-φαίνεται να παίζει απροβλημάτιστα SACD kai DVD-Α, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι γίνεται με ενισχυτή και ηχεία.

Από τη μία το σύστημα z5500 της Logitech είναι φθηνό και δυνατό (η δύναμη δεν με ενδιαφέρει) και με ΤΗΧ certification, από την άλλη διαβάζω πώς αντίστοιχα 5.1 της Altec Lansing είναι καλύτερα...

Μετά πέφτω σε ένα σετ surround ηχείων της Yamaha, το οποίο όμως δεν γράφει πουθενά για ενισχυτή

Εν συντομία:

Θέλω ένα σύστημα surround 5.1 με ενισχυτή, ηχεία και SACD/DVD-Audio player που να ΜΗΝ ξεπερνά τα 500 Ευρώ και να βγάζει όσο το δυνατόν καθαρότερα όλο το εύρος συχνοτήτων.
(γελάστε ελευθερα ρε...θα το αντέξω...)

ΔΕΝ με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ η ισχύς (βλ. subs που ρίχνουν κάδρα) διότι μένω σε πολυκατοικία,
όπως και ΚΑΘΟΛΟΥ το video playback.

Το θέλω μόνο για 24bit/96khz surround audio playback.

YΓ1: δεν είχα ποτέ πικαπ,ή στερεοφωνικό σε "φέτες", παρά μόνο ένα all-in-one ηχοσύστημα της ΑΚΑΙ (που μ'άρεζε....)
Είναι η πρώτη φορά που κάνω έρευνα αγοράς για κάτι τέτοιο

ΥΓ2: Άν προσβάλω κάποιον HiFidelista με πικαπ αντιβαρυτικής τεχνολογίας, κόστους όσο ένα F-22, να μου το πείτε.
Θα φύγω
Θα πάω αλλού.

Μάζεψε λίγα ακόμα, γιατί είναι δύσκολο να βρεις SACD, DVD Audio, ενισχυτή και ηχεία με 500 Ευρώ.

Μπορείς να πάρεις τα logitech που αναφέρεις και να πάρεις και το Yamaha S-1800. Όλα μαζί θα σου πάνε γύρω στα 720.

Τα logitech είναι ενεργά ηχεία (με ενσωματωμένο ενισχυτή). Αυτά που αναφέρεις της Yamaha μπορεί να είναι παθητικά, να χρειάζονται ξεχωριστό ενισχυτή δηλαδή για να ακούσεις μουσική.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=735345&ref=bestprice
http://www.apothema.gr/Product/5-1-185-51303/Yamaha/DVD-S1800_Black.html

Last edited:
Για dvd player/ SACD/CD player δες τα Oppo:

http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=series&sid=15&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=15

Το 980 πρέπει να κάνει 200 ευρώ και το 981 περί τα 260. Παί ζουν και divx. Πολύ καλά players ηχητικά για τα λεφτά τους. Όσο για την υποστήριξη είναι υποδειγματική από τον αντιπρόσωπο.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας!

@Ge0rge: διότι αρκετά SACD και DVD audio είναι "γραμμένα" από το Studio ώστε να υποστηρίζουν surround ήχο. Δεν μιλάμε πλέον για απλό stereo separation αλλά για διανομή των οργάνων μιας ορχήστρας π.χ. σε διαφορετικά ηχεία του συστήματος! Και απ'οτι έχω διαβάσει είναι εμπειρία.
(π.χ. το tubular bells του Oldfield)
Για ηχεία μου προτάθηκε και ένα σετάκι της KODA (που πουλάει η TELE)

SW-630 + ET-200 ΣΕΤ 5.1 ΗΧΕΙΩΝ ΣΕΤ
1 TWEETER, 3 WOOFER, 85DB, 30W, 180-20KHZ, 16 X 12.2 X 13CM, EΝΕΡΓΟ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ 6.5 , ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ 5.1, 5X25W RMS + 50W RMS, ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ, 37.8 X 27 X 38.6CM

(στα 265)

@Opsim μάλλον με επείσθην. 'Είναι κλάσεις ανώτερο από το pioneer...

