Βοήθεια για επιλογή ενισχυτή

Castlevania

New member
13 September 2015
4
Καλησπέρα, αύριο σκέφτομαι να παραγγείλω ενισχυτή, αλλά είμαι μπερδεμένος.
Είχα καταλήξει στον Yamaha RX-V677, αλλά τα review σε διάφορα site σε μπερδεύουν.
Ενισχυτές που μου άρεσαν ηταν:
1. Yamaha RX-V677 με upscaling
2. Yamaha RX-V577
3. Denon AVR-X1100W
4. Pioneer VSX-924 με upscaling

Υπήρχαν και κάποιοι ποιο φθηνή ενισχυτές που θα μπορούσαν κάνουν για την δουλειά που τους θέλω από τον αριθμό hdmi εισόδου που έχουν, αλλά με αυτά που διάβασα για τους Pioneer, τους φοβάμαι :
5. Pioneer VSX-824 με upscaling
6. Pioneer VSX-529 με upscaling

Το upscaling με ενδιαφέρει αν φυσικά αξίζει (για games από κονσόλες, αλλά και για ταινίες), αλλά το βασικό είναι ότι θέλω έναν ενισχυτή που να μην έχω προβλήματα, γιατί για όλους υπήρχε κάποιος που σχολίαζε σε review που να έλεγε για κάποια πρόβλημα μικρά ή μεγάλα.

Καλώς ήρθες, θα ήταν καλύτερο για να μπορέσει ο κόσμος να σε βοηθήσει να έχουμε κάποια παραπάνω στοιχεία και πρώτα ποια είναι αυτή τη στιγμή τα ηχεία σου, οι πηγές σου, ο χώρος σου και το μπάτζετ που είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου, αλλά τελικά παρήγγειλα τον Yamaha RX-V677.
Η βοήθεια που ήθελα ηταν στην επιλογή ενός ενισχυτή όπου δεν έχει βγάλει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, γιατί όπως είπα ποιο πάνω σε σχόλια που διάβαζα κάποιοι είχαν διάφορα θέματα, και λίγο μπερδεύτηκα.

Για τον χώρο μου, το κακό είναι ότι λόγο δουλειάς νοικιάζω μακριά από την μόνιμη κατοικία, και του χρόνου μπορεί να είμαι σε άλλο σπίτι, οπότε ο χώρος θα αλλάζει.
Για ηχεία δεν είμαι διατεθειμένος να αγοράσω, θα βολευτώ με αυτά που έχω. (και θα ήθελα ένα σχόλιο για το τι θα καταφέρω με τον ενισχυτή που επέλεξα, και τα ηχεία που έχω)
Monitor Audio Bronze 3 (ηχεία δαπέδου)
Crystal Audio TX-B1 (ηχεία βιβλιοθήκης)
Pioneer S-CR59 (κεντρικό ηχείο και περιφερειακά)

Last edited:
Η μόνη μου ένσταση ότι έχεις 3 διαφορετικές μάρκες ηχείων, μελλοντικά καλό θα ήταν να τα πουλήσεις όλα και αν μπορείς να πας σε ένα σύστημα 5.1 για ηχητική ομοιομορφία, κατά τ άλλα βέβαια αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα εμένα δε μου πέφτει λόγος, απ την άλλη οι Yamaha είναι τέρατα αξιοπιστίας, αρκεί βέβαια οι εντάσεις να είναι με μέτρο, τα δαπέδου ηχεία που έχεις θα έπαιζαν πιο άνετα με ένα λίγο πιο δυνατό ενισχυτή οπότε μην τερματίσεις το ποτενσιόμετρο στο Yamaha για τον οποίο σου εύχομαι καλορίζικος και καλοάκουστος.

Θα δω ηχητικά αν με ικανοποιεί, και αργότερα ίσως πάρω και νέα ηχεία.
Μακάρι να είναι όπως τα λες για τους yamaha, γιατί δεν θέλω να έχω προβλήματα σε 2 - 3 χρόνια :)

Και κάτι τελευταίο έχω πρόβλημα στα Monitor Audio στο ένα ηχείο κάηκε το tweeter, ο αντιπρόσωπος μου είπε θα δει στην αποθήκη, διαφορετικά θα παραγγείλει από την εταιρία.
Σε περίπτωση που δεν βρει, βρήκα αυτο το site που λέει ότι επισκευάζει μεγάφωνα http://www.megafoniki.gr/ , μπορώ να το στείλω εκεί και να το επισκευάσουν?
Όπως είναι απαραίτητο και η αλλαγή crossover, τα Monitor Audio τα έχω από το 2000, και διάβασα στο forum oτι πρέπει να αλλάζονται, ισχύει αυτο ή όχι?

Αγόρασα τον RX-V677, το έχει κάποιος άλλος που θέλω να τον ρωτήσω, πχ πως γίνεται από component να βγάλω σε hdmi, όπως και το upscaling πως το επιλέγουμε.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν οδηγίες στα ελληνικά, λέτε αν επικοινωνήσω με τον Φίλιππο Νάκα να έχει ελληνικές οδηγίες χρήσης?
Κατά τα άλλα, πολύ καλό μηχάνημα, και το internet radio έχει ότι θέλεις :)