Σας παρακαλώ θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια. Έχω μπερδευτεί και είμαι και άσχετος στο θέμα. Προσπαθώ να φτιάξω ενα αξιοπρεπές ηχοσύστημα και σαν αρχή έχω 2 ηχεία roister emphasis 25. Θέλω λοιπόν να αγοράσω έναν ενισχυτή ο οποίος θα καταλήγει στον μίκτη μου (Stanton M.303) που έχω συνδέσει τις συσκευές μου (cd player & 2 πικ απ). Έχω διαβάσει αρκετά για επιλογή ενισχυτή για τα roister emphasis 25 στο φόρουμ, αλλά αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, μπερδεύομαι περισσότερο. Οι δικές μου απαιτήσεις είναι ότι τα θέλω μόνο για να ακούω μουσική. Δεν θα τα χρησιμοποιήσω ποτέ για να δω ταινίες, ούτε σκοπεύω να αγοράσω περισσότερα ηχεία ή κάποιο κεντρικό ή subwoofer. Ο χόρος μου είναι πολύ μικρός. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα, εγώ δεν πρέπει να αναζητώ ενισχυτή που να αποδίδει max 2x140 RMS με σύνθετη αντίσταση τα 6 Οhm όπως απαιτούν τα ηχεία μου για να παίζουν σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος να τα κάψω; Να πω την αλήθεια όπως σας είπα είμαι άσχετος και δεν ξέρω στην πραγματικότητα τι παίζει με τα RMS και τα Ohm. Επίσης, όλοι προτείνουν ενισχυτές τύπου boxes (Pioneer, Devon, Yamaha κλπ.). Εγώ που θέλω να συνδέσω μόνο τα 2 ηχεία, δεν μπορώ να αγοράσω έναν επαγγελματικό τύπου "φέτα" να μην μου πιάνει και πολύ χώρο; Δεν με απασχολεί να έχει τηλεχειριστήριο. Τέλος, επειδή με απασχολεί η αισθητική και είμαι λάτρης τον παλαιών (Π.Χ. το δωμάτιο μου περιλαμβάνει ένα "AMI Jukebox I-200" και έναν φωνογράφο "Victor Royal" του 1902) αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο λαμπάτο ενισχυτή που να έχει καλή απόδοση με τα roister emphasis 25 και να απολαμβάνω και το φως τον λαμπών. Κάθε απάντηση σας θα μου ήταν χρήσιμη. Είστε η μόνη μου ελπίδα να ξεκαθαρίσω το τοπίο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.