Παιδιά, το θέμα είναι ένα.
Πώς το oppo βγάζει και digital out και μόνο με τα logitech (που υποστηρίζουν digital input) θα έχω ψηφιακή μετάδοση σήματος.
Είναι όμως εμφανής η διαφορά;;;

....................

Παιδιά, το θέμα είναι ένα.
Πώς το oppo βγάζει και digital out και μόνο με τα logitech (που υποστηρίζουν digital input) θα έχω ψηφιακή μετάδοση σήματος.
Είναι όμως εμφανής η διαφορά;;;

Το digital out παρακάμπτει το DAC του DVD και χρησημοποιεί το DAC των ηχείων. Αν βγάλεις τον ήχο από κλασικό RCA, τότε θα χρησιμοποιήσεις το DAC του DVD. Το ποιό είναι καλύτερο από τα 2 DAC, είναι κάτι που θα το δείς μόνο δοκιμάζοντας.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας!

@Ge0rge: διότι αρκετά SACD και DVD audio είναι "γραμμένα" από το Studio ώστε να υποστηρίζουν surround ήχο. Δεν μιλάμε πλέον για απλό stereo separation αλλά για διανομή των οργάνων μιας ορχήστρας π.χ. σε διαφορετικά ηχεία του συστήματος! Και απ'οτι έχω διαβάσει είναι εμπειρία.

.....................

Αυτό δεν το ήξερα....

SACD και DVD-A μόνο από HDMI out (1.2 και 1.1 εκδόσεων αντίστοιχα και πέρα). Αλλιώς σήμα από τις αναλογικές. -bye-

εννοώ πώς και τα logitech και το oppo είναι συμβατά με TOSLINK

Που δεν είναι συμβατό με το σήμα που θες να στείλεις, πλην δύο καναλιών 96/24 που μπορείς από εκεί.

Και η διαφορά με το HDMI και τις αναλογικές θα είναι τεράστια;;;

Εξαρτάται τίνος το DAC είναι καλύτερο. Φεύγω τώρα, θα είμαι διαθέσιμος ξανά σε καμιά ωρίτσα.

Έχω το DV600 και τα στέλνω όλα με HDMI (1.3 είναι η αλυσίδα) στον A/V. Στη δική μου περίπτωση εκτός από καλύτερο DAC παίζει και καλύτερο bass management στον A/V.

Φεύγω τα λέμε σε λίγο. -bye-

Aπ'ότι κατάλαβα Pleo σ'αυτή την κατηγορία τιμής και πολύ μου πέφτει που μπορώ να ακούσω surround 5.1

Όταν γυρίσεις "πέσε" μου αν έχεις ακούσει κάτι για τα Koda

εμπειρία?
ποιός το λέει αυτό ?

οι περισσότερες (περισσότερες) ηχογραφήσεις sacd και dvd-audio είναι καταπληκτικές γιά να σου ξεβιδώσουν το κεφάλι και να λες "ααα δες η κιθάρα είναι εκεί....αααααααα τώρα πήγε απέναντι.......ααααααα τώρα κάνει βόλτες"

εμπειρία?
ποιός το λέει αυτό ?

οι περισσότερες (περισσότερες) ηχογραφήσεις sacd και dvd-audio είναι καταπληκτικές γιά να σου ξεβιδώσουν το κεφάλι και να λες "ααα δες η κιθάρα είναι εκεί....αααααααα τώρα πήγε απέναντι.......ααααααα τώρα κάνει βόλτες"

Οκ θα ψάξω για τις "λιγότερες και ποιοτικότερες". Υπάρχουν και οι κριτικές...

Να 'μαι δεν άργησα ε; :D

Λοιπόν φίλε hohno4, κατ' αρχήν θα πρέπει να ξέρεις ότι για να μπορέσεις να πάρεις το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και την καλύτερη ανάλυση πρέπει και τα μηχανήματα να ακολουθούν ανάλογα.
Βέβαια θα μου πεις ότι αυτό ισχύει για όλα τα μηχανήματα ανεξαρτήτως φορμά που παίζουν.
ΟΚ, όμως εδώ μιλάμε για το κατώτατο όριο των προδιαγραφών.

Εάν δοκιμάσεις να πάρεις σήμα από τις αναλογικές εξόδους ενός τυπικού universal player, θα απογοητευτείς τόσο από τα δυναμικά όσο και από την ανάλυση.
Δε λέω, τα διακριτά κανάλια ακούγονται και σίγουρα ο ήχος έχει διαφορά από το συνηθισμένο surround αλλά μέχρι εκεί.

Φαντάσου λοιπόν αυτό το σήμα να το στείλεις σε ηχεία όπως τα logitech. Εκεί θα πρέπει να περιοριστείς στις ρυθμίσεις που προσφέρει ένα τέτοιο τυπικό player. Δεν θα έχεις λοιπόν παρά ένα μόνο σημείο crossover (ποικίλει ανάλογα το player από 80 έως 200Hz) τη στιγμή που τα "κουτάκια" αυτά μπορεί να δουλεύουν από άλλη συχνότητα και πάνω.

Φεύγουμε από την ακουστική τρύπα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει από αυτά και πάμε σε κανονικά ηχεία όσο μας επιτρέπει η τσέπη μας.
Τα Koda τα θεωρώ απείρως καλύτερη λύση (αν μιλάμε για ηχεία που δεν είναι δορυφόροι).
Και πάλι όμως σε περίπτωση που έχεις sub θα έχεις το ίδιο πρόβλημα από το player, δηλαδή το crossover και τα δυναμικά και την ανάλυση.
Εκεί θα βοηθούσε τα μέγιστα ένα καλό προενισχυτικό τμήμα. Βέβαια στην κατηγορία που παίζεις θα πρέπει να ψάξεις σε κάποιον A/V.

Σε ότι αφορά τον surround ήχο, θα πρέπει να ξέρεις πως κάποιες ηχογραφήσεις χρησιμοποιούν τα πίσω ηχεία ως ambient μόνο, κάποιες σε βάζουν στο κέντρο της ορχήστρας και κάποιες σε περιβάλλουν με εφφέ, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική μουσική, ή οι συναυλίες με χειροκροτήματα.

Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο να το χτίσεις σιγά σιγά το σύστημα. Εάν κάνεις λίγο υπομονή θα ανταμοιφθείς πολύ παραπάνω.
Ηχεία πάρε κανονικά και όχι δορυφόρους.
Προτίμησε την ψηφιακή σύνδεση και έτσι δεν θα έχει σημασία το player που μπορείς να το βρεις και με 110 ευρώ.
Προσπάθησε να πας στη λύση του A/V.

Αυτά τα ολίγα. Απορίες; :silly:

Pleo thanks.
Άρα προτείνεις:

Ξεχωριστά ηχεία (2+2+sub)
A/V receiver ψηφιακό (με HDMI και decoder)
και ένα DVD/SACD player

right?

...από τα πόσα ξεκινάμε;;;;;;;;;

Ξέχασα.
Το σύστημα της KODA έχει 4 μικρά ηχειάκια (δορυφόροι), ενισχυτή και sub...

right.

Ε νομίζω ότι το οικονομικότερο universal είναι το DV600 της Pioneer.
Εφ' όσον θα πας σε A/V και σε ενδιαφέρει ο ήχος πήγαινε σε κάποιον Yamaha με HDMI 1.3 της οικονομικής κατηγορίας που να αποκωδικοποιεί τα νέα HD format μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μουσικά blu-ray που έχουν κι αυτά ασυμπίεστο ήχο (για το μέλλον αυτά).
Εάν δεν ήταν το SACD στη μέση θα μπορούσες να βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή κάποιον A/V με HDMI 1.1 που αρκεί για DVD-A και LPCM για τα νέα HD format.
Αλλά αφού θα πας πας σε A/V δώσε 150 ευρώ περίπου παραπάνω και πάρε έναν καινούργιο.

Πιστεύω μαζί με τα KODA, όλα αυτά θα σου πάνε γύρω στα 700-800 ευρώ.
Και από κει και πάνω όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, ανεβαίνουν και τα χρήματα.

Αλλά σκέψου μόνο με 200-300 ευρώ παραπάνω από αυτό που σκεφτόσουν στην αρχή ότι ο ήχος είναι η μέρα με τη νύχτα.

Α, ναι. DVD-Audio δισκάκια μην περιμένεις να βρεις εδώ. Μόνο από εξωτερικό. Εδώ ότι έχει περισσέψει από παλιά.